2016-07-22 3309 浏览
前陣子天氣一直落雨時,中午午餐時間都不想周圍去,正好公司對面開了這間餐廳。其實之前有買過早餐,覺得很不錯,午餐還是第一次吃,平日都滿座,這個下雨天反而人不多。我很喜歡他的裝潢,很有80~90年代氣息,加上餐桌玻璃底下有小時候常玩的鬥獸棋、飛行棋棋盤等等,真的可以一邊吃一邊捉盤棋。還有那個小得不能再小的電視機,真的令人超級懷念。我跟同事一人點了一個餐同事點了韓式芝士炸雞相逄在風雨我要了「每天愛台式鹵水豬手多一些 配肉燥飯」一上來,非常大份,即時有「大件夾抵食」的感覺,昔日的歲月又回來了,細個時食飯就最緊要抵食,也要有人情味。 當時的老闆會念在老客戶加多條腸加多隻荷包蛋,不像現在每樣食物都非常精緻。所以說,我點的豬手比我的手還要大眼見烏卒卒就知道非常入味餐廳已經一片片切開,不用自己咬扯來吃,也不會弄得滿口烏卒卒因為這不是脆皮豬,所以豬皮部份比較煙銀,有膠原gel口的感覺,我就是超喜歡這種感覺。 而肉的部份也夠嫩,老實說,沒有一點肥,整隻豬手都鹵得極入味!另外我的燥肉飯,我很喜歡飯有味得來一點都不咸,令我吃得更津津有味。老實說,份量真的很足,對女生來說有點太多,我望一下隔離台的男生,可是吃過

還有那個小得不能再小的電視機,真的令人超級懷念。
我跟同事一人點了一個餐

同事點了韓式芝士炸雞相逄在風雨

我要了「每天愛台式鹵水豬手多一些 配肉燥飯

所以說,我點的豬手比我的手還要大
眼見烏卒卒就知道非常入味

餐廳已經一片片切開,不用自己咬扯來吃,也不會弄得滿口烏卒卒

老實說,份量真的很足,對女生來說有點太多,我望一下隔離台的男生,可是吃過清光,如果飯量可以選擇份量(半碗、3/4碗)就Perfect了!

一定會再光顧!
2016-07-06
  • 每天愛台式鹵水豬手多一些 配肉燥飯
$158 打4個半個邊爐真係好抵!!! 地方唔算大 記得要book位 6點半開始😍食物種類都好多 唔洗驚食黎食去果幾味😋 勁好未食過既丸類 仲有minion芝心丸😂 其中最中意墨魚丸 濃味滑身爽口!👍🏼可以揀三個湯底真心正!重慶辣雞王仲有雞食👍🏼海鮮湯底又有青口、蝦、魷魚等海鮮重點推薦依個年糕魚餅 中間層年糕勁煙靭好味😋
食物種類都好多 唔洗驚食黎食去果幾味😋
重點推薦依個年糕魚餅 中間層年糕勁煙靭好味😋
2016-07-20
2016-07-21 2264 浏览
一進來先看到這個,好有趣又大型的玩具!旁邊收銀處還有一堆玩具,不知道以為這裡是CAFE怎想到是吃火鍋的!6點鬆去到都還沒有什麼人這樣的一張長桌挺適合一群朋友來聚聚 湯底3選2,還以為是必選一個豬骨濃湯再在右邊選1款,原來是右邊可以選2款款式挺多選擇上傳相跟TAG名午巿就可以有8折飲品就算取在旁邊有醬油自己配搭擺設上看出店主有花過心思,都是一些集體回憶的地方湯底來了,2個人3款湯這款丸竟然有小黃豆的圖案裡面是芝士涵的牛可以瘦一點我會比較喜歡肥肉有點多魚皮香脆響鈴只淥了2下,吃下感覺剛剛好我個人比較喜歡豬跟雞,牛就是朋友最愛湯底裡,最好吃的竟然是韓國海鮮海龍王在裡面的海鮮新鮮爽口鮮甜,不論是蝦,尤魚,還是青口可惜菜單是沒這些點的另外點了清湯牛魔王湯底足料呀!湯很清香牛骨味~芝士龍蝦丸,是最棒芝士怪的我最為滿意~滿滿的芝士,比小黃豆那款香濃雪糕失望極了,沒有了我最想試的芝士味呀轉了做豆腐味,還好是我喜歡的口味左起:雲尼拿、綠茶、豆腐雲尼拿沒什麼特別綠茶跟豆腐味的很香濃可惜吃起來太凍了,有點過硬,要稍稍等變軟價錢很公道,比起附近的酒樓抵吃多了收貴不貴,竟然是4.5小時任食!
一進來先看到這個,好有趣又大型的玩具!
旁邊收銀處還有一堆玩具,不知道以為這裡是CAFE
怎想到是吃火鍋的!
6點鬆去到都還沒有什麼人
這樣的一張長桌挺適合一群朋友來聚聚
湯底3選2,還以為是必選一個豬骨濃湯
再在右邊選1款,原來是右邊可以選2款
款式挺多選擇
上傳相跟TAG名午巿就可以有8折
飲品就算取
在旁邊有醬油自己配搭
擺設上看出店主有花過心思,都是一些集體回憶的地方
湯底來了,2個人3款湯
這款丸竟然有小黃豆的圖案
裡面是芝士涵的
牛可以瘦一點我會比較喜歡
肥肉有點多
魚皮香脆
響鈴只淥了2下,吃下感覺剛剛好
我個人比較喜歡豬跟雞,
牛就是朋友最愛
湯底裡,最好吃的竟然是韓國海鮮海龍王
在裡面的海鮮新鮮爽口鮮甜,不論是蝦,尤魚,還是青口
可惜菜單是沒這些點的
另外點了清湯牛魔王
湯底足料呀!湯很清香牛骨味~
芝士龍蝦丸,是最棒
芝士怪的我最為滿意~
滿滿的芝士,比小黃豆那款香濃
雪糕失望極了,沒有了我最想試的芝士味呀

