2025-05-17 0 浏览
呢間越茶香係香港人首創茶飲品牌,近中環街市,返工同放假日子都見好多人排隊有奶茶、鮮果茶、原葉茗茶、檸檬茶、咖啡等系列,主打新鮮水果實打,無用任何果漿,食材全天然,用上純冰糖,茶葉使用最上乘春茶🥭生椰芒超級好喝!大力推介‼️似香港人飲開嘅芒椰奶西好多料,有西米、芒果、椰汁,超濃郁‼️標準糖都唔會太甜🌼龍眼桂花冰清香微甜,有桂花蜜香,好解暑,整體配搭好好👍🏻🚩越茶香 (中環) @vetea_2024 📍中環閣麟街9-11號地舖

🥭生椰芒
超級好喝!大力推介‼️似香港人飲開嘅芒椰奶西
好多料,有西米、芒果、椰汁,超濃郁‼️標準糖都唔會太甜

🌼龍眼桂花冰
清香微甜,有桂花蜜香,好解暑,整體配搭好好👍🏻

🚩越茶香 (中環) @vetea_2024
📍中環閣麟街9-11號地舖
  • 生椰芒
2025-05-15 0 浏览
呢間茶飲店已列入我嘅Favourite List!本身好喜歡桂花香味,竟然有一間飲品店係有咁多款桂花嘅飲品,簡直係桂花Lover嘅福音(☆_☆)仲要店舖有埋打卡花花鏡🌸因為太多桂花嘅選擇(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)店員超友善講解,佢推介咗好多人揀嘅龍眼桂花冰,成杯都係來自水果嘅甜味,飲第一啖已經正中我的紅心!另外一杯揀咗芝芝桂花大紅袍,因為想試真啲佢個茶底,桂花清新同意亦有濃郁嘅茶味,連平時唔喜歡飲奶蓋嘅朋友都覺得佢嘅奶蓋做得唔錯!暫時香港獨有,得中環一間,希望佢哋會開多啲分店,我會好經常幫襯(。 ́︿ ̀。)價錢參考

呢間茶飲店已列入我嘅Favourite List!

價錢參考
$32 (其他)
2025-05-15 0 浏览
點解無人講!今日經過中環,發現到呢間由香港本地人首創嘅品牌茶飲店~VETEA越茶香!淨睇外牆banner已經好打卡,即刻吸引左我去飲!多樣選擇眼花撩亂😵‍💫好彩細心嘅店員推介,就揀左佢哋嘅招牌特色「龍眼桂花冰」,佢地嘅茶葉係4月份第一批優質上乘嘅春茶,鮮香濃郁,第一啖入口到飲完都咬到龍眼肉粒,真材實料啊!而且店員都有講佢哋採用嘅係純冰糖,飲落無咁多化學成份!而水果茶亦都用左新鮮水果實打製作,純天然無加任何果漿或色素㗎,就揀左生椰芒!真係粒粒芒果肉,同生椰漿&西米好夾!靜靜雞話比大家知,VETEA係Hong Kong only😆😆😆想飲到咁上乘嘅靚茶飲就要快啲去中環啦!@vetea_2024🥤VETEA越茶香 (中環)#VETEA #越茶香 #原葉鮮萃 #源自香港 #無添加 #天然 #水果茶 #桂花茶 #上乘春茶 #新鮮水果 #非連鎖店 #茶飲小店

@vetea_2024
🥤VETEA越茶香 (中環)

• 桂花龍眼冰
  • 生椰芒
2025-05-14 0 浏览
放工經過這間新開業的「越茶香 VETEA」,是一間香港人首創茶飲品牌🥤🧋,一於試下先👍🏻店家是採用新鮮水果及純冰糖,並沒有使用任何果漿,食材天然及無加工,更使用最上乘的春茶,即4月份第一批的優質茶葉🍃🌱一於點了2杯店家的招牌🤪龍眼桂花冰 $36店家採用手剝龍眼肉,果肉飽滿多汁,加入淡雅清香桂花凍🍃夏日消暑必飲☀️,解渴又養顏❤️鮮芒甘露 $36每日現切新鮮芒果🥭,整杯芒果肉滿滿,芒果粒好清甜,再加入西柚,西柚的酸度可以平衡芒果的甜度,果香層次豐富,解膩又醒神🤩

