2024-02-19 50 浏览
❣︎ 無限時吃到飽火鍋😗一共有三款套餐今日想食好啲所以揀左中間價位的正價每位$408多左西班牙伊比利亞黑毛豬同極上PrimeGrade霜降牛小排😽Welcome food有薯條或炸墨魚丸 加啲調味粉食幾有新意🤭其他食物以QR Code落單最後仲有每人一杯雪糕😍係Dreyer 或Häagen-Dazs 架 好正❤️♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.5/5 ✨湯底好多選擇 有成二十款揀左台灣麻辣雞肉涮涮鍋 及養生姬松茸什菌涮涮鍋推薦麻辣湯底 又麻又辣唔洗點調味料都好夠味什菌湯水清甜 用黎食菜就唔怕油啦😗✨肉類 有豬有牛有雞肉等等升級左既肉係唔同啲👍🏻另外雞腿肉都正 夠嫩夠滑✨海鮮試左幾款時令海鮮都唔錯 有花甲·鮮蝦·魷魚·帆立貝選擇好豐富呀😗😗✨蔬菜有小見的紫貝天葵必點之選 黎到夠新鮮翠綠 冇投訴😍✨其他仲有多款丸類包餃類同腸類等等點極都點唔哂😂😂好滿足

❣︎ 無限時吃到飽火鍋😗

黎到夠新鮮翠綠 冇投訴😍

✨其他
仲有多款丸類包餃類同腸類等等
點極都點唔哂😂😂好滿足
今日約咗朋友聚會,同佢嚟到位於旺角創興廣場嘅呢間鍋霸吃到飽台式養生火鍋放題度食晚餐咁耐冇見梗係要促膝談心啦,呢間餐廳竟然係無限時任食啱晒我哋呢啲口水佬 餐廳地方好大,超級多座位都全場爆滿證明質素有保證啊叫咗個鴛鴦鍋藥膳椰子雞湯同埋招牌嘅藥膳沙茶雞湯 個人認為沙茶雞湯較為出色,沙嗲味超級濃郁,仲有大量藥材一啲都唔怕熱氣Prima grade 安格斯牛頸脊 肉色紅潤肥瘦適中 牛頸脊位置好軟腍 超正呀西班牙伊比利亞黑毛豬 顏色好似牛肉咁紅潤證明10分新鮮 濃濃嘅豬肉味 雖然見到有白色嘅脂肪不過一啲都唔油膩放題竟然都有幾款海鮮食白鱔片 肉質彈牙 脆肉鯇魚非常爽口 鮮蝦夠晒實肉 好新鮮

餐廳地方好大,超級多座位都全場爆滿證明質素有保證啊

2024-02-18 17 浏览
唔好話我無同你地講,就系旺角!雞煲放題😉仲要系藥膳椰子湯底,簡直就系滋補養生局!藥膳湯底🥥肉眼可見噶一條條椰子,更有紅棗、枸杞等等噶湯料熬制,滋補又好味。自助菜品都好豐富,🐤雞肉是靚雞,完全唔系冰凍貨,入口滑嫩有雞味。放入藥膳湯裡面煮,雞肉滲透左藥材噶香味,😘真系好正。安格斯肥牛、肉丸、蔬菜🥬等等自助食材,而且夠豐富,最後再放包麵落去吸曬滴精華,🍜好滋味啊。#mongkok #buffet

