2020-06-26
.同朋友約食飯當日先醒起佢就黎生日,又唔想幫襯連鎖蛋糕店,就即刻上網搵下有邊間黃店有現成蛋糕賣。點知就搵到依間IG好多人推介佢嘅卷蛋嘅小店,即刻打電話問佢有無現成蛋糕賣,店員都好好人,喺我落任何訂嘅情況下都留咁最後一個芝士奶蓋草莓蛋糕俾我😭👍🏻,所以一定要出返個好評俾佢。到現場見到個蛋糕先發現好大個,有成6吋,$208真係好抵,加寫字朱古力牌就+$20。蛋糕面嘅芝士奶蓋醬係好厚好大pat,本身以為會好膩,但食落有啖啖芝士香得黎一啲都唔膩!個蛋糕係海綿蛋糕黎,口感好鬆軟,超高質。一層層海綿中間仲有一片片士多啤梨果肉,都算甜嘅,無浸到糖水👍🏻蛋糕面都有四大粒士多啤梨,依個就唔甜啦。依間餅店其實係喺果欄附近嘅一間傳統餅店,店員都好nice 好好傾,佢都有話下次想食卷蛋就預早三日訂,不過我啱啱上佢fb page睇,而家好似要預早成星期訂啦。