2018-03-17 454 浏览
之前聽老婆講過呢間食店,今晚終於可以一試。一入到去,以為去咗酒吧,因為食店前方位置有人在唱歌,而且仲可以點唱,好特別。食店環境格局不錯,裝潢佈置好有心思。座位寬闊,好適合一大班好友相聚,整個氣氛非常好,不過因為外面有演唱,有時音響聲量較大,如果想傾談,可能要大聲一點。食物質素黎講,中規中矩,較為印象深刻都係呢個銅蒸鍋,好有古式邊爐格調,相當有趣。上邊蒸海鮮,下邊打邊爐,一鍋二食。食物選擇不算太特別,不過其中秘製麻辣牛肉、步步高、紅糖糍粑,算是有點特色之作,可以一試。整體而言,環境、食物、服務、衞生、價錢都算不錯,可以一試。

整體而言,環境、食物、服務、衞生、價錢都算不錯,可以一試。
2018-03-15
  • 紅糖糍粑
  • 步步高
2018-03-15 359 浏览
呢間任食邊爐有別於一般老邊的地方有名你叫"音樂火鍋餐廳",場地會有駐場歌手個人覺得幾適合三五知己傾下計的好地方同一般任食邊燼一樣有限時。二個鐘任你叫,價錢正常。不過有樣野幾細心同抵讚既,係筷子頭係即用即棄架。感覺都乾淨d 啦。野食都係大路野,不過個包裝係唔錯既。擺得好靚呢個叫步步高,希望食左會步步高升啦落單都幾快,幾齊。 冇咩漏單。總括而言,野食冇話好突出,但呢個價錢同環境。。都係一個好選擇既。仲有可以係鍋上加多個蒸海鮮。。幾過癮。不過有d咸。730-930時段。埋單218+10%一個。
呢間任食邊爐有別於一般老邊的地方
有名你叫"音樂火鍋餐廳",場地會有駐場歌手
個人覺得幾適合三五知己傾下計的好地方

同一般任食邊燼一樣有限時。二個鐘任你叫,價錢正常。

野食都係大路野,不過個包裝係唔錯既。擺得好靚

呢個叫步步高,希望食左會步步高升啦

落單都幾快,幾齊。 冇咩漏單。

仲有可以係鍋上加多個蒸海鮮。。幾過癮。不過有d咸。

730-930時段。埋單218+10%一個。

2018-03-14 290 浏览
朋友介紹,初初聽都以為自己聽錯,打邊爐有live band show睇, 而地點係係佐敦, 仲要係任食火鍋,每位計咁既。上到去環境唔錯,我地坐最近枱嗰排啦,啫係頭排咁啦。入坐好快安排好,食既時間得兩小時,其實就真係趕左小小既, 如果一落單啲野快啲到都好啲, 我地係過左20分鐘都仲未有野食到, 咁晒我地時間既比例就好長啦, 得兩個鐘咋喎。除左打邊爐外,上面放多個盆話蒸海鮮咁啦 呢部份真係麻麻地,蒸極啲蜆都唔開,都無再放野落去啦。打邊爐啲野食就ok啦牛同香鱔都唔錯老老實實,呢啲就一般啲唔知咩黎,好香口內部環境睇得出有心經營,但仍需努力, 價錢合理大眾化,二百五十幾蚊算抵,但坐前排音樂太大聲, 其待之後既進步

