—————————— 🔥 達摩岩鹽燒盲盒 $198.0(神石燒) 自己燒超好玩!用「神石」岩鹽板燒是日神秘組合!幸運地抽到M4和牛、牛舌、牛西冷同五花腩,牛魔王必試🥩!鹹香惹味到停唔到手~ 🍱 厚燒鰻魚丼(升級定食)$196.0 鰻魚厚到犯規‼️ 加上夢王蛋黃拌飯,有夠邪惡!定食跟夢王蜆肉麵豉湯(鮮度高又不鹹~)、漬物同冰茉莉綠茶,飽到捧住個肚走~ 🍶 清酒煮蜆 $108.0 清酒香氣撲鼻!蜆肉肥美鮮甜,湯汁飲埋都唔會口渴,好啱打卡呃Like~ 🌸 櫻花五目野菜煲 $88.0 春天感爆發🌸!野菜菇菌種類多到數唔晒,湯底清甜帶淡淡櫻花香,素食友好之選!🍮 手作伯爵茶布丁 $38.0 茶味濃到似飲緊奶茶☕!布丁滑嘟嘟,飯後甜品Perfect Ending! —————————— 🎋 門口有達摩許願卡!食飽記得出門口前寫低願望啦~ 話唔定下次嚟還神就有驚喜呢✨ —————————— #達摩堂 #慢煮和牛 #神石燒 #旺角美食 #打卡餐廳 #相機食先 #和牛控 #donburi#新開餐廳#旺角美食 #樓上餐廳 #日本料理 #和牛控必食 #食貨日記 #抵食高質

——————————

🔥 達摩岩鹽燒盲盒 $198.0(神石燒)
自己燒超好玩!用「神石」岩鹽板燒是日神秘組合!

🍱 厚燒鰻魚丼(升級定食)$196.0
鰻魚厚到犯規‼️ 加上夢王蛋黃拌飯,有夠邪惡!

🍶 清酒煮蜆 $108.0

🌸 櫻花五目野菜煲 $88.0

🍮 手作伯爵茶布丁 $38.0

#新開餐廳

2025-05-19 417 浏览
見到IG foodie 推薦呢間餐廳,本身滿心歡喜去試,入到嚟除咗達摩裝潢好靚之外,其餘冇一樣嘢係合格🥲我哋三個人主要嗌佢餐牌上面嘅神石燒,其中最貴嘅鹿兒島A4和牛眼盛惠$328,嚟到嘅時候得四小塊,兼且油脂分布非常唔均勻,燒完入口只係大概街市牛肉嘅質素,口感偏鞋。我另外嘅朋友嗌咗豚肉同埋西冷牛肉嘅用料,亦都唔係上乘質素。另外呢間餐廳嘅服務亦非常奇怪,我哋嗌職員幫手換神石燒嗰個燃料嘅時候竟然要求客人自己幫手換,實在係有啲唔明白😅整體嚟講,就算你係達摩fans,我都一律唔建議大家入嚟食,以呢個價錢同埋質素,絕對有更好嘅選擇。

