2024-04-27 30 浏览
餐廳環境好有氣氛型格又有情調🖤主打創新韓國菜(๑・̑◡・̑๑)๑ 韓式生牛肉🐮 • $215生牛肉色澤紅潤,撈上生蛋黃入口非常嫩滑🤤配上炸紫菜,口感豐富另外可以加埋蒜蓉、松子仁、泡菜等等๑ 元祖蒜頭辣燉雞鍋🍲 • $385份量驚人的燉雞鍋!足足有整隻雞🐓面頭有一座蒜蓉山🧄重蒜朋友必試🤪🤪另外有唔辣的韓式蒜頭清燉雞鍋可以選擇除了雞件,鍋內有雞髀菇粒粒、薯仔🥔、年糕加$40可配泡菜炒飯🍚,超滿足🤩๑ 海鮮煎餅🦑 • $188煎餅入口香脆,用料都好豐富魷魚粒粒、蜆、白飯魚~鮮味十足🤩๑ 炸青陽辣椒釀豬肉🫑 • $86好辣人士注意‼️依個炸青陽辣椒辣得好過癮外面有炸脆皮,內裡有豬肉碎🐖配埋兩款自家製醬
餐廳環境好有氣氛
型格又有情調🖤
主打創新韓國菜(๑・̑◡・̑๑)

๑ 韓式生牛肉🐮 • $215
生牛肉色澤紅潤,撈上生蛋黃入口非常嫩滑🤤
配上炸紫菜,口感豐富
另外可以加埋蒜蓉、松子仁、泡菜等等

๑ 元祖蒜頭辣燉雞鍋🍲 • $385
份量驚人的燉雞鍋!足足有整隻雞🐓
面頭有一座蒜蓉山🧄重蒜朋友必試🤪🤪
另外有唔辣的韓式蒜頭清燉雞鍋可以選擇
除了雞件,鍋內有雞髀菇粒粒、薯仔🥔、年糕
加$40可配泡菜炒飯🍚,超滿足🤩

๑ 海鮮煎餅🦑 • $188
煎餅入口香脆,用料都好豐富
魷魚粒粒、蜆、白飯魚~鮮味十足🤩

๑ 炸青陽辣椒釀豬肉🫑 • $86
好辣人士注意‼️依個炸青陽辣椒辣得好過癮
外面有炸脆皮,內裡有豬肉碎🐖
配埋兩款自家製醬

📍𝗚𝘆𝗼𝗷𝗮𝘀𝗮𝗻𝗴@銅鑼灣♡主菜•海膽紫菜包飯 $𝟯𝟴𝟬•韓式生牛肉 $𝟮𝟭𝟱•炸青陽辣椒釀豬肉 $𝟴𝟲•海鮮煎餅 $𝟭𝟴𝟴•醬油蟹(一隻)$𝟮𝟴𝟴•韓式蒜頭清燉雞鍋 $𝟯𝟴𝟱呢間韓國餐廳一直都留意咗佢好耐呢度啲嘢食超級精緻無論擺盤環境定係食物都幾唔錯🍣好欣賞佢哋嘅海膽紫菜包飯海膽勁新鮮中間仲要夾咗生牛肉幾出色朋友最鍾意就係食醬油蟹今次叫咗一隻仲要配埋紫菜同飯撈埋一齊真係超惹味仲有我哋驚唔夠飽叫多咗個蒜頭清燉雞鍋 店員仲好細心咁教我哋點樣食越煲越出味🥰啲雞嘅份量🐓多到兩個人都完全食唔晒仲要加埋薯仔年糕等等嘅配料,基本上真係可以三至四個人𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲
📍𝗚𝘆𝗼𝗷𝗮𝘀𝗮𝗻𝗴@銅鑼灣

