餐厅: 閔大人 (啟岸)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-06-28 35 浏览
心水清嘅朋友應該知我喺佢啱啱開張嘅時候就已經去食過🤣🤣🤍當時覺得佢性價比超高~ 過咗半年,仍然保持質素👍🏻👍🏻👍🏻好脆之餘仲keep到肉汁🤣🤣🤣另外,不得不提佢嘅杏鮑菇 ,可能因為切得比較大嚿,所以保持到外脆內嫩,冇流失水份食落10分juicy😍😍💸💸炸雞翼 $98/10隻紫菜飯卷配無骨雞 $58杏鮑菇 $28番薯片 $28📌馬頭圍道63號啟岸地下24-25號舖營業時間: 12:00 - 22:00

💸💸

營業時間: 12:00 - 22:00
2023-06-08
  • 杏鮑菇
2023-06-26 651 浏览
🍴小份無骨雞 蒜香味 58 蚊🐥蒜香汁好香濃 落少少落炸雞度剛好 雞皮夠脆 入面既雞肉啖啖肉 保留應有既水份 好食 🍴炸醬麵配原味炸雞翼 68 蚊炸雞翼有三條單骨雞翼 雞炸得好香脆 炸醬麵 甜咸度適中 有洋葱 青瓜絲 加埋幼身爽口既麵 麵盡吸醬汁 夠香濃炸醬味同有口感🍴大杏包菇28 蚊🍄大大條杏包菇 出面炸得好香脆 唔會太厚粉 入面既菇夠 juicy帶 d黑柱調味 正🍴蕃薯片28 蚊🍠蕃薯片切成片狀連皮炸 食落好有口感好香脆 帶 d黑椒咸香#蕃薯 #杏包菇 #炸雞 #韓國菜 #蒜香 #雞翼 #炸醬麵Score 平均分< 7.6/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#閔大人土瓜灣馬頭圍道63 號啟岸地下24 ,.25 鋪~~~~~~~~~~~~=====================
🍴小份無骨雞 蒜香味 58 蚊🐥
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#閔大人
土瓜灣馬頭圍道63 號啟岸地下24 ,.25 鋪
~~~~~~~~~~~~
=====================
2023-06-26
2023-06-25 46 浏览
人均唔使$100就食到韓式炸雞🤤過下口癮嚟講都食得幾滿足,樣樣都大份夾滿足,好抵食啊蜂蜜芥末炸雞翼 5隻 $58原本以為5隻好少唔夠食但原來全部係單骨雞翼,而且大隻過平時啲雞翼好多,啲肉勁嫩滑,淋咗層蜜糖芥末醬係面頭,食得好滋味😋韓式年糕配無骨雞(原味) $58年糕甜辣味,好還原韓國嘅味道,唔好睇佢細細份咁,其實份量都唔少,有啲魚糕係面頭,仲有2嚿無骨炸雞,無醬都已經好夠味杏鮑菇 $28隱藏版mvp,我幾鐘意呢款,外層香脆,咬落好多汁水,炸皮已經有調味,口味唔會好寡蕃薯片 $28份量超多,好似食極都仲有咁,蕃薯片好厚切,一嚿嚿好實在👍🏻汽水跟餐 $8

蜂蜜芥末炸雞翼 5隻 $58

韓式年糕配無骨雞(原味) $58

杏鮑菇 $28

蕃薯片 $28
份量超多,好似食極都仲有咁,蕃薯片好厚切,一嚿嚿好實在👍🏻

汽水跟餐 $8
啟岸嘅餐枱真係比我食得七七八八!但呢間閔大人 係我再食都覺得好抵同好味🙆🏻‍♀️今次帶男朋友同我黎追星😆餐廳入面有BTS成員嘅Poster!!🫶🏻各位Army可以黎打卡lu!!😋∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴蒜香雞中翼(5隻)$58蒜香味好出 雞中翼剪骨分開左一半勁入味!韓式年糕配無骨雞(原味)$58年糕香糯份量都好多,同我樣鐘意食淋啲嘅話就啱曬🙌🏻!配埋兩件原味無骨雞就仲正~大杏鮑菇 $28杏鮑菇好大件,而且好有咬口,仲要勁Juicy~!一份都好多😆好抵食!(୨୧ ❛ᴗ❛)✧薯角🍟份量真係好多.˚⊹ ⁺‧( *´꒳`*)‧⁺ ⊹˚.好啱男朋友口味啱啱炸好就上枱熱辣辣咁食 超正!IF 泰國熱帶水果汁蘆薈粒飲品好配炸無骨雞!飲完勁fresh🫶🏻勁多蘆薈粒贊贊

蒜香雞中翼(5隻)$58
蒜香味好出 雞中翼剪骨分開左一半勁入味!

