2025-05-27 75 浏览
係登打士街個邊 店舖小小得14個位 不過平日去7點先full店員服務幾好👍🏻 冇加一有拉麵同沾麵揀 可以揀湯底每碗都有紫菜同一隻溏心蛋溏心蛋好食 甜甜地 蛋黃好gooey人氣慢煮安格斯牛小排沾麵 ($148)揀左濃厚味噌蝦湯(偏咸)個牛切得比想像中醜😂賣相一般 食落都冧 冇筋不過浸左落蝦湯就會冇左味麵底係有口感嘅粗麵 好掛湯👍🏻個湯一開始好杰同都真係咸有d櫻花蝦係上面都幾香不過食食下就稀左 好神奇😂整體都好大碗 唔錯 好飽招牌三色拉麵 ($138)有三款肉豚肉,雞肉同A4和牛豚肉都好厚切 三款味道口感都好湯揀左濃厚雞白湯 比想像中咸帶點雞味 都幾濃味幼麵 唔會好難咬 都好食👍🏻

係登打士街個邊 店舖小小
得14個位 不過平日去7點先full
店員服務幾好👍🏻 冇加一
有拉麵同沾麵揀 可以揀湯底
每碗都有紫菜同一隻溏心蛋
溏心蛋好食 甜甜地 蛋黃好gooey

人氣慢煮安格斯牛小排沾麵 ($148)
揀左濃厚味噌蝦湯(偏咸)
個牛切得比想像中醜😂
賣相一般 食落都冧 冇筋
不過浸左落蝦湯就會冇左味
麵底係有口感嘅粗麵 好掛湯👍🏻
個湯一開始好杰同都真係咸
有d櫻花蝦係上面都幾香
不過食食下就稀左 好神奇😂
整體都好大碗 唔錯 好飽

招牌三色拉麵 ($138)
有三款肉豚肉,雞肉同A4和牛
豚肉都好厚切 三款味道口感都好
湯揀左濃厚雞白湯 比想像中咸
帶點雞味 都幾濃味
幼麵 唔會好難咬 都好食👍🏻
2025-05-23 94 浏览
近住廣華街嘅阿久根和牛拉麵屋食材新鮮高質 拉麵湯底有心思 配搭特別 每次嚟都想encore✧ 慢煮A4和牛叉燒濃厚雞白湯拉麵($158) 呢碗慢煮A4和牛叉燒拉麵一上枱已經好吸引 湯底用心熬製 味道香濃但唔會過鹹 拉麵彈牙又掛湯 每啖都好入味 主角A4和牛叉燒肥瘦分明 慢煮到入口即溶 牛味濃郁又帶少少油香 每塊叉燒都厚切 食落去啖啖肉好滿足 成碗麵食晒都唔覺膩✧ 慢煮牛舌芯柚子白味噌雞湯拉麵($108) 一定要試呢個六週年限定!牛舌芯柚子湯拉麵真係幾有驚喜 湯底清新 帶少少柚子香氣 飲落去好開胃 牛舌芯片切得夠厚 食落去爽口彈牙 牛味清香 夾埋柚子湯一齊食層次感好豐富 拉麵都係一樣彈牙易入口 仲有個溏心蛋超抵讚勁入味!✧ 波子汽水($25) 波子汽水係呢度嘅童年回憶 冰凍上枱 入口夠晒清爽 汽水甜度適中 飲完仲有少少果香味 食完拉麵飲返杯波子汽水真係好滿足
近住廣華街嘅阿久根和牛拉麵屋
食材新鮮高質
拉麵湯底有心思 配搭特別
每次嚟都想encore

✧ 慢煮A4和牛叉燒濃厚雞白湯拉麵($158)
呢碗慢煮A4和牛叉燒拉麵一上枱已經好吸引
湯底用心熬製 味道香濃但唔會過鹹
拉麵彈牙又掛湯 每啖都好入味
主角A4和牛叉燒肥瘦分明 慢煮到入口即溶
牛味濃郁又帶少少油香
每塊叉燒都厚切 食落去啖啖肉好滿足
成碗麵食晒都唔覺膩

