2021-09-08 290 浏览
同男朋友出去信和行街街,行完有d肚餓但又唔想食大餐咁多,正當係兵糧寸斷之際糾結緊既時候🤔前方突然出現左間閃令令🌟既農米莊😋,見到有椰子雞米線,諗起淡淡的椰子香😌,拖住男朋友就沖左入去。 唔使多諗,我當然就係點左個椰子雞🥥🐔,正想落單之際,竟然見到可以轉薯粉,諗起彈牙嘅薯粉…一於就柯打佢la,男朋友係黑蒜同藥膳中徘徊許久,最終嗜好重口味嘅佢揀選左黑蒜,再揀左兩款小食—爆芝黑松露墨魚餅同無骨菠蘿燒雞翼,之後就流住口水等開餐la🤤 首先送上嘅係男朋友黑蒜薯粉,男朋友話好鐘意佢濃濃嘅黑蒜味,尤其是裡面的冬菇索滿左黑蒜湯底,兩樣野好配搭,一咬落去冬菇嘅一刻,裡面的黑蒜湯就好似萬箭齊發咁噴射而出😳,充滿刺激感,軟Q嘅冬菇口感又好,好似幫牙齒做深度按摩咁一樣舒適,正當我順手牽羊偷食男朋友碗薯粉幾啖之後,我嗌嘅椰子雞薯粉悄然地殺殺殺殺來到😝,一黎到嘅香氣令人聞之一振,飲第一啖嘅湯得一個感覺:超。清甜!!湯頭充滿濃郁的椰香,同椰子水一樣咁清甜,感覺個湯底就好似真係飲緊椰子水咁,再試下舊雞,超。級。滑!佢的火喉係啱啱好,全熟得黎又超級嫰滑仲有濃濃雞味,絕對媲美農場走地雞,好味既程度就好似'酒殺'一樣咁屈機

首先送上嘅係男朋友黑蒜薯粉,男朋友話好鐘意佢濃濃嘅黑蒜味,尤其是裡面的冬菇索滿左黑蒜湯底,兩樣野好配搭,一咬落去冬菇嘅一刻,裡面的黑蒜湯就好似萬箭齊發咁噴射而出😳,充滿刺激感,軟Q嘅冬菇口感又好,好似幫牙齒做深度按摩咁一樣舒適,正當我順手牽羊偷食男朋友碗薯粉幾啖之後,我嗌嘅椰子雞薯粉悄然地殺殺殺殺來到😝,一黎到嘅香氣令人聞之一振,飲第一啖嘅湯得一個感覺:超。清甜!!湯頭充滿濃郁的椰香,同椰子水一樣咁清甜,感覺個湯底就好似真係飲緊椰子水咁,再試下舊雞,超。級。滑!佢的火喉係啱啱好,全熟得黎又超級嫰滑仲有濃濃雞味,絕對媲美農場走地雞,好味既程度就好似'酒殺'一樣咁屈機!農米莊唔係浪得虛名。🤣🤣推薦!!👍👍👍👍

轉眼間兩碟小食一齊黎到,我地五穀豐登一齊享用充滿石油氣味嘅墨魚餅!不過不失,但令人驚喜係碟菠蘿燒雞翼,菠蘿的酶好成功咁分解左雞翼的肥膩感,菠蘿的酸甜味亦帶出雞翼嘅雞味,絕對係令人眼前一新的配搭!就好似南蠻入侵既刺激+放滿閃電⚡既新鮮感🤣簡直係食多幾舊都唔怕肥呀🤣

