餐厅: 長洲角酪
资讯:

2023-08-02 188 浏览
呢間嘢飲都開咗好幾年,而家好似中環都有,佢係咪好多乳酪嘅飲品好特別,生果味道乳酪🧀️係好好味,而且都解渴,所以都好受歡迎,而且打卡一流,環境有次地鐵站好有趣😃
呢間嘢飲都開咗好幾年,而家好似中環都有,
2023-07-31 174 浏览
呢間長洲角酪絕對係入長洲必去既去人氣打卡舖,見到門口一幅藍白tone既港鐵style牆,就知道好多遊客都會過黎打卡,所以都幾多人排隊,等飲品大概等左20分鐘。舖頭入面空間唔大,有4張細枱同幾個坐位俾人短暫休息下。今次嗌咗桃桃角酪同經典角酪。桃桃角酪係無紫糯米既,揀左正常甜度叫「同你一樣甜」,配合舖頭自家製少少酸既乳酪,飲落味道啱啱好。不過略嫌個桃味唔夠濃,飲落去只有少少桃味,桃肉都唔算多,如果個桃味再香d再出d會更好。另外杯經典角酪係加左紫糯米既原味乳酪,紫糯米食落幾煙韌,飲落去都幾夾,但如果一個人飲哂一杯既話都幾飽肚,所以我下次都係會揀無加紫糯米既飲品。📍長洲新興街78號地舖位置就腳:🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊

📍長洲新興街78號地舖
位置就腳:🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊
桃桃角酪
經典角酪
經常見到有朋友拎住杯野同長洲地鐵站牆打卡 原來係長洲角酪~🥤 第一次試佢杯莓莓角酪嘅時候天氣仲未凍 行到熱有杯凍冰冰嘅乳酪 連唔中意酸野嘅我 飲完都覺得驚為天人!而家唔唔使入到長洲先有得飲 連中環街市都有分店 正!(同同事成日飲⋯ 大肥)叫開莓莓3分甜少冰都唔會覺得酸 重點係佢哋嘅紫米!very正 飲完一杯可以抵一餐飯哈哈 比起而家郁啲已經要$30嘅珍珠奶茶 呢杯又有真材實料果肉又有紫米又有乳酪 $40真係唔算貴!👅 感覺仲好似健康啲添• 莓莓角酪 $44 🍓 4.7/5• 芒芒角酪 $40 🥭 4.3/5📍長洲角酪長洲新興街78號地舖/中環皇后大道中93號中環街市1樓110號舖

• 莓莓角酪 $44 🍓 4.7/5
• 芒芒角酪 $40 🥭 4.3/5

📍長洲角酪
長洲新興街78號地舖
/中環皇后大道中93號中環街市1樓110號舖
  • 芒芒角酪
2023-06-12 358 浏览
莓莓角酪🍓 $42呢杯最多人嗌,粉紅色Pink Pink好岩用嚟打卡!😆 士多啤梨味唔算好重,不過真材實料,飲落乳酪都幾濃厚同Creamy😋,士多啤梨味唔會好假,係真係新鮮既士多啤梨乳酪嚟,食到啖啖士多啤梨果肉,入面仲加左啲紫米,飲落好有層次,如果對女仔嚟講都算飽肚,行行下覺得又熱又有啲肚餓飲番杯都係唔錯既選擇👍🏻甘露角酪 $48呢杯係楊枝甘露版既乳酩,覺得幾特別所以就嗌左!芒果味唔算好重,不過芒果都算新鮮同算甜,乳酪都係濃厚 Creamy😋,中間有啲綠袖肉,味道都唔錯,個人認為呢杯味道好飲過莓莓角酪
莓莓角酪🍓 $42

甘露角酪 $48
莓莓角酪🍓
2023-06-08 224 浏览
難得出到 #長洲 當然要去返啲人氣小店😛本身好喜乳酪,但香港以 #乳酪 做主打嘅手調其實好少🥹週末嚟到雖然唔洗排隊俾錢,但店內好多人🤣等左15分鐘倒先拎到飲品,不過好彩有位坐💕 坐坐下見到狗狗坐左我隔離,原來係寵物有善餐廳🐶💖花雪角酪$52 其實就係飲得嘅芝士蛋糕😆飲品面有啲脆脆餅,好有咬口!! 飲落口重有檸檬肉添🍋咁就唔會太滯!!莓莓角酪$42乳酪味濃,入口唔會係糖漿嘅死甜! 仲有糯米粒好好咬😋