✧ 慢煮牛舌芯柚子白味噌雞湯拉麵($108)
一定要試呢個六週年限定!
牛舌芯柚子湯拉麵真係幾有驚喜
湯底清新 帶少少柚子香氣 飲落去好開胃
牛舌芯片切得夠厚 食落去爽口彈牙
牛味清香 夾埋柚子湯一齊食層次感好豐富
拉麵都係一樣彈牙易入口
仲有個溏心蛋超抵讚勁入味!

✧ 波子汽水($25)
波子汽水係呢度嘅童年回憶
冰凍上枱 入口夠晒清爽
汽水甜度適中 飲完仲有少少果香味
食完拉麵飲返杯波子汽水真係好滿足
2025-05-20 62 浏览
放工自私去食碗靚拉麵,其實呢間拉麵店之前一直已經係我嘅food bucket入面,難得放工無咩嘢做獎勵下自己去食碗拉麵。入到去係有種舊日本風,全部都係橫排單獨坐,岩晒我呢種I人😂雖然佢地主打食和牛拉麵,不過想一次過滿足就叫左個三色,意思姐係有雞肉,豚肉叉燒,A4和牛,而湯底揀左雞白湯。聞落係香,湯底夠厚身唔油膩。碗麵原本已經配左成隻溫泉蛋同埋已經有蔥絲同紫菜。3款肉都好淋同埋和牛D油好香。幾鐘意個湯好夠濃又唔會太鹹,麵身彈身索到D湯,如果下次再食我諗我都會繼續叫雞白湯再encore同埋想講個落單網幾特別,可以揀D小動物圖同埋落自己名😂幾好笑

入到去係有種舊日本風,全部都係橫排單獨坐,岩晒我呢種I人😂

2025-05-14
2025-05-16 47 浏览
今日做完嘢喺廣華附近見到有呢間日本拉麵店門口就見到佢有個六周年嘅限定慢煮牛舌芯配柚子白味噌雞一向好鍾意食牛舌心嘅我即刻拉埋同事去試吓慢煮牛舌芯老闆話用咗八個鐘去慢煮而成雖然牛舌芯有返啲厚度 但係咬落去好腍身 柚子白味噌湯底夏天食的確唔錯感覺好清新,唔會好漏 拉麵麵條軟硬適中 👍🏻👍🏻👍🏻另外一個我哋叫咗個招牌三色拉麵(豚肉雞肉A4和牛)湯底揀咗個濃厚白雞湯咁啱唔想食咁重口味雖然佢話濃厚但係唔會好Heavy 豚肉肥瘦適中超大塊雞肉調味幾好食肉質比較軟身最後就係最期待嘅A4和牛半熟嘅A4和牛用湯浸熟佢 加上A4和牛超香油花味 想食多啲肉種類嘅朋友可以試呢個除咗拉麵之外,我哋驚唔夠飽都叫咗兩個小食叫咗個炸雞同埋日式餃子炸雞都好Juicy並唔係好乾身嗰啲食完先見到原來仲有個黑蒜湯底,下次可以過嚟試埋😋😋😋😋😋
今日做完嘢喺廣華附近見到有呢間日本拉麵店
門口就見到佢有個六周年嘅限定
慢煮牛舌芯配柚子白味噌雞
一向好鍾意食牛舌心嘅我即刻拉埋同事去試吓

慢煮牛舌芯老闆話用咗八個鐘去慢煮而成
雖然牛舌芯有返啲厚度 但係咬落去好腍身
柚子白味噌湯底夏天食的確唔錯
感覺好清新,唔會好漏
拉麵麵條軟硬適中 👍🏻👍🏻👍🏻

另外一個我哋叫咗個招牌三色拉麵
(豚肉雞肉A4和牛)