打邊爐啲野食就ok啦

牛同香鱔都唔錯

老老實實,呢啲就一般啲

唔知咩黎,好香口

內部環境

2018-02-18 772 浏览
book 左大年三十晚同親戚一齊打邊爐團年, 通常呢D日子都會早放,所以就訂左5點半。餐廳位於十三樓,可以乘坐KFC右邊既升降機上去,應該會少D人。五點二十分上到去即時安排入座。呢間火鍋主打係音樂,晚晚都會有live band表演,邊爐精既我覺得好新鮮。裝修同一般既打邊爐好唔同,輕工業風似食西餐多d。同一時段既客人共有兩枱,所以侍應反應好快,出單亦有效率,不過有時候會有少少甩漏,反映後都會好快補返。我地既座位係窗邊卡位,六個人位置非常鬆動,張枱同張櫈既距離有點過闊,我諗如果有小朋友唔係幾適合。湯底有免費同收費選擇,如果要食鴛鴦湯,一定係有一邊係收費湯,我地就揀左免費既菇菌湯。呢個叫做 步步高,其實係四寶丸,影相靚味道都好食(應該係手打),加上個名好意頭,所以我見幾枱都有叫。酒醉雞翼,好香酒味但味唔會過份搶,有再加單。牛肚,都係有再加單既。海蝦好新鮮,好食。豬頸肉,我至愛之一,可能切得太薄,乾乾地冇咩咬口。雲吞,雖然佢話分量係跟人數,不過好似多左D,都好食既。韮菜餃,一樣啦,比多左。黑椒牛丸,daddy 話好食貢丸,都係咁既味牛柳粒,其他牛柳粒打邊爐係好難因時間,因為你唔知佢裡面熟未,太
五點二十分上到去即時安排入座。

裝修同一般既打邊爐好唔同,輕工業風似食西餐多d。

酒醉雞翼,好香酒味但味唔會過份搶,有再加單。
牛肚,都係有再加單既。

海蝦好新鮮,好食。
豬頸肉,我至愛之一,可能切得太薄,乾乾地冇咩咬口。
雲吞,雖然佢話分量係跟人數,不過好似多左D,都好食既。

韮菜餃,一樣啦,比多左。

黑椒牛丸,daddy 話好食
貢丸,都係咁既味
牛柳粒,其他牛柳粒打邊爐係好難因時間,因為你唔知佢裡面熟未,太耐又會軔,所以都係燒好食。
蒸海鮮盆,侍應話放上鍋上面蒸15-20分鐘,但蒸左20分鐘d 蜆仍然未開口,所以我地就擺左落湯烚,蜆冇沙。

另外肥牛唔錯既,不過冇影。

洗手間有四格,乾淨冇異味。

食食吓見到live 位置有人尼唱歌,幾得意既體驗,侍應反應快又nice,親戚個個都話好,會推介人尼食。

兩個扣分位係飲品種類唔夠,普通既汽水檸茶冇提供,但有道地果茶冬瓜茶,都有夏枯草飲。
另外地下都幾跣,有老人家小朋友要加倍小心
2018-02-15
  • 肥牛,蘿蔔
2018-02-05 659 浏览
食物和環境都不錯,生日聚會或朋友聚舊都是不錯的選擇。 如果有電話預約,等候嘅時間都好快,否則等候時間會很久。現場有live band 歌唱水準和現場氣氛都不錯。 唯獨是 等候食物時間比較耐, 員工服務態度都很有禮貌, 食物質素都比一般火鍋店乾淨整潔。 希望食物和服務質素都能保持水準,總括是想會再去光顧的火鍋店之一。
2018-02-02
2018-02-03 1145 浏览
凍❄️到甘..有乜好得過打反個靚邊爐 平平地食呢間火鍋放題!🎷銅蒸涮涮音樂火鍋餐廳🎸第一次打住邊爐聽live band 🕺🏼💃第一次任食邊爐嘅坐位係甘闊落甘舒服... 第一次食四川式銅蒸涮涮鍋 爐中間有個煲蒸海鮮... 好得意!🤓好好味喎!🤤🤤🤤我地吾食辣叫左白肺南北杏湯底肥牛正!㗽玲脆!步步高升 什錦丸 靚!脆魭都吾錯!百幾蚊一個人 超值!推介呀!食得辣叫辣辣銅應該仲正!💕💕#銅蒸涮涮音樂火鍋餐廳
凍❄️到甘..有乜好得過打反個靚邊爐
平平地食呢間火鍋放題
🎷銅蒸涮涮音樂火鍋餐廳🎸

第一次打住邊爐聽live band 🕺🏼💃
第一次任食邊爐嘅坐位係甘闊落甘舒服...
第一次食四川式銅蒸涮涮鍋
爐中間有個煲蒸海鮮... 好得意!🤓
好好味喎!🤤🤤🤤
我地吾食辣叫左白肺南北杏湯底
肥牛正!㗽玲脆!
步步高升 什錦丸 靚!
脆魭都吾錯!

