2022-01-11 9 浏览
原條香蒜大茄燒 燒出黎既火喉控制得好好 個茄無縮水 唔會黑曬蒜味超級出 好香燒雞泡魚雞泡魚本身係乾 但燒完出黎唔會乾到好難咬反而超香蜜汁燒牛丸牛丸有汁 唔乾日式芝士年糕勁香口 真係做到外脆內軟 入邊有流心芝士
原條香蒜大茄燒

牛丸有汁 唔乾

日式芝士年糕
勁香口 真係做到外脆內軟 入邊有流心芝士
2022-01-08 559 浏览
放工黎到元朗同小師妹chill一chill。舖頭名好長,好快就比尾後「深燒食堂」四隻字所吸引。食物款式種類多,有壽司、刺身、拉麵、壽喜燒、串燒,日式食物應有盡有,連原隻鮑魚都有。六品刺身盛合,好豐盛。重點係海膽,有成半板,味道鮮甜配合埋紫菜帶海鮮嘅鹹味,無論口感同味道都好配合。其餘五品仲有油甘魚、三文魚、帶子、甘蝦、北寄貝。當中最愛油甘魚,口感幼滑細膩,又鮮甜。順便補下DHA,補腦。軟殼蟹手卷,一客兩件。差唔多食到最尖啄都有卜卜脆嘅軟殼蟹。牛肉壽喜燒,冬天食日本菜必食。關東壽喜燒先以牛油炒香洋蔥、日本大蔥等配料後,加入壽喜燒醬,再放入肥牛、大白菜、豆腐。整鍋都係蔬菜及肉的原汁,香濃鮮甜,識食一定食豆腐。肥牛沾生蛋汁令肉質滑嫩順口。串燒必點燒黑豚肉五花腩同肥牛金菇卷串。前者好甘香,黑豚肉油脂慢慢係口中滲出來,好邪惡,但好好味。肥牛金菇好classic組合,柔嫩嘅肥牛遇上柔韌嘅金針菇。吉列蠔外脆內軟,冇腥味。穀飼牛仔骨入味,惹味香口。燒雞泡魚干,係一流嘅下酒菜,可惜聽日返工冇飲酒。雞泡魚乾燒得剛剛好,食落有啲juicy。冇飲酒,唯有飲芝士奶蓋,是日係奇異果乳酸芝士奶蓋。下次要把酒暢歡係深燒

食物款式種類多,有壽司刺身、拉麵、壽喜燒、串燒,日式食物應有盡有,連原隻鮑魚都有。
鮑魚

六品刺身盛合,好豐盛。
六品刺身
其餘五品仲有油甘魚、三文魚、帶子、甘蝦、北寄貝。
軟殼蟹手卷
軟殼蟹手卷,一客兩件。差唔多食到最尖啄都有卜卜脆嘅軟殼蟹。
牛肉壽喜燒