湯底揀咗個濃厚白雞湯
最後就係最期待嘅A4和牛
半熟嘅A4和牛用湯浸熟佢
加上A4和牛超香油花味
想食多啲肉種類嘅朋友可以試呢個

除咗拉麵之外,我哋驚唔夠飽都叫咗兩個小食
叫咗個炸雞同埋日式餃子
炸雞都好Juicy並唔係好乾身嗰啲

食完先見到原來仲有個黑蒜湯底,下次可以過嚟試埋😋😋😋😋😋
2025-05-15
2025-05-12 46 浏览
上網見到話依間餐廳啲嘢食好正宗,今終於有時間可以嚟試一試。一入到嚟見到店內都佈滿了日式裝修,連牆身都畫左巨型嘅蝦公仔🦐,充滿日本風情,俾人一種去左日本拉麵店既感覺🇯🇵🍜~🐷🐥🐮招牌三色拉麵(豚肉,雞肉及 A4和牛):$138呢個拉麵啱晒有選擇困難症嘅小編,可以一次過試晒店舖裏嘅招牌🤤!雞肉肉質好柔軟,炙燒過既豚肉鬆軟香口,而慢煮牛肉更加係一絕,入口即化,肉質滑溜!!😍!再配埋濃厚雞白湯底,味道好夾,大滿足🫶🏻!🐮🍖 人氣慢煮安格斯牛小排沾麵:$148餐廳十分貼心,會係每碗沾麵都附上一張食用方法,店家仲主動同我哋講,蝦湯底偏咸,如果有需要可以幫手加湯👍🏼👍🏼湯底仲加埋滿滿既櫻花蝦🦐🦐,沾麵再配上慢煮牛小排,真係冇得輸❤️🥟沖繩苦瓜餃子:$48好少見到有苦瓜餃子🥟,見到餃子外皮煎得十分香脆,配上苦瓜粒有少少回甘味,正好可以解膩😆😆總結:高質日式拉麵店菜😋👍🏻,環境企理,充滿日式風格🇯🇵。而且店家會向每一枱食沾麵的客人提醒,如果需要加湯,可隨時揾佢哋👍🏻,個人就鐘意招牌三色拉麵啦,一次過滿足晒三個需求🤤~見到相又想再食多次!

🐷🐥🐮招牌三色拉麵(豚肉,雞肉及 A4
和牛):$138

🐮🍖 人氣慢煮安格斯牛小排沾麵:$148

🥟沖繩苦瓜餃子:$48

2025-05-08
2025-05-07 41 浏览
旺角搵到間好有水準嘅拉麵店,鋪頭裝修到好有和風感覺,好有親切感。我地叫左沾麵同拉麵🍜,小食叫左餃子🥟我地仲有啤啤🍻佢添,實在好滿足價錢又好合理👍🏻👍🏻👍🏻味自慢灸燒豚肉沾麵🥘湯底係雞白湯,試左第一啖已經好香濃,豚肉有小小燶邊好鬼正,麵條係粗身好有口感。慢煮牛舌芯配柚子白味噌雞湯🍜多左柚子即時提升到成碗麵清新得黎好香,牛舌芯超爽口比佢十個讚,要特別介紹下個糖心蛋,做得好出色真心好味😋

味自慢灸燒豚肉沾麵🥘

慢煮牛舌芯配柚子白味噌雞湯🍜
2025-05-06 42 浏览
💫 安格斯牛小排沾麵 海老湯 $148沾麵掛晒海老蝦湯🦐超級濃郁🥰點少少已經食得到好大浸蝦味👍🏻牛嘅筋會比較多🤏🏻💫 味自慢灸燒豚肉拉麵 白雞湯 $85呢個勁推薦🤩豚肉係厚切🐷口感超好~肉同油脂分明🍜仲要大大嚿咁🔥雞湯嘅味完全唔漏 💫 唐揚雞件 $38超級脆口嘅炸雞🍗佢要分最少兩啖先食得晒😆比起其他日式店大件💫 日式餃子 $29餃子汁好似有少少柚子咁🌱食落唔會好油膩📍 阿久根和牛拉麵屋 (旺角)旺角廣華街13號廣輝大廈地下1號舖
💫 安格斯牛小排沾麵 海老湯 $148