花雪角酪$52

莓莓角酪$42
乳酪味濃,入口唔會係糖漿嘅死甜! 仲有糯米粒好好咬😋
一場黎到長州⛴️,點可以唔去「長洲港鐵站」打個卡😼🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊長州🐠 —————————————————🔹莓莓角酪 $42 🍓新鮮士多啤梨果肉切到成個心型♥️攪勻自家製作港式乳酪,飲落酸酸甜甜,好fresh,加入紫米,質地保持輕盈,同埋有纖維及飽肚感,唔會好假/有藥水味,微甜度啱啱,好絕對真材實料🙌🏼 解渴又有益過飲肥仔🧋—————————————————🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌑🤑性價比:🌕🌕🌕🌗🌑🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌕🌑🥰舒適度:🌕🌕🌕🌑🌑🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑

一場黎到長州⛴️,點可以唔去「長洲港鐵站」打個卡😼

🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂

🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌕🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌑🌑
🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
2023-05-21 267 浏览
每次入到長洲都必會去買飲品&打卡(彩藍色格仔磚牆必備背景,充滿香港特色)莓莓角酪: 第一次嘗試就是此杯招牌飲品,酸酸甜甜的草莓奶酪,如果是草莓迷必點.花雪角酪: 正如店中廣告一樣,食得又飲得的檸檬芝士蛋糕配乳酪,濃味芝士味蓋過乳酪味,所以麻麻地.今次試新野~期間限定"太平清醮限定(太平梳打=話梅梳打) $48平日我不食話梅,但是因為期間限定,所以就買嚟試一試.有驚喜雖然價格偏貴少少,但是都值得一飲.飲前店員溫馨提示必須攪勻.第一口以食到細細粒粒話梅肉,配上檸檬,超清新解渴,炎熱的夏天飲了這一杯只可說"爽呀". 飲到最後,會發現有一片檸檬及一粒話梅. 大家可以盡快入來長洲試一試.有機會自己可以參考在家試做來飲🤣長洲新興街78號地舖 (長洲角酪)

有機會自己可以參考在家試做來飲🤣

長洲新興街78號地舖 (長洲角酪)
入黎長洲一定要黎呢間飲品店打卡,外地人最鐘意影香港既地鐵站,呢個長洲站打卡位就成為左店子既特色招牌,真係整得好靚,而且又好貼心咁整係其中一面牆,唔會得一兩張枱影到或者有雜物擺放頂住曬,基本上人流正常大家都幾分鐘內可以影到相,不過坐位就只有三枱兩人座,都是以外賣為首。我當日就Order左一杯芒芒角酪,真係諗住打卡心態Order無期望好大,點知杯飲品比我預期中特別,飲落好似食左個流質既芒果糯米飯咁,芒果味好香甜,底層滿滿既糯米沉澱,超級有驚喜,推薦大家一嚐🫶🏻

2023-05-07 174 浏览
上次試左中環街市果間就一試難忘,入到長洲就算唔係為左飲呢杯乳酪,都一定係唔想錯過佢呢面打卡專用牆😎今次特登嗌左上次係中環見到已經好想飲嘅水密桃味,好好飲完全冇伏!🌕 桃桃角酪完全唔會太甜,飲落冇果種好難頂嘅藥水糖漿味,水蜜桃味雖然好淡但我覺得岩岩好!呢杯入面就冇配紫糯米,行到熱鬼辣辣嗰陣時唔洗咬就可以大啖大啖咁飲,好爽👍🏻📍 長洲角酪長洲新興街78號地舖🧧人均消費$40@hea4_food

🌕 桃桃角酪

📍 長洲角酪
長洲新興街78號地舖
🧧人均消費$40

@hea4_food
2023-04-27 177 浏览
🍽️長洲角酪 📍長洲新興街78號地舖-💫莓莓角酪($42)士多啤梨味好香!酸酸甜甜,配合煙韌有咬口嘅紫米,好飽肚得來,又好好味😍💫百香果角酪($38)百香果味濃,每一啖都有百香果肉同核😍😍不過味道偏酸,想試既朋友要留意💫水果四季春( $45 )滿杯水果!四季春同水果味道融入得好好,甜酸配合得天衣無縫👍🏻👍🏻-🌟飲品的確好飲、非常ig-able🫶🏻難怪咁多人願意排隊🤣🤣🤣不過排隊時間真係比較長,排咗半個鐘買,買完再等半個鐘攞😅😅推薦指數:4/5抵食指數:3/5
🍽️長洲角酪
📍長洲新興街78號地舖

💫莓莓角酪($42)

💫百香果角酪($38)

💫水果四季春( $45 )