韓式年糕配無骨雞(原味)$58

大杏鮑菇 $28
杏鮑菇好大件,而且好有咬口,仲要勁Juicy~!
一份都好多😆好抵食!(୨୧ ❛ᴗ❛)✧

薯角🍟
啱啱炸好就上枱熱辣辣咁食 超正!

IF 泰國熱帶水果汁蘆薈粒飲品
好配炸無骨雞!飲完勁fresh🫶🏻勁多蘆薈粒贊贊
最近發現紅磡一個叫「啟岸」嘅新屋苑樓下,開咗好多新餐廳,而且成條美食街嘅裝修充滿日本風情,掛滿紅色燈籠,甚有氣氛。 土瓜灣港鐵站行過去大約8至10分鐘。就算唔係住喺呢邊都非常方便。其中有一間韓式炸雞店,裝修佈置勁似韓國地道小店🤩 未有得去韓國,就嚟呢度食住當地地道美食先啦😂呢度嘅套餐全部都好抵食,$58up,仲有Happy Hour啤酒/燒酒套餐,食炸物飲杯酒真係飛咗轉韓國咁chill🥰============ヽ(○´∀`)ノ♪韓式年糕配無骨雞(原味)$58 ⭐️推薦🫶🏻所有炸雞類都有8款口味選擇:原味、香辣、酸甜、麻辣、蒜香、蜂蜜芥末、蜂蜜醬油、雪花芝士粉。首先試咗佢個原味無骨雞先😋 炸得夠脆同埋乾身,雞肉好juicy好入味,好好食🤤韓式年糕甜甜哋辣辣地,同配菜同魚糕片撈埋一齊,質地煙靭有咬口。炸雞翼(香辣)$58/5隻 ⭐️推薦🫶🏻雞翼係切開咗一半嘅單骨雞翼,方便容易食,一樣炸得夠香脆,雞肉嫩滑,香辣醬汁唔算好辣,好惹味。炸南瓜片 $28 ⭐️推薦🫶🏻份量都幾多,炸粉夠薄,香脆外層加上又甜又夠淋嘅南瓜,脆口唔油膩,餸酒一流👍🏻炸醬麵 $48 ⭐️推薦🫶🏻完全係去韓國食倒嘅炸醬麵風味!😋 黑

============ヽ(○´∀`)ノ♪

韓式年糕配無骨雞(原味)$58 ⭐️推薦🫶🏻

炸雞翼

炸雞翼(香辣)$58/5隻 ⭐️推薦🫶🏻

炸南瓜片

炸南瓜片 $28 ⭐️推薦🫶🏻

炸醬麵

炸醬麵 $48 ⭐️推薦🫶🏻
完全係去韓國食倒嘅炸醬麵風味!😋
黑醬汁味道濃郁帶有果甜,麵質彈牙,撈埋青瓜絲,清新惹味🥰

炸杏鮑菇 $28
冇諗過全部小食都咁大份,真心抵食👍🏻
杏鮑菇好大條,口感厚實。

泰國熱帶水果蘆薈粒果汁

IF泰國熱帶水果蘆薈粒果汁 $16
今日唔飲酒,叫咗支果汁飲😆 熱帶水果味幾清新,仲有粒粒蘆薈😋

============ヽ(○´∀`)ノ♪

冇諗過全部嘢都份量咁多,眼闊肚窄😂
兩個人食到咁飽飽都係每人$118,認真抵食👍🏻 下次再會🙌🏻
2023-06-15
炸雞翼
炸南瓜片
炸醬麵
泰國熱帶水果蘆薈粒果汁
2023-06-19 34 浏览
