2018-11-26
星期六下午茶時間黎都要排隊,好彩唔算多人,同埋人流都算轉得快,等左20分鐘左右就入得。餐廳環境都幾有特色,睇得出花左唔少心思去佈置,有好多打卡位。不過啲檯多數都係細檯,仲要有啲4人檯比較細,如果搭檯兩邊都嗌得多野食就會擺唔晒,唔係幾方便。魯肉飯幾鐘意佢細細碗,可以食得多D其他野,啲魯肉真係鋪滿晒成個飯,食第一啖時要好小心食,如果唔係會跌晒出黎,D肉肥肥地幾香,仲有好多肉汁滲入個飯到,當食咁到咁上下仲可以咬啖酸瓜中和吓添,正!肉鬆起司蛋餅唔知係咪真係即叫即整,所以都要啲時間先到,不過上檯時真係熱辣辣出晒煙既,入面啲芝士已經溶晒,連埋啲肉鬆食係好夾,唔會話太漏,而啲肉鬆係會多到跌出黎,上碟時仲會配埋個辣醬,點埋會多個層次,不過個人就唔係好好辣,唔點都好食酥炸魷魚個炸醬唔會話好厚,都酥脆既,不過不失喇。滷味拼盤有一隻雞翼、半隻滷蛋、幾舊大腸同豆腐,份量唔算多,個人覺得個汁有啲杰同埋咸左少少皮蛋豆腐同平時既食法係唔同嘅,皮蛋同豆腐都係碎上,味道都幾好,仲好有撈飯食嘅衝動添!
魯肉飯
肉鬆起司蛋餅
酥炸魷魚
個炸醬唔會話好厚,都酥脆既,不過不失喇。
滷味拼盤
皮蛋豆腐