💫 味自慢灸燒豚肉拉麵 白雞湯 $85

💫 唐揚雞件 $38
超級脆口嘅炸雞🍗佢要分最少兩啖先食得晒😆比起其他日式店大件

💫 日式餃子 $29
餃子汁好似有少少柚子咁🌱食落唔會好油膩

📍 阿久根和牛拉麵屋 (旺角)
2025-05-06 35 浏览
🌟🍴 【旺角 •阿久根和牛拉麵屋 】 🍴🌟 📍 廣華街13號廣輝大廈地下1號舖🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹 🍜 慢煮A4和牛叉燒拉麵 (黑蒜濃湯) 🥩 湯頭濃郁,黑蒜香氣撲鼻,帶點微甜與焦香,超級過癮!😋 A4和牛叉燒入口即化,油脂分佈均勻,每一口都像在舌尖跳舞💃。麵條Q彈有嚼勁,完美吸附湯汁。唯一小缺點是湯稍鹹,建議搭配點清爽配菜解膩。⭐️ 4.5/5🍜 慢煮雞肉沾麵 (濃厚雞白湯) 🍗 雞白湯濃到像奶油般絲滑,雞香濃郁得讓人想舔碗!🥄 慢煮雞肉軟嫩多汁,沾上濃湯簡直絕配。麵條筋道,搭配湯汁入口超滿足。份量稍大,吃完有點撐,但完全值得!😍 ⭐️ 4.8/5🥟 日式餃子 🥟 外皮煎得金黃酥脆,內餡鮮嫩多汁,豬肉與高麗菜的比例剛剛好,沾點醬油和辣油更提味!🌶️ 小份量但精緻,適合當小點心。希望能多點創意蘸醬!😉 ⭐️ 4/5🍙🥤 餐廳評分🥤🍙 🔥 餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥 ⛄ 服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄ 🍾 食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾 🎟️ 性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️ 💰 消費:HKD 300✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨ #旺角美食 #阿久根和牛拉麵屋 #web3旺角
🌟🍴 【旺角 •阿久根和牛拉麵屋 】 🍴🌟

🎟️ 性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️
💰 消費:HKD 300

✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
#旺角美食 #阿久根和牛拉麵屋 #web3旺角
📍旺角拉麵店🍜 ✨🥩 人氣慢煮安格斯牛小排沾麵 牛小排慢煮到入晒味,嫩滑得嚟帶少少油香~沾麵嘅蝦湯底濃郁惹味,拌埋粗麵條一齊食真係冇得輸😋!每啖都感受到用心💪🍜 招牌三色拉麵(三重享受) 1️⃣ 豚肉叉燒—厚切夠香口,入口即化~ 2️⃣ 雞肉叉燒—低溫熟成,滑到好似刺身咁🐓 3️⃣ A4和牛—一出場已經令人心動😍 肥瘦分布完美,夾啲拉麵一齊食簡直幸福感爆棚🤤🧀 流心芝士薯餅 外脆內軟,一咬爆漿🧨 芝士味濃郁又唔膩,配啲沙律醬更加邪惡~小食界王者👑📸 食完即刻想再book位!鍾意食拉麵嘅你一定要試🔥 阿久根和牛拉麵屋地址 旺角廣華街13號廣輝大廈地下1號舖星期一至日12:30 - 15:30;18:00 - 22:30#旺角美食 #旺角餐廳 #旺角拉麵 #阿久根和牛拉麵屋 #香港拉麵 #拉麵關注組 #雞白湯 #海老湯 #濃蝦湯 #和牛拉麵 @akune_wagyu_ramen
📍旺角拉麵店🍜 ✨
🥩 人氣慢煮安格斯牛小排沾麵
🍜 招牌三色拉麵(三重享受)
1️⃣ 豚肉叉燒—厚切夠香口,入口即化~
2️⃣ 雞肉叉燒—低溫熟成,滑到好似刺身咁🐓
🧀 流心芝士薯餅
📸 食完即刻想再book位!鍾意食拉麵嘅你一定要試🔥

