2007-02-25 16 浏览
尋日係人日,大家都生日,咁高興,就一齊去試依間野!我地去食第2輪(9:30-11:30pm),一去到冇book,等成半個鐘,都算la!仲要俾人話"謝小姐",我係男人來架........再問,原本10:45 last order,得45分鐘叫野食...唔理咁多,三文魚刺身、三文魚壽司、鰻魚壽司勁叫不過d串燒反而來先,仲有d天婦羅,都ok la好食d既咪蟹鉗lor反而d炸豬扒,麵粉多過肉,灰左......輪到d麵,一個字,差......d飯好少少,起碼係日本米!終於到d刺身壽司出場la....都只係一般,好過百佳d la,有少少雪味,不過都叫做新鮮仲有依次d刺身有d意外收獲,就係有三文魚腩,幾好!鰻魚就....就咁用d燒汁淋上面,d魚仲係白色...差飲品就有茶/汽水,原來佢d可樂係雲呢拿味,surprise!佢用個壺添俾我,仲有d汽,勁wor!最後d雪糕都係任食,佢d黑芝麻雪糕,都幾好呀!最後埋單,每位109,食中價既日式buffet,算係咁la
尋日係人日,大家都生日,咁高興,就一齊去試依間野!
我地去食第2輪(9:30-11:30pm),
一去到冇book,等成半個鐘,都算la!
仲要俾人話"謝小姐",我係男人來架........

唔理咁多,三文魚刺身、三文魚壽司、鰻魚壽司勁叫
不過d串燒反而來先,仲有d天婦羅,都ok la
好食d既咪蟹鉗lor
反而d炸豬扒,麵粉多過肉,灰左......

輪到d麵,一個字,差......
d飯好少少,起碼係日本米!

終於到d刺身壽司出場la....
都只係一般,好過百佳d la,有少少雪味,不過都叫做新鮮
仲有依次d刺身有d意外收獲,就係有三文魚腩,幾好!
鰻魚就....就咁用d燒汁淋上面,d魚仲係白色...差

佢用個壺添俾我,仲有d汽,勁wor!

最後d雪糕都係任食,佢d黑芝麻雪糕,都幾好呀!

最後埋單,每位109,食中價既日式buffet,算係咁la
2007-01-22 16 浏览
星期五晚為了同媽媽慶祝生日,見郎田日本料理,宣傳單寫第二輪任食9.30pm-12.00am,放工後去剛剛好,所以決定去試吓。我們去大約9.45pm,食物種類一般不太多選擇,但O的魚生及壽司勁不新鮮,尤其是魚生很大雪味,order一次已不需要了,唯有只叫熟食及串燒,食物不新鮮都算啦,點知服務重差。食到10.50pm就話要last order,點了的食物好快一次過出晒,0的串燒知道一早燒定,因為是凍的,就連送的雪糕都嚟埋,好似好趕收工,但當時只係11.00pm,還有很多客。我哋向侍應只要求雪糕可否遲些出,但他們一於少理。到了11.25pm有位侍應就到每張枱話夠鐘收鋪要離開,簡直趕客走第一次見。那天真的食得不逾快,雖然每人只需$120,但都不會再光顧。
那天真的食得不逾快,雖然每人只需$120,但都不會再光顧。
2006-12-13 4 浏览
當日我叫左佢個lunch set($36)我個lunch set 有:1. 雜錦魚生飯...魚生都算新鮮!份量都唔少2. 5件雜錦sushi...味道麻麻, 可以接受啦!3. 有單球雪糕送4. 面士湯...可以轉汽水的...overall 唔差, 食得過~~ 不過夜晚就未食過啦!
當日我叫左佢個lunch set($36)

我個lunch set 有:

1. 雜錦魚生飯...魚生都算新鮮!份量都唔少
2. 5件雜錦sushi...味道麻麻, 可以接受啦!
3. 有單球雪糕送
4. 面士湯...可以轉汽水的...

