2023-03-22 88 浏览
放左工,男朋友話去打邊爐,於是去左《醉鍋》,醉鍋係銅鑼灣V Point的27樓,環境好舒服,空間好大。我哋叫左個黃金美人 new $298Golden Beauty金黃色的胡椒豬肚花膠黃金鲜雞湯,非常足料,原隻花膠,又有豬肚和雞,好好味呀!天氣涼涼地。飲左暖笠笠,仲可以補氣、補臀、益精健脾,驅風散寒、滋補、養顏👍打邊爐點少得🐂頂級牛切本地肥牛,$408牛肉味濃,邊爐必食食材!牛肉淥一陣已經可以食,真係食唔停口呀!酥炸油炸鬼$58油炸鬼吸左D湯汁,入口湯汁爆出黎,油炸鬼又脆口,好掂👍水魷魚🦑$88魷魚又滑又爽口,口感一流。口感清爽,食得好過癮!獅頭肥鵝腸$98鵝腸原來好好味架!唔會有羶味,好爽口,好食過豬腸呀!
我哋叫左個黃金美人 new $298
Golden Beauty

2023-03-21 107 浏览
呢間係銅鑼灣,27樓咁高,望住成個銅鑼灣食飯,人都開心啲呀。湯底:黃金美人 $298😻呢個係胡椒豬肚花膠黃金鲜雞湯,食完真係全身都係骨膠原呀,骨膠原即刻爆升100倍💥又補氣補臀,益精健脾,驅風散寒,仲好滋補養顏,正到癲!招牌牛魔王$768😈以安格斯牛為主角,有牛柳粒同頂級手切肥牛,牛柳粒有啲筋,但唔會好難咬,因為肉質真係好好,都係腍身既,肥牛片就更加好食,薄薄地更加嫩口,肉味好濃💋兩款都超正超好食!白鱔片$128🤗一碟份量好弓戈,啲魚片睇得出好厚,完全唔會一夾就散,有魚味得黎又唔會腥👃🏻唔會聞到臭味雪味,好重要,好好食既鱔片!其他火鍋配料👀呢度蕃茄$98夠晒新鮮,好好食,好fresh好清香🤠韭菜餃$96都好好食,好多韭菜係入面,好足料,成口都會係韭菜香,爽爽的🤢豆腐紙$58好薄好香黃豆味,好食😀小食一堆👁️炸雞軟骨$78一碟好多粒,雞軟骨又鬆又脆又爽口,神級呀👅酥炸油炸鬼$58一碟有幾舊,但完全唔肥唔油,中意就咁食又得,中意浸一浸湯咁食又得,得佐🤓即炸手工雙層芝士漢堡味響鈴卷$88一碟有幾件,每件都整得好靚,真係好似食緊漢堡飽咁,好得意好好味😗台式酥炸花枝丸$108一碟有幾粒又彈牙又大粒
湯底:黃金美人 $298😻
招牌牛魔王$768😈