✨ 早排放工喺附近搵嘢食嘅時候試咗呢間喺啟岸嘅韓式炸雞店,🙌🏻見到舖頭當日都有好多人喺度聚餐,一路食住炸雞一路傾偈。😚佢哋嘅食物選擇都算幾多,味道亦都非常唔錯,尤其是炸物全部都好新鮮。.🐷蜜糖芥末無骨炸雞 👅8/10 $68炸雞外面非常非常酥脆,係咬落去有聲嗰隻脆!🥰外面嘅醬汁酸酸甜甜好開胃,無骨食落去更加方便,入面雞肉仲好juicy。.🐷 炸醬麵配炸雞翼 👅8/10 $68✨韓式炸醬麵嘅味道係鹹鹹甜甜,每一條麵條都沾滿醬汁。🫶🏻配埋單邊嘅炸雞翼,一樣係好脆同埋好夠味。.🐷炸番薯片 👅8/10 $28🍠炸番薯片嘅份量非常之多,外面係一層薄薄地嘅炸衣,入邊係軟林林熟透咗嘅番薯甜甜地。🥰.🐷炸秋葵 👅7/19 $28🤣呢個比較特別,係炸過嘅秋葵,味道都OK,同小編一齊食嘅朋友仔就好鍾意,🤣但係自己就真係一般般秋葵本人~.

🐷蜜糖芥末無骨炸雞 👅8/10 $68

🐷 炸醬麵配炸雞翼 👅8/10 $68

🐷炸番薯片 👅8/10 $28

🐷炸秋葵 👅7/19 $28

2023-06-17 43 浏览
今日特登約fd 去紅磡啟岸巷子食lunch, 搭屯馬綫土瓜灣站D1出口,行大約6分鐘就到,都幾方便。之前上網睇,話呢度有唔同特色嘅餐廳,所以特登來試吓。見到間K-pop偶像主題嘅韓式炸雞店’閔大人‘,我哋就揀咗呢間試吓。🌼 韓式年糕配無骨雞(原味)年糕煙韌惹味,辣嘅味道對我來講啱啱好。無骨雞好鬆脆,亦保留到肉質味道😋。🌼炸物(大杏鮑菇,番薯片,韓國秋葵)啲炸物都幾唔錯,粉漿唔會太厚,大杏鮑菇,秋葵乾身,炸得啱啱好。蕃薯片新鮮,正🤩。🌼 雞翼有四種味道(原味,香辣,酸甜,麻辣)朋友揀咗酸甜,我幾鍾意呢個配搭,開胃又香脆🤤。佢細心之處就係將雞翼一分為二,食嘅時候好方便。👍

🌼 韓式年糕配無骨雞(原味)

🌼炸物(大杏鮑菇,番薯片,韓國秋葵)

🌼 雞翼
有四種味道(原味,香辣,酸甜,麻辣)
2023-06-16 43 浏览
好耐無食韓國炸雞,口痕想邪惡一下,咁啱見到土瓜灣有間好特別叫——🌟閔大人🌟就去咗邪惡一下💕除咗炸物仲有主食架,所以唔怕食唔飽💖._./ 主食 /🍙紫菜飯卷配無骨雞(原味)🐥紫菜飯卷賣相整得好好,中間有好多料好豐富富😍兩個人share份量啱啱好,無骨雞炸到勁炸,啖啖肉,肉質腍身嫩滑✨•/ 炸雞 /🐥雞中翼(蒜香)🧄可以有多種味道選擇,我就揀咗蒜香味,好濃味,雞翼件數多,肉質嫩滑•/ 韓式炸物 /🍄大杏鮑菇🍄🍠番薯片🍠🎃南瓜片🎃炸物選擇嘅種類都算多,我就揀咗三種炸物,炸到外層好香層,簿簿嘅炸粉,唔會好膩,而且仲落籽鹽粉,好惹味💕•/ 汽水 /🥭芒果汁🥭枝裝飲品,飲唔曬都唔怕._.
._.