總括黎講,農米莊嘅CP幾高,絕對係樂不思蜀值得一試,下次再試下佢其他小食先😋桃園結義推薦🍑🍑🍑🍑🍑

2021-07-19 395 浏览
唔知大家平時食米線會嗌啲咩餸呢?雞肉、腩肉定係炸醬🥳呢間米線就係專門剩係食雞肉,除此之外,湯底亦都有好多唔同嘅選擇😻而家就講吓嗰度嘅米線質素🙌🏻➡️酸辣雞湯米線 $49份量方面,米線真係好大份😱雞亦都有成五、六嚿,所以以呢個價錢黎講都真係好抵食👍🏻味道方面,先講講個湯底,呢個湯底以酸為主,辣度就係譚仔十少辣😻米線方面,都算彈牙,不過耐咗就有啲淋😿最後講下啲雞,講真大部份雞都係骨,肉真係好少🥲不過都算嫩😚整體黎講,一般般🙌🏻

➡️酸辣雞湯米線 $49
2021-07-06 304 浏览
今次推介一間湯底特別嘅粉麵店💓呢間店嘅性價比非常高😊⭐ 椰子雞湯米線 $58湯底有椰子嘅甜味亦有雞湯味食落去唔喊 唔重口味 👍米線嘅份量多😋有五六件雞 份量都多雞肉嘅口感普通 唔算好滑不過呢個價錢嚟講好合理😄推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐ 酸辣雞湯米線 $53酸辣湯底有驚喜🌟辣度較持久不過酸辣味令你越食越開胃推介畀鍾意食辣嘅朋友😜🙌推薦指數:⭐⭐⭐⭐價格:⭐⭐⭐⭐⭐環境:⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐⭐衛生:⭐⭐⭐⭐整體:⭐⭐⭐⭐
今次推介一間湯底特別嘅粉麵店💓

味道:⭐⭐⭐⭐
衛生:⭐⭐⭐⭐
整體:⭐⭐⭐⭐
2021-07-06 401 浏览
成日聽到啲人話農米莊嘅嘅湯底配米線夾到絕一絕,於是今次決定要來試吓佢嘅養生健康之選 - 椰子雞湯米線🤤見到姐姐捧住米線嘅時候已經聞到好香嘅椰子味🤩,見到呢個賣相簡直係流晒口水呀。先試佢第一啖湯底,真係飲得出好香濃嘅椰子味熬製出嚟嘅湯底,而且又唔鹹,我食到最後真係差唔多飲晒成碗湯🤣佢每一件雞都好滑👍🏻又有豆腐卜、木耳、菜,食落都健康嘅。米線同出邊食開嘅差唔多,下午茶來講真係幾抵食㗎🥰 鍾意食椰子嘅你哋不妨試吓呀👍🏻

椰子雞湯米線
2021-07-05
椰子雞湯米線
2021-07-05 188 浏览
成日行過都無入去,終於今日去試。椰子雞湯清甜既,不過雞件就普普通通,可能隻雞太瘦,不過唔算太差。藥膳湯好香既,飲落口味都係清既,順口。咁米線份量算多,一定夠飽肚。疏菜份量都足夠,食落成餐好平均,但真係無乜特別。野飲都係叫返普通野好啲,杯特飲顏色太特別,味道都好非凡,唔係難飲,但飲得唔太舒服。因為一開波無人畀餐牌我地,就得張米線可以揀。後來見到佢仲有個雞配香菇飯,可能仲會去多次試埋個飯。人就係咁抵死,唔食過唔心息。
成日行過都無入去,終於今日去試。

藥膳湯好香既,飲落口味都係清既,順口。

2021-06-30
2021-06-30 262 浏览
以前大學時候成日食尖沙咀個間,因為佢標榜無味精,以前好鐘意飲埋啲湯~今日去旺角就再想食返當時既味道。我叫左一份椰子雞湯米線($58)加鴨血(+$12)。米線農米雞件,唔難食,但唔滑,有啲鞋。配料都算足既,有椰子絲、冬菇、雲耳、枝竹、豆卜同幾塊菜。另外加既鴨血係酸臭既,完全壞哂。對呢一餐好失望,成個米線比起以前既水準差左好多。唔會再黎食!