百幾蚊一個人 超值!推介呀!
食得辣叫辣辣銅應該仲正!💕💕
#銅蒸涮涮音樂火鍋餐廳
2018-01-27 1227 浏览
我訂左6:30 ,佢地叫我早d到。當時6:15我到左不過未人齊,我話說等埋朋友6:30先入,咁佢地叫得入去坐住等。如是這我6:30落單叫野食(但係原來佢已經計我6:15入坐)野食冇漏單,都多特別款食物 ,不過味道一般。7:30唔夠有人拎住單埋嚟要求收錢先,咁我都好合作先付款。佢個到寫食2小時 , 我7:40左右打算多點份菜,但係服務員態度勁差話:你地賣左單喇喎,唔可以再叫野食!! 但係我話你地未有通知last order .員工回覆,係唔會有last order 架!! 總之賣左單就唔準再點。我: 但係我食左一個小時渣喎。員工仲要勁差態度表示:使唔使我print張電腦單比你睇呀!?我話好,之後員工好晦氣地走左去轉頭有位類似經理人物問我地有咩問題?我地表示:你同事話而家你話冇得加單唔係問題,我最多唔食,問題係我只入座一小時,你地亦冇表示last order ,而且態度非常惡劣。但係經理沒有理會我提出的反映,佢只係想盡快打發我比左我事前想落order的菜比我就算數。咁算!相安無事繼續食(心諗最多以後唔嚟,當時亦未打算寫比負評)冇好耐之後,大約8:20左右有位員工拿著order紙同我地講,賣
7:30唔夠有人拎住單埋嚟要求收錢先,咁我都好合作先付款。
我: 但係我食左一個小時渣喎。
我話好,之後員工好晦氣地走左去
轉頭有位類似經理人物問我地有咩問題?
冇好耐之後,大約8:20左右有位員工拿著order紙同我地講,賣左單就唔比落野食 !
但係我地冇落過,原來係隔離枱落單。 根本一塌糊塗!!!

隔左一陣我地著外套準備走,突然有位員工用好囂張態度話:你地係咪加鐘呀?!(態度真係好囂張

我回應:你見唔到我地著緊外套走咩?其實態度可以好d ,唔需要咁囂張!時間唔夠我加錢冇問題,我出得嚟消費就預左!

講真丫!要平我唔會揀你(出面大把一百蚊多d任食),而且我張單除左任食價錢,我亦加錢點要另外付費食品!