我另外嘅朋友嗌咗豚肉同埋西冷牛肉嘅用料,亦都唔係上乘質素。

2025-05-19
一入門口已經被達摩公仔包圍😍,裝修都好有日本feel。聽店員講呢度係由👨🏻‍🍳五星級酒店前總廚主理,味道同質素有保證!唔止嘢食,成個用餐體驗都好似去咗趟日本咁💫,真係大滿足!🔮 達摩岩鹽燒盲盒 │ $288Magic Moment 🔥🪄💫點火儀式真係好夢幻、好靚,一定要嗌嚟影相!入面會有4款肉,有豬有牛,都幾厚切。最正係用咗岩鹽神石燒🔥,直接調味,無論肉質、味道、口感都由你話事,好有風味👍🏻!🥩 厚切和牛舌芯 │ $188盲盒入面都有2塊牛舌,但忍唔住要追加多一份,肉質真係好靚!燒到塊和牛舌芯冇血水出,就係最嫩最Juicy嘅口感🤤,一啲都唔韌,搭埋個日本飯食好味呀🍚!🦞 達摩天丼 │ $198賣相好澎湃嘅丼飯!上面有隻大龍蝦,啲蝦肉已經起咗出嚟做天婦羅🍤,仲有帶子同埋拆好晒嘅蟹肉,超勁量選擇,味道唔錯。💛 巨根秘製玉子燒 (明太子) │ $108呢個有驚喜喎😳!我好怕咁大嚿玉子會食到好漏,但呢個玉子整得好鬆軟濕潤、好有蛋香,加埋啲明太子同櫻花蝦,味道啱啱好,好味呀!🥬 櫻花五目野菜煲 │ $98食咗咁多肥膩嘢,都要食返個菜。正常發揮嘅,價錢都合理。🍮 祖傳焦糖燉蛋 │ $38估唔到甜品

🔮 達摩岩鹽燒盲盒 │ $288
Magic Moment 🔥🪄💫

🥩 厚切和牛舌芯 │ $188

🦞 達摩天丼 │ $198

💛 巨根秘製玉子燒 (明太子) │ $108

🥬 櫻花五目野菜煲 │ $98
食咗咁多肥膩嘢,都要食返個菜。
正常發揮嘅,價錢都合理。

🍮 祖傳焦糖燉蛋 │ $38
估唔到甜品整得咁出色啵🫶🏻!
層焦糖脆皮係極薄,食落唔會好死甜,燉蛋都好Creamy,可以話係我食過最好味嘅焦糖燉蛋🌟,大家一定要嗌!

💡消費滿$400可以玩一次抽獎,可以自己手動攪珠都幾好玩🥰,好彩嘅話係可以拎到達摩記念公仔返屋企㗎!

🔮 達摩許願板🎋
係最期待同最有意思嘅環節🫶🏻

🔮達摩許願方法:畫上達摩嘅左邊眼,然後喺卡紙後面寫上願望📝,掛喺許願板上面。當願望實現🌟,就返嚟搵返你張卡,將右邊嘅眼睛畫埋就大功告成!

我都好貪心寫咗一堆願望,雖然唔知會唔會達成,但呢啲願望都代表住有希望🤍,祝大家都心想事成哈哈!

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
呢間餐廳真係好有feel又有樂趣,好啱約埋閨蜜或者另一半過嚟,一齊許願🧧,一齊享受整個達摩主題體驗,好滿足呀✨!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
2025-05-18 343 浏览
去到點咗個 龍蝦丼飯 同慢煮牛肉丼飯 食,外貌係幾吸引嘅👍🏻BTW 放入口真心 無言,當刻真係俾唔到反應,因為 無味道可言,側面的半熟帶子又無味道,連帶子嘅少小鮮甜味都無,諗住加埋啲飯一齊食,OMG 仲衰,珍珠飯係硬嘅 上面機本上都係飯素,每口都只有飯素嘅味道🙄 最後都只係食咗幾啖就放棄咗。真心 $200 一個丼飯only 飯素味 ,可能我妹仔咀唔識食,仲要幾星級主廚,真心唔好啦🙄 尼個價錢 尼個體驗 原全過唔到自己心理,要打個食評俾有膽試菜嘅各位。

BTW 放入口真心 無言,當刻真係俾唔到反應,

2025-05-18
特登黎旺角呢間新開嘅達摩堂,未食嘢已經被裝修震撼到——達摩公仔神壇,仲有仿真日本街景壁畫,勁打卡!五星級酒店前總廚坐鎮,呢個性價比好高👍頭盤嗌咗醬漬螢光魷魚,鹹鮮帶甜。明太子玉子燒更加誇張,又長又厚,好似食緊日式梳乎厘~🐂和牛舌芯暴擊,燒到微焦,咬落爽脆得嚟肉味濃,超香。最癲係「達摩天丼」,原隻龍蝦拆肉鋪飯面,三隻帶子勁大粒,加爆黃夢王蛋,戳穿蛋黃汁撈吞拿魚蓉,好邪惡!😍 甜品必試祖傳焦糖燉蛋,敲開焦糖脆卜卜,蛋味濃郁。最過癮係有得抽鎖匙扣同送達摩許願牌,走之前仲寫願望掛喺門口許願牆,好食又好玩~