仲有我哋驚唔夠飽
叫多咗個蒜頭清燉雞鍋 店員仲好細心咁教我哋點樣食

越煲越出味🥰啲雞嘅份量🐓多到兩個人都完全食唔晒
2024-04-25 1479 浏览
今日去咗一間GYOJASANG韓式高級料理、位於銅鑼灣Fashion Walk嘅店舖、店面分別室內好有韓式高級風格、有幾處不同特式坐位、而室外係開放式感覺坐著休閒舒適😙、整間店面嚟講以柔和色澤坐着感覺都唔錯🤔!.生牛肉 $215整款生牛肉望見都好吸引🤤、牛肉肉質色澤鮮紅好新鮮、配埋脆薄紫菜包裹整嗰滑滑蛋黃撈勻牛肉夠哂香滑😚、牛肉鮮甜又美味入口好正😋!.炸青陽辣椒釀豬肉 $86呢一款炸青陽椒係韓式特式美食、配咗兩款不同味道醬汁、整款金黃酥脆外皮包裹爽脆青陽椒、裏面包裹豬肉口感外脆內腍嫩美味😋、帶點微辣口感整體我覺得真的唔錯!.韓式蒜頭清燉雞鍋 $385呢一鍋清燉雞鍋份量十足好豐富😲、上枱之後店員講要煲多12分就可以食得、滾佐之後散發蒜香味😚、滿滿蒜粒係煲面🤔勁多、整煲真的有雞同其它配料、雞肉肉質腍嫩鮮味口感都滑口完全入洒味😋、湯底清而香甜配埋年糕口感軟糯菇類及薯仔蔥等、同時個餐都有個泡菜炒飯,但有D飽都食唔到、所以都冇要到!.水芹菜煎餅 $128呢一款水芹菜煎餅望見賣相有D似薄餅🤔、整款煎餅色澤好吸引香脆又夠薄脆邊、佢嘅配料都算好多😯、上面放咗鮮蝦又夠爽口、配埋水芹菜清香又甜口、食到入口

生牛肉 $215

牛肉鮮甜又美味入口好正😋!

水芹菜煎餅 $128

呢一款水芹菜煎餅望見賣相有D似薄餅🤔、整款煎餅色澤好吸引香脆又夠薄脆邊、佢嘅配料都算好多😯、上面放咗鮮蝦又夠爽口、配埋水芹菜清香又甜口、食到入口口感帶點煙糯口感味道特別😋、口感都好豐富又好食!
See You $108
呢一款係用咗Misang濟州柚子燒酒、番石榴泥、檸檬汁,、蘋果蘇打水、飲到入口味道酸甜開胃味都幾好特別!
BAUM SEA BREEZE MULBERRY WINE $88
呢杯入口飲到桑葚果香味😚,口感滑順,味道香甜易入口帶點微酒口感都幾好☺️!

2024-04-16
銅鑼灣fashion walk的교자상 第2次品嚐是一家走高級路線的韓國餐廳有分indoor同outdoor兩區室內環境高級優雅 室外就比較chill服務好好 ⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🧀布拉塔 布拉塔是一種用牛奶製成的半軟芝士🫕第一次吃 口感柔軟細膩 呈圓球形 🪩 內餡半流質下層有泡菜炒豬肉口感好不錯 🐂韓式生牛肉 生牛肉拌麻油醬 加上蛋汁 入口嫩滑可添加配料 水梨、泡菜、洋蔥跟松子仁再配上薄脆紫菜🍣海膽紫菜包飯必食必食!第2次下單!!!豪華韓式紫菜包飯上 有生牛肉 海膽跟魚籽醬😍一口咬落去 味道好平衡無懈可擊👍🏻🍕海鮮煎餅酥脆帶咬口 煎餅漿薄薄地內有海鮮 蝦米、蜆肉、帶子、魷魚等煎得好香口 外脆內嫩👍🏻🍗 半半炸雞甜辣及原味炸雞香脆多汁甜辣炸惹味 juicy原味 吃出炸雞鮮美 令人食指大動🍲韓式蒜頭清燉雞鍋濃郁蒜香加上嫩滑的雞件再加入蔥段、蘑菇粒、薯仔上枱煲12-3分鐘左右雞肉勁嫩滑 蒜香味滿滿😋飲品🍸Snowing high用燒酒做基底偏成人口味杯邊有海鹽🧂 調味See Yoo以橘子🍊燒酒基底配不同果汁 🍹口感偏甜
銅鑼灣fashion walk的교자상 第2次品嚐