轉了做豆腐味,還好是我喜歡的口味
左起:雲尼拿、綠茶、豆腐
雲尼拿沒什麼特別
綠茶跟豆腐味的很香濃
可惜吃起來太凍了,有點過硬,要稍稍等變軟
價錢很公道,比起附近的酒樓抵吃多了
收貴不貴,竟然是4.5小時任食!
题外话/补充资料: 這家店必定要BOOKING,因為位置不多 雖有吉的位置,但都預留了給BOOKING了的客人 我看到之後有人WALK IN進來也沒能吃
  • 龍蝦芝士丸
  • 雞柳
懷舊打邊爐系列😎兩個湯底已經滿足吾到大家了,我要三個!🖕湯底分別系九州豬骨濃湯,清湯牛魔王同重慶辣雞王!!湯底味道都幾濃郁,豉油都可以慳返😂重慶辣雞酸味都幾重,所以惹味得黎都幾開胃~打邊爐打足4.5小時✨好適合re-u一大班人黎食😍吾怕吾夠時間傾計食野😉等待嘢食熟嘅時候,仲可以任玩懷舊嘅遊戲😍那些年 嘅味道即刻飄哂出黎~火鍋嘅配料選擇都尚算多,仲有由台灣直送嘅丸類😍最吸睛嘅就一定系minion 芝心包啦...咁可愛真係唔捨得食😝芝士豆腐都幾芝味!麻吉燒年糕魚餅就煙煙軔軔,好有口感😊豚肉同牛肉嘅份量都幾多,肉質唔算好硬☺️都幾新鮮炸魚皮炸得都幾香脆😬食落卜卜聲!湯底味道夠濃,所以響鈴吸左湯,都幾入味,不錯喔😊芝士龍蝦丸略嫌唔夠彈牙,但係芝士醬好多🙂好邪惡🙈韓國芝麻醬撈冷烏冬,不過不失😄做冷盤食都可以⋯最後食埋雲呢拿同豆腐雪糕,真係好滿足🤗雪糕冰感比較重,唔會好易溶!豆腐味好濃,好岩豆腐迷 😌
2016-07-11 1271 浏览
最幾個月,差不多天天都與從前的小學同學 中學同學 大學同學眾舊,所以我朋友就找了一間後有特色又不平凡的餐廳好讓我們可以在其中細說心事及分享最近的近況因為我住在這區附近所以我但就找了間很近又很抵食的打邊爐本來我對打邊爐都沒有很大興趣的但是朋友說這間是很特別的可以打4.5小時邊爐還好像cafe 一樣有board game 玩(我是大學board game 學的幹事)所以這一點馬上令我同意打邊爐而且又是任叫的,所以我但就馬上出發發現地方不太難找,b1出口一路直走就可以而且1樓就是了一進到餐廳,可以看很多復古的飾品及裝修而且坐位都不算細可以坐得很舒服到叫野食了原來可以要三款不同的湯底平日都只可以叫2款這次有三款,我們就叫了有有辣有唔辣嘅湯因為可以試到唔同嘅味道食物熟了之後都可以有唔同嘅效果湯底已經食我很驚喜因為是真材實料的入面只是有海鮮及牛的高級材料不似一般打邊爐是有湯及蔥等只是150幾一位就可以任叫而且湯的味道的確不錯嘢食方面呀 有如揀菜肉俾我哋選擇我哋就揀咗三個肉有豬肉牛肉湯豬頸肉我覺得豬肉係最好食嘅有冇去切得好薄啊而且脂肪唔算高相識落去咁我想係最健康你係新鮮嘅啲肉唔係好乾嘅肉係仲有濕係入
好讓我們可以在其中細說心事及分享最近的近況
因為我住在這區附近