放入藥膳湯裡面煮,雞肉滲透左藥材噶香味,😘真系好正。

#mongkok #buffet
2024-02-17 69 浏览
特別喜歡吃台式火鍋,這間鍋霸還有養生湯底,又來嚐新。大年初二開年,我們選了無限時吃到飽$408套餐,假期每位加$10,半天就窩在這裏吃火鍋,不限時,實在吃得很過癮。新湯底藥膳特濃芫茜雞湯,不怕燥熱,湯底超清甜很好喝,芫茜味香濃,推介要試。裏面雞件嫩滑又入味;湯底裏的豆卜,口感爽滑有豆香,不用點醬汁,這個火鍋湯底已很夠味道了。餐前小食我們選了炸花枝丸,炸完灑上椒鹽粉,吃到花枝粒粒又香口,很好吃!值得一提,這裏的飲料有熱飲,在寒冷天氣下實在太窩心了!立刻來一盒越維他奶呢!安格斯牛頸脊,和西班牙黑毛豬,是我最喜歡的肉類,超鮮嫩,口感柔軟又有肉香,也不肥膩。安格斯肥牛,和西班牙豬肉片就給比下去了,口感較硬。海鮮類,必食海蝦,size夠大隻,鮮甜爽口;白鱔片,爽滑有鱔香,沒有泥味,很好吃;鯇魚片爽口新鮮,魚頭加在湯裡,煮完更鮮甜。我最愛的丸類,魚片頭非常好吃,彈牙有魚肉香;魚腐味道偏甜,口感柔軟;手工韭菜餃一定要試,韭菜香,豬肉爽,又多汁;手工墨魚丸,吃到墨魚粒粒,咬下爽爽的。點三寶丸有牛肉、豬肉和墨魚丸,小小一顆,一口一粒,吃完再點。想滋補一下,吃女士至愛的花膠,煮完後,連花膠也有湯的甜味;鴨

想滋補一下,吃女士至愛的花膠,煮完後,連花膠也有湯的甜味;鴨血也是我喜歡的火鍋配料,吃著又香又沒有腥味,不用點醬汁也很好吃。

蔬菜類,有我喜歡的芋絲,浸完湯底吸收味道,吃湯的精華。萵筍爽口無渣,夠嫩。

最後甜品,每位可選一款雪糕,有Dryer's 、Movenpick等,我們每款都嚐一杯,口感很幼滑,咖啡雪糕原來有杏仁碎;椰子味像真椰青。吃完放題,來杯雪糕清新口腔很舒服。

這個無限時放題,如果有時間有胃口,很適合與朋友來共聚一天。養生湯底感覺不燥熱,食物也很有質素,吃過就會記得這家美味台式火鍋了。
2024-02-11
2024-02-16 47 浏览
好耐冇食過火鍋放題,趁新年假期,專登同屋企人出去齊齊滾,揀咗旺角創興廣場呢間「鍋霸」。餐廳主打無限時吃到飽台式養生火鍋,湯底選擇非常豐富,共有 16 款,另外仲有超過 60 款火鍋配料同飲品等供應。 選了藥膳椰子雞涮涮鍋,湯底用咗椰漿代替椰子水,一上檯已經聞到聞到陣陣椰香,雞肉全用雞髀位置,入口肉嫩肥美,啖啖滋味。至於肉食方面,我哋揀咗個肥牛火鍋餐,套餐包任食PrimeGrade美國安格斯肥牛同西班牙無激素豬肉片,另外每檯仲會奉送Shake Shake鹽酥雞及花枝丸一客。將鹽酥雞和花枝丸放入紙袋,再加入調味粉搖勻,即可享用。花枝丸彈牙有口感、鹽酥雞金黃酥脆,入口鹹鹹香香,非常惹味。 安格斯肥牛食落好重牛味,肉質細緻,脂肪分佈均勻,呈大理石花紋;而無激素豬肉片亦柔嫩富彈性,入口充滿濃郁肉香,食肉獸一定滿足! 至於其他火鍋配料就仲有海鮮、台灣鴨血、手工丸類、自家製手工餃子、蔬菜類同麵食等。海蝦新鮮爽彈;而鴨血亦細膩嫩滑,吸汁又惹味。飲品款式多,除咗大路嘅罐裝汽水、紙包飲品外,仲有手工冷泡茶、烏梅山楂茶、台灣黑糖冬瓜檸檬茶等, 全部都可以任飲,毋須額外收費。 最後食埋個甜品先走,每人可以揀一
最後食埋個甜品先走,每人可以揀一款雪糕,有 Mövenpick、Häagen-Dazs 同 Dreyer's 可供選擇,而且有好多口味,食完飽到天花板!
2024-02-16 15 浏览
新年除了拜年之外,沒有其他節目,知道這間食肆,新年都會開,便來到這裏。這裏是無限時火鍋放題,不過不同時間進入和結帳,都會有些不同優惠。自取區內除了火鍋醬料之外,飲品亦是自取,款式有自家製花茶、汽水、台式飲品。如果要喝啤酒,需另外加錢。霜降牛小排套餐每位$508,鴛鴦鍋令加$48。餐前小食改了鹽酥雞或花枝丸,有四種調味料的味道,其中以話梅味酸酸甜甜,最為惹味。鴛鴦鍋選擇了麻辣牛肉和花膠雞湯,花膠雞湯味道鮮甜,花膠不算很大,不過煙煙韌韌的口感,非常美味。麻辣牛肉,麻辣香味十足,不會過辣,非常有特色。霜降牛小排套餐,包括Prime Grade霜降牛小排 、西班牙伊比利亞黑毛豬肉 、Prime Grade安格斯牛頸脊 、Prime Grade美國安格斯肥牛、西班牙無激素豬肉片。Prime Grade是美國最頂級的牛肉,當然以霜降牛小排的脂肪和肉質最為美味,不過西班牙伊比利亞黑毛豬肉 也是黑毛豬的天花板,脂肪和肉質都很鮮甜,可以媲美日本的和牛。方形魚腐、台灣鴨血、生猛海蝦、脆骨腩、白鱔片、新鮮魚雲、鮮淮山、萵荀。其中以海蝦最有驚喜,爽口彈牙,味道鮮甜,非常美味。最後每人可選一款雪糕。