呈圓球形 🪩 內餡半流質
下層有泡菜炒豬肉口感好不錯

🐂韓式生牛肉
生牛肉拌麻油醬 加上蛋汁 入口嫩滑
可添加配料 水梨、泡菜、洋蔥跟松子仁
再配上薄脆紫菜

🍣海膽紫菜包飯
必食必食!第2次下單!!!
豪華韓式紫菜包飯上
有生牛肉 海膽跟魚籽醬😍
一口咬落去 味道好平衡
無懈可擊👍🏻

🍕海鮮煎餅
酥脆帶咬口 煎餅漿薄薄地
內有海鮮 蝦米、蜆肉、帶子、魷魚等
煎得好香口 外脆內嫩👍🏻

🍗 半半炸雞
甜辣及原味
炸雞香脆多汁
甜辣炸惹味 juicy
原味 吃出炸雞鮮美 令人食指大動

🍲韓式蒜頭清燉雞鍋
濃郁蒜香加上嫩滑的雞件
再加入蔥段、蘑菇粒、薯仔
上枱煲12-3分鐘左右

以橘子🍊燒酒基底
配不同果汁 🍹
口感偏甜

2024-04-24 44 浏览
嚟咗一間fusion 韓式居酒屋係【真】韓國人做大廚喔食物水準唔錯.【生牛肉他他】肉質鮮嫩,面頭有隻蛋汁可以拌勻吃,口感順滑,搭配脆脆紫菜餅,不錯.【炸青陽辣椒釀豬肉】青陽辣椒切成小段後再把豬肉釀進里油炸,口感豐富微辣.【韓式蒜頭清燉雞鍋】份量足,可以喝湯,又可以吃料🤭雞件大塊,帶絲絲蒜香味.【水芹菜煎餅】煎餅薄脆酥香,吃起來不油膩,口應清爽.【海膽紫菜包飯】高端大氣菜式!海膽色澤金黃誘人食慾,再以魚子醬on top 點緩,不得了喔!入口口感細膩,很新鮮
嚟咗一間fusion 韓式居酒屋
係【真】韓國人做大廚喔
食物水準唔錯
【生牛肉他他】
【炸青陽辣椒釀豬肉】
青陽辣椒切成小段後再把豬肉釀進里油炸,口感豐富微辣
【韓式蒜頭清燉雞鍋】
份量足,可以喝湯,又可以吃料🤭
雞件大塊,帶絲絲蒜香味
【水芹菜煎餅】
煎餅薄脆酥香,吃起來不油膩,口應清爽
【海膽紫菜包飯】
早排同朋友慶祝生日🎂去了銅鑼灣的GYOJASANG食韓國菜🇰🇷前菜有菠菜、荳芽和豆乾,味道ok,不過我都係想食泡菜和醃蘿蔔🥕多啲😂和牛蘑菇火鍋🍲和牛鋪成一個小山⛰️側邊放滿蘑菇金菇🍄上菜後職員會幫手燒🔥確保唔會過熟~和牛口感軟嫩,醬汁入味~煎餅拼盤🍕有海鮮煎餅和泡菜煎餅各4塊,海鮮煎餅和平時吃的有點不一樣,除了魷魚和🦑蜆肉,表面還有些小魚乾🐟特別香口👍🏻~泡菜煎餅唔會太辣,口感軟糯~海鮮煎餅口感脆身😋個人偏愛海鮮煎餅💕甜辣炸雞🍗份量很多,甜辣醬好惹味🌶️即使沾滿醬汁,炸皮仍很酥脆😋內裡肉質嫩滑多汁👍🏻菠蘿梳打🍍和荔枝梳打🍹都好飲,最重要唔會太甜💕環境舒適✨職員有禮👍🏻平日下午去沒有限時要求~唯一不足是冷氣有點太大,職員已幫忙較細一點,但仍很大風,食物很易吹凍🥲*・゜゚・*:.。.☻.。.:*・☆・*:.。. ☻.。.:*・゜゚・*😋#kellydiscovery_food 🫶🏻#kd_food_cwb🫶🏻#kd_food_銅鑼灣#銅鑼灣美食 #銅鑼灣餐廳 #銅鑼灣酒吧 #銅鑼灣打卡 #打卡餐廳#銅鑼灣 韓國菜 #GYOJASANG #韓國菜