頭盤嗌咗醬漬螢光魷魚,鹹鮮帶甜。

明太子玉子燒更加誇張,又長又厚,好似食緊日式梳乎厘~

🐂和牛舌芯暴擊,燒到微焦,咬落爽脆得嚟肉味濃,超香。
甜品必試祖傳焦糖燉蛋,敲開焦糖脆卜卜,蛋味濃郁。

2025-05-12
2025-05-15 666 浏览
最近得知旺角新開了一間用達摩為主題的日式餐廳。朋友十分之喜愛達摩。一於和他前往去試一試餐廳內佈滿了滿滿的達摩,已經數不到他們總共有多少隻?他們還設有很多不同的心思,例如祈福牆,抽獎箱。最後我們選擇了以下食物。1.清酒煮蜆 ($108)蜆肉鮮嫩多汁,帶點清酒的香氣。蜆肉的鮮味與清酒的醇厚融合,令人陶醉。2.秘製玉子燒(海苔芝士) ($78)玉子燒口感柔滑,配上海苔的香氣與濃郁的芝士完美交融,十分美味。3.厚切和牛舌芯 ($188)和牛舌芯厚實,肉質鮮嫩,脂肪均勻。每一口都充滿肉香,你還可以配上旁邊的海鹽,及黑椒粒,豐富味道。4.達摩天丼 ($198)這碗天丼色彩繽紛,搭配了各式海鮮食材,包括有大大隻龍蝦,和爽口彈牙的蝦帶子,和鮮味十足的蟹肉絲。5.手作伯爵茶布丁 ($38)布丁滑順,帶淡淡清香的伯爵茶,甜度適中,讓人感到清新。6.祖傳焦糖燉蛋 ($38)燉蛋滑嫩,配上甜絲絲的焦糖,為這天畫上完美的句號。📣滿$400 可抽獎一次, 仲可以寫心願卡
最近得知旺角新開了一間用達摩為主題的日式餐廳。

朋友十分之喜愛達摩。一於和他前往去試一試

餐廳內佈滿了滿滿的達摩,已經數不到他們總共有多少隻?

他們還設有很多不同的心思,例如祈福牆,抽獎箱。

最後我們選擇了以下食物。

1.清酒煮蜆 ($108)

2.秘製玉子燒(海苔芝士) ($78)

3.厚切和牛舌芯 ($188)

4.達摩天丼 ($198)

