2018-10-13 191 浏览
成日經過見到,想試好耐,終於可以一家人黎試下啦。間店係樓上,行上去個轉角位好難行😂要好小心慢慢行。卜左六點,上到去得我地一圍,之叫完野食先見到第二圍人,可能夜d會多d人掛?雖然知道出名食蟹,但因為我地懶得拆殼就無叫到😅四個人叫左四樣野,本身諗住叫多個炒蜆,但食完已經好飽,唯有下次再黎食啦~最鐘意個豆腐呀,食到停唔到口小炒王就偏咸左d撈埋xo醬食好味!好濃郁,好味啵煲完個湯d雞都ok總括黎講,幾抵食,唔係貴,會再黎試下其他菜既!唔滿意既係:要收花生茶錢之後再要加一
成日經過見到,想試好耐,終於可以一家人黎試下啦。
間店係樓上,行上去個轉角位好難行😂要好小心慢慢行。

雖然知道出名食蟹,但因為我地懶得拆殼就無叫到😅

黃金豆腐磚

最鐘意個豆腐呀,食到停唔到口

小炒王

小炒王就偏咸左d
蟹油炒面

撈埋xo醬食好味!

好濃郁,好味啵

煲完個湯d雞都ok

總括黎講,幾抵食,唔係貴,會再黎試下其他菜既!

唔滿意既係:要收花生茶錢之後再要加一

2018-10-10
黃金豆腐磚
蟹油炒面
2018-09-24 279 浏览
辣蟹舫係我今日一收左工就去既地方黎,地方都真係算得上叫做非常之就腳,都真係算得上係非常之有水準既餐廳黎,我好喜歡辣蟹舫!!!!!!!避風塘炒聖子蝗好香,份量都真係算得上係幾多既,個聖子既味道都同樣係好食得不得了,真係好抵讚,令到人心花怒放呢,所以,呢一餐真係令我滿意到不得了呢,一間餐廳岩曬鐘意食海鮮既我呢!!!!!我係完完全全能夠切身感受到呢一間餐廳既誠意同水準呢!我好喜歡辣蟹舫,你地唔係唔試!!

我係完完全全能夠切身感受到呢一間餐廳既誠意同水準呢!

我好喜歡辣蟹舫,你地唔係唔試!!
2018-09-17
2018-09-20 211 浏览
難得今日係放假既日子,當然要去好既餐廳食好既海鮮了!!!!!!!!有新鮮的食材自然有鮮味的成品,有生猛既海鮮自然有鮮甜既味道,有細心既廚師自然有完美既餸菜了!!!!!!!!!!避風塘炒蜆辣得來香口,香口得來鮮甜,配上爽口粉絲簡直完美佳品呀!!!!!!!!!!燈光好舒服,令人好享受辣蟹舫呢度既環境同埋氣氛,認真正呀!!!!!!!!!!我下次一有機會就會同身邊既朋友同事一齊泥食辣蟹舫!!!!!!!!!

2018-09-18
用餐时段
2018-09-19 202 浏览
今日就去左長沙灣既呢一間辣蟹舫個度食佢地既鎮店之寶,就係避風塘炒蟹了!!!!!!!!!!好彩老豆佢冇老人痴呆,記得一早就打去book定枱,本來五百八十八蚊既蟹,而家我地三百九十九蚊就賣到單了!!!!!!!!!!廚房係上枱個陣話有1斤2兩重,我地拿上手個陣都認為係絕對冇呃秤呢!!!!!!!!!!鐘意食辣野既你一定要試下黎辣蟹舫!!!!!!!!好欣賞下呢度D避風塘炒蟹,下次會再返黎book枱!!!!!

鐘意食辣野既你一定要試下黎辣蟹舫!!!!!!!!
好欣賞下呢度D避風塘炒蟹,下次會再返黎book枱!!!!!
2018-09-07
2018-08-11 560 浏览
食物差,環境差,地點差,服務差。 價錢貴,冇味道。 燉湯成$300 ,冇味道。 招牌辣炒辣蟹$588,油浸一樣,沒有味道,只有過期油溢味,蟹太不新鮮。 老闆話轉左廚師,所以係咁差d,話左個廚師,但錢一樣照收。鮑魚冇味道,訂位時話有8折,但佢話送左鮑魚就冇,除返條數即HKD 70/隻。黃金炸蝦,冇蛋黃,一堆炸米粉薦底,完全唔知佢想點,洒樓炸蝦角仲好味。茄子牛仔粒,完全分唔出邊舊係茄子,邊舊係牛仔粒,啲雪藏牛仔粒又霉又爛。廁所又有人煲煙,污糟邋遢。冇乜服務,仲要收+1 工廠區,停車場要搭車𨋢,又冇免費停車。食食下部冷氣機仲嚴重滴水,阿姐俾個剛剛洗杯的盆過來盛住,咁當然會彈到週圍都係,之後佢就攞條布去墊個盆,但又唔理d水其實已經滴到個客衣物和手袋上面,搞左一陣先叫我地轉桌,但好笑嘅係轉桌要我地自已拎哂d野,我冇攞自已個杯,之後就一直都冇杯用。每位埋單四百幾蚊,搵笨,回家個胃唔舒服,因為啲嘢食太多油。仲要煮返個公仔麵食先夠飽。
食物差,環境差,地點差,服務差。 價錢貴,冇味道。

