2021-02-20
天清氣朗的日子來到東涌世茂喜來登酒店,必定要試一試中餐廳。餐廳裝潢不算華麗,簡簡單單坐得舒服。二人點了悅味中午套餐包括湯,4款點心,菜,麵及甜品。另外單點錦鹵雲吞試試。老火湯 - 西洋菜陳腎湯。足料,味道夠同湯好夠熱😊梅菜西班牙黑毛豬义燒腸粉, 味道正常。燒汁和牛包 - 中西合壁, 飽好軟熟,和牛亦好香,賣相靚,有創意。星斑菜苗餃 - 好特別,魚肉算有質感,餃皮唔厚,晶凝通透,值得一試。天鵝酥 - 點呢個只為打卡,大家都知道呢個係芋角,味道唔錯,但有點太油。上枱時有條鵝頸係瞓低咗😅蒜茸炒西蘭花 - 蒜茸好香,味道剛剛好。魚湯香菇泡稻庭麵 - 麵質地普通,唔算滑又唔烟靱,有點失望。魚湯尚算OK反而個菇都幾香滑。另外加點錦鹵雲吞 - 兒時的味道,夠晒傳統,有齊蝦、义燒、魷魚、肉片、菠蘿,很對味,童年回憶返晒黎,雲吞亦香脆。甜品 - 陳皮紅豆沙 + 香蜜蛋散, 雖然唔係我喜歡嘅粒粒紅豆但係煲到起晒沙,少甜,幾好。食埋甜品,完美的句號😘
餐廳裝潢不算華麗,簡簡單單坐得舒服。
老火湯 - 西洋菜陳腎湯。足料,味道夠同湯好夠熱😊
梅菜西班牙黑毛豬义燒腸粉, 味道正常。
蒜茸炒西蘭花 - 蒜茸好香,味道剛剛好。
食埋甜品,完美的句號😘