5.手作伯爵茶布丁 ($38)
布丁滑順,帶淡淡清香的伯爵茶,甜度適中,讓人感到清新。

6.祖傳焦糖燉蛋 ($38)
燉蛋滑嫩,配上甜絲絲的焦糖,為這天畫上完美的句號。

📣滿$400 可抽獎一次, 仲可以寫心願卡
2025-05-14
2025-05-14 35 浏览
一行出𨋢門已經見到好多達摩佈置👀出面仲有啲「達摩紙」比大家許願~上網見到話呢間餐廳係由前酒店總廚主理🔍坐底冇耐就有兩碗夢王蛋白麵豉湯飲🥄#宮崎南蠻炸雞 ($68)😋好味指數:(6.5/10)炸雞幾有肉汁但炸粉偏厚😫#巨根秘製玉子燒 ($108)😋好味指數:(7.5/10)我揀咗明太子味~上面有明太子醬、蟹籽同櫻花蝦玉子燒好厚實,夠蛋香😍食完都有啲飽...#芝士吉列豬扒 配稻庭烏冬 ($98)😋好味指數:(7.5/10)呢個我就揀鰹魚昆布湯稻庭烏冬煙韌又有彈性😙吉列豬扒炸粉唔厚,夾埋芝士勁邪惡🧀#鹿兒島黑豚肉眼 ($128)😋好味指數:(7.5/10)🥢神石燒定食黑豚肉眼肉質口感軟嫩有彈性脂肪位食落比較爽口😆#慢煮M7和牛丼 ($203)😋好味指數:(7/10)原來本身已經有蛋,我仲加多咗隻🤣慢煮M7和牛有濃郁肉味,入口都幾嫩😗飯偏硬同乾身,要撈埋個蛋先得😫#祖傳焦糖燉蛋 ($38)😋好味指數:(7.5/10)蛋味幾重😳整體嚟講味道唔錯,但大部分都偏咸,希望調味可以輕手啲🥺
一行出𨋢門已經見到好多達摩佈置👀

出面仲有啲「達摩紙」比大家許願~
上網見到話呢間餐廳係由前酒店總廚主理🔍

坐底冇耐就有兩碗夢王蛋白麵豉湯飲🥄

#宮崎南蠻炸雞 ($68)
😋好味指數:(6.5/10)

炸雞幾有肉汁但炸粉偏厚😫

#巨根秘製玉子燒 ($108)
😋好味指數:(7.5/10)

我揀咗明太子味~
上面有明太子醬、蟹籽同櫻花蝦
玉子燒好厚實,夠蛋香😍
食完都有啲飽...

#芝士吉列豬扒 配稻庭烏冬 ($98)

呢個我就揀鰹魚昆布湯
稻庭烏冬煙韌又有彈性😙
吉列豬扒炸粉唔厚,夾埋芝士勁邪惡🧀

#鹿兒島黑豚肉眼 ($128)

🥢神石燒定食
黑豚肉眼肉質口感軟嫩有彈性
脂肪位食落比較爽口😆

#慢煮M7和牛丼 ($203)
😋好味指數:(7/10)

原來本身已經有蛋,我仲加多咗隻🤣
慢煮M7和牛有濃郁肉味,入口都幾嫩😗
飯偏硬同乾身,要撈埋個蛋先得😫

#祖傳焦糖燉蛋 ($38)

蛋味幾重😳

整體嚟講味道唔錯,但大部分都偏咸,希望調味可以輕手啲🥺
香港地一街都係日式料理店,要突圍而出,唔單止要保留食物水準,宜家更要攪啲gimmick吸吓人嚟打卡!就好似呢間位於旺角、新開無耐嘅上樓日式料理店。佢都算係阿叔近期去過,最有心思、最有誠意嘅一間。呢度以達摩為主題,由一入門口嘅裝修設計、到坐低食野檯面嘅擺設,以至食完抽公仔、祈福許願等,通通都見到達摩嘅蹤影,盡見店主嘅心思。除咗主題夠鮮明兼場內多個打卡位外,佢哋嘅食物由五星級酒店前總廚主理,所以水準都唔差,特別係佢哋嘅擺盤設計,絕對值得一讚,打卡一流。🦞達摩天丼 ($198)店內其中一款嘅招牌丼飯!以經過鰹魚昆布湯烹煮嘅米飯做底,面頭加上原隻澳洲龍蝦、極厚切炙燒帶子同大量吞拿魚蓉,賣相非常邪惡,絕對份量十足,一個人真心係會食唔晒架!建議可加多$10 加埋日本夢王蛋,撈埋吞拿魚蓉、蛋汁連飯一齊食,更添蛋香味。🥟明太子雞翼 ($78)一客有4隻,隻隻都塞滿明太子,脹卜卜咁炸到金黃色,真正外脆內軟,值得一食。🍮伯爵茶布丁 ($38)賣相的的骰骰,好可愛!口感彈滑之餘,亦食到淡淡嘅伯爵茶味。

