2021-10-05
☆ 走過十萬八千里找到你旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓一直都覺得呢間野個名幾有feel,不過上網成日見到好多人鬧呢到d職員態度差之類,所以未敢去,咁岩有日出開旺角又唔知食咩,就抱住打大佬嘅心態試一試。✦ 豐滿的早餐第一樣要讚嘅係個牛角包,我用叉吉落去嘅時候已經好滿意,好酥脆,食落都好好味,然後炒蛋好滑溜,沙律菜好新鮮,整體成個ADB都好好(*¯︶¯*)✦ 自家製龍蝦鮮茄醬·活海蝦·墨魚意粉意粉質地軟硬適中,每一條都掛到汁,醬汁調味都好好,食得幾開胃,而且份量剛剛好,海蝦又夠彈牙,好食!✦ 鮮奶焙茶(凍)我真係好鍾意飲hojicha latte,呢到都整得好好飲,hojicha味都好出,無苦澀味。✦ 手工黑芝麻呢杯又幾好飲喎,好濃嘅黑芝麻味,有d似食緊芝麻湖,但係就稀身嘅,幾得意。食完之後我又無好似網上講個d比店員無禮貌對待,或者d野好難食之類,可能真係個別例子啦,但我第一身感受就覺得不錯,環境都幾舒服tim嘅。
旺角彌敦道575號Ladder Dundas10樓
✦ 豐滿的早餐
✦ 自家製龍蝦鮮茄醬·活海蝦·墨魚意粉
✦ 鮮奶焙茶(凍)
✦ 手工黑芝麻