👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui呢間係The One既開放式coffee shop裝修成畫廊一樣,好岩想靜靜地坐低飲杯咖啡食d小食,hea成個下午既人💁🏻‍♀️✨🍵Matcha Latte (Cold) $40抹茶味濃,唔會好甜,甜度極低都仲可以中和到茶的澀味,好欣賞。✨🌹Organic Rose Tea 玫瑰茶 $45特色茶具已經好靚好加分,熱茶帶有淡淡玫瑰香,襯埋玫瑰花瓣好靚好岩打卡,呢個好岩女仔飲。✨🍳火腿温泉蛋芝士吐司 $45吐司焗得好香脆,温泉蛋半流心做得好好,切開蛋汁就湧出黎好治癒,滿滿既芝士帶點鹹香但食完都唔會膩😋✨🧀鹹牛肉芝士吐司 $48呢個比火腿温泉蛋更邪惡,鹹牛肉鋪滿整塊吐司,鹹牛肉加芝士相當惹味,好好食!😝平日午飯時間都唔洗等好耐,環境寧靜有特色,又一輕食之選。📍 辦館 (The ONE) (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE 5樓Kiosk 5A號舖
👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui

✨🍵Matcha Latte (Cold) $40

✨🌹Organic Rose Tea 玫瑰茶 $45

✨🍳火腿温泉蛋芝士吐司 $45

✨🧀鹹牛肉芝士吐司 $48

平日午飯時間都唔洗等好耐,環境寧靜有特色,又一輕食之選。

📍 辦館 (The ONE) (尖沙咀)
2021.08.06Happy Friday 先來TST THE ONE 開餐再Shopping 🛍因為訓到十一點幾,所以都係想第一餐輕食為主!呢間餐廳係附手電梯既隔離,裝修以開放式木紋為主,令人感到舒適!餐廳以售賣飲品為主,有多款咖啡☕️/茶🍵/梳打🍹/啤酒🍻任君選擇💁🏻‍♀️不過今次我同友人就揀左榛子鮮奶咖啡$38同焦糖鮮奶咖啡$38,因為只係另外加$18就有得打印相片係杯咖啡上面!我揀左一張貓主子既相,而友人就揀左自己既相!見到自己杯咖啡有自己寵物既樣感覺真係好可愛😻而友人個樣打印左上去更加變得似男神呀😂味道我就比較喜歡榛子鮮奶咖啡比較甜易入口,而焦糖鮮奶咖啡相反較苦澀,但咖啡都是很滑!餐廳另有蛋糕🍰同吐司🍞供應,我地揀左一咸一甜分別係黑松露油芝士吐司$45,棉花糖吐司$48!上碟熱辣辣,味道口感都一流😋👍🏻不過食棉花糖就要有心理準備會有長長糖絲!下次再黎要試下嘆茶🫖因為見到隔離枱個茶壺好靚呀🤣
2021.08.06