我係因為見你裝修幾特別,而且可以打邊爐+live band 先嚟試。環境係唔錯既 ,服務超級惡劣,食物好一般,蜆,青口都唔新鮮多沙。

其實一般人同朋友是但食餐飯冇咩要求ok既,不過以後請我都唔會嚟,我亦會叫朋友千奇唔好幫襯

live band 係好特別,不過其實好嘈,我同朋友簡單講一句說話都要等歌聲停頓位先講。
2018-01-27
2018-01-27 655 浏览
好嘈,傾句話都聽吾到,只好坐下來不停食,講句話都吾得,如果冇人唱歌會好些,連可樂都冇都幾奇怪,比$都冇,環境色彩都幾好係好嘈因為是食晚飯地方,不是酒吧地方不合唱歌
2018-01-22 623 浏览
看標題的話, 應該會覺得是負評。實際上, 我是覺得還可以的。首先是因為香港實在很少有live band或是音樂餐廳, 其次是食物方面選擇多, 而且亦很新鮮。 兩個人吃, 第一時間拍一張食物大合照。單單看牛肉就已經覺得不錯, 鵝腸呢… 比較似鴨腸多, 但勝在不酥夠肥美。整體上, 款式多, 真的不錯。不過免費送的刺身就…… 算了。我覺得不吃比較好。到湯底了, 滿心歡喜點一邊是麻辣大辣, 以為會很辣, 可惜令人失望。雖然眼見很紅很紅的, 可惜那些乾辣椒一點也不辣。不辣也會有麻味嗎? 對不起, 令愛吃麻辣的人失望了, 因為一點兒麻味也沒有。我們唯有問職員可否加麻加辣, 職員其後給了我們一大碗, 我們也將整碗倒入鍋內, 可惜… 也是不麻又不辣。苦惱之際, 我走到醬料處拿一些新鮮辣椒放入鍋內才開始有辣的感覺。 而另一邊湯底是清湯, 沒甚麼特別。點料紙有蒸鍋, 就是鍋的中間再放一個蒸鍋。這個就不建議吃了, 我也點了一次就放棄了。加上放上這個蒸鍋後, 比較麻煩。題外話: 所有職員也很盡心盡力服務所有顧客, 值得一讚。但是, 音樂方面, 的而且確像其他評語一樣, 有點不堪入耳。環境很好但很嘈, 就算跟身

題外話: 所有職員也很盡心盡力服務所有顧客, 值得一讚。但是, 音樂方面, 的而且確像其他評語一樣, 有點不堪入耳。環境很好但很嘈, 就算跟身邊的人說話也要大大聲。因此會否再去, 真的要考慮清楚。
庆祝纪念
圣诞节
又係透過FB見到有一間新野趕工趕得咁辛苦就同個同事仔2個去試一試.訂左枱都要等左70分鐘, 對於一個做野做到好累又好餓既人黎講真係好痛苦, 好彩佢地現場有live band,可以俾我地KO下時間如果唔係一早走左.呢度既環境唔錯, 枱與枱之間都唔會好迫. 重點係佢有live band勁有台灣餐廳既Feel!! 歌手唱歌有好有唔好, 不過而家呢個時候仲有餐廳會有live band而唔放埋枱做多幾枱生意實屬難得呀.我地等左70分鐘後終於都有枱, 店員都好好見我地等左咁耐都俾左張大卡位我地. 食物種類都算多而且都好多好特別既野. 雖然係任食打邊爐但佢地一D都唔HEA, 所有既plating都做到好別緻,每一種食物一碟一碟出, 呢度又再值得加分.好尊重食物同客人呀!佢地除左有live band仲有其他好細心既gimmick 野, 例如每人一對木篌子頭去插落個身度咁每個客人都用一對好衛生既篌子啦(雖然唔多環保), 每人會有一張超級濕既濕紙巾. 佢有香味你食完野對手油油地一用又香又爽.呢間餐廳真係好有heart之後都會番黎再試.
呢間餐廳真係好有heart之後都會番黎再試.

题外话/补充资料: 就算訂左枱都要等成粒鐘都真係好肚餓呀
2017-10-24
  • 麻辣鍋
  • 步步高升
2K
2018-01-11 574 浏览
🎼🎹💽一路睇Live Band💽🎤🎧 一路打邊爐🍲每晚都有駐場👻任飲任食2️⃣小時鍋底有1️⃣0️⃣款選擇 用銅鍋盛載 夠曬特別‼️頂部仲可以蒸海鮮 好過癮啊😍湯底揀左🌶重慶牛油拼🎋沙參玉竹駌鴦鍋🍲🍡🍥🍢火鍋配料賣相精緻特別#步步高 有齊墨魚丸、蝦丸、豬肉丸同鯪魚丸#紅糖糍粑 口感煙韌好吃 配埋紅糖漿一齊食好正😍 #重慶特色 #鮮食材 #葷菜 #海鮮 #素菜 #粉麵 樣樣齊 😜 想食幾多都😋樣樣非常新鮮美味‼️.📌店名:銅蒸涮涮音樂火鍋餐廳 📍地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場13樓