肥牛金針菇
肥牛金菇好classic組合,柔嫩嘅肥牛遇上柔韌嘅金針菇。
吉列蠔

吉列蠔外脆內軟,冇腥味。
牛仔骨
穀飼牛仔骨入味,惹味香口。
燒雞泡魚干

冇飲酒,唯有飲芝士奶蓋,是日係奇異果乳酸芝士奶蓋。

下次要把酒暢歡係深燒食堂食到深宵。
2022-01-04
牛仔骨
燒雞泡魚干
  • 黑豚肉五花腩
2022-01-07 22 浏览
捉緊堂食嘅尾巴,去元朗食串燒同埋拉麵😛😛👅汁燒極上和牛蕃茄湯底拉麵和牛真係名不虛傳啊😍好好食,入口即溶,番茄湯底都唔可以睇小喎🤩真係有蕃茄味同埋拉麵夾埋個湯底一齊食,好好味呀😎👅燒豬頸肉串,招牌雞翼串,燒雞軟骨呢三串串燒都係同一款燒法,火候啱啱好之餘,唔會燒到好乾😃特別要讚一讚個燒豬頸肉,真係保留到豬頸肉又肥又多汁嘅口感🥳👅燒火雞腎,厚燒牛舌,穀飼牛仔骨呢三款又係另外一個燒法,佢加咗少少孜然粉,燒出嚟好香,牛舌好厚又肥美,火雞腎都好大舊!正呀🤩👅 吉列蠔呢個蠔外表炸到脆卜卜,入邊蠔肉又唔會炸到乾晒😎👅牛丸串,墨丸串,醬爆芝士腸另外再叫多個特價嘅牛丸同埋墨魚丸😍加埋醬爆芝士腸!芝士腸最好食😋咬落去啲芝士汁咇晒出嚟,燒得啱啱好好惹味呀🥰👅香辣牛油錫紙金菇因為叫咗加辣嘅關係,所以真係好辣,辣得好足料😂😂金菇吸晒啲牛油味正呀😃👅香蒜大茄燒一隻大茄子原條上碟,好香嘅蒜蓉同埋牛油味,食完好想再食多一碌啊😋👅柚子芝士蛋糕+3.6牛乳雪糕食完熱辣辣嘅串燒,再用凍冰冰雪糕做甜品,係最完美嘅句號🥰🥰🥰
捉緊堂食嘅尾巴,去元朗食串燒同埋拉麵😛😛

👅汁燒極上和牛蕃茄湯底拉麵

👅燒豬頸肉串,招牌雞翼串,燒雞軟骨

👅燒火雞腎,厚燒牛舌,穀飼牛仔骨

👅 吉列蠔

呢個蠔外表炸到脆卜卜,入邊蠔肉又唔會炸到乾晒😎

👅牛丸串,墨丸串,醬爆芝士腸

👅香辣牛油錫紙金菇

👅香蒜大茄燒

👅柚子芝士蛋糕+3.6牛乳雪糕

2022-01-04 19 浏览
野川拉麵の深燒食堂 地址: 元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖====================$68油甘魚刺身,肥美腍身架刺身魚片甲羅燒跟燒雪魚片,個甲羅好甘香,就咁食是成啖都係鮮甜。拉麵是用來賣飽肚子,大碗入面有蛋,筍同木耳絲。燒牛大大件肉味濃,愛吃牛必點。燒到3成熟架,表層有些焦香。燒鮑魚好入味,唔會好難咬蟹籽salad及芝士年糕做小食,才幾十蚊都幾抵食炸蠔脆卜卜架外層,中心是鮮而軟腍架蠔肉.叫左杯有雪糕架特飲。飽到上心口
野川拉麵の深燒食堂

地址: 元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖

====================

$68油甘魚刺身,肥美腍身架刺身魚片

甲羅燒跟燒雪魚片,個甲羅好甘香,就咁食是成啖都係鮮甜。

拉麵是用來賣飽肚子,大碗入面有蛋,筍同木耳絲。

燒牛大大件肉味濃,愛吃牛必點。燒到3成熟架,表層有些焦香。

燒鮑魚好入味,唔會好難咬
蟹籽salad及芝士年糕做小食,才幾十蚊都幾抵食

炸蠔脆卜卜架外層,中心是鮮而軟腍架蠔肉.

叫左杯有雪糕架特飲。

飽到上心口
2021-12-21 346 浏览
裝潢工業風吸睛,入口有巨型模型,打卡一流,位於食街附近,有室內户外座位,闊落帶特色,餐牌選擇頗多,有限定推介,亦有下午茶餐,性價比十足。😚刺身新鮮帶子棉滑,切片厚身帶鮮味,甜蝦大隻黏口,膠原十足。泰式鳳爪鳳爪醃得酸辣惹味,口感厚實帶醃味,加上配菜洋蔥甘荀條更有風味。椒鹽魷魚鬚驚喜之選,有別於一般炸粉偏厚,外皮炸得夠香脆薄皮,魷魚鬚每隻厚肉彈牙,椒鹽調味恰到好處,食過不停。椒鹽雞軟骨炸得夠透切,雞軟骨一口容易咬,輕微調味已夠,非常適合當下酒菜。芝士炸彈名字已吸引我點,炸彈當之無愧,芝士份量極多可拉絲,滿口芝士香氣,外皮炸得剛好。照燒雞扒烏冬 配沙律雞扒一大塊切開夠貼心,肉質鬆軟多汁,外脆內嫩,加了讚歧烏冬,香滑彈牙不糊口。信州蘋果梳打特色飲品之一,用大杯冰裝住夠特別,慢慢把蘋果汁倒出來,加入梳打水不會被冰溝淡果汁,清甜過癮。熱蜂蜜生薑茶和柚子蜂蜜冬天保暖滋潤一流,生薑微辣暖胃,柚子蜂蜜清甜,解膩之選。值得推介元朗性價比居酒屋,有午餐下午茶優惠和追加小食優惠,出菜整度快亦夠新鮮,繼續支持。👍🏻

