越棧越式湯粉專門店

越棧越式湯粉專門店

(已結業)
Viet's Choice
越棧越式湯粉專門店 (已結業)
tellmelafoodie
一般般
tellmelafoodie
2020-05-26
关注
今日點咗香茅豬扒撈檬、胡椒肉卷半份。肉卷用粉皮生菜包著帶酸醋醃過的紅、白蘿蔔絲及切條豬扒,咬落有淡淡的胡椒味。檬粉上依舊有一塊炸香的薄切豬扒,上有葱油,旁邊有炸乾葱、碎花生、少量生菜絲及青瓜伴在旁,撈檬嘅碌冧,味道唔突出,食飽就算。查看更多
doramui
越式湯粉
doramui
2020-05-23
关注
想食得清淡一啲,又想食下越式的話,越棧都係一個選擇 🙆🏻‍♀️呢間店舖比較大,座位隔得比較開,堂食都會安心啲,上菜速度都好快,可以簡單食個quick dinner 湯金邊粉既湯底採用牛骨熬製而成,唔會太鹹,加上芫荽、芽菜、洋蔥等材料,金邊粉烹調時間正常,口感不錯,如果唔鍾意金邊粉可以選擇河粉或檬粉🙆🏻‍♀️查看更多
sylvia996
一個人享受午餐
sylvia996
2020-03-26
关注
突然之間好想食越式河粉,於是嚟到太和既越棧。未到lunch 時間,所以唔多人,上菜都好快。我叫咗一碗炸蝦餅湯河,全走,要青檸辣椒,凍檸茶少冰少甜青檸辣椒係每次都要但都必要嘅,因為全走冇曬洋蔥芫荽等配料,湯底清新,配合辣椒既辣,再加上青檸既酸,係意外既爽呀!一啖河粉一啖湯,瞬間被K.O.炸蝦餅好脆而且熱辣辣,啖啖都有蝦肉同鮮味,份量仲好大tim呢到仲有其他特色野飲,但我只鍾情於凍檸茶。不過我認為下次黎可以試下其他款式!溫馨提示:食得辣嘅人真係可以試吓叫店員提供青檸辣椒🌶️查看更多
Rickybb14
方便 好食
Rickybb14
2019-07-19
关注
同屋企人去左食,叫左一個二人餐再加一個麵,三個人Share真係好飽。兩人餐,可以揀麵2款,可以揀撈檬﹑湯河或者係咖喱飯。每個麵可以揀一個送。可以揀豬頸肉﹑串燒﹑豬扒等等。豬頸肉撈檬佢既豬頸肉燒得岩岩好,個邊脆卜卜,而肉又唔會好老。再加埋佢自己調既醬汁,超級夾所以每次去,我都好鍾意叫尼個豬頸肉撈檬。佢既二人餐仲有2個送同一個時菜,都幾抵食。查看更多
+ 2
HeungSL
越食越滋味
HeungSL
2019-01-21
关注
呢間越南餐廳座位都幾多,味道亦唔錯幾正宗,我本身幾鍾意食生牛肉湯河(pho),覺得加埋青檸辣椒調味後非常之美味,另外香茅雞翼亦十分出色,炸得啱啱好,好香嘅香茅味,仲要有成四隻咁多。查看更多
tonytsang97
食物ok,但服務欠佳
tonytsang97
2018-08-23
关注
係附近見肚餓,諗住去食越南野。行行下見到依間越棧,於是諗都吾諗就入左去。一入去人影都無隻,係番工既人人影都無隻,以為未開鋪。係見到有一台人客,於是先入去入面。之後睇一睇個餐牌,叫左個飯餐,包熱、凍飲,於是就叫左杯凍朱古力。野食終於到,食物都算ok,味道吾錯既,但服務就吾多掂。成間餐廳俾人感覺係成個自助餐咁,基本上吾會好點見到有人做野,除左落單同送餐。埋單既時候又無啦啦收多錢,問一問個收銀,原來係杯凍朱要加錢。落單又無提到要加錢,餐牌要無寫...最後緊係好無聊咁硬食。服務完全吾得,又要無人做野,又吾提醒客人要加錢。就算食物ok,但咁既服務,下次吾會再去食。查看更多
Ms. Garnet
Reasonable price
Ms. Garnet
2018-08-19
关注