🎼🎹💽一路睇Live Band
💽🎤🎧 一路打邊爐🍲每晚都有駐場👻
任飲任食2️⃣小時

湯底揀左🌶重慶牛油拼🎋沙參玉竹駌鴦鍋🍲

🍡🍥🍢火鍋配料賣相精緻特別
#步步高 有齊墨魚丸、蝦丸、豬肉丸同鯪魚丸

#紅糖糍粑 口感煙韌好吃 配埋紅糖漿一齊食好正

📌店名:銅蒸涮涮音樂火鍋餐廳
📍地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場13樓
2017-12-29 844 浏览
約了一班朋友吃飯,她們選擇了一間特別的打邊爐餐廳。餐廳特別之地方就是有live band。餐廳是一間重慶火鍋店,但湯底有辣和不辣供選擇。我們點了一個豬骨和紅油。來到的時候幾香。點了不同的食物。其中有個小海鮮有青口等也ok鮮味。也點了小食,其中一個是類似炸飯焦,口感幾特別,因為味道淡也有2個汁for 你點。手打既丸都ok。友人點了麻辣牛肉說好食但我吃不到辣覺得好辣。其他一般打邊爐既食物也有。看到蛇膠不知是不是特別野但不敢叫以免浪費。第一次見到筷子是用短的木自己轉入去,但友人不是。感覺也衛生!服務員態度很好,所以食得開心!最重要有music show! 開頭有歌手自彈結他和唱歌,都幾好聽!之後我很喜歡有個彈琴和吹saxophone的組合!

點了不同的食物。
其中有個小海鮮有青口等也ok鮮味。
手打既丸都ok。
友人點了麻辣牛肉說好食但我吃不到辣覺得好辣。

服務員態度很好,所以食得開心!

2017-12-28
今日黎左間好有feel既火鍋餐廳,佢地既裝修新潮,一別於一般既打邊爐餐廳,一入門口就見到寫住「Hotpor & Music」係餐廳既一大賣點😊餐廳係任食餐廳,有分四個時段,每個時段係食2個鐘1.鍋底:餐廳係鍋底方面選擇都幾多,我地就叫左[重慶紅油鍋]&[澳門豬骨鍋]重慶紅油鍋:愛食辣既真係超級推介,紅油鍋既紅油很香,仲落左好多花椒,食得好過癮🌶澳門豬骨鍋:豬骨鍋好濃郁,湯底呈現乳白色色,鍋中真係有幾舊豬骨,好真材實料🐷2.重慶特色:餐廳特色之一,有重慶人在打邊爐愛吃的材料😋鮮炸酥肉:一個香脆可口既小食,食既時候沾小小花椒粉👍🏻或者另一個食法,係煮在紅油鍋裹再食秘製麻辣牛肉:老闆既推介✨岩哂中意食麻辣既我,果種椒麻既香味,唔需要沾醬都好好味,牛肉好爽滑步步高(墨魚丸、蝦丸、豬肉丸、鯪魚丸):超級睛既賣相,丸係手打,食落好爽口彈牙,一次個就有禁多種類🍢3.鮮食材:打邊爐就一定要食牛肉🐮手切肥牛:唔會太肥,係即叫即切🔪牛肉味足鮮滑牛肉:牛肉好軟霖,又好夠滑,好新鮮🥩4.葷菜:選擇超多,多達35款選擇⋯包括好多手打丸,肉類,海鮮🥢餐廳仲有好多特有食材:例如:蛇膠、黑柏葉、白鱔片等5.是價海鮮(

餐廳係任食餐廳,有分四個時段,每個時段係食2個鐘

2.重慶特色:餐廳特色之一,有重慶人在打邊爐愛吃的材料😋
3.鮮食材:打邊爐就一定要食牛肉🐮
手切肥牛:唔會太肥,係即叫即切🔪牛肉味足
鮮滑牛肉:牛肉好軟霖,又好夠滑,好新鮮🥩
5.是價海鮮(需另購)
除左任食餐牌,餐廳仲提供可以加購既新鮮海鮮,連長腳蟹等貴價食材都可以品嘗到🦀
6.日式刺身(需另購)
刺身都有好多選擇,仲有原條刺身魚可以吃🐟

