2025-04-13 46 浏览
今日黎到銅鑼灣飲野試新野,黎左呢間「貓員外」試佢啲精釀啤酒,估唔到又真係幾好飲餐廳室內外都有得坐,室外可以高空俯瞰香港景色又幾好Tasting set可以揀6款craft beer,由淡到黑排好晒,中間款式都好多。有幾款比較特別既真係要讚下:桃寶飲落甜甜地好清新,平時唔係點飲開啤酒既朋友都好易入口,味道真係唔差侍郎亦好出色,原來係coffee stout,真係有咖啡味但又唔會cover晒啲麥味,有啲似日本既珈琲酒,好好飲!野食方面都唔差,爆炸薯仔調味得好足好多調味料,仲有啲火腿配埋一齊食夠晒濃味,作為佐酒菜一流北京烤鴨pizza又係特色野,pizza即叫即製熱辣辣,薄餅底先加一分,底下醬汁甜甜地,面頭烤鴨肉質軟稔又幾夾做pizza香辣油封鴨肉意粉,意粉好彈牙入味,唯一要彈係真係好辣,好彩有啤酒飲下,食得超級過癮!

餐廳室內外都有得坐,室外可以高空俯瞰香港景色又幾好

2025-04-12 60 浏览
環境好 氣氛好 天氣好 食物好銅鑼灣頂樓酒吧餐廳餐廳劃分左一半露天一半室內區域露天位置有一幅紅色磚牆磚牆印有貓貓表情圖案 線條簡單可愛露天景觀遠眺海景預上天氣好 冇落雨 有微風 幾舒服適合同朋友/ 情侶黎傾計談心假設落大雨 亦可到餐廳室內位置星空Bar枱設計 仲有"流星"睇tim酒類飲品有十多款手工啤酒由Light > Fruity > Hoppy > Dark餐牌有標示酒精濃度參考想一次過試多幾款 有Tasting set 6杯120ml $138佐酒小食番薯薯條 $68熱lala 脆卜卜保留番薯甜味10" Margherita Pizza $118瑪格麗特薄餅餅皮口感同番茄醬調味perfect芝士有拉絲效果加埋羅勒 畫龍點睛可以連續食3塊既PizzaCarbonara 卡邦尼意粉 $98雖然只有3款意粉選擇但質素有水準 不論配料 味道 口感所有食物上枱都熱lala由於坐係室外位置 食物溫度會加快變凍另外室外位置對吸煙者友好 連店員都chill住食
環境好 氣氛好 天氣好 食物好

所有食物上枱都熱lala
由於坐係室外位置 食物溫度會加快變凍
另外室外位置對吸煙者友好 連店員都chill住食
2025-04-09 171 浏览
今晚去銅鑼灣揾朋友,順便想去間天台酒吧chill下,就上網揾到呢間。酒吧位於Zing! 的30樓,最高個層,可飽覽港島區嘅高樓大廈,仲睇到維港嘅景,有室外同室內位置。見到好多種手工啤酒已經心心眼,原來係佢哋呢個品牌自己研發同生產嘅手工啤酒,喺每樣都想試嘅情況下,竟然佢有Tasting Set,可以喺個手工啤酒嘅list度揀六種去飲,每杯120ml。我哋揀左三款比較淡口,分別係秀才、土豪、花𣁽;一款中間口味的桃寶;同兩款比較濃味啲同酒精濃度比較高嘅啤酒,星仔及似曾相識。我個人最中意花𣁽同桃寶,花𣁽帶有淡淡嘅茉莉花味,而桃寶就有好香桃的果味,兩款都係好適合女仔飲。而如果中意重少少花味的可以揀星仔或者似曾相識,都係有好厚實的口感。食物方面,叫左個小食爆炸薯仔,炸香咗嘅薯仔,再加上辣肉腸,再用麻辣去再炒香調味,食呢啲再飲啤酒真係perfect match。😍😍北京烤鴨pizza 呢度係10吋size 的pizza,一拎上手熱辣辣,入口先係爽口的青瓜粒同京蔥,再加上鴨胸同甜麵醬,好開胃,而且佢個pizza 邊做到好煙鏟,好食。卡邦尼意粉好夠creamy,每條意粉都俾醬汁包住,意粉口感做到剛剛好。

