2021-07-03
想有得食、有得玩、有得打卡、又要新鮮醉辣鮮就岩曬大家🦭 雖然搭公共交通公具係有少少隔涉~ 每個人都可以揀唔同既餐 唔一定個個都要叫同一款。難得黎到 當然試下佢既龍蝦餐 要半隻淺嘗就夠啦😛 待應叫我地自己去揀海鮮😍 又有野玩啦☺️ 勁多人係到影相打卡夾海鮮 超級忙😂 夾落個桶之後~ 交比待應就可以啦 呢個時候 就去夾啲蔬菜蒸住先 因為廚房即時處理海鮮 都要等耐少少🥕人氣龍蝦海鮮餐 $𝟚𝟞𝟠 飲住碗湯~ 等下先😗 湯都好足料~❥紅棗杞子蟲草花蒸雞最先上陣既係雞雞😛 好滑 食到甜甜既紅棗味 蟲草花味都好濃食完就蒸住菜慢慢等~ 海鮮拼盤終於出場啦😍✨✨✨❥龍蝦 半隻超多膏🥰 而且好鮮甜 爽口彈牙❥日本元貝除左蒜容、豉油、辣椒 仲可以加啲粉絲但簡簡單單已經好鮮味 ❥肉蟹 半隻肉蟹既size唔大 但以海鮮餐黎講 份量適中 比大隻既我我都未必食得曬😂 我就留返個充滿蟹膏既殼黎煲粥🥰 ❥蟶子身型直逼蟶子皇啦😍 即蒸即食 超級爽脆❥海中蝦鮮甜彈牙是常識~ 都無乜蝦腸 不錯不錯😋❥鮑魚加分位~真係洗得好乾淨 味道濃郁鮮甜 而且好厚身🥰❥本地生蠔好豐滿 唯獨有啲腥味 但清蒸的話係正常的 加啲檸檬汁會好啲😋❥沙
醉辣鮮就岩曬大家🦭 雖然搭公共交通公具係有少少隔涉~
夾落個桶之後~ 交比待應就可以啦
🥕人氣龍蝦海鮮餐 $𝟚𝟞𝟠
飲住碗湯~ 等下先😗 湯都好足料~
❥紅棗杞子蟲草花蒸雞
最先上陣既係雞雞😛 好滑 食到甜甜既紅棗味 蟲草花味都好濃
食完就蒸住菜慢慢等~ 海鮮拼盤終於出場啦😍✨✨✨
❥龍蝦 半隻
超多膏🥰 而且好鮮甜 爽口彈牙
❥日本元貝
除左蒜容、豉油、辣椒 仲可以加啲粉絲
但簡簡單單已經好鮮味
❥肉蟹 半隻