2021-06-25 253 浏览
係旺角見到呢間主打湯底嘅米線舖決定嚟試下~餐廳主打係佢嘅湯底 選擇都好多有得自選餸 都有得揀set好咗嘅配搭感覺特色米線比較吸引🤤p.s午餐下午茶時段會有唔同嘅價錢嫁~花雕雞湯好香酒味🤩 飲到停唔到雞件都好滑 料都好多雖然貴少少但好推薦!湯底無花雕雞湯咁驚喜 但都飲得出好足料👍🏻豬軟骨煮到好腍 入口即溶🤤本身以為湯底係柚子湯 但原來係融入係豬軟骨度食落酸酸甜甜都幾得意嘅😂————————————————————————總結個湯真係好出色!份量都好大碗 好足料但米線比較腍 如果爽口啲會好啲幾值得試下!
係旺角見到呢間主打湯底嘅米線舖
決定嚟試下~

餐廳主打係佢嘅湯底 選擇都好多
有得自選餸 都有得揀set好咗嘅配搭
感覺特色米線比較吸引🤤
p.s午餐下午茶時段會有唔同嘅價錢嫁~
花雕醉雞湯米線

花雕雞湯好香酒味🤩 飲到停唔到
雞件都好滑 料都好多
雖然貴少少但好推薦!
柚子豬軟骨米線

湯底無花雕雞湯咁驚喜 但都飲得出好足料👍🏻
豬軟骨煮到好腍 入口即溶🤤
本身以為湯底係柚子湯 但原來係融入係豬軟骨度
食落酸酸甜甜都幾得意嘅😂
————————————————————————
總結
個湯真係好出色!
份量都好大碗 好足料
但米線比較腍 如果爽口啲會好啲
幾值得試下!
2021-06-05
午餐
花雕醉雞湯米線
柚子豬軟骨米線
2021-06-14 167 浏览
椰子雞湯米線標榜養顏,湯底帶有椰子清甜,雖說是雞湯,卻毫無油膩感,更灑上椰絲增添香味,不小心就會把湯喝光光!配料上也絕不吝嗇,除了有多件雞件,更配上冬菇、枝竹、生菜等,令人十分滿足。
📍養生健康之選‼️ • 可以飲埋湯底嘅米線🤤 -- 農米莊🐔🍜=============================一直都好想試農米莊嘅藥膳雞湯米線,琴日出開旺角就去試下😆7:30去到都有唔少人,座位少許迫,而且冷氣唔係好夠🙈------------------------------⭐️懷舊藥膳雞湯米線 $58 (7.5/10)藥膳湯底非常足料,有杞子、紅棗、川穹、蟲草花、川穹、冬菇、雲耳等等~湯底聞落清香,飲落帶藥材嘅微甘,而且唔油膩~😆叫咗少米但米線嘅份量都幾多!🤣雞肉有五六件,唔算好厚肉,但肉質都幾嫩滑嘅😋但留意會有少少碎骨,要小心食🙈整體嚟講感覺幾養生,份量亦夠多,未食過都可以trytry!!------------------------------賣相:7.3/10味道:7.5/10性價比:7/10回頭度:6.8/10------------------------------店鋪資料名稱:農米莊地址:旺角豉油街68號地舖前往方法:油麻地站A2出口
=============================
⭐️懷舊藥膳雞湯米線 $58 (7.5/10)

賣相:7.3/10
地址:旺角豉油街68號地舖
前往方法:油麻地站A2出口
  • 藥膳雞湯米線
2021-06-10 169 浏览
第一次食呢間餐廳,真係有意外驚喜,豬扒居然有碎上,非常窩心,對女士來講,黑松露配豬扒磨菇,這個配搭很好,一打開外賣盒,就嗅到好香既黑松露,令人胃口大開,一試難忘。
外卖自取
2021-06-02 131 浏览
椰子雞米線同蕃茄龍俐柳米線湯底不錯,雞係普通白切雞,唔太嫩,米線正常。蕃茄湯底好濃,但實際上冇乜鮮茄。龍俐柳意外地不錯,好大塊。不過唔知可唔可以分開放。整體冇乜驚喜,係正常價錢正常食物,份量足夠飽肚。
椰子雞米線同蕃茄龍俐柳米線