下次再黎要試下嘆茶🫖因為見到隔離枱個茶壺好靚呀🤣
2021-08-06 23 浏览
晏晝the one行緊個陣冇嘢做,見到依間專食士多嘅cafe幾抵,挑起咗我地嘅食慾就入咗去😋 我點咗個火腿溫泉蛋芝士吐司,火腿好脆,而且芝士味濃,配埋隻滑溜溜嘅溫泉蛋真係一流👍🏻👍🏻 多士仲要勁厚身,雖然好邪惡但真係好吸引😍 賣相仲好正添!下午茶同朋友high tea打卡一流🤤
依加戲院冇得食爆谷,趁開場之前去咗戲院對落一層嘅辦館醫醫個肚~ 同朋友各點咗一個黑松露油芝士吐司同火腿溫泉蛋芝士吐司🍞 黑松露油香到不得了😆配埋芝士本身擔心會太鹹結果味道啱啱好👍🏻👍🏻芝士味道濃郁之餘仲好厚身,真係好邪惡 😋 火腿同溫泉蛋嘅配搭都好夾,溫泉蛋流心同脆脆地嘅火腿絲一齊食真係令我一試難忘🤤 尤其再配埋層厚厚芝士🤩🤩 重點推介佢個多士因為焗得好脆,外焦內嫩嘅多士真係好難得😋 而且多士味冇因為芝士濃郁而掩蓋咗,一上檯嗰陣直程聞到麵包香呢!💕值得一讚係叫食物同飲品係可以即時享有$10折扣,真係好抵😆 所以同朋友就再各點一杯焦糖咖啡☕️同巨峰提子梳打🍇好有趣嘅位係咖啡拉花係可以自選menu嘅字/甚至send張圖畀店員拉花都得! 不過因為個陣我地要就嚟要睇戲所以就冇特登揀lu🤣 我本身好鐘意飲咖啡不過冇諗過焦糖味可以咁突出,所以幾甜,啱曬我依個重甜患者😍而巨峰提子梳打睇落細細杯咁,但份量都啱啱好!🤩最後嘅甜品我地揀咗蘋果生芝士蛋糕🍰蛋糕唔會太甜而且入面仲有一粒粒嘅蘋果肉🍎以下午茶嚟講價錢同份量都差唔多呢!👍🏻地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 5樓Kiosk 5A號舖
同朋友各點咗一個黑松露油芝士吐司同火腿溫泉蛋芝士吐司🍞
黑松露油芝士吐司
芝士味道濃郁之餘仲好厚身,真係好邪惡 😋
火腿溫泉蛋芝士吐司
重點推介佢個多士因為焗得好脆,外焦內嫩嘅多士真係好難得😋
值得一讚係叫食物同飲品係可以即時享有$10折扣,真係好抵😆
所以同朋友就再各點一杯焦糖咖啡☕️同巨峰提子梳打🍇
而巨峰提子梳打睇落細細杯咁,但份量都啱啱好!🤩
最後嘅甜品我地揀咗蘋果生芝士蛋糕🍰
蛋糕唔會太甜而且入面仲有一粒粒嘅蘋果肉🍎
以下午茶嚟講價錢同份量都差唔多呢!👍🏻
2021-08-05
2021-08-03 22 浏览
喺The one 行街行到攰,見到辦館呢間coffee shop主要食toast同飲咖啡😍,我哋就決定喺度坐低唞下, 呢度環境寧靜好適合同朋友傾下計👍🏻👍🏻👍🏻 焙茶咖啡焙茶幾濃郁! 而且唔甜,咖啡非常香滑😋😋😋 拉花好靚😍😍😍 焦糖鮮奶咖啡焦糖冇想像中咁甜,但係非常香,而且奶味唔會太重! 👍🏻👍🏻👍🏻 呢度有得打印相或者文字,打印出嚟嘅相係用咗咖啡豆油脂不含人造色素,可以放心食用! 同朋友自拍玩咗好耐🤣🤣🤣幾特別! 黑松露油芝士吐司吐司黑松露味非常濃郁,開頭以為黑松露油加芝士會好油膩,但係食落去冇油膩感,好值得食😍😍😍棉花糖吐司 棉花糖吐司賣相吸引! 🥰 吐司上面鋪滿大大嚿嘅棉花糖, 仲有朱古力醬喺面😍😍😍 而且棉花糖係烤過嘅軟綿綿! 😋 因為有棉花糖,所以呢個吐司會較甜,不過朋友大讚好味 😋