所以我但就找了間很近又很抵食的打邊爐
本來我對打邊爐都沒有很大興趣的
但是朋友說這間是很特別的
可以打4.5小時邊爐
所以這一點馬上令我同意打邊爐
而且又是任叫的,所以我但就馬上出發
發現地方不太難找,b1出口一路直走就可以
而且1樓就是了
一進到餐廳,可以看很多復古的飾品及裝修
而且坐位都不算細
可以坐得很舒服
到叫野食了
原來可以要三款不同的湯底
平日都只可以叫2款
這次有三款,我們就叫了有有辣有唔辣嘅湯
因為可以試到唔同嘅味道

湯底
雪糕
飲品
2016-07-08 443 浏览
香港懷舊既餐廳!呢到充滿左八十年、九十年兒時既回憶! 無論係裝修、食物同「玩具」都好懷舊! 呢間開餐達人之前都有介紹過佢地既HOT POT超足料 呢排新推出左個下午茶既自助餐 食物雖然無刺身、海鮮、生蠔等高級食材 但係食物既質素都唔錯既 分別有台式、韓式同港式既食物 例如: 台式肉燥飯、韓式一口甜薯、港式一口西多 黎到有勁多人都讚既係呢個 「韓式芝士炸雞」真係估唔到原來裡面真係有咁多芝士!港式麥樂雞、韓式迷你一口甜薯台北迷係肉燥飯仲有甜品 最正係韓國芝士味雪糕 味道好濃郁!但係最重要既係呢到既「懷舊玩具」!餐廳裡面有超多細個成日玩既玩具 飛行棋、五子棋、波子棋、釣魚機,仲有好多好多! (釣魚係賣飛佛🙈 !)由於呢個下午餐自助餐有成三個鐘進食時間 所以食物係其次 同一大班朋友一齊玩先係重點啊!
香港懷舊既餐廳!
呢到充滿左八十年、九十年兒時既回憶!
無論係裝修、食物同「玩具」都好懷舊!
呢間開餐達人之前都有介紹過佢地既HOT POT超足料
呢排新推出左個下午茶既自助餐
食物雖然無刺身、海鮮、生蠔等高級食材
但係食物既質素都唔錯既
分別有台式、韓式同港式既食物
例如: 台式肉燥飯、韓式一口甜薯、港式一口西多
黎到有勁多人都讚既係呢個 「韓式芝士炸雞
真係估唔到原來裡面真係有咁多芝士!
韓式芝士炸雞
港式麥樂雞、韓式迷你一口甜薯
台北迷係肉燥飯
仲有甜品 最正係韓國芝士味雪糕 味道好濃郁!
但係最重要既係呢到既「懷舊玩具」!
餐廳裡面有超多細個成日玩既玩具
飛行棋、五子棋、波子棋、釣魚機,仲有好多好多!
(釣魚係賣飛佛🙈 !)
由於呢個下午餐自助餐有成三個鐘進食時間
所以食物係其次
同一大班朋友一齊玩先係重點啊!