湯底不錯,雞係普通白切雞,唔太嫩,米線正常。

整體冇乜驚喜,係正常價錢正常食物,份量足夠飽肚。
農米莊之藥膳雞湯米線 Chicken rice noddles with Chinese Herbs.鐘意飲藥膳雞湯既真係一定唔可以錯過,多種藥材保保身,對於我呢啲唔食得辣,而下下米線淨係叫清湯嘅人來講,係一大好消息!我係到成個碗都見晒底,另外都推介佢個椰子雞湯米線,清甜可口,絕對冇油膩嘅感覺。This is definitely a must try if you like chinese herbs. A variety of herbs can keep you healthy. It is a great news to someone who can't deal with the spice. Also, I recommend the chicken rice noodles with coconut soup, which is sweet and delicious. It is absolutely not greasy.

2020-04-02
2021-05-05 149 浏览
本身次次嚟依度都係食椰子雞湯依個湯底就甜甜地 幾好味後尾個朋友試咗芫荽湯底我試咗一啖之後就一試便愛上本身我唔太鍾意食芫荽 但係就好鍾意依度個湯底雞件唔多唔少 算嫩滑 冇投訴反而係啲米線我覺得麻麻地好食 脹得滯次次去食呢間野我都係飲晒啲湯 但淨係食兩啖米線啲湯係真係飲得出冇落味精 因為飲完都唔口渴如果咁啱喺附近 誠意推薦大家去試吓
本身次次嚟依度都係食椰子雞湯

但淨係食兩啖米線
啲湯係真係飲得出冇落味精 因為飲完都唔口渴
如果咁啱喺附近 誠意推薦大家去試吓
2021-04-25 149 浏览
黎旺角豉油街一個人食lunch 唔使等位叫左個莞茜雞湯米線 加兩蚊有杯熱奶茶🙈莞茜湯好新鮮 冇渣 雞件走翼 又滑又有雞香😈入面有生菜黑木耳同豆卜感覺好fresh 個湯食完唔會口渴不過奶茶都幾失望 茶太燶 用奶cover唔到隻苦味埋單48蚊
黎旺角豉油街一個人食lunch 唔使等位
叫左個莞茜雞湯米線 加兩蚊有杯熱奶茶🙈
莞茜湯好新鮮 冇渣 雞件走翼 又滑又有雞香😈
入面有生菜黑木耳同豆卜
感覺好fresh 個湯食完唔會口渴
不過奶茶都幾失望 茶太燶 用奶cover唔到隻苦味
埋單48蚊
2021-04-18 186 浏览
今日,我哋去咗食雞湯米線,揀咗「懷舊藥膳雞湯米線」、「黑蒜雞湯米線」,仲叫咗嗰小食「鳳凰盛宴」。🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽懷舊藥膳雞湯米線:有藥膳及有參味既湯底,雞都算滑,食完生飛茲嘅我連粒飛茲都細粒咗。黑蒜雞湯米線:發現匙羹穿窿,要求店員更換。黑蒜味唔會超重,雞都算滑。鳳凰盛宴:有黑金雞翼、菠蘿雞翼、泡椒鳳爪、花雕醉雞翼,好味凍檸茶:凍飲要加8蚊,有啲貴。所以只叫了一杯Share飲CP值🌟中

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

黑蒜雞湯米線:發現匙羹穿窿
,要求店員更換。
黑蒜味唔會超重,雞都算滑。

鳳凰盛宴:有黑金雞翼、菠蘿雞翼、泡椒鳳爪、花雕醉雞翼,好味

凍檸茶:凍飲要加8蚊,有啲貴。所以只叫了一杯Share飲

CP值🌟中