🦞達摩天丼 ($198)

🥟明太子雞翼 ($78)

🍮伯爵茶布丁 ($38)
賣相的的骰骰,好可愛!口感彈滑之餘,亦食到淡淡嘅伯爵茶味。
2025-05-12 79 浏览
旺角最近新開左間達摩主題餐廳,之前已經bookmarks左要黎打卡!一入門口就有隻巨型達摩公仔,仲有櫻花裝飾,成個環境都好和風🌸▪️達摩天丼$198睇到呢個天丼真係心心眼😍有炸龍蝦、帶子同滿滿吞拿魚蓉,賣相已經非常吸引。龍蝦鮮味厚肉,外層係吉列炸衣,火炙帶子刺身厚肉,飯底以飯素撈勻,味道濃而香口,成個飯都好高級~▪️澳洲M5和牛西冷$188鐵板牛西冷自己燒,口感嫩滑多汁,有齊燒肉汁、黑胡椒同岩鹽可以自行調味,配上飯素飯,豐富又滿足▪️芝士吉列豬扒配烏冬$98另一個主食就揀左烏冬,芝士豬扒一開二,入面芝士醬做到流心效果,外層炸得幾鬆脆。烏冬偏幼細,幾滑▪️招牌巨根玉子燒$108玉子燒長長一條,蛋卷好軟滑,可以揀焦糖/明太子/芝士海苔,我就試左明太子,帶點辛辣味道▪️伯爵茶布丁$38帶淡伯爵茶香氣,蛋味幾濃,口感彈滑,偏甜臨走仲可以係門口畫達摩眼許願,畫左眼,願望成功後一年後會再番黎畫右眼!!

▪️達摩天丼$198

▪️澳洲M5和牛西冷$188

▪️芝士吉列豬扒配烏冬$98

芝士吉列豬扒配烏冬
芝士吉列豬扒配烏冬

▪️招牌巨根玉子燒$108

招牌巨根玉子燒

▪️伯爵茶布丁$38
帶淡伯爵茶香氣,蛋味幾濃,口感彈滑,偏甜

伯爵茶布丁

招牌巨根玉子燒
🫧 最近同男朋友去咗旺角食一間新開嘅日本餐廳,環境好高級,肉質又好靚!呢間以達摩主題日式餐廳🇯🇵日系風格裝修嘅餐廳係由👨🏻‍🍳五星級酒店前總廚主理😌😱😱餐廳仲設有紙條比客人掛門口許願🎋,可以抽達摩公仔/牌帶走記念❤️,仲有得同達摩神台同牆外街景打卡📸,大推!😋✨宮崎南蠻炸雞炸得金黃酥脆,🐤雞肉鮮嫩多汁🍗,配上特製醬汁,味道好正!👍🏻🥹✨鹿兒島A4和牛肉眼鐵板燒肉質滑嫩,油花分布均勻,🥩每一口都充滿肉香,好享受!🥩😋😚✨慢煮M7和牛丼我哋加咗夢王蛋🍳,💗牛肉煮到剛剛好,配上香滑嘅蛋,令人食到停唔到口!👍🏻🥩✨祖傳焦糖燉蛋味道甜而不膩,口感滑順,🍮加埋啲焦糖好有咬口,真係完美!👍🏻