霜降牛小排套餐每位$508,鴛鴦鍋令加$48。

最後每人可選一款雪糕。
2024-02-16 19 浏览
🥘隨咗屋企之外 比我搵到個地方可以瘋狂邊爐六個鐘年初三有開不特止 仲依然冇限時呢度嘅湯底係台式養生湯主要分養生、藥膳、田園蕃茄、麻辣最近仲推出咗壽喜燒同芫荽湯底添主要落咗紅棗、北芪等材料 飲落好暖胃 配料選擇好多元化 除咗手打丸類、肉類之外仲有好多素食嘅選擇 而且餃類都係自家製作韭菜餃皮薄多菜少肉 食落充滿韭菜嘅香味冬菇雞軟骨餃 食落個口感好特別 第一次食到呢個配搭海鮮類有白鱔片、沙白、海蝦等等海蝦隻隻大大隻爽口彈牙 完全係回本嘅位我最鍾意嘅就係有紫薯、南瓜、淮山、鮮腐竹、冰豆腐平時喺屋企打邊爐,樣樣都想食真係買唔到咁多款式店家仲會送上一份炸墨魚丸或者鹽酥雞仲俾咗四款口味嘅shake shake 份飲品有汽水之外,都有冷泡茶而家天氣咁凍,仲有暖笠笠嘅維他奶或者自己沖熱茶都得每人仲會送一杯雪糕添!呢度嘅店員服務好好不斷幫我哋換碟而且座位又夠闊落 同朋友傾偈,唔覺唔覺就坐咗五個鐘
🥘隨咗屋企之外
比我搵到個地方可以瘋狂邊爐六個鐘
年初三有開不特止 仲依然冇限時

