2023-02-21 175 浏览
每次老闆都要由頭到尾介紹真係好專業真係好好好味到不得之了真心推介一定要去食👍👍👍性價比高美食😋😋我一定要帶朋友再嚟食香辣豬軟骨煲(濃濃嘅麻辣香)拖肥牛油粟米 (拖肥醬好特別)煲呔魚脆脆 一口炸雞塊焗芝士忌廉菠菜馬拉魚蛋配自家製一百度辣油皇牌烤爆汁雞 (好食到一個人想食一隻)西班牙烤爆趣乳豬 (21天豬BB肉質太滑了)辣粉雪糕球 (雪糕配辣椒估你唔到咁夾)廚師秘製特濃朱古力磗 (一定要再食)
每次老闆都要由頭到尾介紹真係好專業
真係好好好味到不得之了
真心推介一定要去食👍👍👍
性價比高美食😋😋
我一定要帶朋友再嚟食
香辣豬軟骨煲(濃濃嘅麻辣香)
拖肥牛油粟米 (拖肥醬好特別)
煲呔魚脆脆
一口炸雞
焗芝士忌廉菠菜
馬拉魚蛋配自家製一百度辣油
皇牌烤爆汁雞 (好食到一個人想食一隻)
西班牙烤爆趣乳豬 (21天豬BB肉質太滑了)
辣粉雪糕球 (雪糕配辣椒估你唔到咁夾)
廚師秘製特濃朱古力磗 (一定要再食)
2023-02-20
2023-02-21 145 浏览
🌶️辣雞之選🐥食雞一定諗起您,食辣一定諗起您✨#大角咀#晚餐之選#聚會好地方#食雞#辣椒🌶️#天然味道#有本土特色#酒精飲品辣辣雞肉煲🧉最欣賞個辣汁,初初食落去係微辣,慢慢就會辣味岀現,好鐘意個種滲透雞內臟既感覺🐥✨特別既係雞肉之外,仲有雞肝,雞腎,雞潤,雞心🫀雞腸!🐤雞雞內臟煲🐤食咩自己話事🥢🍅蕃茄大蝦意粉🍝酸甜既蕃茄汁🥫沾滿每條意粉,令人開胃🍝另外配上5隻新鮮大蝦🍤令整個意粉更上一層樓🕺🏻🧀芝士雞肉餅🍘豐滿既雞肉,一咬落去全部雞肉,仲有拉絲嘅芝士🧀有外國風味,本土特色。上碟熱度剛剛好🤲🏻🍸墨西哥🇲🇽辣椒🌶️紅桑,檸檬汁🍋雞尾酒🍹用上天然辣椒🌶️辣味由淺入深,慢慢滲入喉嚨🌶️有層次感之餘,仲有一種好另類既感覺,甜度剛剛好✨有檸檬汁,口感特別好清新有少量酒精🍸唔飲酒既朋友仔,都可以飲到👍飲完唔會醉✨
🌶️辣雞之選🐥食雞一定諗起您,食辣一定諗起您✨

辣辣雞肉煲🧉
✨特別既係雞肉之外,仲有雞肝,雞腎,雞潤,雞心🫀雞腸!
🐤雞雞內臟煲🐤食咩自己話事🥢

🍅蕃茄大蝦意粉🍝
酸甜既蕃茄汁🥫沾滿每條意粉,令人開胃🍝
另外配上5隻新鮮大蝦🍤令整個意粉更上一層樓🕺🏻

🧀芝士雞肉餅🍘

🍸墨西哥🇲🇽辣椒🌶️紅桑,檸檬汁🍋雞尾酒🍹
用上天然辣椒🌶️
有檸檬汁,口感特別好清新
有少量酒精🍸唔飲酒既朋友仔,都可以飲到👍飲完唔會醉✨

識飲識食嘅你一定知道大角咀雲集各款美食,今天比我發掘到一間新開業雞肉料理店。店外有露天位置啱哂鍾意chill住食嘅你,室內位置舒適寬敞,更可間出獨立位置開派對🥳🎊有別於坊間食店,此店主要以雞為主題的新派料理,供應雞的不同部位,用多種烹調方式: 由烤全雞至雞尾、內臟、外皮等不同菜式😋🍽🔶️烤全雞🔸️選用負離子仿碳火燒烤雞爐 ~ 能精確控制仿似人工技術,烤出炭火燒烤味道,不但肉質更鮮美且保持水分不流失,吃得更安全健康。🔸️嚴選優質尋香雞 ~ 脂肪豐富雞皮厚,烤熟後脂肪轉化為雞汁,雞肉不油膩; 且通過香港標準及檢定中心38種必檢項目並獲頒證書,確保食品安全。🔸️烤雞端出來時香噴噴,金黃酥脆的外皮配上鮮嫩多汁的雞肉,再配上十款不同特色的醬料,由激辣到不辣均有,令口感昇華更高層次!🔶️秘製香辣豬軟骨豬軟骨烹調得非常入味及酥香鬆軟,咀嚼出微微辛辣口感,讓惹味度大大提升。🔶️無心彎彎粟一燒 (燒粟米)粟米烤得充滿焦香,一片片呈月兒般彎狀,塗上秘製醬料,質感豐厚,甜絲絲滋味無窮!🔶️北海道魔鬼多舊魚 (魔鬼魚)魔鬼魚肉質滑溜,外層炸得十分香脆,點上醬汁十分有咬口。🔶️食一粒少一粒骨膠原 (雞軟骨)炸得勁有嚼勁的雞軟骨

🔶️烤全雞

🔶️秘製香辣豬軟骨

🔶️無心彎彎粟一燒 (燒粟米)

🔶️北海道魔鬼多舊魚 (魔鬼魚)
魔鬼魚肉質滑溜,外層炸得十分香脆,點上醬汁十分有咬口。

🔶️食一粒少一粒骨膠原 (雞軟骨)
炸得勁有嚼勁的雞軟骨,邊食邊飲酒真是絕配。

🔷️X-1493辣粉雪糕
朱古力雪糕混入辣椒絲、辣椒粉同酒,入口甜中帶點辣,就像品味人生!

🔷️飲品:
Gunner (non alcoholic)
Mimosa (classic cocktail)

🎯特別推介超值半自助午餐$88: 主食(3款雞擇1)+自助沙律(多款配料)+湯(天天新款)+飯/意粉/蒜蓉包 <另可以優惠價追加飲品/小食>

㊙️店內還供應本地辣椒品牌X-1493多款辣椒粉/辣醬,食完大餐仲可買埋番屋企慢慢享辣!
2023-02-15