🍠番薯片🍠
🎃南瓜片🎃

/ 汽水 /
🥭芒果汁🥭
枝裝飲品,飲唔曬都唔怕
._.
2023-06-14 43 浏览
今日我嚟到紅磡嘅閔大人試下佢哋嘅韓國炸雞,真係好好味嘅!炸雞件啲肉好嫩,啲皮好鬆脆,香料又夠味,辣椒粉仲夠辣夠勁,真係啱啱好啱我嘅口味。除咗啲炸雞,我仲試咗啲其他嘅菜式,包括辣炒年糕、芝士腸單骨雞翼、炸魚糕同埋炸秋葵。其中啲辣炒年糕炒得啱啱好,啲年糕彈牙有嚼勁,啲蔬菜仲保留咗啲脆度,啲香辣醬汁夠勁夠味芝士腸單骨雞翼同埋啲炸魚糕味道都幾特別,啲芝士腸同啲雞翼啲肉都好嫩,啲芝士味道唔會太濃,啲魚糕外脆內軟,啲魚肉味道都好鮮美,最後就係啲炸秋葵啦,啲秋葵炸得啱啱好,啲外脆內軟,啲炸粉都唔會太厚,啲秋葵本身啲味道都好鮮甜,炸之後就更加香脆,好好味。總括嚟講,閔大人嘅韓國炸雞同其他嘅菜式都好好味,啲份量都好大,啲價錢亦都好實惠。如果你鍾意食韓國炸雞,又想試下啲特別嘅菜式,就要嚟閔大人啦!

2023-06-12 49 浏览
韓式食物安撫我未能飛去韓國的心情,閔大人店舖內放了韓星海報,更添色彩置。我同朋友食午餐,叫左幾款閔大人嘅炸物唔錯,炸得乾身(唔會油淋淋)亦好鬆脆。1)炸雞中翼x5(香辣)唔太辣嘅,好啱我心水。2)炸蕃薯片炸得薄薄的蕃薯片,唔油膩。3)韓式紫菜飯卷配無骨雞(原味)飯卷卷得好好唔會散開,包裹着蟹柳、青瓜、醃製黃瓜、紅蘿蔔、芝麻、還有一點泡菜放上。無骨炸雞,大大舊啖啖肉。4)韓式年糕年糕煙韌好食,辣度適中。5)炸大杏鮑菇好大條的杏鮑菇,食到菇菌嘅香。6)芬達什果汁x2
韓式食物安撫我未能飛去韓國的心情,
閔大人店舖內放了韓星海報,更添色彩置。

我同朋友食午餐,叫左幾款

閔大人嘅炸物唔錯,炸得乾身(唔會油淋淋)亦好鬆脆。

1)炸雞中翼x5(香辣)
唔太辣嘅,好啱我心水。
2)炸蕃薯片
炸得薄薄的蕃薯片,唔油膩。
3)韓式紫菜飯卷配無骨雞(原味)
無骨炸雞,大大舊啖啖肉。
4)韓式年糕
年糕煙韌好食,辣度適中。
5)炸大杏鮑菇
好大條的杏鮑菇,食到菇菌嘅香。
6)芬達什果汁x2
2023-06-12 56 浏览
星期六(10/6/2023)中午叫咗外賣自取,按app嘅時間去到餐廳門口諗住拎…一去到其實已經見到有袋食物喺店入面張枱度,於是遞部電話俾門口店員睇,指一指嗰袋食物問係咪我嘅,店員睇都冇睇,實牙實齒話唔係我嘅,話冇咁快等一等,咁佢咁肯定,我咪唯有信囉…當日氣溫30幾度,店內客人零散,根本唔忙,嗰位店員行行企企,完全冇叫我入去坐低等嘅意思,都唔緊要,我當係間餐廳規定外賣自取嘅客人一定要喺店外等如是者我喺店外高溫環境下乾煎咁等咗10分鐘,店員終於遞咗袋食物俾我,我一拎上手已經知唔對路,我張單得一個餐,但袋食物有幾盒飯盒仲要幾重,我望一望袋面貼住張單,根本唔係我個餐,於是我俾返店員話呢袋唔係我嘅,喺呢個時候佢先識得問我訂單no.,然後我再次show部電話俾佢睇,佢望完呆呆哋,然後走去遠處張枱拎起我當初見到袋食物俾我,原來嗰袋真係我嘅!我接到嗰下,話:原來一早就有!店員嘅回應竟然係:嘻嘻~道歉都冇句就走開咗!😑😑😑呢個唔係有冇training嘅問題,呢個係common sense嘅層面😑正常作為店員,見到有客人拎住電話大大隻字show訂單no.都識得去check下外賣食物袋上面張單先答客人啦下嘛

我接到嗰下,話:原來一早就有!