overall 唔差, 食得過~~ 不過夜晚就未食過啦!
之前已光顧過郎田數次,上星期日和朋友一行八人再次光臨。除了至愛的各式串燒是必食外,今次刺身和壽司的種類都比以往多而且同樣保持水準。雖偶然有漏單情況,但既然是任食,管它來不來都好,一於再落單可也。
之前已光顧過郎田數次,上星期日和朋友一行八人再次光臨。除了至愛的各式串燒是必食外,今次刺身壽司的種類都比以往多而且同樣保持水準。雖偶然有漏單情況,但既然是任食,管它來不來都好,一於再落單可也。
1K
2006-10-22 3 浏览
今日要返公司攪啲嘢,所以決定和男友試吓公司樓下的郎田$89蚊任食午餐。食物種類算齊,刺身、壽司、和食、串燒一應俱全。我哋叫左好多食物,不過大部分都幾難食,有d食左一啖就放棄了….放棄食物包括:- 魚剌身(有雪櫃味,肉身暗啞)- 沙咀魚剌身(有雪櫃味,肉身暗啞)- 牛油果軟殼蟹卷(又咸又甜,味道超怪)- 吉烈豬扒(炸皮厚過豬扒,超硬)- 吉烈薯餅(炸皮超硬)- 曰式炒飯(無味)- 湯拉麵(湯底無味,麵淋到成pat嘢)- 汁煮鴨胸肉(鴨胸肉好硬,有雪櫃味)勉強下口:- 甜蝦壽司(好細隻)- 帶子手卷(是熟帶子,無味)- 蛋壽司(太甜,似假蛋)- 燒雞翼(太乾)- 牛柳串燒(好鞋)- 多春魚(好瘦)- 雞肉棒(好梅)OK之選:- 吞拿魚壽司(頗鮮味)- 吞拿魚手卷(頗鮮味)- 三文魚剌身(新鮮)- 燒雞腎(香口)- 燒秋刀魚(好大條,熱辣辣,雖然肉質偏鞋,但賣相唔錯)個別男性waiter態度有如收數佬,唔洗錢都唔會再嚟。

食物種類算齊,刺身壽司、和食、串燒一應俱全。我哋叫左好多食物,不過大部分都幾難食,有d食左一啖就放棄了….

放棄食物包括:
- 魚剌身(有雪櫃味,肉身暗啞)
- 沙咀魚剌身(有雪櫃味,肉身暗啞)
- 牛油果軟殼蟹卷(又咸又甜,味道超怪)
- 吉烈豬扒(炸皮厚過豬扒,超硬)
- 吉烈薯餅(炸皮超硬)
- 曰式炒飯(無味)
- 湯拉麵(湯底無味,麵淋到成pat嘢)
- 汁煮鴨胸肉(鴨胸肉好硬,有雪櫃味)

勉強下口:
- 甜蝦壽司(好細隻)
- 帶子手卷(是熟帶子,無味)
- 蛋壽司(太甜,似假蛋)
- 燒雞翼(太乾)
- 牛柳串燒(好鞋)
- 多春魚(好瘦)
- 雞肉棒(好梅)

OK之選:
- 吞拿魚壽司(頗鮮味)
- 吞拿魚手卷(頗鮮味)
- 三文魚剌身(新鮮)
- 燒雞腎(香口)
- 燒秋刀魚(好大條,熱辣辣,雖然肉質偏鞋,但賣相唔錯)

個別男性waiter態度有如收數佬,唔洗錢都唔會再嚟。
2006-10-14 1 浏览
星期6 同bf 去食lunch 放題, 食到一肚氣首先miss order, 問佢幾時先到( 已經45mins 先問) 佢話佢地d 野好新鮮唔係整定既, 所以耐d但隔離木台好快就有了一催之下, 終於來了, 仲要一次過來, 成張木台都放唔到, 仲要不停來完又來, 嚴重repeat order問佢, 佢話我地有落單, 我地又冇留底, 真係比佢明屈.. 但我地叫既, 有d 都係埋單都未來隔離木台叫左帶子, 問佢幾時先到, 佢先話果日冇帶子..d 位好迫, 坐得好辛苦, d 刺身同壽司好唔新鮮, 似係昨晚放到而家, 又乾又變色, 百佳十蚊3 件都好過佢d 串燒好乾, 麵同鳥冬好淋, 湯冇未, 鰻魚飯好苦, 天婦羅好少少啦仲要d waiter 態度好差好寸, 問下d order 就比佢黑面真係成肚氣, d 野又難食, 環境又迫又局又多人食煙
星期6 同bf 去食lunch 放題, 食到一肚氣

但隔離木台好快就有了

隔離木台叫左帶子, 問佢幾時先到, 佢先話果日冇帶子..

d 位好迫, 坐得好辛苦, d 刺身壽司好唔新鮮, 似係昨晚放到而家, 又乾又變色, 百佳十蚊3 件都好過佢

真係成肚氣, d 野又難食, 環境又迫又局又多人食煙
2006-10-09 1 浏览
上星期約了朋友們到郎田吃晚餐,心想有此價錢($149 each)可吃4小時真抵啊!其實那有可能吃足4小時,只不過想吃過晚飯後跟着談天才真,此間就合要求了。預訂了在7:15pm,心想應在11:15pm才離開,誰知道在9:15pm便催客人走了,原來他們的供應放題時間是5:15pm-9:15pm,所以客人就算是8:15訂了位,都只是吃1小時,本人覺得有騙人之嫌,因在訂位時他們都沒有說明。而食品算可以啦!因那天十分肚餓,所以覺得可以接受。但吞那魚刺身太淋身,不夠新鮮。而牛柳粒又凍冰冰,總括而言,食品稍凍又不甚新鮮。但座位因是梳化,所以坐得很舒適,感覺不俗。
上星期約了朋友們到郎田吃晚餐,心想有此價錢
2006-09-30 4 浏览
一百四十蚊, 平左少少, 但用料差左好多好多上個月去, 有, 而家無左的包括生牛肉壽司三文魚子壽司燒銀雪魚炒帶子刺生款少左好多差左的items蒜片牛柳粒金姑肥牛一開二...始終都係那句....中意食串燒加少少其他日本野, 呢間野好! 否則失望坐吧枱...好差, 張chair 高又冼腳...
一百四十蚊, 平左少少, 但用料差左好多好多