白鱔片$128🤗

其他火鍋配料👀
小食一堆👁️
炸雞軟骨$78一碟好多粒,雞軟骨又鬆又脆又爽口,神級呀👅酥炸油炸鬼$58一碟有幾舊,但完全唔肥唔油,中意就咁食又得,中意浸一浸湯咁食又得,得佐🤓即炸手工雙層芝士漢堡味響鈴卷$88一碟有幾件,每件都整得好靚,真係好似食緊漢堡飽咁,好得意好好味😗台式酥炸花枝丸$108一碟有幾粒又彈牙又大粒既炸花枝丸,真係有花枝粒係入面,熱辣辣咁食好正🥸
2023-03-20 107 浏览
成班姊妹,約左成半年,終於齊人啦!去銅鑼灣《醉鍋》打邊爐,有多種食物揀,而且新鮮又大份,今晚一於食飽食醉!食野都不忘要靚,真係女人的天性,我地叫左個黃金美人 new $298Golden Beauty胡椒豬肚花膠黃金鲜雞湯骨膠原BB係飲返嚟嘅!即刻爆升100倍,仲可以補氣、補臀、益精健脾,驅風散寒、滋補、養顏🥳🥳🥳🥳超足料,原汁原味無添加!🥟韭菜餃$96皮簿餡足,濃濃韭菜味!餃子🥟多汁新鮮,掂呀!🐂頂級牛切本地肥牛$408超正超正牛肉,肉質鮮嫩,味道濃郁,一塊一口,無得輸呀!🐂掛架頂級安格斯牛小排$318(大)呢個架真係好正呀,啲牛肉擺到好似瀑布咁,好吸睛呀!呢個安格斯牛小排比本地肥牛的味更濃,牛魔王必食!🥠酥炸油炸鬼$58呢個放落火鍋度就吸曬D湯汁,超級正呀!🥬唐生菜$58大盤唐生菜新鮮爽口,補充纖維🫔即炸手工雙層芝士漢堡味響鈴卷$88估唔到響鈴都可以咁食,芝士拉絲超正,同脆卜卜的響鈴超夾!
Golden Beauty
胡椒豬肚花膠黃金鲜雞湯
🥟韭菜餃$96皮簿餡足,濃濃韭菜味!餃子🥟多汁新鮮,掂呀!

🐂掛架頂級安格斯牛小排$318(大)

🥠酥炸油炸鬼$58呢個放落火鍋度就吸曬D湯汁,超級正呀!

🥬唐生菜$58大盤唐生菜新鮮爽口,補充纖維

2023-03-17 146 浏览
酒糟鴨舌$58🥳🥳🥳 非常重嘅酒香味,鴨舌非常之厚實彈口!作為佐酒簡直一流! 所以我忍唔住嗌咗啲酒嚟試飲! 😍🥰掛架頂級安格斯牛小排$318(大)😋😋完全最震撼到我囉!!! 大大個掛棚, 掛滿曬一塊塊薄切嘅牛肉, 好難唔心旭旭,叫埋一份。牛肉非常之鮮美, 肉質嫩滑。😇😇$48蕃茄😇😇 鮮甜多汁!唔怪得知都係一道菜!好好味!值得一叫! 😈😈😈金沙鹹蛋脆炸鮮魚皮$88 👿👿👿非常之邪惡!!! 炸得非常之乾身,面頭係咁玩曬滿鹹蛋黃醬,非常之惹味,而鹹香。脆到冇得頂,又唔會油膩!
😍🥰掛架頂級安格斯牛小排$318(大)😋😋
😈😈😈金沙鹹蛋脆炸鮮魚皮$88 👿👿👿
2023-03-17 102 浏览
同事介紹《醉鍋》的火鍋超正,湯底和材料都一絕,無得彈!於是放工一齊去銅鑼灣V Point的《醉鍋》打邊爐。我地叫左個"揚名四海 "湯底$278配黑松露雜菌錢鍋,濃湯豬骨鍋,四川麻辣鍋,鹹酸菜胡椒豬肚鍋黑松露蝦蟹餃$118 餃子咬落去濃濃的黑松露味即刻散發出來,仲有蝦🦐和蟹🦀️肉!又香又鮮甜。一隻有成8隻,隻隻都大大隻,皮簿餡足,新鮮多汁,必食呀!頂級牛切本地肥牛$408打邊爐點少得牛肉呀!又嫩又有牛味,入口溶化!水魷魚🦑$88魷魚蘇和魷魚片都一樣咁正。水魷魚爽口滑嘟嘟,新鮮好味😋雜菌拼盤$78裏面有金菇、冬菇和雞脾菇,爽口的菇用黎打邊爐真係超正!牛柏葉$78雪白牛柏葉爽口新鮮,爽口好味鮮淮山58爽脆淮山新鮮好味!
我地叫左個"揚名四海 "湯底$278
配黑松露雜菌錢鍋,濃湯豬骨鍋,四川麻辣鍋,鹹酸菜胡椒豬肚鍋

