2017-07-24
銀杏時光這年頭,在火炭華麗耆素試過呢種社企餐廳,見到店內單張集團旗下還有幾間分店,而太古呢間是最具特式,因為有Live band架.終於今晚二人世界拍拖形式下膽粗粗去試下.門面都好大,如圖,一踏入店是賣有機及自家製產品,我比較喜歡自家製橙醋及醬油,一大樽,好壯觀既,顧客可以自由地去決定購買數量.一早訂位,7時入座,大約7點30分樂隊開始唱第一首歌,歌聲真係動聽, 音響設備都好完善,3位歌手是長者級,他們唱英文民歌,一聽就知是耳熟能詳的經典歌,感覺十分RELAX.每唱完一首歌,客人都會拍手致謝,氣氛很融洽及溫暖.因為打算留肚去食甜品,所以都只是order左以下兩款食物1)卡邦尼卷心粉(所有意粉都是店內自己手作的,面質比較實及粗,整體味道合乎標準的)2)小食併盤 (酸辣蝦,墨魚仔沙律,一口豆腐, 墨西哥片)原隻蝦及白色墨魚仔,好爽口,配合酸甜醬味道的確令人好開胃.一口豆腐表面附上黑色松露醬然後高溫炸熟,外脆內軟.墨西哥粟米片配自製沙律醬,好味又不會太酸.飲品-原隻西瓜沙沙$38,原隻菠蘿沙沙$68,今次未有機會試,待下次吧
這年頭,在火炭華麗耆素試過呢種社企餐廳,
見到店內單張集團旗下還有幾間分店,
而太古呢間是最具特式,因為有Live band架.
終於今晚二人世界拍拖形式下膽粗粗去試下.
因為打算留肚去食甜品,
所以都只是order左以下兩款食物
2)小食併盤 (酸辣蝦,墨魚仔沙律,一口豆腐, 墨西哥片)
原隻蝦及白色墨魚仔,好爽口,配合酸甜醬味道的確令人好開胃.
一口豆腐表面附上黑色松露醬然後高溫炸熟,外脆內軟.
墨西哥粟米片配自製沙律醬,好味又不會太酸.
飲品-原隻西瓜沙沙$38,
原隻菠蘿沙沙$68
,今次未有機會試,待下次吧
题外话/补充资料:
食物都算大份, 食套餐的話,配合任食沙律就更化算,散叫比較貴.
長者服務殷勤有禮,難得