上個月去, 有, 而家無左的包括

生牛肉壽司
三文魚子壽司
燒銀雪魚
炒帶子

刺生款少左好多

差左的items

蒜片牛柳粒
金姑肥牛一開二...

坐吧枱...好差, 張chair 高又冼腳...
2006-09-17 9 浏览
從不相信日本菜的任食放題,因為日本食物通常都是一分錢一分貨,但日前看到郎田也擧辦任食放題,以此店一向之質數相信不會貪小失大、自敗名聲,於是相約友人前往一試。食品種類頗為全面,可是不見得全是出得大場面之作:麵食:居然以熱碗載冷麵,麵質過輭,但味道不俗(據友人報導)。刺身:明顯是次品,當然不能希望有上品,但有雪味,顯得不大新鮮。不知是否人太多,在處理方面失去應有的小心,此時此刻,刺身是不能如此大意的。壽司:承上,再加上失敗的飯,簡直是全日失敗之首。串燒:此為有驚喜之選,除了比較乾了點之外,味道及造型也很不錯,是晚之推選。總觀,以免$109 免收加一的價錢,尚算可以,如果是喜歡串燒的朋友,更是值得推薦,因為以此價錢,實在很難品嚐這一水準的串燒。(可惜是日喉嚨痛)

食品種類頗為全面,可是不見得全是出得大場面之作:
壽司:承上,再加上失敗的飯,簡直是全日失敗之首。

2006-09-13 1 浏览
一句講晒, 好唔掂!d 食物係凍o既d 服務生冇乜禮貌, 放食物o係枱, 懶係趕時間咁, 求其放, 要我自己放番好, 唔好打番d 食物坐得好逼, 早o左兩日打去book 位, 都俾d 咁o既位我如果唔係見報紙寫得咁好, 我都唔會去, 一去就勁失望, $150 一位, 絕對唔抵!!一定唔會再去!
一句講晒, 好唔掂!
d 食物係凍o既
一定唔會再去!
2006-09-06 6 浏览
帶子魚生唔新鮮,好腥牛柳粒金菇牛肉卷好"Un", 齒唔開串燒冇味道,只有燒焦味拉麵好"林",似浸咗好耐,湯冇味鰻魚炒飯還可以,全靠有鰻魚汁全晚之最係加$19 的啤酒,正正常常服務生全無朝氣,差啲倒"寫"水都唔識道歉,目光呆滯,唯獨有一個女服務生主動問我要唔要雪糕,感激綜合結果:唔使$$$都唔會去
帶子魚生唔新鮮,好腥
牛柳粒金菇牛肉卷好"Un", 齒唔開
串燒冇味道,只有燒焦味
拉麵好"林",似浸咗好耐,湯冇味
鰻魚炒飯還可以,全靠有鰻魚汁
全晚之最係加$19 的啤酒,正正常常
綜合結果:唔使$$$都唔會去
2006-07-23 5 浏览
尋日朋友約咗去食LUNCH 任食buffet,連加一只係HK 89,仲抵食d,水準保持,唯一是上菜有小小亂,總体來說值得再試推介!推介是牛柳串嬈,雞亦串嬈,拉麵。汽水任飲,好!不過咁,冷氣好凍,記得帶件外套。

推介是牛柳串嬈,雞亦串嬈,拉麵。汽水任飲,好!

不過咁,冷氣好凍,記得帶件外套。
由5:30-9:30 PM 任食都係$150 , 抵~不過刺身選擇既得好少~ 帶子呢D 更加冇~ 不過好就好狂汽水任叫~最正係果牛柳粒~ 好好味~仲有串燒都正~ 橋麥烏冬好正~刺身唔新鮮...都預左架啦~牛油帶子好正~雪糕要問先有~ 有綠茶味囉~ 不過呢間野冇房架~
由5:30-9:30 PM 任食都係$150 , 抵~

不過刺身選擇既得好少~
帶子呢D 更加冇~ 不過好就好狂汽水任叫~
最正係果牛柳粒~ 好好味~
仲有串燒都正~
橋麥烏冬好正~
刺身唔新鮮...都預左架啦~

牛油帶子好正~
雪糕要問先有~ 有綠茶味囉~ 不過呢間野冇房架~