牛柏葉$78雪白牛柏葉爽口新鮮,爽口好味

鮮淮山58爽脆淮山新鮮好味!
2023-03-17 83 浏览
《醉鍋》銅鑼灣V Point醉火入鍋$388五格獨特木瓜鍋,包括有蕃茄波士頓龍蝦鍋,清湯蘿蔔牛腩,四川麻辣鍋和馬來肉骨茶鍋。蕃茄波士頓龍蝦鍋,好豪華!呢個湯底超鮮甜,蕃茄和龍蝦超夾。龍蝦啖啖肉,蕃茄令龍蝦更甜更鮮,好味極呀!精潠海鮮拼盤 $768扇貝,聖子,海中蝦,大蜆各四隻,是日海鮮一份超大份。新鮮鮮甜,打邊爐食特別原汁原味!醉鍋麻辣鴨血$98爽口鴨血味道濃郁,滑嘟嘟好好味。麻辣湯令鴨血味道更豐富!即炸手工雙層芝士漢堡味響鈴卷$88響鈴咁樣食,味道濃郁好惹味!響鈴上舖左芝士,加上蕃茄醬,芝麻,香䓤和木耳。意外地好味金沙鹹蛋脆炸鮮魚皮$88脆脆炸魚皮埋上全沙鹹蛋,咸咸香香好好味😋
《醉鍋》
銅鑼灣V Point

醉火入鍋$388

🥰 醉生夢鍋$418🥰  唔知點解見到呢個名就好想嗌,可能今朝早實在太忙,我都想食到麻醉自己😁😁😁佢係包括咗酒燒黑松露芝士鍋,花膠黃油雞鍋,馬來肉骨茶鍋,四川麻辣鍋,鹹酸菜胡椒豬肚鍋。 🥰招牌牛魔王$ 768🥰係呢價錢!可以食到咁大份量嘅高級牛肉,唔怪得之佢話係招牌菜啦!選料係用安格斯牛,包括咗牛柳粒、頂級手切肥牛。 好食到我吔唔停口。 🥰精潠海鮮拼盤 $768🥰非常之豐富,是日海鮮非常之新鮮,有扇貝,聖子,海中蝦。每款海鮮各四隻。
🥰精潠海鮮拼盤 $768🥰
2023-03-15 70 浏览
銅鑼灣有間餐廳出名湯底靚,材料正,為食姊妹又係時候出動。餐廳位置銅鑼灣V Point的27,叫《醉鍋》,食完真係會醉的,飽醉又飲醉😋為食姊妹,當然要"揚名四海 "啦!呢個"揚名四海 "有黑松露雜菌錢鍋,濃湯豬骨鍋,四川麻辣鍋和鹹酸菜胡椒豬肚鍋,四種口味任均選擇,一次享受!牛柏葉$78牛柏葉爽口有咬口的口感,掛住湯底汁。放落口有湯汁係口爆發,牛柏葉係口度慢慢嚼,好享受😎鮮淮山$58超有益之食物!好鍾意食淮山,煮一陣,淮山爽口清新,煮耐啲,就入口即溶,超多口感食材👍招牌牛魔王$ 768不愧係招牌牛魔王,真係牛魔王之選擇!大大盆牛入面有安格斯牛、牛柳粒和頂級手切肥牛,款款都牛味濃郁,鮮嫩滋味!酒糟鴨舌$58鴨舌有好香酒糟味,鴨舌係需要慢慢嚼的食物,越食越有味呀!精潠海鮮拼盤 $768扇貝,聖子,海中蝦和大蜆,每款海鮮各四隻大大隻又新鮮,鮮甜可口。仲有一份是日海鮮,好期待呢!金沙鹹蛋脆炸鮮魚皮$88鹹蛋係美味的泉源呀!香脆的魚皮再加金沙鹹蛋,超級超級好味!即炸手工響鈴卷$68即炸的響鈴卷好香脆,而且冇油溢味,浸落湯度吸埋湯汁仲正!黑松露蝦蟹餃$118超級豪華飽滿的黑松露蝦蟹餃,有成8隻,隻隻都
為食姊妹,當然要"揚名四海 "啦!