焙茶咖啡
焙茶幾濃郁! 而且唔甜,咖啡非常香滑😋😋😋 拉花好靚😍😍😍

焦糖鮮奶咖啡

黑松露油芝士吐司吐司

棉花糖吐司
尖沙咀休閒輕食Cafe尖沙咀行街諗住食少少野,見到呢間輕食Cafe,可以坐低食啲嘢唞吓涼冷氣😃餐牌有多款特色吐司、麵包等,圖文並茂~方便簡單Cafe裝修寫意,深色木系裝修,另收一服務費。選擇指定的鮮奶咖啡飲品可以打印指定的文字(+$10)應該還可以下載手機app打印指定的圖片(+$18)#鮮奶抹茶 $36加$18打印我的照片,要自行除背景才印到(๑•ᴗ•๑)抹茶味濃,充滿奶香不會太甜,少少澀,感覺暖笠笠,不錯#鹹牛肉吐司 $32熱辣辣烘底微脆,鹹牛肉芝士拉絲,邪惡,吐司切成三文治的形狀方便吃#芝士火腿牛角包 #🥐 $48麵包超鬆軟微脆,小心麵包碎滿地,咸咸地芝士火腿幾香,充滿空氣感#flatWhite $36咖啡味濃,小小苦,味道跟連鎖咖啡店差不多服務質素:7/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10
尖沙咀休閒輕食Cafe

Cafe裝修寫意,深色木系裝修,
應該還可以下載手機app
打印指定的圖片(+$18)

#鮮奶抹茶 $36

#鹹牛肉吐司 $32

#芝士火腿牛角包 #🥐 $48

#flatWhite $36

咖啡味濃,小小苦,味道跟連鎖咖啡店差不多

服務質素:7/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10
2021-07-25
2021-07-22 34 浏览
#尖沙咀 #辦館 #黑糖焙茶鮮奶 首先,#拉花 好靚❤唔係好飲到黑糖味,不過焙茶堅濃,真材實料,有沉底,奶味唔算好香,但係好滑,應該係肥奶🤣另外,呢度好好坐,本身鋪頭唔多人買,5樓呢層嘅the one又唔算旺,所以可以坐耐少少😍味道: 7/10味精: 0/10價錢: 5/10環境: 8/10服務: 7/10#vinaintst #vinadrink #bubbletea #lof10 #尖沙咀黃店 #theone黃店 #hojichalatte #latterart #f4follow #f4f #likeforlike #l4l #l4like
#尖沙咀 #辦館 #黑糖焙茶鮮奶

味道: 7/10
味精: 0/10
價錢: 5/10
環境: 8/10
服務: 7/10

黑糖焙茶拿鐵
2021-07-19 483 浏览
Weekend 行得太攰,想搵個地方食少少野,飲杯咖啡。剛好在The One 見到這間辦館,正好不過。辦館環境不錯,餐廳內的座位可以阻隔行人的視線,所以食起上來相當舒適。餐牌只有一個,辦館都是主力集中咖啡和多士,沒有其他花巧食物。⍥ 1. 黑松露油芝士吐司超級邪惡的黑松露芝士多士,最適合重口味的人。多士上鋪滿濃厚的芝士,再加上黑松露,在多士上都可以做到拉絲的效果。⍥ 2. 鹹牛肉芝士吐司吐司其實食鹹的會更加好味,鹹牛肉配芝士亦是一個極佳的配搭。鹹香的牛肉碎加上芝士,再一口咬下爽脆的吐司,非常好食。⍥ 3. 法式燉蛋泡沫咖啡咖啡都可以飲到有法式燉蛋口味。咖啡上有一層焦糖,正正就像 cream brûlée 一樣。所以味道上會相對較甜,食完多士就飲杯甜甜的咖啡。⍥ 4. 玫瑰鮮奶咖啡這杯咖啡最特別的,就在於辦館可以供食客DIY 奶花,可以選特定字眼、或者自行設計。不過店長提醒,自己的圖片有機會令到其奶花不好看,所以都是穩陣一點,簡這款「Relax」。確實是「打卡咖啡」,非常好看,飲到最後其奶花依舊不變。至於味道上,玫瑰鮮奶咖啡味道偏甜,帶淡淡玫瑰花香味。行得累,在The One 的辦館是一
⍥ 1. 黑松露油芝士吐司
⍥ 2. 鹹牛肉芝士吐司
鹹牛肉芝士吐司
⍥ 3. 法式燉蛋泡沫咖啡
法式燉蛋泡沫咖啡
⍥ 4. 玫瑰鮮奶咖啡
玫瑰鮮奶咖啡
行得累,在The One 的辦館是一個好地方休息,食件吐司,飲杯咖啡。
Coffee and Toast
2021-07-11
鹹牛肉芝士吐司
法式燉蛋泡沫咖啡
玫瑰鮮奶咖啡
Coffee and Toast
行完街係The One搵左個地方坐下,飲杯野食件Cake🍰呢到最特別係佢啲指定咖啡可以打印一啲logo或者download 佢個app上載自己上要的圖案都得。🔸棒子鮮奶咖啡☕️我就揀左印佢啲預設logo,Enjoy Every Moment 😎都印得幾靚喎。咖啡飲落比較重奶味,加左棒子醬都唔錯。🔸棉花糖朱古力🍫朋友要左凍朱古力,都夠香濃,同好大杯。🔸鹹牛肉芝士吐司🍞想食少少野,叫左件吐司,一上碟超香!好香芝士味,仲有做到拉絲嘅效果😋🔸柚子蘋果芝士蛋糕🍰係比較實啲嘅芝士蛋糕,中間食到有粒粒嘅唔知係蘋果定柚子果肉😋呢到都幾好坐,靜靜地,有人仲帶左電腦做野,唔錯!
行完街係The One搵左個地方坐下,飲杯野食件Cake🍰