推薦指數:4/5
抵食指數:3/5
幾年無去長洲,估唔到多左禁多打卡點上網見到依間裝修得幾靚,必打卡點嘅長洲地鐵站📷所以第一站就黎左依度,座位唔多,長期坐滿人🍓招牌莓莓角酪 $42入面有心型草莓🍓好靚呀,果然係打卡no.1酸酸甜甜嘅乳酪加上士多啤梨同紫米,幾特別嘅配搭,唔會好甜,味道OK,而且紫米令杯野多左咬口,又幾飽肚朋友點甘露角酪$48有D似楊枝甘露,有芒果&柚子,賣相有D秋意乳酪好CREAMY,唔會好甜,幾健康依度仲有靚蛋糕可以食排隊買完之後,店員仲送左張長洲鐵漢coupon俾我地,所以等野飲既時候,我地去左叫串燒,買完剛好拎得野飲🤤
幾年無去長洲,估唔到多左禁多打卡點
上網見到依間裝修得幾靚,必打卡點嘅長洲地鐵站📷
所以第一站就黎左依度,座位唔多,長期坐滿人

🍓招牌莓莓角酪 $42
入面有心型草莓🍓好靚呀,果然係打卡no.1
酸酸甜甜嘅乳酪加上士多啤梨同紫米,幾特別嘅配搭,
有D似楊枝甘露,有芒果&柚子,賣相有D秋意
乳酪好CREAMY,唔會好甜,幾健康
依度仲有靚蛋糕可以食
排隊買完之後,店員仲送左張長洲鐵漢coupon俾我地,
所以等野飲既時候,我地去左叫串燒,買完剛好拎得野飲🤤
2023-04-05
  • 招牌莓莓角酪
  • 甘露角酪
2023-04-14 208 浏览
山長水遠入到長洲,當然要試下啦~下午3點幾,門口排左10幾人,角酪卷一早已經賣晒,排到埋去岩岩無埋莓莓角酪🥲唯有轉飲甘露角酪,落完單等左十幾二十分鐘先有得拎,裡面有芒果同柚子,味道非常夾同消暑,可惜芒果切得太大粒,用粗飲管都吸唔到,最後唯有打開蓋食
山長水遠入到長洲,當然要試下啦~
下午3點幾,門口排左10幾人,
角酪卷一早已經賣晒,
排到埋去岩岩無埋莓莓角酪🥲
唯有轉飲甘露角酪,
落完單等左十幾二十分鐘先有得拎,
裡面有芒果同柚子,
味道非常夾同消暑,
可惜芒果切得太大粒,
用粗飲管都吸唔到,最後唯有打開蓋食
外卖自取
甘露角酪
今日趁着放假,男人話想去長洲玩,咁就12點去咗中環5號碼頭搭船,去長洲之前,做晒功課,揀好咗幾間長洲名物去大吃大喝!第二站黎到長洲好多人推介既乳酪飲品店- 角酪間鋪坐滿晒,所以今次選擇嗌外賣,睇下個餐牌,我幫選擇左春季特飲,櫻花乳酪飲。另外一杯嗌咗芒芒酪酪。淨係睇個賣相都已經好吸引,我個杯仲有櫻花圖案,一飲落去同平時飲嘅乳酪飲品好唔同,櫻花個杯酸酸甜甜真係有櫻花味。芒果個杯都有驚喜有黑糯米係入邊,所以飽腹感比較強。整體來講兩杯嘢都唔太甜,反而酸味比較多。我會形容好似係飲緊酸奶,但係又比酸奶口感濃郁一點。所以建議如果有少少肚餓,但又唔想食嘢嘅人可以嚟到角落叫一杯屬於自己嘅乳酪特飲。飲完即刻成個人飽晒,所以去咗行山之後就打算去食長洲大魚蛋!

第二站黎到長洲好多人推介既乳酪飲品店- 角酪

飲完即刻成個人飽晒,所以去咗行山之後就打算去食長洲大魚蛋!
2023-03-31
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2023-03-31 189 浏览
今次揀咗莓莓角酪,其實佢都紅佐好耐,甚至係開咗分店,不過我就今次真係第一次飲,個人覺得味道係ok,酸酸甜甜咁,下面就有d紫米,幾特別,好解渴,不過就無話好驚喜,價錢都偏貴,但都可以試下
2023-03-28 179 浏览
第一次飲角酪,當然要試佢杯招牌-莓莓乳酪🍓入面有心型草莓,好靚呀,飲到最後仲可以食埋佢🥰🥰紫米:令整杯飲品有咬口,口感及纖維增加乳酪:健康有益腸道,微微酸很開胃買完飲品記得打卡,裝修得裝得好靚架!🫰🏻以家想飲到角酪更加方便,因為中環都有,唔需要特登搭船入去就飲到。
第一次飲角酪,當然要試佢杯招牌-莓莓乳酪🍓

入面有心型草莓,好靚呀,飲到最後仲可以食埋佢🥰🥰
紫米:令整杯飲品有咬口,口感及纖維增加
乳酪:健康有益腸道,微微酸很開胃

買完飲品記得打卡,裝修得裝得好靚架!🫰🏻