阿久根和牛拉麵屋
地址

@akune_wagyu_ramen
2025-04-26 34 浏览
「廣華街有間隱世日式拉麵店」小編今次就帶大家黎到旺角,同大家介紹一間位於煙廠街入面既隱世日式拉麵店 一 阿久根和牛拉麵屋 @akune_wagyu_ramen雖然小店位置吾多,但裝修幾有和式格調🌟招牌三色拉麵 $138靈魂雞白湯頭使用日本蕯摩雞熬煮,湯頭呈黃白色,味道醇厚,搭配自家慢煮雞肉、醬油炙燒豚肉、日式溏心蛋、入口充滿油脂香,牛味濃既A4和牛叉燒🤤👍🏻👍🏻📍阿久根和牛拉麵屋地址:廣華街13號廣輝大廈地下1號舖#旺角 #阿久根和牛拉麵屋 #拉麵 #雞白湯 #海老湯 #濃蝦湯 #留港消費 #支持小店 #覓食旺角#食在旺角 #旺角美食 #旺角餐廳 #旺角拉麵 #香港拉麵 #三色拉麵 #和牛拉麵 #和牛叉燒 #為食關注組 #拉麵關注組 #旺角食乜好 #香港美食地圖 #招牌三色拉麵 #九十後行到邊食到邊 #HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
「廣華街有間隱世日式拉麵店」

雖然小店位置吾多,但裝修幾有和式格調

🌟招牌三色拉麵 $138

📍阿久根和牛拉麵屋
地址:廣華街13號廣輝大廈地下1號舖

#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
2025-04-23 11 浏览
今日同朋友嚟到旺角人氣及得獎的阿久根和牛拉麵屋,鋪面細細但整潔及乾淨,能夠容納多人慢煮A4和牛叉燒拉麵$158👍🏻揀咗黑蒜濃湯,味道柔和香味撲鼻,A4和牛粉嫩,入口即溶🥰拉麵爽口彈牙,配合秘製湯底一試難忘🧡❤️招牌三色沾麵$148👍🏻雞肉、A4和牛䐁肉, 配味噌蝦湯。湯底非常濃郁蝦湯底,滾熱辣💫經過熬製多小時。拉麵面質比較粗身, 口感煙韌😍阿久根和牛拉麵屋廣華街13號廣輝大廈地下1號舖

慢煮A4和牛叉燒拉麵$158👍🏻

招牌三色沾麵$148👍🏻

阿久根和牛拉麵屋
廣華街13號廣輝大廈地下1號舖
用餐优惠
試食活動
2025-04-22 3 浏览
💭今日係旺角搵到間幾好食嘅拉麵小店!店舖座位唔多,設有吧枱,幾有日本拉麵店嘅風格💕🥢味自慢灸燒豚肉拉麵豚肉半肥瘦,經過慢煮已經煮到好腍,外層灸燒過好香,充滿油脂香,食落口入口即化!拉麵湯底係店舖自家熬製,香味非常突出,充滿香濃蝦味,食落唔會太鹹,超滿足!🍜🥢人氣慢煮安格斯牛小排沾麵牛小排油脂豐富,慢煮過後,肉質非常嫩滑!湯麵湯底濃郁稠身,濃蝦湯口感creamy,麵條店家用咗偏粗身的麵條,口感緊實彈牙,而且好掛湯,每一啖都索晒湯汁😋🥢日式餃子