牛柏葉$78
鮮淮山$58
招牌牛魔王$ 768
酒糟鴨舌$58
鴨舌有好香酒糟味,鴨舌係需要慢慢嚼的食物,越食越有味呀!

精潠海鮮拼盤 $768

金沙鹹蛋脆炸鮮魚皮$88
鹹蛋係美味的泉源呀!香脆的魚皮再加金沙鹹蛋,超級超級好味!

即炸手工響鈴卷$68
即炸的響鈴卷好香脆,而且冇油溢味,浸落湯度吸埋湯汁仲正!

黑松露蝦蟹餃$118
超級豪華飽滿的黑松露蝦蟹餃,有成8隻,隻隻都大大隻,皮簿餡足,濃濃黑松露味,仲有蝦🦐和蟹🦀️肉!又香又鮮甜。餃子🥟多汁新鮮,必食呀!
2023-03-13 83 浏览
約左朋友去銅鑼灣V Point 《醉鍋》打邊爐🍲,餐廳的湯底係招牌,有好多選擇,款式特別新穎,而且原汁原味!🍲湯底我地叫左個醉生夢鍋$418,一個鍋有5款湯底,有酒燒黑松露芝士鍋,花膠黃油雞鍋,馬來肉骨茶鍋,四川麻辣鍋,鹹酸菜胡椒豬肚鍋,每款都好正。🍲酒燒黑松露芝士鍋,超奢華香味之選🍲花膠黃油雞鍋,超養顔護膚之選🍲馬來肉骨茶鍋,超補生養氣之選🍲四川麻辣鍋,超刺激火熱之選🍲鹹酸菜胡椒豬肚鍋,超暖胃滋味之選🥙材料🐟白鱔片$128白鱔去曬骨,超易食,魚肉爽口彈牙又鮮甜。酥炸油炸鬼$58油炸鬼放落鍋度吸汁,食落去脆脆地又爆汁的感覺好正!🐂頂級牛切本地肥牛$408,好滋味的肥牛必點!🐂掛架頂級安格斯牛小排$318(大) 格斯牛小排咬落去啖啖肉,成口牛肉味,又鮮又濃,食多多都得呀!炸雞軟骨$78呢個唔駛放落鍋就咁食.。雞軟骨新鮮炸,香脆又爽口,加埋D脆炸辣蒜🧄粒,好邪惡,但好滋味😈食吓食吓發現自己差不多食曬成碟。
🍲湯底

🍲酒燒黑松露芝士鍋,超奢華香味之選
🍲花膠黃油雞鍋,超養顔護膚之選
🍲馬來肉骨茶鍋,超補生養氣之選
🍲四川麻辣鍋,超刺激火熱之選
🍲鹹酸菜胡椒豬肚鍋,超暖胃滋味之選
🥙材料
🐟白鱔片$128白鱔去曬骨,超易食,魚肉爽口彈牙又鮮甜。

🐂頂級牛切本地肥牛$408,好滋味的肥牛必點!