和牛蘑菇火鍋🍲

煎餅拼盤🍕

甜辣炸雞🍗

菠蘿梳打🍍和荔枝梳打🍹都好飲,最重要唔會太甜💕

😋#kellydiscovery_food

生日
  • 海鮮煎餅
  • 炸雞
2024-04-18 47 浏览
位於fashion walk 嘅型格韓國餐廳,黑色做主調帶出神袐優雅嘅感覺✨前菜菠菜. 芽菜. 魚糕🐮韓式生牛肉牛肉感覺新鮮,沒有腥味,配上脆脆海苔紫菜,-軟-脆,對比強烈!🫑炸青陽辣椒釀豬肉最外皮香脆,中間🫑青陽辣椒爽甜,內層🐷豬肉香口,三種層次可以一次過嘗試,配合得幾好~另外仲配咗兩款醬汁,都係帶🌶️辣辣的~可隨意添加!🐥韓式蒜頭清燉雞鍋 韓式蒜頭清燉雞鍋,內有巨量嘅🧄蒜頭,雖然清燉但味道濃郁!個煲滾起計再煮15min,雞件嫩滑,可以配上經特別醃制嘅豉油!配料仲有年糕,雞脾菇和🥔薯仔等,份量十足!可以配炒飯,但今次太飽就冇試到,下次會試試!🍕海鮮煎餅外面煎得好脆,材料目測包括蜆、魷魚、魚乾、蝦乾、蔥、紅椒等,建議配搭附上嘅醬汁,帶微辣更加開胃!🍹荔枝梳打荔枝味道清新,入面更加入兩粒荔枝肉,清甜解渴!🍋青檸梳打入面有數片青檸,建議篤一篤,味道更加出👍🏼好refreshing🍀

前菜
菠菜. 芽菜. 魚糕

🐮韓式生牛肉

🫑炸青陽辣椒釀豬肉

🐥韓式蒜頭清燉雞鍋

🍕海鮮煎餅

🍹荔枝梳打
荔枝味道清新,入面更加入兩粒荔枝肉,清甜解渴!

🍋青檸梳打
  • 韓式蒜頭清燉雞鍋
🍽 A La Carte💰 ~HK800pp (dinner, 10% service charge)Recently we tried a Korean restaurant which located in Causeway Bay Fashion Walk. If you take MTR, you can get off at Causeway Bay station and walk to exit E. The restaurant is just 2-3mins away! They served excellent food and cozy atmosphere. The restaurant is called @gyojasang. We really love this place and it is good to have gathering with friends and family. We ordered quite a lot of dish and some of the food need to takeaway HAHA!🍹Lychee So
🍽 A La Carte

🍹Lychee Soda & Pineapple Soda ($48)
🥩 Korean Raw Beef ($215)
We ordered this starter to share. We mixed the raw egg with raw beef and put it on the crispy seafood! Yummy!
🥬 Minali Paenkeikeu ($128)
The portion was huge. It had a lot of different kind of veggie and shrimp in the pancake.
🫑 Cheong-Yang Gochutwigim ($86)
This dish was deep fried cheongyang pepper with Pork. It was slightly spicy.
🍣 Gimbap with Sea Urchin ($380)
You must order this if you visit this restaurant. The sea urchin is sweet and fresh. I had 4pcs and I would love to eat more!!
🐔 Korean Garlic Chicken Stew ($385)
When the pot came, the staff asked us to wait for around 15 mins before we consume the food. There were a lot of ingredients inside the pot including potato, mushroom, chicken, rice cake etc. We drank the soup and it had strong garlic flavor. The chicken had absorbed all the soup and it meat was tender! Good to share with 2-3pax.
🦀 Ganjang - Gejang ($288)
This is the first time I tried korean crab. The crab as marinated in soy sauce. I have put some rice on the crab shell. It tasted delicious!!