呢度嘅湯底係台式養生湯
主要分養生、藥膳、田園蕃茄、麻辣
最近仲推出咗壽喜燒同芫荽湯底添
主要落咗紅棗、北芪等材料 飲落好暖胃

配料選擇好多元化 除咗手打丸類、肉類之外
仲有好多素食嘅選擇 而且餃類都係自家製作

韭菜餃皮薄多菜少肉 食落充滿韭菜嘅香味
冬菇雞軟骨餃 食落個口感好特別 第一次食到呢個配搭

海鮮類有白鱔片、沙白、海蝦等等
海蝦隻隻大大隻爽口彈牙 完全係回本嘅位

我最鍾意嘅就係有紫薯、南瓜、淮山、鮮腐竹、冰豆腐
平時喺屋企打邊爐,樣樣都想食真係買唔到咁多款式

店家仲會送上一份炸墨魚丸或者鹽酥雞
仲俾咗四款口味嘅shake shake 份

飲品有汽水之外,都有冷泡茶
而家天氣咁凍,仲有暖笠笠嘅維他奶
或者自己沖熱茶都得

每人仲會送一杯雪糕添!

呢度嘅店員服務好好不斷幫我哋換碟

而且座位又夠闊落 同朋友傾偈,唔覺唔覺就坐咗五個鐘
2024-02-15 38 浏览
這間位於旺角的【鍋霸吃到飽台式養生火鍋】,主打任飲任食台式火鍋,食物豐富,超過百款火鍋配料,而且十分新鮮。店員先送上鹽酥雞小食。湯底都有十幾款,有台式藥膳湯、椰子雞及麻辣等。麻辣牛肋肉拼胡椒豬肚雞都十分足料,牛肋條啖啖肉。肥牛是美國安格斯,切得很薄,輕輕碌一碌就食得。海鮮十分新鮮,尤其是海蝦及鱔片,十分爽彈。手工丸更是必食之一,墨魚丸、豬肉丸、牛丸及黑松露墨魚滑都很新鮮彈牙。手工餃子餡料十足,每隻都脹卜卜。飲品有無糖茶,比較健康。甜品有大牌子的雪糕。