炸雞軟骨$78
2023-03-10 132 浏览
呢間係v point既火鍋店唔食唔知,一食真係驚為天人!醉鍋麻辣鴨血$98唔好睇作呢個價錢,啲鴨血勁滑身,勁多舊,好麻好辣,啲鴨血滑入喉嚨咁,又夠晒辣,每食一啖都會食到啲辣味,好過癮,愈食愈辣,完全停唔到口🌶️🌶️🌶️抗疫先鋒$328呢個係四格湯底,有「胡椒豬肚花膠黃金雞湯」✨ 滋補、養顏;「杏汁白肺木瓜雪耳湯」✨ 益精健脾、補氣、補腎;「蕃茄洋蔥紅蘿蔔豬展湯」✨ 提升柢抗力;「四川麻辣湯」✨ 驅風散寒!想要咩功效都有!重要可以試到唔同味道,岩晒啲心大心細既人呀!掛架頂級安格斯牛小排$318(大)牛小排取自牛前胸肋骨部位,係一隻牛入面最精華既部位,肉質鮮美滑嫩,油花分布超均勻,勁嫩勁好食,口感滿分⭐️⭐️⭐️即炸手工響鈴卷$68響鈴整得唔好食會好大油益味又好油膩,呢度就絕對無呢個問題🌟啲響鈴好乾身,完全唔會油淰淰,碌一碌就吸收晒啲湯嘅香味,拎返上嚟食仲係脆既,爽爽的!
呢間係v point既火鍋店唔食唔知,一食真係驚為天人!
醉鍋麻辣鴨血$98
抗疫先鋒$328
掛架頂級安格斯牛小排$318(大)
即炸手工響鈴卷$68
2023-03-10 97 浏览
今日黎到醉鍋,係v point 27樓,夠晒高,有靚景有美食,爽呀!打邊爐既湯底呢度好多選擇,每款都好特別,我地就叫佐呢個抗疫先鋒,襯番依家既疫情呀嘛🤣$328既一個湯底真係唔係特別平,但絕對唔過分既,呢個係四格湯底,一次試晒四隻味喎😎「胡椒豬肚花膠黃金雞湯」;「杏汁白肺木瓜雪耳湯」;「蕃茄洋蔥紅蘿蔔豬展湯」;「四川麻辣湯」,咩味道咩功效都有呀😌我大推就係女士至愛既胡椒豬肚花膠黃金雞湯,花膠大大隻,夠晒滋補養顏呀,湯底都好高質啦!打邊爐另一樣一定會叫就緊係牛啦🫣呢個掛架頂級安格斯牛小排係大既,$318一份,望到都覺得正🤫牛小排鮮嫩多汁既肉質,搭配豐富大理石花紋,口感味道簡直係極級👅齒頰留香!我地都叫埋炸芋片,$48一碟,係出面好難食到咁好食🤗呢度既芋頭炸完都唔會好油膩✋🏻芋頭味好濃,好靚既芋頭🫦粉粉地好好食!除佐邊爐料我地都有試呢度既小食,炸雞軟骨真係勁正囉🤤$78一碟,份量都算多,雞軟骨好爽脆,口感好好,食到咯咯聲🤓炸粉唔會好厚,又有啲七味粉,更香更惹味🫢真係唔覺唔覺就會食晒架啦!我地仲叫佐呢個好特別既即炸手工雙層芝士漢堡味響鈴卷😬$88一碟,我都係第一次咁食響鈴,呢度既響鈴本身已經
我地仲叫佐呢個好特別既即炸手工雙層芝士漢堡味響鈴卷😬$88一碟,我都係第一次咁食響鈴,呢度既響鈴本身已經好脆架啦,再加埋雙層芝士,真係有芝士燒汁😳好特別囉,又脆又香,痴線架😈邪惡得好好味,好過份呀!
2023-03-10 68 浏览
呢度既湯底真係花多眼亂,我地終於簡佐$388既醉火入鍋,有五格獨特木瓜鍋,配蕃茄波士頓龍蝦鍋,清湯蘿蔔牛腩,四川麻辣鍋,馬來肉骨茶鍋,最吸睛係果木瓜鍋,好得意,木瓜仲要有雕花添,其他湯底味道都好好,好濃味,好特別(^o^)呢度既牛又係有幾款選擇,我地最後簡佐$768既招牌牛魔王,一試試晒兩個牛既部位,牛柳粒口感好啲,韌韌地反而有啲咬口,頂級手切肥牛就薄薄地,更加滑同嫩,好食呀( ^ω^ )另外我地試埋呢度$398既二人海鮮拼盤,四款咁多,有蟶子、扇貝、海中蝦、大蜆,超新鮮超鮮甜,啲蜆又唔會有沙,出色呀(¯︶¯)
2023-03-10 65 浏览
約一大班人食飯,食放題或者打邊爐🍲就最適合,所以去左銅鑼灣V Point的《醉鍋》食火鍋。😋正呀!呢間火鍋站出名湯底正,材料靚。醉生夢鍋$418一個鍋有5種口味,款款都唔係普通野喎!有酒燒黑松露芝士鍋,花膠黃油雞鍋,馬來肉骨茶鍋,四川麻辣鍋,鹹酸菜胡椒豬肚鍋,聽名都覺得正呀😍炸雞軟骨$78雞軟骨新鮮炸,香脆又爽口,加埋D脆炸辣蒜🧄粒,好邪惡,但好滋味😈豆腐紙$58呢份豆腐紙入口溶化,豆味香濃,放入鍋淥一陣就可以夾上呢食👍韭菜餃$96超級飽滿韭菜餃,有成8隻,隻隻大隻,皮簿餡足,濃濃韭菜味,韭菜控就最正啦!餃子🥟多汁新鮮,必食呀!頂級牛切本地肥牛$408肥牛入口即化,濃郁的牛味,油脂比例適中,食幾多都得呀!蔬菜拼盤$78超新鮮蔬菜拼盤,擺成朵花咁,顏色極度吸引。超鍾意食南瓜,再多啲仲好。
醉生夢鍋$418