Overall, we love this restaurant so so much!! Would defo encore next month and try the Korean alochol drink!!
2024-04-15 98 浏览
GYOJASANG 교자상 - 韓國交子桌體驗今日介紹一間位於銅鑼灣區嘅韓國菜,坐落於Fashion Walk嘅食街,提供高級典雅嘅韓式料理,餐廳嘅佈置亦設有交子桌,可以體驗原汁原味嘅韓式味道。韓式生牛肉 $215 生牛肉他他加上蛋汁同再配上紫菜天婦羅脆脆。炸青陽辣椒釀豬肉 $86香口脆身飽滿嘅辣椒釀豬肉,配上蛋黃醬或者韓式辣醬。海膽紫菜包飯 $380鮮甜嘅海膽,加上生牛肉嘅紫菜包飯。韓式蒜頭清燉雞鍋 $385濃郁蒜香加上嫩滑的雞件,原隻雞件清燉,再加入蔥段、蘑菇粒、綿綿薯仔。水芹菜煎餅 $128水芹菜加上彈牙大蝦嘅煎餅,配上韓式酸汁,口感味道有層次。Snowing night $118菠蘿梳打 $48
GYOJASANG 교자상 - 韓國交子桌體驗

韓式生牛肉 $215
生牛肉他他加上蛋汁同再配上紫菜天婦羅脆脆。

炸青陽辣椒釀豬肉 $86
香口脆身飽滿嘅辣椒釀豬肉,配上蛋黃醬或者韓式辣醬。

海膽紫菜包飯 $380
鮮甜嘅海膽,加上生牛肉嘅紫菜包飯。

水芹菜煎餅 $128
水芹菜加上彈牙大蝦嘅煎餅,配上韓式酸汁,口感味道有層次。

Snowing night $118
菠蘿梳打 $48
2024-04-10 60 浏览
一家高級又休閑的韓國餐廳,還有戶外座位供享用,這裡結合了優雅和輕鬆的氛圍😆前菜首先,有韓式生牛肉。嫩嫩的牛肉幾乎在口中融化,旁邊配有不同味道選擇~😋接下來是酥脆的炸青陽辣椒釀豬肉。金黃鬆脆的外層讓人感到滿足,內裡是豬肉碎的香氣😍水芹菜煎餅,這是將清新的水芹菜和酥脆的煎餅完美結合在一起。沾上配套的甜醬汁,增添另一層風味😋再來是signature的海膽紫菜包飯。將壽司提升到了全新的境界。每一口都是奶油狀的海膽和紫菜的鮮美🤩最後還有一個醬油海鮮拼盤,裡面有鮑魚、帶子、蝦。各種海鮮十分入味,鮮甜味搭配上醬油的香氣真的好正!飲品男友點了「THE NIGHT BEGINS」,我則是荔枝梳打,內有2粒甜美的荔枝😍😍

前菜

餐廳裝修好有格調咁🩷,成個feel都好高質,餐廳仲有戶外同室內位置可以坐,整體食物質素都好好味😋,非常滿足😁海膽紫菜包飯 $380完全係味道既享受😎,海膽既鮮味配上生牛肉既嫩滑香甜,仲有魚子既味道,完全無懈可擊👍🏻,超級好食🤤,下面既包飯更有不同既配料,口感好豐富😍韓式生牛肉 $215要撈埋旁邊啲配料撈勻配上薄脆既紫菜食,生牛肉食落好軟嫩,味道香甜可口炸青陽辣椒釀豬肉 $86外皮有啲小脆脆,配埋青陽辣椒🫑既小脆身,再加埋釀豬肉既juicy口感,鹹香味十足又帶有辣椒既小小香辣,非常好食🤤,呢個好有驚喜韓式蒜頭清燉雞鍋 $385好大鍋🤭,上左枱再煲佢12-3分鐘左右就會更加入味,一路煲一路聞到勁香噴噴😄,份量好多,雞肉勁嫩滑,連雞胸位都完全唔柴身,蒜香味滿滿😋,入面仲有年糕,菇類同薯仔等等,超級豐富水芹菜煎餅 $128煎餅既邊邊好香脆,餅身都好多材料,入面除左清甜既水芹菜,仲有海鮮夾雜係入面,滿滿當當既口感半半炸雞 $178簡左甜辣同芝士🧀味,甜辣炸雞夠哂惹味,食落juicy,啖啖都好濕潤咁,件件都裹滿醬汁,芝士味都好好食😋,滿滿既芝士粉,食落啖啖芝士香氣,雞肉都係一樣,嫩滑多汁,外脆內軟