🥢味自慢灸燒豚肉拉麵

🥢人氣慢煮安格斯牛小排沾麵

🥢日式餃子

2025-04-20 3 浏览
呢間係廣華街嘅拉麵店門口成日都排曬隊,今日收早可以順利直入!招牌三色沾麵選擇困難症可以揀全包嘅呢款,除咗有A四和仲有豚肉同雞肉 揀咗蝦湯,menu上面都有remark因為湯底相對上濃所以會比較咸。味知慢灸燒豚肉沾麵燒完嘅豚肉帶點焦香 肉味好濃。黑蒜湯好濃厚 蒜味重,食到尾仲可以加清湯飲湯!日式餃子入面好juicy!!!!!!📍 阿久根和牛拉麵屋旺角廣華街13號廣輝大廈地下1號舖環境🤍🤍🤍🤍🤍味道🤍🤍🤍🤍🤍打卡🤍🤍🤍🤍🩶抵食🤍🤍🤍🤍🤍

招牌三色沾麵
選擇困難症可以揀全包嘅呢款,除咗有A四和仲有豚肉同雞肉

味知慢灸燒豚肉沾麵
燒完嘅豚肉帶點焦香 肉味好濃。
黑蒜湯好濃厚 蒜味重,食到尾仲可以加清湯飲湯!

日式餃子
入面好juicy!!!!!!

📍 阿久根和牛拉麵屋

環境🤍🤍🤍🤍🤍
味道🤍🤍🤍🤍🤍
打卡🤍🤍🤍🤍🩶
抵食🤍🤍🤍🤍🤍
2025-04-18 0 浏览
呢間店最出名就係食和牛拉麵🍜 雖然店舖細細間但係好有氣氛,都有好多唔同種類嘅拉麵或沾麵選擇😆 每碗麵都包括咗紫菜、大蔥、糖心蛋鍾意食和牛嘅話,一定必叫A4和牛叉燒拉麵 ,和牛肥脂分布均勻,咬入去充滿油香,有兩片,配咗雞白湯,充滿雞香味,口味比較清淡,冇其他一般拉麵店嘅湯底鹹👍另外仲叫咗個六周年限定嘅牛舌芯配柚子白味噌雞湯!有三塊厚厚嘅牛舌芯,好濃牛味,好味道💪🏻 而柚子白味噌雞湯都好特別,充滿柚子嘅香甜味,總體比較清爽以下是圖中菜式及參考價錢💵・ 慢煮A4和牛叉燒拉麵 ($158)・ 慢煮牛舌芯配柚子白味噌雞湯 ($108)・ 沖繩苦瓜餃子 ($48)

以下是圖中菜式及參考價錢💵
・ 慢煮A4和牛叉燒拉麵 ($158)
・ 慢煮牛舌芯配柚子白味噌雞湯 ($108)
・ 沖繩苦瓜餃子 ($48)

2025-04-12 166 浏览
呢間位於旺角嘅拉麵店,用心製作🍜價錢唔貴。我叫咗個慢煮A4和牛叉燒拉麵黑蒜濃湯」,慢煮A4和牛真係不得了,入口即溶,牛味香濃,正!黑蒜湯底幾香,但又唔會太 overpowering。麵條都煮得啱啱好,唔會太淋又唔會太硬,yummy! 另外仲叫咗個慢煮牛舌芯配柚子白味噌雞湯,牛舌芯爽口,個柚子白味噌雞湯配搭好 fresh。最後叫咗碟日式煎餃子,皮脆餡靚,唔錯唔錯。間嘢環境都幾舒服,服務態度都幾好。餐廳免加一,抵食。
呢間位於旺角嘅拉麵店,用心製作🍜價錢唔貴。

最後叫咗碟日式煎餃子,皮脆餡靚,唔錯唔錯。

間嘢環境都幾舒服,服務態度都幾好。餐廳免加一,抵食。