🔸棒子鮮奶咖啡☕️

🔸棉花糖朱古力🍫
朋友要左凍朱古力,都夠香濃,同好大杯。

🔸鹹牛肉芝士吐司🍞

🔸柚子蘋果芝士蛋糕🍰

呢到都幾好坐,靜靜地,有人仲帶左電腦做野,唔錯!

下午茶
  • 鹹牛肉芝士吐司
#跟住我食唔中伏.自從上次假日去完葵涌辦館寶寶就天天都嚷著要吃吐司🍞昨天就帶她到尖沙咀分店再吃順便我又可以享受一下 #coffeetime☕.可能是平日,即使是市區感覺都不會太逼人在商場裡面都感覺放鬆,很舒服!位置不多,但都有很多位置可以 #打卡跟朋友來坐坐聊天都非常合適❤️.這裡除了有咖啡,我還看中了養生又健康的紅棗茶甜道適中沒帶酸,入囗順滑又暖身,非常好喝😆咖啡就必定要選拉花😍超美美da~.寶寶選了[綿花糖吐司]吃得超級開心,而且看著這吐司已經美得心情很好因為綿花糖+巧克力醬甜度都高很適合慢慢吃😌再呷一口濃香咖啡 #幸福呢.除了吐司,都可以選擇[是日蛋糕]我選了[蘋果生芝士蛋糕]🍎這個不太甜👍🏻而且真的吃到一顆顆蘋果肉✨最後都是寶寶爭著吃光光😆#媽媽吃乾吐司好了#媽媽很餓但媽媽不說...#看到寶寶吃得開心媽媽就開心#ca師奶餐廳_尖沙咀
#跟住我食唔中伏
自從上次假日去完葵涌辦館
寶寶就天天都嚷著要吃吐司🍞
昨天就帶她到尖沙咀分店再吃
順便我又可以享受一下 #coffeetime☕
可能是平日,即使是市區感覺都不會太逼人
在商場裡面都感覺放鬆,很舒服!
位置不多,但都有很多位置可以 #打卡
跟朋友來坐坐聊天都非常合適❤️
這裡除了有咖啡,我還看中了養生又健康的紅棗茶
甜道適中沒帶酸,入囗順滑又暖身,非常好喝😆
咖啡就必定要選拉花😍超美美da~
寶寶選了[綿花糖吐司]
吃得超級開心,而且看著這吐司已經美得心情很好
因為綿花糖+巧克力醬甜度都高
很適合慢慢吃😌再呷一口濃香咖啡 #幸福呢
除了吐司,都可以選擇[是日蛋糕]
我選了[蘋果生芝士蛋糕]🍎
這個不太甜👍🏻而且真的吃到一顆顆蘋果肉✨
最後都是寶寶爭著吃光光😆
#媽媽吃乾吐司好了
#媽媽很餓但媽媽不說
#看到寶寶吃得開心媽媽就開心
#ca師奶餐廳_尖沙咀
2021-07-13 41 浏览