海膽紫菜包飯 $380

韓式生牛肉 $215

半半炸雞 $178

菠蘿梳打 $48
菠蘿🍍好夠香甜,果香甜爽

柚子梳打 $48
相對比較清新清爽

1K
2024-04-08 38 浏览
久久相約一次老朋友飯聚,在假期前心情特別輕鬆,可以暢談近況,我們今次選擇了吃特別的韓國菜式,由水芹菜作主題,做成不同菜式,適合喜愛嚐新的我們,而餐廳地點在銅鑼灣,也是十分方便。涼拌水芹菜$25選用水芹菜脆口的部分,涼拌而成為前菜,辣度帶刺激感,水芹菜啖啖爽脆,它有一種特別的味道,而它涼拌食法更明顯。水芹菜牛骨湯$210很喜歡這牛骨湯,湯夠熱及熱度維持很久,湯底清甜牛骨味濃,並附有不少薄片的牛展肉,肉質很嫩又有牛香,配上粉絲和蘿蔔令口感更豐富,而水芹菜切成粒,增添清新香味。水芹菜五花肉$410店員在我們面前即席烹煮五花肉,脂肪部分較多,入口充滿迷人的油花味道,吃肉之餘配上吸收了肉汁的水芹菜,帶來口味的平衡,有肉有菜,還有泡菜可以吃到帶酸辣的口味。水芹菜煎餅$128煎餅煎得夠水喉,兩邊帶焦脆的口感,內裡薄餅帶濕潤,混有水芹菜及蝦隻等,用料豐富。海膽紫菜包飯$380非常吸睛的一道菜式,而且好看又好吃,由黑魚子、海膽、生牛肉組成的紫菜包飯,顏色艷麗,也從沒想過生牛肉可以配海膽,而味道又這樣的配合,一口咬下去,各種鮮味在口內融合,簡直是人間美味!醬油海鮮拼盤$390醬油的咸香與海鮮的鮮甜完美結合

涼拌水芹菜$25

水芹菜牛骨湯$210

水芹菜五花肉$410

水芹菜煎餅$128

海膽紫菜包飯$380

醬油海鮮拼盤$390
醬油的咸香與海鮮的鮮甜完美結合,特別欣賞大大只的紅蝦,而鮑魚有彈牙的口感,帶子軟嫩。

pineapple soda$48 荔枝梳打$48
兩杯梳打飲品冰涼解渴,荔枝和菠蘿口味各有所好,帶來愉悅的感覺。

總結特別推介水芹菜牛骨湯及海膽紫菜包飯,是來這必吃的單品。
  • 海膽紫菜包飯
  • 水芹菜牛骨湯
2024-04-03 415 浏览
奶奶生日想食韓國嘢,就揀咗呢間嚟試吓。諗住private啲,就book咗間房,Minimum charge 好似$2000。嚟到點知「間房」係open area,只係用䈴拉住,然後只可以拉一半,咁樣要收我$2000?!韓式生牛肉,食到麻油味,塊炸紫菜幾脆,牛味唔太濃,不過口感幾好。煎餅拼盤,普通泡菜同海鮮煎餅,冇特別,唔難食。八爪魚牛肋骨,味道唔錯,不過份量好少,牛肋骨炆得夠腍,蘿蔔好甜。燒1++韓牛,signature dish嚟講算唔錯,有牛味,油脂適中,可以夾蘑菇,帶子,津白嚟食,幾特別,好食。海膽紫菜包飯,都唔錯,海膽幾甜。布拉塔,水牛芝士配泡菜,冇特別。烤豬皮,幾煙靭,味道甜辣,幾好食。辣雞腳,好難食,唔入味,得個辣字,唔夠rich。整體嚟講我唔會再嚟,咁嘅價錢出面好多選擇,而呢間「房」令我大開眼界。