一於點了2杯店家的招牌🤪

2025-05-09
龍眼桂花冰
鮮芒甘露
2025-05-13 0 浏览
越茶香(香港) vetea 地址: 香港中環閣麟街9-11號地舖電話: +central 新開茶飲品,中午食完lunch 行過門口勁多人,買杯返公司慢慢飲當tea ,充充電在忙碌中等自己開心下!點了杯 cheese berries $41 ,香港人首創茶飲品牌,食材全天然,新鮮水果打無落syrup,紅色加上白色奶泡層foam,好comfort 龍眼桂花冰,用冰糖,好多龍眼肉呀,茶葉用春茶4月份第一批優質茶葉,甜中帶茶醇。呢間幾抵飲,醇茶,檸檬茶,果茶,咖啡茶都有,排長龍是有原因的!#tea #手搖 #中環 #茶@
越茶香(香港) vetea
地址: 香港中環閣麟街9-11號地舖
電話: +

#tea #手搖 #中環 #茶

@
喺中環lunch time行過橋底見到條人龍,點知係一間新開嘅香港自家製茶飲店!呢度主打無加工、純天然食材,啱晒追求健康嘅我哋! 整體兩杯都好啱口味~ 真材實料同健康嘅理念真係值回票價!下次經過必定再返嚟試其他款店員超熱情,主動同我哋講解佢哋點樣用新鮮水果即打,冇用果漿而係用純冰糖代替,甜得更清潤。茶底方面,佢哋用上第一批春茶,話係最頂級嘅茶葉。今次試咗兩款招牌飲品:龍眼桂花冰同芝芝芒芒,質素又真係有D唔同🏅芝芝芒芒入口爆發清甜嘅芒果味,芒果肉啖啖都好甜,一啲都唔酸,食得出係新鮮芒果即製。芝士層比想像中唔膩,輕輕鹹香得來好順滑,茶底茶香清新。而純冰糖嘅甜度好自然得黎唔會覺得假甜~ 好味~⭐️龍眼桂花冰杯入面滿滿嘅龍眼肉同桂花凍,好足料~ 龍眼肉同桂花凍都有咬感!口感層次好豐富。我自己就好鍾意呢杯飲品~

🏅芝芝芒芒

⭐️龍眼桂花冰
2025-05-10
下午茶
  • 龍眼桂花冰
2025-05-12 0 浏览
Lunch同同事飲番杯手搖,見到中環有新開店,就試下先😊香港人首創自家茶飲品牌,VETEA越茶香,以桂花入饌口味茶飲最為signature 🥰🌟桂花鮮奶大紅袍桂花味好香,好清新,岩曬夏天飲既口味,茶香幼滑,使用最靚茶葉春茶,而且入面仲有桂花凍,粒粒細細粒! 甜道不過甜,採用純冰糖!🌟龍眼桂花冰炎炎夏日當然飲番杯,夠清爽,龍眼桂花冰沒有冰粒口感,泡沫好棉密,衝擊咗我對沙冰茶飲嘅應知!第一啖龍眼味非常突出,無加工,食材全天然!跟隨就有淡淡桂花味,入面仲有細細粒龍眼肉同桂花凍,口感勁豐富!個人大推👍🏻解暑一流另外,仲有多款水果茶飲,用上新鮮水果打製,絕無添加任何果漿,下次要試埋!
Lunch同同事飲番杯手搖,見到中環有新開店,就試下先😊

🌟桂花鮮奶大紅袍

🌟龍眼桂花冰
第一啖龍眼味非常突出,無加工,食材全天然!