燉湯成$300 ,冇味道。
廁所又有人煲煙,污糟邋遢。
冇乜服務,仲要收+1
工廠區,停車場要搭車𨋢,又冇免費停車。

庆祝纪念
生日
  • 連清水都有漂白水味
2018-08-01 540 浏览
與朋友共進餐,選擇了一間環境又好又招呼不錯,員工又好有禮貌的餐廳。位於長沙灣順寧道。位置比較偏入,但通常好食又高質素的餐廳沒有人不知的。餐廳環境非常好,無論係燈光定係坐位全部都好好,一進餐廳員工也很熱情招待,帶領我們就座,呢個位已經係加曬分啦.唔錯.唔錯,兩個人就叫左一個生焗大蝦煲$108,大大煲,我都幾滿意加,而且D蝦全部都好新鮮,真係好LIKE,證明呢一間餐廳簡既食材全部都好令,絕對絕對唔會馬虎了事LIKE!!!!!!!!

今日去咗我平時最鍾意去既辣蟹舫今日食黃金拆肉賴尿蝦,避風塘炒蟹,話梅涼瓜,黃金豆腐,雞煲翅。樣樣都系我最愛 , 以前我對賴尿蝦冇乜興趣因為我唔想自己剝殼又唔想介親自己個嘴😂你可以話我太懶😂自從食完依間嘅賴尿蝦真係返唔到轉頭 仲可以有幾種唔同口味 除咗黃金煮法仲可以試吓避風塘煮法❤️不過價錢我覺得還可以以每隻計算😊值得一試👼🏻避風塘炒蟹依然保持到水準👍🦀中辣係最好味我覺得😚而雞煲翅好濃厚真係好足魚翅😏🐷下星期再同朋友尼食好西😍
2018-07-18
用餐时段
  • 黃金拆肉賴尿蝦
2018-07-23 476 浏览
係同朋友見面嘅日子啦,為左慶祝朋友生日,所以今日就食好啲,之前食過呢間辣蟹舫都好滿意,所以就揀呢間嚕!依到係好大既,而且坐位好闊落,一大班人泥都可以坐得好舒服,感覺上比其他係香港既餐廳更高級喔!上到D位呀,全部都係用木做,好正,而且夠私隱。環境不錯!餐單設計都幾靚。同樣地啲服務又好到上心口,店既環境好到冇得彈,而且燈光又好,唔會太暗,比人一種好舒服既感覺!!我係呢度食野食得好享受!呢度環境好,地方又大,大家一定要來
係同朋友見面嘅日子啦

2018-07-23 446 浏览
放工約左朋友去長沙灣食海鮮,來了辣蟹舫,因為出名的鎮店之竇好受歡迎,朋友滿心歡喜去食佢。餐廳係1樓,一坐低已經見到大大個辣蟹舫既招牌,招牌係紅色既好特別。呢度面積好大,而且坐得好舒服,但夜晚都幾旺場,即使冇BOOK位都可以好快入座,好高效率加!!!!。 餐牌設計吸引,選擇都不少。我們選了避風塘炒蜆,即使係好普通既菜式,廚師都可以煮到好唔同,好特別,令人好難忘,D炒蜆隻隻都好入味,D辣味完全冇搶曬蜆本身既鮮甜味,真係好難忘,好正!!!!!
2018-07-19 307 浏览
今晚好想食海鮮,要食得豐富,食得滿足,當然不能獨自快樂,一於搵人陪。搵邊個?邊個?當然找一個跟我同樣愛吃海鮮的人,咁就當然係我老豆啦,有其父必有其女,我倆都是海鮮迷,而且仲特別鐘意食蟹,一於找他陪我大吃一餐。呢度真係好易揾,長沙灣站 C2 出口, 步行約9分鐘就到,超方便! 一坐低,周圍既環境已經馬上令人心情喜悅。見到紅色大大個辣蟹舫招牌,好特別,係坐位既周圍有好多唔同既食物相,張張都大大張,未食已經睇到人流曬口水,呢度D裝潢真係好有心思,抵讚!!!!!
呢度D裝潢真係好有心思,抵讚!!!!!
2018-07-19 235 浏览
自從知道會同朋友食呢間就好期待!本身又中意食海鮮,而且仲最鐘意食蟹,我就係睇中佢個黑松露焗蟹!好似好正,好香咁,即刻就想去試,結果果然冇令我失望,好香好濃既黑松露味,我真係好LIKE呀!!餐廳餐牌都唔少選擇,揀都揀左好耐,因為樣樣都好似好正,佢地仲有個黃金流沙蠔,我原本仲以為佢會好細隻,原來唔係,係好大隻加,而且仲好好味,我一口氣食左兩碟,食到外層沾左D蛋汁再裹炸粉去炸,所以外層好香,而蠔入邊有流沙,我真係覺得好正,焾得黎有嚼勁,必點!
自從知道會同朋友食呢間就好期待!本身又中意食海鮮