7.除左酒類(需另購)外,其他飲料都係任飲,都有7-8款選擇,仲有羅漢果水,可以清熱氣♥️

✨餐廳既鍋具好特別,係用紅銅鍋,特點係好傳熱,佢既頂部仲可以蒸海鮮,老闆好好,送左俾我地試,d蜆有兩款,都好鮮甜😋仲有青口,啖啖肉

✨餐廳氣氛好好,有好好聽既歌手唱歌🎤,一路聽歌一路打邊爐真係好高享受🎼現場有其他客人生日,餐廳仲送上生日歌,好Warm
2017-12-28
  • 重慶紅油鍋
  • 鮮滑牛肉
  • 一籠蒸氣小海鮮
2017-12-27 555 浏览
今日朋友生日,他要我們發板決定吃什麼。真是超大壓力。好彩我們在倫敦廣場樓下遇見熱心的派傳單員,他詳盡的介紹讓我們選了這間有 Live Band而且可蒸氣火鍋又可平時那種方式打邊爐的銅蒸涮涮 。心想這麼新奇,好似出奇蛋給你三個願望,朋友怎會不滿意?不過派傳單員的說話不能盡信,所以決定上去視察環境,才跟朋友說去哪裏。怎知上到去,已經被環境吸引了。再看到別人吃的火鍋,連自己都好想試,所以就拍板入去了。店員讓我們坐正台前的位置,太好了。我雖然去過有Live band的餐廳,但都遇不上表演時間。這裏19:30會開show,剛好是我們吃火鍋的時間,知道有得欣賞,真是滿期待!而且托冬至的褔,我們六點半入座,所以價錢是最便宜的話$198再加一,任食兩小時。派傳單的說,要是過了時間想繼續坐下去,加少少錢就可,但我沒詳細問。這個點餐紙沒有標明價目的可任食。有一點可改進的是食物旁可標示那一款是熟食,因為現在生和熟的混在一起,我們點了兩款上到菜才知道是熟食。另有這個貴價餐牌,是海鮮和刺身。想豪食的就叫吧。飲品自助,和醬料區一樣頭尾兩邊位置都有,不用走到大老遠,很方便。不過飲品櫃內的飲品兩邊有少少不同。所以後來
。心想這麼新奇,好似出奇蛋給你三個願望,朋友怎會不滿意?

。再看到別人吃的火鍋,連自己都好想試,所以就拍板入去了。

另有這個貴價餐牌,是海鮮和刺身。想豪食的就叫吧。

飲品自助,和醬料區一樣頭尾兩邊位置都有,不用走到大老遠,很方便。不過飲品櫃內的飲品兩邊有少少不同。所以後來才發現有羅漢果蜜棗水,是搶手貨,我們離開時發現只剩一瓶。

至於醬料區,醬料碟有一兩隻很不乾淨,而一邊的枱面上有隻杯子一直放在哪。雖然我相信是客人沒手尾,但店員應該把它拿掉而不是一直放著不顧。

我們要了皮蛋香菜鍋。我當然想試重慶紅油鍋了,話說這裏都是吃重慶火鍋的。但生日的朋友一上來就面有難色說聞到味已經很辣,生日大晒,唯有要不辣的了。湯底有三款不用加錢,皮蛋香菜鍋是其一。重慶紅油鍋要加$88,現在才發現有重慶紅油鴛鴦鍋,$58。要是早知道我會要這個,一邊可辣一邊可不辣。

當然要試下蒸海鮮
。一籠蒸氣小海鮮(上)和海蝦(下)都是任點的。看得出很新鮮。就是我們第一次試,所以煮過頭了。

點餐紙上有個是重慶特欄目。出面少有,所以我很多都點了來試。
秘製麻辣牛肉勁有麻辣味,而且牛肉新鮮。我並不覺得辣,但滾完一碟之後,湯底是變了少少麻辣味的。吃不得辣的就不要試。