Spacious and clean. Good choices of set meal. Whole day set and tea time set is available just depends of what you like to eat. We had pho noodles with beef brisket, it’s has 3 slices of thin cut beef. It was ok. I had a better Pho noodles at other Vietnamese restaurant in the city. We also had beef skewer. No toilet inside the restaurant. You have to use the buildings public toilet. The servers speak limited English. Be patient and don’t feel like they’re passing you around from one server to another. They were trying to help and made sure they got our orders right. 查看更多
littlesqaure
越式下午茶
littlesqaure
2018-06-19
关注
椰汁紅豆冰我都算係幾鐘意飲紅豆冰既,不過碎時都係配西多。不過去到越南餐廳的紅豆冰當然加入了東南亞的元素,用左椰汁代替淡奶。這檔西椰香味都幾重,甜冰還可以。椰汁又唔會太杰,因為我好怕漿住口的感覺。紅豆好大粒,不過還是不夠腍身。而紅豆果層沙都相對冇咁多,不過是好是壞就要睇個人口味. 因為太多沙有人會覺得搶左椰汁既清甜⋯不過我還是覺得可吧。而佢咁冰大細越式蒸粉包皮夠薄,料夠多.我覺得粉包個皮係幾滑,厚薄尚可,起馬都可以睇到啲餡。食落去,餡同皮的比例沒有違和感,味道唔咸,加甜酸汁會更好吃。我幾欣賞餡料裡的木耳,令成個包女大得很爽口。可惜的是面頭的蔥花有點過咸,衝擊了本身的味道。想講多少少就係個裝修雖然唔太越南,但會覺得佢比到人個感覺係幾潮。查看更多
+ 6
many33_1020
精選二人餐💕💕
many33_1020
2018-06-17
关注
今日同男朋友行街~👫行行下肚餓就入左依間[越棧]試試💕💕💕入到去冷氣好夠👍🏻👍🏻好多坐位....我地叫左個二人餐…有兩碗生牛肉牛腩片湯矇粉....👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻小食有香矛雞翼....越式燒豬頸肉仲有上湯蘿蔔....👫食品我地點左一杯鹹檸七...一杯奶茶🌈🌈一來到大大碗湯好香好多牛肉ar而小食都算多仲好好味tim雞翼好入味😋😋上湯蘿蔔夠哂淋😋😋😋鹹檸七好正,奶茶不得不讚,好滑好重茶味查看更多
netski
太和抵食越南湯粉
netski
2017-12-18
关注
太和商場自從裝修工程後,分咗A、B及C三區。C區好隱蔽,匿埋左係街市另一邊。曾經試過幾次有途人問路,問我C區啲餐廳點樣去。平時有食開越棧,覺得佢性價比高,間唔中諗唔到食咩好,就會好自然走去幫襯。其實好耐之前,已經想寫一篇食評關於這餐廳,無奈係OpenRice找不到它。直至最近,先至發現它的存在。非常有幸,能夠寫它第一篇食評。「越南生熟牛肉金邊粉」比起坊間很多越南餐廳,佢嘅份量多少少,但價錢就平少少。牛肉比例都多,食過旺角及銅鑼灣某些越南餐廳,牛肉只有2-3塊 ,仲要勁薄切。味道方面,唔會好似其他餐廳咁喊,個湯青得來唔會驚味精。整體感覺好滿意。「越南香茅豬扒湯河」香茅豬扒好入味,炸得好香口,都是大大塊的,成塊豬扒上,份量對於男士來說啱啱好,女士就十分滿足。餐廳內有兩個服務員姨姨非常親切,每次見到有小朋友,都會主動攞BB櫈及小朋友餐具。有小朋友的家長,不妨一家大細去試試。查看更多
+ 6
香茅豬扒