2016-06-21
2016-07-07 424 浏览
第一次俾食評..今日同2個fd一齊去諗住食下午茶放題,已經早左一個星期係whatsapp book位,去到竟然話無紀錄,如果唔係仲有位剩咁我地咪白去?一坐低睇餐牌,啲野食種類好少,雖然係分左港韓台三類,但係基本好多都係茶餐廳搵到既下午茶餐單,然後啲野食上到枱已經唔熱,好多都凍晒。講番環境,感覺似地下倉庫多啲...唯一讚既係啲職員都叫有禮貌。總括黎講唔抵食,唔會再去

總括黎講唔抵食,唔會再去
2016-07-02
等候时间
3 分钟 (堂食)
1K
有時在家懶得傷腦筋煮甚麼,通常都會一鑊熟打邊爐,不過打邊爐甚多洗洗切切的工序,而我就是最討厭洗碗....前幾日就出街打邊爐,來到位於觀塘的開餐達人,就可為我這懶鬼省下不少工夫 ^o^星期一到四每位$158,星期五及六及日每位$168,4.5小時任食邊爐,最適合一大班人gathering,痛快地邊聊邊食邊玩。店內裝修走港式復古風,而且還提供了不少懷舊小玩意任玩,例如波子棋、鬥獸棋、飛行棋、釣魚機、電流急急棒等等。湯底可於三王中的牛魔王/辣雞王/海龍王,任選二王,外加一格季節限定九州豬骨濃湯,肥牛、豚肉、台灣直送丸、蔬菜等等同是無限量任點,並無其他額外收費的選項。我就選了牛魔王及海龍王配合九州豬骨濃湯,湯底真材實料,裡面分別有牛骨及蝦、青口等材料,個人最喜歡的是牛魔王湯底,牛肉味濃郁,我自己尤其愛放幾片蘿白吸收湯底的牛味精華。每次打邊爐我必定會吃魷魚,貪其肉質爽滑,這裡還有墨魚仔。我一向少吃紅肉,不過肥牛是我家男人最愛,我個人覺得脂肪稍嫌較多。丸的種類非常多元化,有些單看名字也猜不到是甚麼來,一於點來試試~點完發現大部份丸丸都有芝士流心,芝味十足,芝士控不容錯過!因為湯底夠味,所以我也沒特
有時在家懶得傷腦筋煮甚麼,
通常都會一鑊熟打邊爐,
不過打邊爐甚多洗洗切切的工序,
而我就是最討厭洗碗....
前幾日就出街打邊爐,
來到位於觀塘的開餐達人,
就可為我這懶鬼省下不少工夫 ^o^
星期一到四每位$158,
星期五及六及日每位$168,
4.5小時任食邊爐,
最適合一大班人gathering,
痛快地邊聊邊食邊玩。
店內裝修走港式復古風,
而且還提供了不少懷舊小玩意任玩,
例如波子棋、鬥獸棋、飛行棋、
釣魚機、電流急急棒等等。
湯底可於三王中的
牛魔王/辣雞王/海龍王,任選二王,
外加一格季節限定九州豬骨濃湯,
肥牛、豚肉、台灣直送丸、蔬菜等等
同是無限量任點,
並無其他額外收費的選項。
我就選了牛魔王及海龍王
配合九州豬骨濃湯,
湯底真材實料,
裡面分別有牛骨及蝦、青口等材料,
個人最喜歡的是牛魔王湯底,
牛肉味濃郁,
我自己尤其愛放幾片蘿白
吸收湯底的牛味精華。
每次打邊爐我必定會吃魷魚,
貪其肉質爽滑,
這裡還有墨魚仔。
我一向少吃紅肉,
不過肥牛是我家男人最愛,
我個人覺得脂肪稍嫌較多。
丸的種類非常多元化,
有些單看名字也猜不到是甚麼來,
一於點來試試~
點完發現大部份丸丸都有芝士流心,
芝味十足,芝士控不容錯過!
因為湯底夠味,
所以我也沒特別點上其他醬料,
任食任食,吃到快要捧著肚子了 >.<
各款汽水也是無限供應任飲~
最後一定要留肚推介的是雪糕,
尤其是芝士雪糕,芝士味香濃,
雪糕質地入口軟滑,
不會很易溶。