✨宮崎南蠻炸雞

✨鹿兒島A4和牛肉眼鐵板燒
肉質滑嫩,油花分布均勻,🥩每一口都充滿肉香,好享受!🥩😋😚

✨慢煮M7和牛丼

✨祖傳焦糖燉蛋
2025-05-10 224 浏览
週末與朋友相約到旺角新開的達摩堂用餐。這家位於彌敦道的日式餐廳以達摩主題為特色,店內裝潢充滿日系風格,牆上掛滿各式各樣的達摩公仔,讓人一進門就感受到濃厚的和風氣息。點了明太子雞翼,外皮酥脆,明太子的鹹香與雞肉的鮮嫩完美融合。珍寶吉列廣島蠔份量十足,外層金黃酥脆,內裡蠔肉柔嫩多汁,非常鮮味。海苔魷魚軟骨天婦羅煙韌有咬口,味道很好。最令我驚喜的是櫻花虎蝦天婦羅配稻庭烏冬,虎蝦鮮甜彈牙,搭配口感爽滑的烏冬,每一口都是滿足。這裡的丼飯絕對是必點推介,尤其是厚燒鰻魚丼。鰻魚肥厚多汁,燒製恰到好處,醬汁甜而不膩,與白飯搭配堪稱完美。每一口都能嚐到醬汁滲入飯粒的層次感。甜品方面,北海道草莓乳酪芝士蛋糕出乎意料地好吃。蛋糕側面點綴著新鮮的北海道草莓切片,賣相精緻。第一口便能感受到草莓的天然鮮甜,與乳酪的香濃完美融合,整體口感酸酸甜甜,層次豐富,絕對是甜品愛好者不容錯過的選擇。椰子雪葩味道濃郁,清爽不膩,同樣出色。值得一提的是,餐廳由五星級酒店前總廚主理,用餐結束還能抽達摩公仔/牌帶走留念。店內設有達摩許願牌,寫上願望後可掛上門口的許願牆上,增添不少趣味。餐廳外的神台及街景也是打卡的好地方。
週末與朋友相約到旺角新開的達摩堂用餐。
這家位於彌敦道的日式餐廳以達摩主題為特色,
店內裝潢充滿日系風格,

點了明太子雞翼,
明太子雞翼
外皮酥脆,明太子的鹹香與雞肉的鮮嫩完美融合。珍寶吉列廣島蠔
珍寶吉列廣島蠔
海苔魷魚軟骨天婦羅
煙韌有咬口,味道很好。
最令我驚喜的是櫻花虎蝦天婦羅配稻庭烏冬,
櫻花虎蝦天婦羅配稻庭烏冬
虎蝦鮮甜彈牙,搭配口感爽滑的烏冬,
櫻花虎蝦天婦羅配稻庭烏冬
每一口都是滿足。
這裡的丼飯絕對是必點推介,尤其是厚燒鰻魚丼。
厚燒鰻魚丼