店員先送上鹽酥雞小食。

湯底都有十幾款,有台式藥膳湯、椰子雞及麻辣等。
麻辣牛肋肉拼胡椒豬肚雞都十分足料,牛肋條啖啖肉。

肥牛是美國安格斯,切得很薄,輕輕碌一碌就食得。

海鮮十分新鮮,尤其是海蝦及鱔片,十分爽彈。

飲品有無糖茶,比較健康。

甜品有大牌子的雪糕。
大年初三到訪位於旺角創興廣場的「鍋霸吃到飽台式養生火鍋 」,餐廳提供無限時火鍋放題,可以跟知己好友詳談慢嚼,餐廳環境衛生,座位舒適點選$408套餐,可享用極上Prime Grade霜降牛小排套餐;先奉上每檯一客鹽酥雞或花枝丸,我們點選了的鹽酥雞香脆可口,雞肉入味充滿鹽香,出色!-湯底▶藥膳椰子雞涮涮鍋湯底加入豆卜、粟米、雲耳等材料;啖啖椰子香鮮甜美味,雞肉份量充足,大件肉厚而肉質緊實又嫩滑,且雞味濃郁-海鮮推介有:▶生猛海蝦▶脆鯇魚片▶白鱔片▶墨魚仔海蝦大隻厚肉又鮮味;鯇魚片新鮮爽脆,白鱔甘香;墨魚仔雪白爽口-肉類推介有:▶Prime Grade安格斯牛頸脊▶Prime Grade美國安格斯肥牛牛頸脊脂肪比例不高,肉質軟嫩有彈性,肉香豐富;安格斯肥牛質感柔韌,肉香不俗-其他火鍋配料,包括:丸類、菜類及麵類等推介有:▶手工韭菜餃▶金沙魚蛋▶帆立貝▶花膠片▶濃汁牛丸▶爆醬濃芝士牛丸▶炸魚皮▶羽衣甘藍韭菜餃皮薄餡足,韭菜非常新鮮;金沙魚蛋咬開為香濃流心蛋黃;帆立貝新鮮細嫩;花膠大片富骨膠原;濃汁牛丸彈牙濃郁;芝士牛丸富芝士鹹香,跟牛丸完美結合;炸魚皮香脆大片,更提供Shake Shake袋及
湯底
▶墨魚仔
肉類
▶Prime Grade安格斯牛頸脊
▶Prime Grade美國安格斯肥牛
其他火鍋配料,包括:丸類、菜類及麵類等
▶手工韭菜餃
▶金沙魚蛋
▶帆立貝
▶花膠片
▶濃汁牛丸
▶爆醬濃芝士牛丸
▶炸魚皮
▶羽衣甘藍
韭菜餃皮薄餡足,韭菜非常新鮮;金沙魚蛋咬開為香濃流心蛋黃;帆立貝新鮮細嫩;花膠大片富骨膠原;濃汁牛丸彈牙濃郁;芝士牛丸富芝士鹹香,跟牛丸完美結合;炸魚皮香脆大片,更提供Shake Shake袋及四種味粉供客人自製Shake Shake魚皮,夠貼心
飲品方面,提供多款紙包及罐裝,也有自家製花茶,同時提供暖櫃;非常推介自家製烏梅山楂茶,酸甜平衡又足料,解膩又消滯
甜品方面,提供Movenpick,Haagen Dazs及Dreyer's雪糕,每人一杯,為滿足的一餐作結
2024-02-12
午餐
《霸氣在於,你的享受沒有時間界限》見到咁有霸氣嘅句子,先知原來係無限時放題火鍋🤭 平時放題通常得兩個鐘,手忙腳亂淥完嘢食又要行出去refill,根本唔夠時間同朋友傾偈🥹🥹 呢度就可以慢慢坐,慢慢傾偈,食物上菜時間都夠快手。✨椰子雞湯椰子味香濃,比較貼近老火湯口味,用嚟淥烏冬定係牛肉都非常搭配!✨Prime Grade美國安格斯肥牛肉味十足,口感恰好,食咗好多份都唔會覺得膩。✨海鮮類·海蝦·貝類Encore咗好多次嘅菜式,味道新鮮,肉質飽滿,蝦肉更加係彈牙。✨冷泡茶類除咗一般嘅汽水同罐裝飲品,仲有自家冷泡茶類,味道清香,解膩一流!✨雪糕甜品每人自選一杯雪糕,非常滿足嘅晚餐🥸另外要讚一讚呢度嘅火鍋豉油,味道香甜,令食材更加昇華!

✨椰子雞湯

✨Prime Grade美國安格斯肥牛
肉味十足,口感恰好,食咗好多份都唔會覺得膩。

✨海鮮類·海蝦·貝類

✨冷泡茶類

✨雪糕甜品
每人自選一杯雪糕,非常滿足嘅晚餐🥸

另外要讚一讚呢度嘅火鍋豉油,味道香甜,令食材更加昇華!
打邊爐🫕烚下烚下慢慢嘆,最好係沒有限時🥢任食火鍋🥘吃到飽,真係吃到好飽呀😋朋友最鍾意食牛🐮揀咗個極上Prime Grade套,牛真係超正湯底可以揀鴛鴦🥘🦐🐙🦪海鮮類,有蝦,花膠,長腳棒,蚌新鮮脹卜卜,鮮原隻墨魚很新鮮🐮有五款極上牛無限任追加安格斯牛頸脊,非常有牛肉鮮味霜降牛小排,軟綿綿入口融化🥟🥠🌽🫛🥦🥬亦有多款餃子,丸類,四至五款菜,南瓜粟米豆腐淮山真係應有盡有🌟每台都會送上shake shake 炸雞肉,芝士紫菜辣椒粉味道,童年回憶返晒來🥤🧃飲品亦有好多選擇,很欣賞自家製烏龍山楂茶亦有熱飲品🍦甜品係第二個胃😆 DRYER'S 多款味道,有甜筒有雪糕🌟上餐快,唔會拖時間🌟職員服務好,經常清理檯面餐桌
湯底可以揀鴛鴦🥘