2016-06-29
  • 韓國芝士雪糕
  • 牛魔王湯底
  • 台灣百頁豆腐
  • 台灣minion 芝心包
2016-07-01 1794 浏览
成日聽朋友講觀塘好多工廈有CAFE / 餐廳,但一直都冇咩點食過,幾個月前食過一間 CAFE 咁大把。今次經朋友介紹,就去 "開餐達人" 食DINNER,果度係任食火鍋。 未入去前,都睇過個MENU,知道呢度最出名係個湯底,可以有3款;一 group 人黎既話應該會好開心,因為呢度4.5 小時任食,遊戲任玩!  呢度有各式各樣既遊戲,食完野可以一齊玩,岩哂一班朋友黎! 坐低冇幾耐就先奉上湯底,豬骨湯底係指定既,另外2款我同朋友揀左清湯同海鮮湯底。  而食物方面,我地點左很多台灣直送既丸類、蔬菜、肥牛、魷魚等。 肥牛我就麻麻地,其他蔬菜、丸類我就食左好多,因為個湯底好鮮甜、濃郁,所以經過湯底浸出黎既食物都好入味。  平時3餐都出街食,很少叫菜食,因為覺得好唔抵 ><趁火鍋任食,今次就狂食菜同粟米!最後埋單就 $168 +10%,基本上有4.5小時任食,一班人吹水、玩佢d 遊戲,呢個價錢都算好抵!

成日聽朋友講觀塘好多工廈有CAFE / 餐廳,

但一直都冇咩點食過,幾個月前食過一間 CAFE 咁大把。

今次經朋友介紹,

就去 "開餐達人" 食DINNER,果度係任食火鍋
未入去前,都睇過個MENU,

知道呢度最出名係個湯底,可以有3款;

呢度有各式各樣既遊戲,食完野可以一齊玩,岩哂一班朋友黎!

坐低冇幾耐就先奉上湯底,

豬骨湯底係指定既,另外2款我同朋友揀左清湯同海鮮湯底。

而食物方面,

我地點左很多台灣直送既丸類、蔬菜、肥牛、魷魚等。
肥牛我就麻麻地,其他蔬菜、丸類我就食左好多,

因為個湯底好鮮甜、濃郁,所以經過湯底浸出黎既食物都好入味。

平時3餐都出街食,很少叫菜食,因為覺得好唔抵 ><

火鍋任食,今次就狂食菜同粟米!
最後埋單就 $168 +10%,

2016-06-30
2016-06-22 1859 浏览
朋友介紹之下黎到呢間觀塘工倉區打邊爐大廈入口好易搵到,上到一樓,就見到餐廳門口~平日火鍋$158一位,價錢合理!店內充滿懷舊氣息,有好多懷玩具做裝飾,仲可以攞黎玩下架!一坐低當然係畫野食啦!火鍋湯底係豬骨湯+「三王」(三選二)我地就揀左海龍王(韓式海鮮湯)同辣雞王(雞煲),呢個配搭就等於一個煲可以打邊爐、食雞煲同部隊鍋,簡直係一次過滿足晒三個願望呀!! 食物方面,一般打邊爐菜呀肉呀當然唔少得啦, 佢仲有好多唔同款式既丸!我地揀左d特別既試下, 如果中意食芝士ge,就更加唔好錯過呀,佢地有幾款芝心丸!仲有芥辣包心丸都絕對要試呀!wasabi味既丸非常特別~仲有飛魚子魚旦腸,咬落去粒粒飛魚子卜卜聲架~ 食到飽飽,呢度仲有甜品食架!佢一共有三隻味,我地當然每隻味都食啦!抹茶,雲呢拿,芝士~三款之中,我最中意係芝士味呀!芝士味非常濃,食落非常滑! 今晚整體非常滿意,如果想去食記得打去book位呀,因為今晚見全場都full晒~
朋友介紹之下黎到呢間觀塘工倉區打邊爐

店內充滿懷舊氣息,有好多懷玩具做裝飾,仲可以攞黎玩下架!
一坐低當然係畫野食啦!