煎餅拼盤,普通泡菜同海鮮煎餅,冇特別,唔難食。

海膽紫菜包飯,都唔錯,海膽幾甜。

布拉塔,水牛芝士配泡菜,冇特別。

烤豬皮,幾煙靭,味道甜辣,幾好食。

辣雞腳,好難食,唔入味,得個辣字,唔夠rich。

2023-12-08
庆祝纪念
生日
2024-04-01 38 浏览
📍GYOJASANG교자상#5🫶🏻係最高環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-海膽紫菜包飯 -$380海膽鮮甜 配埋魚子醬咸咸地 唔會太平淡 有埋生牛肉 食落更有層次水芹菜五花肉 -$410水芹菜熱食 同普通菜一樣 口感同蔥好似 五花肉燒嘅時間太長 所以食落好乾同硬 呢個比較失望醬油海鮮拼盤 -$390包括有醬油鮑魚帶子同蝦 鮑魚食落彈牙 有口感 帶子有鮮甜味 蝦相對比較咸水芹菜牛骨湯 -$210非常推薦 有胡椒嘅微辣 而且有冬粉吸左湯汁 咸淡岩岩好 而且有牛展牛骨 肉質非常滑水芹菜煎餅 -$128水芹菜令到煎餅比較爽口 唔會太乾 而且煎餅唔油膩 每塊都有蝦涼拌水芹菜 -$25水芹菜配埋黃豆醬 好易會一條接一條 爽脆口感牛奶提拉米蘇 -$78食完咁多野食 係時候食甜品 兩個人share岩岩好 唔會太甜 而且中間係蛋糕 蛋糕同cream完美配搭柚子梳打-$48Peach Black Tea -$36
📍GYOJASANG교자상

Peach Black Tea -$36
  • 海膽紫菜包飯
  • 水芹菜牛骨湯
2024-03-31 80 浏览
銅鑼灣Fashion Walk附近有間韓式居酒屋,裝修好有格調,見佢哋新推出咗個水芹菜主題,菜式幾多,而且又好少見,所以就去試吓😚❥水芹菜五花肉 $410五花肉會有店員幫手燒五花肉兩邊先得金黃表面焦脆,油香四溢配上泡菜、芽菜、水芹菜包住生菜一齊食好味得黎又唔膩❥水芹菜牛骨湯 $210上菜嘅時候牛骨湯仲沸騰緊!入面都好足料:見到有好多牛腱牛骨粉絲同埋水芹菜飲落好鮮甜,仲有黑胡椒提升鮮味❥水芹菜煎餅 $128煎餅上面有好多隻蝦!表面香脆,內裏應該係魚肉配埋蔥香仲有結實彈牙嘅蝦好味好味❥醬油海鮮拼盤 $390海鮮拼盤入面有:鮑魚、帶子、蝦鮑魚爽口、帶子軟身、蝦肉好似果凍咁配埋佢哋啲特製醬油,好有韓式風味❥涼拌水芹菜 $25水芹菜非常之脆嫩好有口感涼拌醬汁甜中帶少少辣好開胃❥tiramisu $72忌廉細膩,奶香濃郁配埋中間嘅手指餅仲有面頭嘅水果作為飯後甜品好適合❥柚子梳打/菠蘿梳打 $48

❥水芹菜五花肉 $410

五花肉會有店員幫手燒
五花肉兩邊先得金黃
表面焦脆,油香四溢
配上泡菜、芽菜、水芹菜
包住生菜一齊食
好味得黎又唔膩

❥水芹菜牛骨湯 $210

上菜嘅時候牛骨湯仲沸騰緊!
入面都好足料:
見到有好多牛腱牛骨粉絲同埋水芹菜
飲落好鮮甜,仲有黑胡椒提升鮮味

❥水芹菜煎餅 $128

煎餅上面有好多隻蝦!
表面香脆,內裏應該係魚肉
配埋蔥香仲有結實彈牙嘅蝦
好味好味

❥醬油海鮮拼盤 $390

海鮮拼盤入面有:
鮑魚、帶子、蝦
鮑魚爽口、帶子軟身、蝦肉好似果凍咁
配埋佢哋啲特製醬油,好有韓式風味

❥涼拌水芹菜 $25

水芹菜非常之脆嫩