2025-05-12 0 浏览
這一輪經過中環長電梯總是聞到濃濃茶香,原來是開了香港首家本地茶飲品牌,茶葉使用最上乘春茶,門口就看到桂花茶葉,聞到茶香真的很難不喝☺️這裡的茶飲款色特別多,首選當然是桂花系列☺️還有純茶、奶蓋系列、奶茶系列和果茶等~🟣龍眼桂花冰一杯裡面有很多清甜的桂花凍和新鮮飽滿的龍眼肉,沒有額外加糖所以甜味都很天然也不會太強烈,越喝越解渴。🟣芝芝桂花大紅袍大紅袍的茶香好鮮明,尾段會有陣陣淡然的桂花香,加了半糖也不會太甜反而是剛剛好,芝士奶蓋很滑,無論攪拌喝還是直接喝都不錯☺️

🟣龍眼桂花冰

🟣芝芝桂花大紅袍

2025-05-12 0 浏览
中環新開香港人首創茶飲店🤓1. 桂花龍眼冰 $36有淡淡嘅桂花香 龍眼味都幾突出 滿滿龍眼味 飲落感覺無加工 食材天然咁 好似係新鮮水果實打 無用任何果漿 純冰糖 但仍然係甜 夏天飲透心涼2. 芝芝桂花大紅袍 $29芝芝奶蓋十分香濃 飲落滿滿泡沫又有芝士嘅咸香 茶底濃郁 有啲回甘 相信茶葉嘅來貨都係靚料PS 平日中午時間十分多人 相信唔少打工仔係食完飯時間買嘢飲 記住要提早落單 咁就可以避免等太耐 又有得飲📍越茶香 中環閣麟街9-11號地舖
中環新開香港人首創茶飲店🤓

1. 桂花龍眼冰 $36

2. 芝芝桂花大紅袍 $29

📍越茶香
中環閣麟街9-11號地舖
2025-05-12 0 浏览
係中環返工見到間好綠好靚嘅鋪頭係長電梯下面, 實在太吸晴, 仲見到好多人排隊買, 我都去8 掛下試吓先!龍眼桂花冰入口清爽,龍眼肉甜美、桂花香氣淡雅,果肉新鮮,有桂圓蜜和桂花點綴! 仲飲到新鮮桂花茶的味道! 又唔會太甜! 睇到係用新鮮嘅茶葉! 芝芝莓莓 Cheese Strawberry草莓果香濃郁、冰沙口感細緻,搭配鹹甜芝士奶蓋層次豐富,標準糖甜度適中,綠妍茶底清新不搶味,整體清爽不膩, 又不會太甜! 而且顏色好吸晴!

2025-05-11 0 浏览
手搖飲品大部分都係台灣,少見香港人首創。店面好靚,仲有塊花花鏡打咭。見佢用鮮果肉,0色素,0香精,0添加劑,又用上乘春茶,仲有桂花,為炎炎夏日增添清新健康。🍹龍眼桂花冰好鐘意花香,見推介就試試,果然好香濃桂花味,絕對唔係香精。沙冰好綿滑,好似綿綿冰,仲飲到一粒粒龍眼肉。以為沙冰會好凍,飲到底會好淡,但呢杯冇,一直保持濃郁香氣,正👍🏻。🍹冰桂花美式怕飲唔到桂花香,叫少甜。店員話固定冰固定甜,因為佢地唔係用糖漿,係用冰糖,佢話無糖桂花香更出,又好,反正飲開黑啡慣左無糖,果然桂花好香濃,唔似咖啡😆,幾特別。