刺身
新鮮帶子棉滑,切片厚身帶鮮味,甜蝦大隻黏口,膠原十足。

泰式鳳爪

椒鹽魷魚鬚

椒鹽雞軟骨

芝士炸彈

照燒雞扒烏冬 配沙律

信州蘋果梳打

熱蜂蜜生薑茶和柚子蜂蜜
冬天保暖滋潤一流,生薑微辣暖胃,柚子蜂蜜清甜,解膩之選。

• 炸魷魚鬚
  • 鮮帶子刺身
  • 日本信州蘋果梳打
  • 椒鹽雞軟骨
  • 泰式鳳爪
2021-12-19 251 浏览
今日與朋友到元朗逛逛再到處覓食,在又新街發現這間日式料理店,內部有座 Iron Man和工業風的裝飾,不停的播着流行歌曲又有點韓風的型格料理店很有氣氛。 在店外看看 Menu 都相當抵食,很多優惠在社交平台分享專頁,留言部分食物,飲品都可低至半價。與朋友內進一試!先點飲品~紅豆冰芝士奶蓋 38元好香滑!萍果酒 38元燒雪魚乾 一客 [ 分亨價 ] 29元脆脆的點一點沙律醬,好味 !士列炸蠔 [ 4隻 ][ 分享價] 32元外層好鬆脆,蠔肉肥美口感甘香!四品刺身盛合 158元三文魚,北奇貝,鳥貝和甜蝦都很新鮮!有質素!三文魚壽司 2件 9元試一試壽司味道也很鮮美!牛油蒜蓉焗蜆 29元牛油蒜蓉汁很惹味,蜆雖然細了點但爽甜!燒飽魚 18/ 隻軟滑脆嫩,香口!好好味!雪場蟹蟹柳贊岐手打烏冬 62元蕃茄湯底鮮甜,彈牙烏冬份量足。抵食!好味!不錯的料理店!

與朋友內進一試!
先點飲品~
紅豆冰芝士奶蓋 38元
好香滑!
萍果酒[330 ml ] 38元

燒雪魚乾 一客 [ 分亨價 ] 29元
脆脆的點一點沙律醬,好味 !

士列炸蠔 [ 4隻 ][ 分享價]
32元
外層好鬆脆,蠔肉肥美口感甘香!

四品刺身盛合 158元
三文魚,北奇貝,鳥貝和甜蝦都很新鮮!有質素!

三文魚壽司 2件 [分享價] 9元
試一試壽司味道也很鮮美!

牛油蒜蓉焗蜆 [分享價] 29元
牛油蒜蓉汁很惹味,蜆雖然細了點但爽甜!

燒飽魚 [分享價] 18/ 隻
軟滑脆嫩,香口!好好味!

雪場蟹蟹柳贊岐手打烏冬
62元
蕃茄湯底鮮甜,彈牙烏冬份量足。
抵食!好味!不錯的料理店!