很久沒有來這裡吃東西了,經過附近就來飲杯飲品,再吃點東西休息一會兒吧☺。店舖位於尖沙咀The One 5樓,環境裝修不同了,用餐的枱子多了很多。下午茶時間有套餐供應,以輕食和甜品為主🙈。-💥玫瑰鮮奶咖啡 HKD$38,可以另加HKD$10製作喜愛字句/喜歡的照片,這次選擇了自己的照片🙈。任何時間也要好好享受,做人也會開心一點😛。這杯咖啡味道香濃,散發著玫瑰香味,味道不會太甜,還有玫瑰花花瓣做點綴😍。-💥蜜桃梳打 HKD$38,這個帶漸變層賣相,底下還有果肉所以口感豐富。飲品味道酸酸甜甜的,既開胃又解渴,夏天飲這個不錯的。-💥蜜糖牛油吐司 HKD$26 / 黑松露油芝士吐司 HKD$48,店家有多款吐司選擇,有甜食/咸食選擇。蜜糖牛油吐司味道甜甜的,牛油味很香😍。黑松露油芝士吐司是個邪惡又美味的組合,熱辣辣時還可做到芝士拉絲的效果🙈。-平日來人流不會太多,可以慢慢地坐下來休息一下。食物質素不錯,價錢一般,食物有優惠價跟餐加購飲品😆。

2021-07-12
2021-07-08 22 浏览
The One 5樓的辦館,有各款特色飲品、吐司和蛋糕,吐司有鹹有甜,飲品有咖啡、茶、梳打類,逛完商場就可以來坐坐,喝杯飲品吃一下小食休息一下黑松露油芝士吐司 $45吐司超厚,邊位烘得很香脆,上面鋪上厚厚的芝士,芝士味濃郁,一咬更有拉絲效果,上面的黑松露油散發陣陣香氣,黑松露油加上芝士滋味滿滿,吃完整塊都很飽紅豆鮮奶抹茶 $42抹茶味很香濃,沒有額外加糖,甜味都是來自紅豆蓉,所以不會太甜,用上鮮奶很香滑,清新可口

黑松露油芝士吐司 $45

紅豆鮮奶抹茶 $42
2021-07-07 26 浏览
行街行到攰,所以就坐低飲杯嘢同食少少嘢🙈,咁先有力氣再去血拼!黑糖焙茶鮮奶($3️⃣9️⃣)我覺得飲鮮奶一定要飲熱嘅☺️。佢個拉花好靚😍,飲落去焙茶味比較重,有少少黑糖香,慢慢你會感受到鮮奶味。甜度唔高,好啱我!法式燉蛋泡沫咖啡($4️⃣3️⃣)我好鍾意佢個杯😍,細細個,好得意。佢上面有一層焦糖,同泡沫咖啡一齊飲好香☕️。店員好細心咁提醒話凍野甜味冇咁重,如果鍾意甜啲嘅朋友可以揀返熱飲。棉花糖吐司($4️⃣8️⃣)呢個配咖啡好夾,佢上面鋪滿棉花糖😋,可想而知都應該幾甜,佢燒到啲棉花糖溶溶地,好似BBQ咁🤣,同咖啡一齊飲可以中和返個甜度。黑松露油芝士吐司($4️⃣5️⃣)超鍾意食呢個😝,佢啲芝士厚到呢!塊多士脆脆地,然後啲芝士係可以拉出嚟嗰隻😍,仲有黑松露嘅香味,呢個食完想再食!藍蝶北極星($4️⃣5️⃣)走嗰陣時仲叫咗杯凍領拎走,一路行一路飲,佢係漸變色,顏色好靚😍。味道係提子味,仲有蒟蒻喺入面,夏天飲幾開胃同埋可以消下滯~