店員嘅回應竟然係:嘻嘻~
道歉都冇句就走開咗!😑😑😑

呢個唔係有冇training嘅問題,呢個係common sense嘅層面😑正常作為店員,見到有客人拎住電話大大隻字show訂單no.都識得去check下外賣食物袋上面張單先答客人啦下嘛?仲要俾錯餐個客,要個客check返袋面張單😑做埋你嗰份….完全唔知呢間餐廳點請人,正常少少啦好嘛?離晒大譜!
外卖自取
環境佈置非常有韓風ғᴇᴇʟ ❤️牆上貼滿好多韓星ᴏᴘᴘᴀ海報😍餐廳電視仲播放ᴋ-ᴘᴏᴘ 🎶🎵餐牌以韓式炸雞為主🍗仲有供應特色韓國炸物及少量輕食等本身以為小食份量唔多眼闊肚窄的我樣樣都叫黎食🤤點知食落都幾多😂差啲食唔哂😂蜂蜜芥末炸雞翼🍗有原味及7種口味韓式炸雞🍗選擇,叫左5隻雞翼切半變成單骨雞翼,外皮香脆但炸粉嫌有點厚,每隻雞翼都淋上蜂蜜芥末醬汁🍯,食落肉質嫩滑,再配搭醃蘿蔔一齊食可減低油膩感😁紫菜飯卷配無骨雞(原味)🍙🍗紫菜飯卷餡料多過飯,配料有魚糕片,蟹柳,火腿,紅蘿蔔🥕,黃蘿蔔,醃黃瓜及青瓜🥒,上面灑上芝麻粒粒,口感豐富,清新又無負擔,伴碟仲有泡菜惹味開胃😋,再配2件無骨原味炸雞🍗外脆內嫩,咬落啖啖肉,但相對之下我更愛吃有醬汁的炸雞會更滋味更邪惡更重口味😈炸杏鮑菇🍄好大條,平時食開杏鮑菇都係切成粒狀,而今次第一次食原條,麵衣厚薄適中,炸得好脆口,肉質厚實,口感Q彈,表面灑上孜然粉食更入味😆炸蕃薯片🍠蕃薯切成薄片表面薄薄的炸粉炸至金黃香脆,蕃薯肉🍠軟綿又甜甜地,灑上孜然粉更香口美味😍罐裝可樂🧃罐頭雪碧🧃整體食物質素不錯,炸物表現出色,價錢親民又抵食👍非常適合同朋友一邊咬住炸雞飲住啤酒一
環境佈置非常有韓風ғᴇᴇʟ ❤️
點知食落都幾多😂差啲食唔哂😂

蜂蜜芥末炸雞翼🍗
蜂蜜芥末炸雞翼

紫菜飯卷配無骨雞(原味)🍙🍗
紫菜飯卷配無骨雞(原味)

炸杏鮑菇🍄

炸蕃薯片🍠
炸蕃薯片

罐裝可樂🧃
罐頭雪碧🧃

整體食物質素不錯,炸物表現出色,價錢親民又抵食👍非常適合同朋友一邊咬住炸雞飲住啤酒一邊吹水談心🤭
2023-06-06
蜂蜜芥末炸雞翼
紫菜飯卷配無骨雞(原味)
炸蕃薯片
Dinner @ 10 FEB 2023 (Friday)啟岸巷子是位於紅磡的一條全新美食街, 鄰近土瓜灣地鐵站D2出口, 以日式設計為主, 巷子掛滿日式燈籠。閔大人是位位啟岸巷子地鋪的一家韓式炸雞店, 店內座位不多, 大概20個位置左右, 建議先預約, 不然的話晚飯時間需要等位。無骨雞塊 (全份) ($78) (蜂蜜醬油+$10, 蜜糖芥末+$10) 4⭐️/5原來無骨雞塊也可以要半半口味, 餐廳很貼心, 會在下單時先說明為了避免醬汁混合一起影響味道, 全份的半半炸雞會分開放置。