甜品方面,北海道草莓乳酪芝士蛋糕
北海道草莓乳酪芝士蛋糕
出乎意料地好吃。蛋糕側面點綴著新鮮的北海道草莓切片,
椰子雪葩
味道濃郁,清爽不膩,同樣出色。

2025-05-07
椰子雪葩
必影打卡位:全新日式主題餐廳「達摩堂」登陸旺角!門口日本直送達摩神龕堪稱打卡位手寫禦朱印許願祈福。店內滿溢江戶風情,和風燈籠與浮世繪牆面隨手拍出氛圍感。前酒店主理坐鎮嚴選日本夢王蛋, 鹿兒島黑豚等優質食材:▫️全港獨家「粉紅岩鹽石板燒」免調味鎖住肉汁▫️鹿兒島黑豚肉眼(驚喜必點!豐腴脂香媲美和牛)▫️明太子玉子燒(蛋香濃郁)▫️北海道草莓乳酪蛋糕(Oreo餅底+莓果三重奏)每款相當出色食材真材實料~食得出經過精心挑選食材! 尤其係最最令人有驚喜鹿兒島黑豚肉肉質極嫩外, 豐富油脂令肉質入口即化(以為食緊和牛點知黑豚肉顛覆我對佢嘅口感) 甜品北海道草莓乳酪芝士蛋糕,士多啤梨Mousse細滑 . Oreo做餅底更有層次感酸酸甜甜超解膩~
必影打卡位:
店內滿溢江戶風情,和風燈籠與浮世繪牆面隨手拍出氛圍感。
前酒店主理坐鎮嚴選日本夢王蛋, 鹿兒島黑豚等優質食材:
▫️全港獨家「粉紅岩鹽石板燒」免調味鎖住肉汁
▫️鹿兒島黑豚肉眼(驚喜必點!豐腴脂香媲美和牛)
▫️明太子玉子燒(蛋香濃郁)
▫️北海道草莓乳酪蛋糕(Oreo餅底+莓果三重奏)
(以為食緊和牛點知黑豚肉顛覆我對佢嘅口感)
2025-05-09 21 浏览
新開張的餐廳 好有心機的裝修食物都唔錯 仲有靚景觀呢個時勢仲咁有心投資一間餐廳絕對值得支持 😊叫左 明太子玉子燒 櫻花虎蝦天婦羅吉列廣島蠔 慢煮和牛丼埋單四百幾 openrice訂枱有折扣 抵食
2025-05-08
2025-05-07 35 浏览
這間在旺角市中心新開設的日式達摩主題餐廳,主題十分新穎,裝修非常漂亮,而且是前五星酒店總廚開設,味道和品質也有保證!非常喜歡吃他們的清酒煮蜆,用一個小爐頭一邊燒着,整個用餐過程也是熱熱的,而且蜆肉大大粒非常惹味。很多款小食可以選擇,推介試試櫻花蝦虎蝦天婦羅,如果午市過來的話可以配上烏冬,還有啖啖肉的明太子雞翼和非常精緻的玉子燒,有三款口味可以選擇,我就選擇了海苔芝士,雞蛋用了夢王蛋,非常重本,焦糖布甸也是必吃的。
心心念念嘅日本不停發生地震,就算有假期都唔夠膽飛過去,唯有喺香港不停不停尋覓日本小店~呢間舖頭新開嘅,但係相信佢嘅特色會為佢招徠一班粉絲!!即刻睇介紹✨明太子雞翼每次一去到日本餐廳都會忍唔住忍唔住忍唔住叫雞翼,小店嘅雞翼炸得外脆且肉質爆棚,明太子夾起中間亦都帶兩份嘅鹹香。✨櫻花虎蝦天婦羅天婦羅炸得酥脆,炸粉剛好,虎蝦嘅份量十足,咬落肉質爽彈。✨厚切和牛舌心終極推薦,大大件牛舌,肯定要相機食先!!燒到中間爽嫩爽彈都好考功夫,所以小店亦都提供剪刀俾你可以更好的調整烹調嘅火候!✨達摩天丼份量十足嘅天丼,有一整條龍蝦、帶子、吞拿魚蓉,捧上手相當有架勢,小編亦都額外再加多一隻夢王,把蛋汁同米飯攪拌起來,額外多一點點蛋香及濕潤度,堪稱完美!!另外真係要特別稱讚佢嘅米飯唔係單單嘅白米,反而係炒過帶點甜香~✨祖傳焦糖燉蛋祖傳秘方嘅焦糖燉蛋食落去特別香滑,焦糖嘅薄脆度同樣出色。 ✨小店由👨🏻‍🍳五星級酒店前總廚主理,由你打開𨋢門就已經感受到滿滿嘅誠意,除左掛滿晒好多好多嘅達摩公仔,更加設有一個許願牆、達摩神台,儀式感滿滿!完成咗一餐咁滿足嘅飯之外更加可以抽達摩公仔牌帶走記念❤️

✨明太子雞翼

✨櫻花虎蝦天婦羅
天婦羅炸得酥脆,炸粉剛好,虎蝦嘅份量十足,咬落肉質爽彈。

✨厚切和牛舌心

✨達摩天丼

✨祖傳焦糖燉蛋
祖傳秘方嘅焦糖燉蛋食落去特別香滑,焦糖嘅薄脆度同樣出色。

完成咗一餐咁滿足嘅飯之外更加可以抽達摩公仔牌帶走記念❤️
  • 櫻花虎蝦天婦羅