火鍋湯底係豬骨湯+「三王」(三選二)

我地就揀左海龍王(韓式海鮮湯)同辣雞王(雞煲),

龍蝦芝心丸
minion芝心包
飛魚子魚蛋腸
2016-06-20
龍蝦芝心丸
minion芝心包
飛魚子魚蛋腸
第一次係openrice寫評論就係差評,真係sosad係Facebook見到飲料食物款式眾多,好評又唔錯,適逢父親節,諗住带老豆試下。講飲料:Facebook登左至少5-6款飲品,結果去到…得3款,仲要由頭到尾都冇refill過!講食物:款式唔算多(見餐牌)不過肥牛同豬頸肉既質素都唔算差(見圖),即使豬頸肉順紋切都唔會un但款式偏少, 除左幾款款肉類..就只係得蔬菜同丸~而且飲品同甜品基本上乜都賣哂…真係幾冇癮講態度:1.原本岩岩泥個陣個女仔服務態度真係幾好,臨走都仲幫客人服務,遇上食物缺貨仲會講唔好意思。2.食到尾order甜品,食完雪糕都幾好味想再叫,原本只諗住同佢想問下甜品既款式先考慮再叫唔叫,點知個waiter突然走埋泥話一枱只能夠叫一次雪糕。講完呢句本身都算啦…點知就串串貢再補多句:只可以一人一球喎,即係咁,你要食,人地都要架,你話係咪先。即刻成個氣氛跌落最低點。原本淨係講句一人一次,真係會算…你張order紙識寫湯底只可叫一次,係咪應該係甜品類都寫埋以免人地誤會呢?仲有,其實個雪糕放落醬料碟真係好難食得到囉,叫玩人雪糕真係差唔多。Facebook寫話有折結果埋單冇(唔知係咪
第一次係openrice寫評論就係差評,真係sosad

講食物:
款式唔算多(見餐牌)
但款式偏少, 除左幾款款肉類..就只係得蔬菜同丸~
而且飲品同甜品基本上乜都賣哂…真係幾冇癮

講態度:
原本淨係講句一人一次,真係會算…你張order紙識寫湯底只可叫一次,係咪應該係甜品類都寫埋以免人地誤會呢?仲有,其實個雪糕放落醬料碟真係好難食得到囉,叫玩人雪糕真係差唔多。Facebook寫話有折結果埋單冇(唔知係咪lunch有,facebook冇寫清楚,見係頭先個個埋單都費是問,廢是比人串)。

不過老老實實,埋單近190一個抵唔抵真係見人見智,但我就唔會再有下次囉!
蔬菜
肥牛
丸類
芝士雪糕
2016-06-19
$184.8 (晚餐)
庆祝纪念
父亲节
2016-06-20 568 浏览
呢間餐廳食過一次午餐,因為上去位置比較偏(入口開始20幾步樓梯,再左轉,望向右邊便是),而且起初感覺只係普通茶餐廳,成條開源道已經有好多呢類型嘅,感覺唔需要再特別上樓食。但有個同事上星期竟然推薦呢間嘅早餐比我,仲影左張餐牌,竟然有驚喜喎。首然睇個餐牌菜式個名已經有心思,印張外賣紙都靚d,花足心思。我呢d唔到最後一分鐘都唔番到公司嘅人,當然早餐係要食外賣喇,哈哈。今天選了當牛角包遇見沙律--黑松露炒蛋,牛角包,胡麻什菜沙律。起初驚份量細唔夠飽,但係食落十分大件,最重要係個炒蛋份量十足,攞起個牛角包咬,係一啖放唔唒落口,幾好,幾好!淡淡黑松露味道再配個香脆牛角包,正!同事就搭單選左個面,可以選3樣送,選了蛋,午餐肉和漢堡扒。樣樣都幾大件下,塊漢堡扒都係一整件嘅。加左4蚊選左個出前一丁,味道不錯。最緊要係成個餐只需26蚊,勝價比高。最後一提嘅係餐配飲品,除了一般嘅選擇,熱檸檳都可以選,而且又唔使加錢,唔使嚟去都係熱0茶。(不足之處係檸檬略為有小小潺,可以嚐試一下小檸檬)改革左之後,餐廳感覺不錯的,還有午市同晚試,揾日去試下,睇下有無驚喜先。