蜜糖芥末非常澎湃, 小編非常喜歡芥末就覺得很好吃, 同行友人反而覺得芥末過於重手, 令到炸雞過酸。蜂蜜醬油是必點的, 醬油不鹹, 反而帶甜味, 而且有點蔥花和韓國辣椒, 並非普通的醬油, 配以炸雞很惹味。炸雞的炸粉並不厚, 雞肉有油脂, 完全不柴。全份炸雞一共有12件, 每件都很大件, 並非一口炸雞, 讓人很滿足。炸醬麵 ($48) 4.5⭐️/5麵條似是拉麵的質感, 較為淋身, 炸醬充滿油香味, 而且有滿滿的肉丁, 拌麵很好吃。韓式年糕 ($38) 3.5⭐️/5年糕的辣是會嗆喉的辣, 小編這個吃辣BB班不是太適
Dinner @ 10 FEB 2023 (Friday)

炸醬麵 ($48) 4.5⭐️/5

韓式年糕 ($38) 3.5⭐️/5

年糕的辣是會嗆喉的辣, 小編這個吃辣BB班不是太適應。年糕較硬身, 很有咬口。

紫菜包飯 ($38) 4⭐️/5

紫菜包飯的材料豐富, 有蟹柳, 魚糕, 黃蘿蔔, 還灑上芝麻點綴。美中不足的是略欠包飯的精華 - 麻油。

總括而言, $234在土瓜灣一間新裝修的韓國炸雞店可以讓兩個人食得心滿意足, 服務周到, 食物質素高, 非常推薦附近上班的人可以收工來這邊「啤啤」, 非常正。
2023-02-10
2023-02-05 340 浏览
中意呢一間地道嘅韓式炸雞。🥰佢哋嘅份量都幾大,而且套餐✨有埋主食同埋炸雞,價錢比較親民~韓式年糕有惹味🌶嘅韓式辣醬,令人食到唔停口,仲加上咗黑芝麻同埋白芝麻,👍整體好香好夾。紫菜飯卷,🍘超級地道!配料好多,腸仔、🦀蟹柳、醃蘿蔔、🥒青瓜等,我最鍾意酸酸甜甜嘅黃色醃蘿蔔因為水分夠足,😘食落去好脆口。無骨雞,🔥試咗3款味道,🐤佢都有幾多得選擇。原味/香辣/酸甜/🧄蒜香/🍯蜂蜜醬油,黃色嘅蜂蜜醬油,甜甜哋,❤非常特別~

2022-12-26 320 浏览
土瓜灣煥然懿居一帶開咗好多新餐廳😋 而我今日經過試咗一間韓式炸雞餐廳,發現又平又抵食, 味道又唔錯👍👍👍——- 環境方面 ——-餐廳面積唔算大, 但係睇得出店主用心佈置👍 牆壁印有不同嘅顏色, 以鮮色為主調, 形成一種韓國街頭風格🇰🇷 ——- 食物方面 ——-餐廳有唔同嘅炸雞同埋啤酒套餐, 亦都有幾個lunch set 選擇😋 而我今次就揀咗兩個lunch set 黎試👍(1) 炸醬麵配炸雞翼(原味) - Rating: 8.5/10炸醬麵嘅醬料非常濃郁👍👍 味道似正宗韓式炸醬麵… 而炸雞方面, 外脆內軟, 咬落去嘅時候非常鬆脆😋(2) 紫菜飯卷配無骨雞 Rating: 7.5/10紫菜飯卷非常足料👍👍 餐廳亦都俾咗少量嘅泡菜做配搭😋

——- 環境方面 ——-

——- 食物方面 ——-