黑糖焙茶鮮奶($3️⃣9️⃣)

法式燉蛋泡沫咖啡($4️⃣3️⃣)

棉花糖吐司($4️⃣8️⃣)

黑松露油芝士吐司($4️⃣5️⃣)

藍蝶北極星($4️⃣5️⃣)
2021-07-06 21 浏览
-🔸棉花糖吐司 $48🔸火腿芝士牛角酥 $32🔸黑松露油芝士吐司 $45🔸特色印字鮮奶咖啡 $46🔸特色印字鮮奶抹茶 $46-星期日放假同朋友去行街,行到攰喺The One搵到依間cafe歇歇腳,食件多士飲杯咖啡。見佢嘅咖啡可以印客製化嘅圖案或者文字,非常有心思啊!同朋友都各整咗一杯,揀咗療癒系嘅文字,「Good things take time」同埋「Keep life simple」,打卡一流。我飲咖啡嘅揀咗Latte,啡底唔錯,朋友唔飲咖啡嘅就揀咗Matcha Latte。吐司就有鹹有甜,我食咗好香嘅黑松露油芝士吐司,芝士份量好多,同好香黑松露香氣,朋友嘅牛角酥都好鬆化呢。最後心思思都係叫多份棉花糖吐司,好似BBQ會燒嘅棉花糖麵包咁,滿足吓甜品胃。
🔸棉花糖吐司 $48
🔸火腿芝士牛角酥 $32
🔸黑松露油芝士吐司 $45
🔸特色印字鮮奶咖啡 $46
🔸特色印字鮮奶抹茶 $46

係The One行街行到攰攰地冇乜energy🥱即刻揾間Cafe 坐低食個tea 黎補充下先🤪👉🏻火腿芝士牛角酥🥓🥐💰HKD 3️⃣2️⃣牛角酥好鬆脆用刀切落去嘅時候係脆到咔咔聲😂火腿芝士呢個經典嘅配搭真係幾時都咁正🤟🏻👉🏻黑松露油芝士吐司🧀🥪💰HKD 4️⃣5️⃣呢個一上碟嘅時候就聞到超香嘅黑松露味加埋芝士真係好邪惡既配搭🤪👉🏻鮮奶抹茶🍵💰HKD 4️⃣0️⃣➕1️⃣0️⃣(印字)沖得幾好飲🤣奶味都夠最得意既係加錢仲可以係指定既幾款飲品上面加番佢指定圖形或者可以俾你既相print 個樣上去不過印相的話應該只可以印到d 線條簡單既照片但玩下都幾得意既都係加$10~$18😛👉🏻焦糖鮮奶咖啡☕️💰HKD 4️⃣2️⃣呢個真係要讚讚佢😆我朋友落單果陣同左店員講話想要少奶店員好友善咁問佢係咪牛奶敏感之後仲幫佢轉左燕麥奶超級貼心☺️👍🏻

係The One行街行到攰攰地

💰HKD 4️⃣5️⃣
呢個一上碟嘅時候就聞到超香嘅黑松露味
加埋芝士真係好邪惡既配搭🤪

👉🏻鮮奶抹茶🍵
💰HKD 4️⃣0️⃣➕1️⃣0️⃣(印字)
沖得幾好飲🤣奶味都夠
不過印相的話應該只可以印到d 線條簡單既照片