2021-12-15
2021-12-15 28 浏览
臨近年尾都會約班好友出黎聚一聚,想揀間無限時坐耐啲,又有唔同特飲及酒類既選擇既話。呢間營運至深宵既食堂就系你既首選。芝麻雞翼一流既金黃色賣相!骨肉之間冇血絲,食落去肉質都好嫰滑,味道唔錯!牛油蒜蓉焗蜆陣陣既牛油香味,食落去牛油同蒜蓉既味道以及蜆既鮮味十分之夾!爆醬芝士腸芝士味既香腸是十分多汁,而且外皮脆香。一隻鮑魚,而家做緊分享價18元,值得一試。胡麻醬冷稻庭烏冬冷烏冬食落好煙韌,配埋胡麻醬,食上癮。芝士奶蓋芒果口味,酸酸甜甜的,半價飲品超級勁大杯。四百蚊左右食到咁多野,CP值高。

芝麻雞翼

牛油蒜蓉焗蜆

爆醬芝士腸
芝士味既香腸是十分多汁,而且外皮脆香。

一隻鮑魚,而家做緊分享價18元,值得一試。

胡麻醬冷稻庭烏冬
冷烏冬食落好煙韌,配埋胡麻醬,食上癮。

芝士奶蓋
芒果口味,酸酸甜甜的,半價飲品超級勁大杯。

四百蚊左右食到咁多野,CP值高。
2021-12-14
2021-12-10 33 浏览
元朗美食多籮籮,又可以食日本菜又可以食燒烤而又可以三五知己一齊飲返杯嘢。野川拉麵之深燒食堂就可以滿足晒。近期仲做緊社交平台 點讚優惠,可以半價品嘗部分食物。燒物我朋友最愛,所以叫左吉列炸蠔,外脆內汁,好有蠔味。燒鮑魚好干身,香口。大頭蝦燒到剛剛好,沒有失去蝦的本身肉質。殼飼牛仔骨,加上黑椒的味道,令到牛肉味更加濃。再黎一個M5澳洲和牛,肉質鮮嫩多汁,配啤酒一流!如果有杯紅酒更加好!生蠔🦪必食!正!

近期仲做緊社交平台 點讚優惠,可以半價品嘗部分食物。

燒物我朋友最愛,所以叫左吉列炸蠔,外脆內汁,好有蠔味。
殼飼牛仔骨,加上黑椒的味道,令到牛肉味更加濃。
再黎一個M5澳洲和牛,肉質鮮嫩多汁,配啤酒一流!
如果有杯紅酒更加好!生蠔🦪必食!正!
2021-12-06 41 浏览
今日揸車去接女帝放學,泊好車之後行出黎就見到呢間野川拉麵就入去醫下肚先🙂一入門口就見到兩米高嘅Ironman成為左doorman,睇黎呢間拉麵店嘅老闆一定係figure迷🤣,整體店面整潔乾淨坐既位置亦都闊落講下我叫左咩牛肉壽喜燒-超大盤,相撲手食都冇問題😂豆腐超嫩滑,加上佢明火,煮到熱辣辣,冬天食一流汁燒極上和牛讚岐牛手打烏冬-堅係和牛,入口即溶,烏冬唔會係嗰啲雪藏味嘅烏冬😉芒果活乳酸奶蓋-睇相都知道呢杯嘢超大杯,不過初頭我以為係芒果沙冰個類野黎,同預想有落差😪串燒-燒黑豚肉五花腩厚燒牛舌估唔到d串燒又幾出色, 燒到啱啱好,由其係個五花腩脆口得黎又夠味道。不過真係食唔落所以叫得兩串🙋🏻‍♂️總括來講性價比唔錯,叫咗咁多嘢食都係$400唔駛,佢後面又有錶位泊車,啱晒揸車嘅大胃王食🤣

講下我叫左咩

串燒-
厚燒牛舌

• 燒黑豚肉五花腩
2021-11-24 52 浏览
去開呢頭做野,收工經過呢條街 記得呢到以往既夜晚好熱鬧,而呢度開咗間新嘅日本餐廳。門面幾靚嘅,仲可以坐喺出邊,方便泊車。入邊播住抖音既歌,雖然唔係歌迷 但覺得幾好聽去社交平台 share 指定既啤酒仲有半價👍🏻好大杯,好抵飲呀!Premium beer 700 ML $46牛肉壽喜燒 $98推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個性價比超高、十分抵食!入邊有7-8塊肥牛,雖然質素唔好話好靚牛,但有牛味🤤裏面仲有金菇、豆腐、娃娃菜、冬菇、粉絲、 洋蔥。個壽喜汁調校得幾好,又唔太鹹、冬天食熱辣辣好食!照燒雞扒手打讚岐烏冬 $78推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️我揀咗豬骨味湯底,烏冬好煙韌,雞扒不過不失。芝麻雞翼(3隻)社交平台分享 $38推介指數:⭐️⭐️⭐️炸得乾身,還可以。雜錦天婦羅 $68推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️又係抵食兼大件👍🏻燒鴨舌 $28推介指數:⭐️⭐️⭐️💫燒得幾香幾嘢味。室外既坐位都幾多人坐👍🏻
去開呢頭做野,收工經過呢條街 記得呢到以往

