餐厅: 長洲角酪
资讯:

2023-07-31 174 浏览
呢间长洲角酪绝对系入长洲必去既去人气打卡舖,见到门口一幅蓝白tone既港铁style墙,就知道好多游客都会过黎打卡,所以都几多人排队,等饮品大概等左20分钟。舖头入面空间唔大,有4张细枱同几个坐位俾人短暂休息下。今次嗌咗桃桃角酪同经典角酪。桃桃角酪系无紫糯米既,拣左正常甜度叫「同你一样甜」,配合舖头自家制少少酸既乳酪,饮落味道啱啱好。不过略嫌个桃味唔够浓,饮落去只有少少桃味,桃肉都唔算多,如果个桃味再香d再出d会更好。另外杯经典角酪系加左紫糯米既原味乳酪,紫糯米食落几烟韧,饮落去都几夹,但如果一个人饮哂一杯既话都几饱肚,所以我下次都系会拣无加紫糯米既饮品。📍长洲新兴街78号地舖位置就脚:🍊🍊🍊餐厅环境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整体CP值:🍊🍊🍊

📍长洲新兴街78号地舖
位置就脚:🍊🍊🍊