2018-12-15
👉🏻阿元來了🤘🏻我地真係好熱愛台灣野 🥴今次介紹又一間過江龍,係觀塘、西環都有分店既—阿元來了 。侍應都有幾個係台灣人,其餘都係香港人,質素比其他在港既台灣食館好,不過份量較細,以我地黎講,5-6樣野先夠飽。不過勝在價錢相宜,叫多啲都唔心痛㗎!🥺🤩🤪1. 阿元魯肉飯 $39🍚魯肉夠淋、入味!唔會太淋 夠汁 撈埋啲飯一流!👍🏻2. 台南擔仔麵 $35🥢如果食過台灣既度小月就會覺得佢唔太夠味, 但如果以第一次食擔仔麵黎講,都算合格既,夠香夠蒜味,仲附上蝦仁一粒!🥴3. 地瓜球 $30🍠佢同台灣個隻有啲唔同,佢係入面有紫、黃蕃薯做內餡,外面沾咗啲塩酥雞既粉,幾野味!但係我覺得台灣既好食啲~4. 塩酥雞 $35🍗配上九層塔,好食! 不過唔算太特別。5. 九份芋圓(台灣直送)$30🥣佢既甜度我幾鐘意,唔會太甜,芋圓好QQ好好食,配上台灣既珍珠。但因為都大兜,放到最後食係食唔曬。6. 珍珠奶茶 $23🥛我要讚一讚佢既珍奶,香港整既多數有陣奶精味、珍珠會太淋或者茶味唔夠,但阿元呢個 比到我有如台灣既味道,值得一讚!~·~·~· ~·~·~· ~·~·~
1. 阿元魯肉飯 $39🍚
魯肉夠淋、入味!唔會太淋 夠汁 撈埋啲飯一流!👍🏻
2. 台南擔仔麵 $35🥢
3. 地瓜球 $30🍠
4. 塩酥雞 $35🍗
配上九層塔,好食! 不過唔算太特別。
5. 九份芋圓(台灣直送)$30🥣
6. 珍珠奶茶 $23🥛
~·~·~· ~·~·~· ~·~·~