既夜晚好熱鬧,而呢度開咗間新嘅日本餐廳。

門面幾靚嘅,仲可以坐喺出邊,方便泊車。

入邊播住抖音既歌,雖然唔係歌迷 但覺得幾好聽

去社交平台 share 指定既啤酒仲有半價👍🏻

好大杯,好抵飲呀!

Premium beer 700 ML $46

牛肉壽喜燒 $98

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

呢個性價比超高、十分抵食!入邊有7-8塊

肥牛,雖然質素唔好話好靚牛,但有牛味🤤

裏面仲有金菇、豆腐、娃娃菜、冬菇、粉絲、

洋蔥。個壽喜汁調校得幾好,又唔太鹹、冬天

食熱辣辣好食!

照燒雞扒手打讚岐烏冬 $78

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

我揀咗豬骨味湯底,烏冬好煙韌,雞扒不過不失。

芝麻雞翼(3隻)社交平台分享 $38

推介指數:⭐️⭐️⭐️

炸得乾身,還可以。

雜錦天婦羅 $68

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

又係抵食兼大件👍🏻

燒鴨舌 $28

推介指數:⭐️⭐️⭐️💫

燒得幾香幾嘢味。

室外既坐位都幾多人坐👍🏻

2021-11-20 55 浏览
適逢Happy Friday, 到元朗這間深夜食堂,過一個chill 的晚上。好鍾意呢間食堂,每次經過都好熱閙,今晚再幫襯。兩張order 紙, 好清楚,想食就剔啦!好開心我鍾意食蔬菜類但又唔敢點太多,於是試下茄子,有香蒜同香辣味,詢問辣度.店員稱口味個人,接受程度有異…..唔緊要啦🥲因扇貝是香蒜,於是試下香辣,我覺得正既,但怕辣人士就三思啦燒物全部都好好,熱辣辣,香噴噴,每碟分小小時間送,我有小小貪心,所以一次點得太多,下次會隔陣子再點!金菇肥牛多金菇,燒汁好味!三文魚水潑又係好肥美,好正!啤酒500ml 社交平台 讚好有半價 $44。仲有好多款有半價,好抵!真心覺得好抵食,質素亦好好!成個環境裝修都好chill 好型,超高cp值,晚上見人山人海等叫飛係明點解既

兩張order 紙, 好清楚,想食就剔啦!好開心

金菇肥牛多金菇,燒汁好味!三文魚水潑又係好肥美,好正!

• 燒茄子
  • 芝士年糕
2021-11-19 60 浏览
呢間拉麵店唔單止有拉麵賣架~同時有好多小食同飯類✅午餐時段價錢都算平~而且裝修行工業風型格風!仲有個Iron Man嘅超巨型金屬模型!Marvel迷絕對不能錯過😍整體評分:6.9/10環境:7/10服務:6.1/10人均消費:$50-100地址:野川拉麵の深燒食堂 (元朗)元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖主食:自家制叉燒拉麵🍜($60):湯底揀左豬骨湯,味道都唔錯,適合香港人口味咖喱豬扒飯🍛($52):濃濃嘅日式風味,豬扒大大份追加小食:三文魚刺生($24):幾新鮮,而且會用冰敷住🌟甜蝦刺身($24):味道鮮甜芝麻雞翼($22/2件):雞翼熱辣辣幾香口炸魷魚鬚($49):幾大份,一樣熱辣辣,做小食一流甜薯香芋丸($29):外脆內軟,咬落去芋頭味好濃脆雞豆腐桶($52):用木桶裝住幾靚但係炸得有啲干飲品:紅豆冰+綠茶雪糕($28):甜甜地,紅豆都多,但綠茶雪糕冇咩味可可脆片阿華田芝士奶蓋($18):呢個幾好飲