假日前夕唔想係屋企自己整野食咁麻煩,於是同朋友就決定一齊出嚟食火鍋,食完之後真係覺得呢一個係明智選擇 餐廳位於係地鐵站附近,對自細就喺觀塘嘅我,係呢到搵餐廳當然難唔到我 成間餐廳主打懷舊感覺,有好多小時候接觸過的玩具 原來枱上棋紙唔係裝飾咁簡單,真係可以有棋俾大家邊食邊玩呢個電擊棒(雖然唔記得佢真名係咪叫電擊棒 ),係我腦海中充滿回憶,小時候經常係電視中睇到一些日本節目,成功到最後可獲得100万円湯底我地揀了韓國海鮮海龍王 湯底海鮮料充足,但我地太為食如果再重料多點就更滿足肉類@牛肉食落口感係入口即溶既感覺,味道濃,零雪味,有別於好多任食打邊爐第一次打邊爐食雞柳,仲諗住烚完之後會好"鞋",但結果竟然係滑嘟嘟丸類@每款各有特色,平時龍蝦丸只會食到啖啖肉,但呢道隻芝士龍蝦丸食到中間就會噴芝士出黎,必食!!!配菜@本人最喜愛食魚皮餃,可惜好多時候出街打邊爐都失望而回,但呢道有驚喜皮夠彈牙加竟然食到魚的鮮味 總括來說,所有食材新鮮,服務親切,坐得舒服而且飲品可以無限飲。最重要係冷氣充足,三十多度打邊爐都無有怕
成間餐廳主打懷舊感覺,有好多小時候接觸過的玩具
原來枱上棋紙唔係裝飾咁簡單,真係可以有棋俾大家邊食邊玩
呢個電擊棒(雖然唔記得佢真名係咪叫電擊棒
湯底我地揀了韓國海鮮海龍王
湯底海鮮料充足,但我地太為食如果再重料多點就更滿足

皮夠彈牙加竟然食到魚的鮮味

2016-06-08
2016-06-10 1619 浏览
To be honest, I was amazed by all the decorations soon as i walked into the restaurant. I can see all my childhood games in here! No doubt this is one of the hippest restaurant around Kwun Tong! Especially i came here to have hot pot with few of my friends so we end up playing childhood games and dinner at the same time!Free Flow Hot Pot only $138 +10% service charge. It is a resonable charge with all the fun includesBefore we order the hot pot dishes, we saw this old school chinese animal chess
Before we order the hot pot dishes, we saw this old school chinese animal chess game!
Brilliant!
I spotted some of the ingridients are quite rare, that i don't really see it in other restaurants. i asked the staff, they told me it's imported from taiwan.
韓國海鮮海龍王
We ordered a Korean Seafood Base Pot, yes, it's Korean Base!
The soup tastes delicious and juicy!
On a monday evening! the environemnt is quite packed also! but the service is excellent and we don't have to wait for long for the ingridients!
This decoration is way too cool! Childhood memories i say
The best part is in the end, you can actually play challenge! however lots of customers were queuing up! so i gave up!

Overall:
Environement: Defintely the best part! will surely bring back your childhood memories
Tastes: rare ingridients with unique soup base!
Services: fast and pacey
Price: Bargain price for freeflow hotpot.
2016-06-06
2016-05-15 966 浏览
任食4.5小時打邊爐🍲 ($138+1)任食任飲打邊爐宜家四圍都係,但大多都食兩個鐘左右!開餐達人最近有新野,叫做3皇👑1后👸🏼,所謂既3皇就係有三款湯底可以揀,包括係清湯牛魔王🐂、重慶辣雞王🐔同韓國海鮮海龍王🐟。配料方面有新鮮肥牛豚肉、台灣直送丸類同埋特色火鍋配料,仲有提供汽水任飲。講返個重慶辣雞王🐔,嫌佢唔夠辣🌶,但都好香既!最特別既係佢有特色既丸,黑松露丸、Minion芝心包🧀、飛魚籽魚蛋腸等等。黑松露丸都唔錯,似係香草腸既味,而芝士丸就普通左啲,但minion就真係好cute!雖然呢間同一般打邊爐冇咩分別,但佢最別具一格既係佢可以食4個半鐘,食下休息下,再食都仲得!
任食4.5小時打邊爐🍲 ($138+1)