大刀牛肝。我以為會滾熟會縮小,但牛肝原來不會,所以好大件,有點似豬潤。

步步高,就是不同款的丸,墨魚丸、蝦丸、豬肉丸、鮻魚丸,但賣相很殺食。

紅糖糍粑,就是飯焦,硬硬的幾香口。有六件,太多件了,應該按人頭給幾多件,吃不完真浪費。

鮮炸酥肉。並不是很脆,但好味,會吃上癮。

所有魚類很新鮮又不多骨,朋友可以自己一個把它們清了。而我不多吃魚的也覺得這裏的魚很不錯。

肉類也一樣。手切肥牛和羊肉片。

雲吞很好味,吃得出肉的鮮味。

還有點了很多,其實這裏食物質素很好,一點都不會差。朋友讚了幾次,他很少讚的,而且不好食就會不吃,即使浪費了也不理,所以今餐他吃不停,算是很好了。

而且還能欣賞表演,好開心!
题外话/补充资料: 不過有一點就是服務衛生有待改進。某幾個員工完全不理會食客的衣物,把污的盤碟或污水點落衫到,一點都不避一避。而且垃圾車就放在我們旁邊,員工就在我們面前大力放盤碟,菜汁就飛出來彈在我們的袋子衣物上。那裏明明是坐位,很明顯垃圾車不應該拍在這裏的。我們等了差不多十分鐘,看著衣物污了,朋友才忍不住問他們垃圾車是否一定放在這。他們才說會推走的。這樣的服務衛生,讓我有點覺的金玉其外,敗絮其中。應該要切底改善下。
2017-12-22
  • 雲吞
1K
A姐:我今晚想去聽Live,飲吓酒,想過一個好chill嘅晚餐!M佬:但我想打邊爐喎!A姐:好!等我帶你去一個可以聽Live又有得打邊爐嘅地方啦!我估都估唔到,風馬牛不相及嘅Live同打邊爐竟然會喺同一個地方。呢個地方就係佐敦莊士倫敦廣場嘅銅蒸涮涮音樂火鍋餐廳喇!一邊點嘢食,一邊聽今晚嘅駐場歌手揸嘅歌,有Shine嘅《燕尾蝶》又有Boy'z嘅《死性不改》,啱晒我個年代,啲少男情懷即刻番晒嚟!任點任食嘅肉類有52款,而蔬菜就有33款,連同額外收費嘅安格斯肥牛同廣島蠔,合共87款。至於免費鍋底有3款,但一場嚟到食重慶火鍋,一於upgrade食重慶紅油鍋啦!重慶紅油鴛鴦鍋食重慶火鍋點少得最出名嘅紅油鍋呢?不過,遇上A姐唔太方便嘅日子,佢話怕油膩,所以特登叫個清啲嘅野菌鍋俾佢,一紅一白,咁辣又得,唔辣又得啦!而中央部份係蒸氣鍋,用嚟蒸海鮮就啱晒啦!一籠蒸汽小海鮮呢個海鮮盤有蜆、大蜆、青口同海蝦,我哋一致推介個海蝦,超彈牙好新鮮呀。步步高步步高即係墨魚丸、蝦丸、豬肉丸同鯪魚丸,個賣相真係好吸睛,即刻知道點解叫步步高啦!我就最鍾意佢個墨魚丸,因為入面有勁多墨魚粒呀,好正!特色豬天梯豬天梯係香港火鍋
M佬:但我想打邊爐喎!

手切肥牛

特色豬天梯

豬天梯係香港火鍋店真係好少見,所以我一見到就即點!連一向少食內臟嘅A姐都鍾意豬天梯脆口嘅質感!其實豬天梯即係豬上顎嘅軟骨,因為形狀似樓梯而命名。
豬天梯

羅漢果茶

除咗可樂七喜之外,涼茶類有羅漢果茶,咁熱氣都唔怕啦!
羅漢果茶

除些之外,我哋仲點咗空運千層肚、黑柏葉、水魷、自家制雲吞、魚皮餃、午餐肉、即炸響鈴、西洋菜、粟米件、蘿白件同金菇......食到飽飽夠鐘都唔願走,因為今晚啲歌真係開正我個範!
配菜
雲吞