🍹龍眼桂花冰

🍹冰桂花美式

2025-05-07
外卖自取
下午茶
2025-05-10 0 浏览
小妹同豬去完中環大館行後,搭半山扶手電梯落去,見到一間新開的香港人首創茶飲品牌,門面以綠色為主打,外型好型😎 門口位置更有花花鏡面打卡位~ 行到熱辣辣,岩哂買杯手搖茶黎降暑,重點係標明以新鮮水果為主打,不使用任何果漿,飲落都覺得健康咗;茶葉採用最上乘春茶及純冰糖,味道更一流😋龍眼桂花冰🥤沙冰打得很細膩,完成沒有冰粒,龍眼果肉新鮮且非常香甜,桂花清新味道好配合,加上將桂花製作成啫喱狀,咬落好有口感,整體果肉多、彈牙清甜😋,茶底香,不錯👍🏻鮮莓果🥤🍓呢杯飲品採用新鮮士多啤梨製作,每口都咬到士多啤梨粒,多汁清甜,零添加糖分😁 整杯都滿滿果肉,加上士多啤梨的酸甜莓果醬,每口都讓人意猶未盡,養顏又解暑🍓呢間手茶飲店主張零加工、天然食材,飲落好健康,加上價錢合宜,岩唒天氣炎熱飲番杯凍飲冰涼綿密一下🥵

龍眼桂花冰🥤

鮮莓果🥤🍓

2025-05-09 0 浏览
中環新開咗間飲品店,經過見到都幾多人,同同事一人買咗一杯返公司試下。以為要等好耐,大概10分鐘左右都有了。同事買咗龍眼桂花冰,天氣最近好熱,消暑一流👍🏻👍🏻啖啖果肉,仲有清香桂花味,我試咗一啖,幾唔錯!我就買咗芝芝莓莓,芝士奶蓋再加草莓沙冰,飲得出係用新鮮水果直接打,無加果漿,真材實料,特別好飲,如果比較,我會鍾意呢杯多啲,飲完都幾飽肚😆😆下次可以試埋其他茶飲,新開張個時好似有推出優惠,但錯過了😆

下次可以試埋其他茶飲,新開張個時好似有推出優惠,但錯過了😆
2025-05-08 0 浏览
今日喺中環近扶手電梯見到一間超有氣質嘅飲品店,佢用上嘅顏色唔會好搶眼,但係就係一種華麗嘅氣勢,我都即刻停低望吓有咩買,最尾就買咗兩杯嘢飲,一杯俾自己,第二杯就俾朋友。呢度係香港人首創茶飲品牌,主打用新鮮水果,冇加果漿,所以感覺都好健康。茶葉更加係使用最上乘春茶。我第一杯要嘅就係龍眼桂花冰,沙冰打得好幼,好容易入口,加上而家咁熱咁翳焗嘅天氣,飲啲冰涼嘅嘢真係覺得好爽好正!有啖淡嘅龍眼味,加埋超香嘅桂花味,真係覺得好好飲!第二杯就係芝芝莓莓,基本上就係手打士多啤梨,好清甜 ,而芝士嘅上層亦都好順滑。

2025-05-08 0 浏览
到店打包「桂花龍眼冰」時令龍眼盛夏茶香清雅- 香港人首創茶飲品牌- 無加工,食材全天然精選純正桂花香茶打造獨家配方,零添加糖分輕甜無負擔拌勻後口感清甜加入飽滿手剝龍眼肉超多料勁有咬口,加上桂花香味勾魂滿足你對夏天的貪心,一杯釋放自然健康交響融入啖啖滋味!「港式檸檬紅茶」必點經典系列,豐富茶底醇厚回甘維C爆棚平衡又解暑,濃厚本土情懷加上新鮮切片檸檬清新提神又療癒,就喚醒冰涼透心回撞茶來青味,讓你的工作日常充充電多一份挑戰香甜酸爽質量
到店打包「桂花龍眼冰」
時令龍眼盛夏茶香清雅
- 香港人首創茶飲品牌
- 無加工,食材全天然

2025-04-30
用餐优惠