🐮有五款極上牛無限任追加
安格斯牛頸脊,非常有牛肉鮮味
霜降牛小排,軟綿綿入口融化

🥤🧃飲品亦有好多選擇,很欣賞自家製烏龍山楂茶
亦有熱飲品

🍦甜品係第二個胃😆 DRYER'S 多款味道,有甜筒有雪糕

🌟上餐快,唔會拖時間
🌟職員服務好,經常清理檯面餐桌
2024-02-06
  • 霜降牛小排
  • 手工白菜豬肉餃
  • 足八吋長腳棒
  • 雪糕
2024-02-14 24 浏览
這家任飲任食火鍋放題的餐廳以其豐富多樣的湯底選擇而聞名,這次選了他們的田園蕃茄雞肉涮涮鍋和藥膳沙茶牛肉涮涮鍋為鴛鴦湯底。田園蕃茄雞肉涮涮鍋的湯底帶有濃郁的番茄味道,與鮮嫩的雞肉完美結合,為火鍋增添了一抹清新的風味。藥膳沙茶牛肉涮涮鍋則以其特殊的香料和藥膳配方為湯底,牛肉的鮮美與藥膳的滋補效果完美融合,帶來了一種獨特的風味體驗。食材方面,餐廳提供了新鮮的蔬菜、肉類和海鮮供客人選擇。無論是蔬菜的鮮脆口感還是肉類的嫩滑口感,食材的質量都非常出色。在涮煮過程中,湯底的風味能夠完美滲透到食材中,讓每一口都充滿美味。前菜黃金魚皮更是一絕,香脆咸蛋黃味濃加上不油膩,真的停不了。服務方面,餐廳的工作人員態度友好且效率高。他們會定期檢查湯底的狀態並及時添加食材,確保客人有足夠的供應。此外,餐廳的環境舒適,桌子上的排煙設施也能有效控制火鍋的煙味。

2024-02-12 33 浏览
好耐之前已經喺佐敦食過鍋霸,佢最吸引我嘅地方係冇限時間任食,食到佢地收工都可以一個價錢任食真係好抵,重點食物質素同埋服務都唔錯叫咗個安格斯肥牛餐,鴛鴦鍋台式養生醉雞+ 麻辣蕃茄牛肉(少辣)蕃茄牛肉小辣都已經好夠,湯底越煲越濃 唔會越嚟越淡🫣🫣😳👍🏻好犀利、蕃茄味食極都仲係好濃味 而醉雞味道 就比較清淡,飲佢嘅湯底都會食到好明顯嘅醉雞味😆👍🏻餐廳會安排每台一份鹹蛋炸魚皮,係唔使額外收費,仲有四隻唔同嘅味道Shake粉,有香辣味、芝士味、梅子味、同埋紫菜味😼🤤真係好加分牛肉/ 安格斯肥牛瘦肉比例較多,非常好 係小編鍾意食嘅比例時令海鮮帶子 鮮蝦去到任食嘅環節丸類 ,主要order咗以下幾樣手工三寶丸以下呢兩個味道都差不多手工黑松露墨魚丸手工黑松露墨魚滑芝士小籠包(流心)濃汁牛丸爆漿芝士牛丸- 大推呢個食極唔厭嘅爆漿芝士,好邪惡,會拉絲嘅芝士餃子類手工麻辣粟米豬肉餃手工韭菜餃 餡料好大嚿 皮薄蔬菜類金菇蘿蔔萵筍油麥菜蕃茄其他響鈴飲品桂花烏龍茶冬瓜檸檬茶雪糕Movenpick椰子味雪糕 有粒粒椰子肉,幾新穎,味道好清新 又唔會太甜Movenpick瑞士朱古力味雪糕朱古力味剛剛好
一個價錢任食真係好抵,重點食物質素同埋服務都唔錯
叫咗個安格斯肥牛餐,鴛鴦鍋
台式養生醉雞+ 麻辣蕃茄牛肉(少辣)