2018-07-18 222 浏览
心血來潮想食海鮮,加上近排工作壓力大,所以一於放縱吓,食好啲之前聽朋友講呢到D海鮮唔錯,咁啱嚟開長沙灣,所以就決定入嚟試吓裝修好特別又好吸引到我既辣蟹舫,最鍾意佢隻避風塘辣蟹 ($288)真係好正,大大隻,好有蟹味,不得不提既係服務員做野好快,我地7點嚟到,已經人頭湧湧,但我地都只係等左幾分鐘就有得食,泥得呢度既,基本上個個都係食海鮮!呢度煮既蟹好多種食法,基本上你講得出既都有得食。我見咁多人都叫左避風塘炒蟹,所以我都唔執輸,叫番個鎮店之寶 $288,呢個不愧為鎮店之寶,一個字---正!!!!

2018-07-06 312 浏览
是咁的。今日呢就同朋友過去深水埗睇下有冇啲咩好嘢食。行吓行吓見到一個陰暗處有塊燈牌。真係超級隱蔽我仲以為去咗鬼屋 誰不知上到去。就係樓梯嘅位置撞到個人。當堂嚇一跳然後得啖笑 其實上到去個環境都好舒服。但係我就唔明點解個門面咁噏耷。上到去一種世外桃源嘅感覺估唔到係食啲好好食嘅嘢。我啲朋友仲笑我係咪揀錯地方。 上到去就食咗招牌避風塘炒蟹。肉質鮮甜彈牙。特別係依個避風塘拆肉賴尿蝦。咁大個人都未試過食咁大隻。聽老細講係泰國返嚟飛機貨。但係繁忙嘅時間真係出菜時間比較慢。我都希望佢哋呢樣嘢可以改善下。 整體感覺上其實唔錯。冇達哥中伏嘅感覺。 最緊要係冇催我走。打埋鋪王者都得。

誰不知上到去。就係樓梯嘅位置撞到個人。當堂嚇一跳然後得啖笑

估唔到係食啲好好食嘅嘢。我啲朋友仲笑我係咪揀錯地方。

。我都希望佢哋呢樣嘢可以改善下。

整體感覺上其實唔錯。冇達哥中伏嘅感覺。

最緊要係冇催我走。
打埋鋪王者都得。
2018-07-06
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 避風塘炒蟹
  • 黃金豆腐
  • 沙津黃金流沙蝦球
2018-07-02 367 浏览
距離光顧此餐廳已有一年多時間。其中最為驚嘆則是第一次,還記得在香港這石屎森林中尋找美食都不簡單。從朋友介紹得知此餐廳,決定去試一試雖然環境比較一般,但清潔卻是做得很到位,充滿香港本土風味的蝸居風格😂😂 ( 就是座位比較迫其中避風塘炒海鮮味十足 ,海鮮和蒜的味道融合,令人驚艷。也得到老闆娘的招呼 ,就算是小小的問題也願意與我們溝通(🤣自己也好像有點過分雖然一年之間最驚喜是頭一陣子。途中也得知因為師傅變動而水品質素下降,較為失望😞也因此好一段時間沒有去。最近得知老闆娘的女兒與她男朋友一起重新經營,想不到竟然重拾當初的味道。也令我這位熟客一度回頭。

也因此好一段時間沒有去。

最近得知老闆娘的女兒與她男朋友一起重新經營
,想不到竟然重拾當初的味道。也令我這位熟客一度回頭。
避風塘炒蟹
2018-06-19
等候时间
5 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
避風塘炒蟹
  • 黃金豆腐
  • 沙津黃金流沙蝦球
2018-06-21 393 浏览
今次同屋企人去食蟹,價錢雖然唔平,但質素都幾好,值得再去!避風塘炒蟹: 因為唔係好食得辣,所以嗌左小小辣,但同樣都好好食,好香口,少辣得尼亦不失避風塘嘅風味。黃金帶子: 外面炸得幾鬆化,帶子都好食,不過比之前試過既黃金蝦較為遜色。南乳粗齋煲: 都係普通中菜,賣相一般、味道OK。
今次同屋企人去食蟹,價錢雖然唔平,但質素都幾好,值得再去!

南乳粗齋煲: 都係普通中菜,賣相一般、味道OK。
2018-06-10
  • 避風塘炒蟹