整體評分:6.9/10
環境:7/10
服務:6.1/10
人均消費:$50-100
地址:野川拉麵の深燒食堂 (元朗)
元朗又新街40-48號榮豐大廈地下B號舖

脆雞豆腐桶($52):用木桶裝住幾靚但係炸得有啲干

飲品:

可可脆片阿華田芝士奶蓋($18):呢個幾好飲
2021-11-18 106 浏览
元朗一向以美食出名,今次到了經常去的深宵食堂~野川拉面。Happy hour 飲酒大部份都半價,奇異果未hoegaarden味道清香。厚燒牛舌串,牛味濃郁,加一點點檸檬汁解膩。燒雞泡魚乾烤得乾身,配上七味粉和沙律醬更滋味,送酒必點。半價壽司有好幾款選擇,三文魚鮮美滑嫩。草莓乳酪沙冰配芝士奶蓋,上面還有一些爆爆珠,乳酪酸甜開胃,足夠兩人分享。炸雞稻庭,湯底味道濃郁 烏冬彈牙,即叫即炸的炸雞炸得香脆多汁。燒羊架亦有驚喜,肥美香口,件件厚切。人均消費百多元能開心一個晚上實在不錯👍
元朗一向以美食出名,今次到了經常去的深宵食堂~野川拉面。

厚燒牛舌串,牛味濃郁,加一點點檸檬汁解膩。

燒雞泡魚乾烤得乾身,配上七味粉和沙律醬更滋味,送酒必點。

半價壽司有好幾款選擇,三文魚鮮美滑嫩。

燒羊架亦有驚喜,肥美香口,件件厚切。

人均消費百多元能開心一個晚上實在不錯👍
2021-11-18 45 浏览
尋日喺元朗行街嘅時候發現,見到有間餐廳有半價優惠望落去有爐端燒都好似唔錯,所以就入左去食,入到去見到除咗爐端燒之外,仲有壽司同埋拉麵,所以就同朋友主攻半價食物之外,都試食下佢其他嘢食。坐落去都好闊落就算兩個人食都畀好大張枱我哋,同埋佢哋都好緊守防疫規則,我喺未有嘢食到枱嘅時候除咗口罩,店員都即刻溫馨提示我要帶返口罩先,非常盡責!半價食物嗰度,嗌咗個沙冰芝士奶蓋,三文魚壽司,燒鮑魚,焗蜆同埋牛仔骨,另加嗌咗牛肉壽喜燒,大蝦天婦羅,綠茶汽水同埋一個鱈場蟹柳烏冬。嘢飲就好快上枱,見到沙冰係士多啤梨沙冰,奶蓋嘅芝士味好濃厚,我同朋友都好驚喜見到兩杯飲品都好大杯,飲咗一半已經少少飽。牛肉壽喜燒肉質都唔錯而且都有配一個日本生雞蛋畀我,入邊嘅菜同埋粉絲都好多。燒鮑魚18蚊隻,叫咗兩隻,爽口彈牙,而且價錢唔貴,所以覺得性價比都幾高。牛仔骨肉味都好足夠,牛油蜆嗰度夠熱,肉都唔會太細粒。大蝦天婦羅都脆口,不過略嫌比較油。朋友覺得佢嘅烏冬都好彈牙,而且湯都十分濃味,溫泉蛋都做到流心嘅效果。總結覺得半價食物可以再戰!

2021-11-17
2021-11-17 48 浏览
同男朋友慶祝紀念日都咁掃興嗰啲服務態度呢 依家俾錢去食飯 都仲要受啲服務員嘅氣 認真 你依家食物嘅質素好好咩?芝士湯底點整啊 普通拉麵湯 然後喺上面直接放一片普通嘅芝士 你都好意思收$8?對住啲食客呼呼喝喝 你哋依家係做服務性行業啊 仲要粗粗魯魯咁 啲嘢食 一係冇味一係鹹到唔知點形容openrice啲食評認真唔可信
同男朋友慶祝紀念日都咁掃興
openrice啲食評認真唔可信