牛肉/ 安格斯肥牛
瘦肉比例較多,非常好 係小編鍾意食嘅比例

時令海鮮
帶子 鮮蝦

去到任食嘅環節
丸類 ,主要order咗以下幾樣
手工三寶丸

以下呢兩個味道都差不多
手工黑松露墨魚丸
手工黑松露墨魚滑

芝士小籠包(流心)
濃汁牛丸

桂花烏龍茶
冬瓜檸檬茶

雪糕
Movenpick椰子味雪糕
有粒粒椰子肉,幾新穎,味道好清新 又唔會太甜
Movenpick瑞士朱古力味雪糕
朱古力味剛剛好
2024-02-09 29 浏览
餐廳有多款特色台式湯底,由養生藥膳到麻辣惹味既湯底多款選擇!🥰 而且超過60款火鍋配料,成班人黎邊傾計邊打邊爐,真係好抵食。先講講入座可以自選一份花枝丸 / 鹽酥雞,我地叫左花枝丸🥰,新鮮現炸,勁香脆可口! 仲可以配上四款味粉有辣粉 芝士粉 海苔及 同 子粉,味道更加豐富。而飲品🥰佢地亦都有多款唔同手工冷泡茶 自家製烏梅 台灣進口冬瓜茶 同其他罐裝汽水 紙包飲品,真係飲到你飽都未飲哂所有款!前菜可以無限追加手拍青瓜同麻辣木耳,勁開胃🥰~配料方面我最中意佢地既海鮮🥰,有大隻爽口彈牙海蝦 脆鯇魚片 脆骨腩 白鱔片 魚雲。另外是日精選海鮮係大蜆同墨魚仔,款款都鮮味十足,追加勁多次!而佢地既手工丸 手工餃,都好多人介紹,丸類有唔常見既梅菜豬肉丸 麻辣牛丸,份量唔多,真係可以試哂咁多口味!甜品🥰有Haagen-Dazs Movenpick等雪糕,仲有其他炸物 麵 蔬菜等配料,冇限時真係好抵。而我地今次叫左麻辣牛肉鍋 同 藥膳竹笙湯底。牛腩軟腍入味, 藥膳竹笙夠養生!! 兩款湯底越食越滋味~!😀

前菜可以無限追加手拍青瓜同麻辣木耳,勁開胃🥰~

2024-02-08 27 浏览
天氣落雨又凍,最啱食啲暖笠笠嘅嘢🍲今晚同朋友決定去食放題打邊爐😋上網見到呢間嘅套餐唔錯我哋決定安格斯牛頸脊set我哋揀咗新出嘅藥膳竹笙雜菌鍋,味道好香濃嘅藥膳同埋好鮮甜👍🏻竹笙好好味,吸晒啲湯嘅精華😋牛肉有:安格斯牛頸脊 、美國安格斯肥牛。而豬肉有:西班牙伊比利亞黑毛豬、西班牙無激素豬肉片。牛頸脊同肥牛嘅脂肪分布好平均,好有牛肉味,正😋黑毛豬肉比較好薄,所以好容易熟同埋肉質嫩,唔會容易乾柴👍🏻👍🏻我哋開始打邊爐之始食咗Shake shake 鹽酥雞,枱面放咗4種味道嘅shake shake 粉:芝士味、海苔味、梅子味、香辣味。鹽酥雞炸脆卜卜、好juicy ,同shake shake粉一齊shake 又幾好味😋手工丸:黑松露墨魚丸、潮汕豬肉丸、黑松露墨魚滑,而我最鍾意佢嘅黑松露墨魚滑好香黑松露味同埋好彈牙😋海鮮:花膠、蜆、海蝦、脆骨腩,估唔到會有花膠😍花膠發得夠時間,所以都快熟,同埋夠晒厚😋海蝦好新鮮又肉質鮮甜爽👍🏻其他火鍋料仲有:芝士牛丸、沙茶牛滑、墨魚腐皮卷、響鈴、萵荀、8寸長蟹棒。作為芝士控嘅我最鍾意係芝士牛丸😍d芝士拉絲同埋牛丸好有肉汁又彈牙😋👍🏻