炸雞軟骨$78
豆腐紙$58
呢份豆腐紙入口溶化,豆味香濃,放入鍋淥一陣就可以夾上呢食👍
韭菜餃$96

頂級牛切本地肥牛$408
肥牛入口即化,濃郁的牛味,油脂比例適中,食幾多都得呀!
蔬菜拼盤$78
2023-03-09 49 浏览
今日中午,一同四個同事食午餐, 其中一個提議嚟呢度試下,佢話試過都 抓不住,話好好味。。。冇諗過真係咁好味,咁高質素 。。。 台灣空運鴨血$78🚨完全令我回憶返喺台灣食到嘅鴨血,非常之新鮮,粉粉嫩嫩,表面微微脆,內裏非常嫩滑。一啲都唔腥。 醉生夢鍋$418🛑配酒燒黑松露芝士鍋,花膠黃油雞鍋,馬來肉骨茶鍋,四川麻辣鍋,鹹酸菜胡椒豬肚鍋 招牌牛魔王🚀🚀🚀好食到沖天!完全食得出牛肉嘅質素非常之新鮮,牛肉味好重,只係$ 768價錢咋!可以食到咁大份量嘅高級牛肉,唔怪得之佢話係招牌菜啦!好食到我吔唔停口。 獅頭肥鵝腸$98😍😍😍又爽又脆,但又啲粉,口感層次豐富,好食到不得了。
台灣空運鴨血$78🚨
醉生夢鍋$418🛑

獅頭肥鵝腸$98😍😍😍
又爽又脆,但又啲粉,口感層次豐富,好食到不得了。
2023-03-09 40 浏览
打邊爐真係增肥,但呢間既邊爐真係好高質,仲要好多選擇,出色到爆呀!呢個湯底聽到果名已經要叫,叫抗疫先鋒🤣$328一個,原來係四格拼盤湯黎,分別係「胡椒豬肚花膠黃金雞湯」、「杏汁白肺木瓜雪耳湯」、「蕃茄洋蔥紅蘿蔔豬展湯」同「四川麻辣湯」,又補氣補腎,益精健脾,又驅風散寒,仲滋補養顏,同埋提升柢抗力,蕃茄洋蔥紅蘿蔔豬展湯真係住家靚湯咁,好鮮好清,甜甜地好好飲,打邊爐有個清清地既湯好正🍲健康既我地叫佐白鱔片,$128一碟,好多塊魚肉,每塊都好厚😎魚肉好新鮮,唔會霉唔會一夾就散,又唔會腥到頂唔順,好食呀🐟同樣健康既鮮淮山點可以唔叫呢🤫$58一碟,新鮮淮山會有啲黏黏地,有啲粉粉地既質地,好清甜,唔會難食,健康呀🥒我地都有叫啲無咁健康既炸芋片,$48一碟,好正呀🥹炸到少少脆既芋片無咁易散,但都好香芋頭味,甜甜地,炸完再打邊爐真係好正🍠最後點都要有樣唔健康既酥炸油炸鬼🤓$58一碟,油炸鬼勁香勁脆囉,完全冇油益味,好好食,碌一碌,少少冧,又吸收晒湯既精華🥖