北京烤鴨pizza

卡邦尼意粉

以天台酒吧嚟講呢度嘅食物質素算幾高,環境又夠舒服,好適合同另一伴或者朋友黎飲下酒chill下。
  • 爆炸薯仔
  • 北京填鴨pizza
2025-04-09 47 浏览
今天和朋友在銅鑼灣時代廣場一帶行街和食晚餐。朋友喜歡飮酒吃西餐,話有附近有一間很有特色的食肆,一次過滿足哂要求!酒吧位於耀華街38號 Zing 30樓,境觀一流,夜景真的很美!先來一set手工啤酒🍻花𣁽🍻這款啤酒帶有花香和果香,口感清新。🍻待郎🍻帶有麥芽的甜味和輕微的苦味,層次感豐富的啤酒。🍻葡萄熟了🍻這個款啤酒加入了葡萄,有明顯的果香和微甜的口感,適合喜歡果味啤酒的人。🍻星仔🍻清爽的啤酒,帶有輕微的麥芽和啤酒花香气。🍻小二🍻適合喜歡傳統啤酒風味的人。🍻似曾相識🍻有懷舊的風味,有麥芽、焦糖和輕微的苦味。芫荽香辣牛肉薄餅薄餅外皮酥脆,内裏的香辣牛肉和芫荽很配搭,香料味濃,有層次感! 集香辣、清新、酥脆多種味道,不錯!香辣鴨腿意粉麵條有嚼勁,非常好食,冇諗過喺酒吧都可以食到呢一個級數嘅意粉,我覺得非常好食朋友都非常鍾意!送啤酒簡直係一流!鍾意食嘅朋友不能錯過!香酥洋葱圈份量不少, 炸得外酥内脆, 酥脆的外壳,内裏的洋葱保持多汁鮮味。調味的汁料,酸辣開胃, 不會油腻!餐廳整體感覺很不錯!尤其是露天酒吧, 環境很舒適,適合一大班朋友聚會飲酒! 食物製作得很有水準, 最重要性價比高,價錢便宜!
先來一set手工啤酒
🍻花𣁽🍻這款啤酒帶有花香和果香,口感清新。
🍻待郎🍻帶有麥芽的甜味和輕微的苦味,層次感豐富的啤酒。
🍻星仔🍻清爽的啤酒,帶有輕微的麥芽和啤酒花香气。
🍻小二🍻適合喜歡傳統啤酒風味的人。
🍻似曾相識🍻有懷舊的風味,有麥芽、焦糖和輕微的苦味。

芫荽香辣牛肉薄餅

香辣鴨腿意粉

香酥洋葱圈

餐廳整體感覺很不錯!尤其是露天酒吧, 環境很舒適,適合一大班朋友聚會飲酒! 食物製作得很有水準, 最重要性價比高,價錢便宜! 真的值得捧場!
2025-04-04 117 浏览
Long weekend 搵朋友chill下佢帶我嚟ZING!呢間天台酒吧喺Times Square後面2條街 少少隱世貓員外呢個名好特別好易記上到去有室內室外位置室外勁chill勁有feel咁啱呢晚冇咩風 即刻揀個望到海景嘅靚位坐低微暗嘅燈光加埋藍色燈嘅吧枱 有情調!7點幾已經有好多人食緊嘢飲緊酒 好旺場Menu選擇都算多啤酒仲有tasting set6杯都只係$138 可以試唔同口味嘅手工啤性價比好高!由輕身到重口味嘅都有請店員推薦 揀咗幾款試試😆秀才、花魁:酒味較淡 帶少少花香 酒精度較低柏林召喚、葡萄熟了:帶果香 果汁味較重 甜甜地 容易入口 好啱女仔飲星仔、似曾相識:IPA啤酒花味較重 酒精度較高 我最鍾意似曾相識🥰飲酒之餘當然要叫啲送酒小食香酥洋蔥圈$68新鮮炸起 熱辣辣上台就聞到勁香 食落去炸粉啱啱好唔會太厚份量都幾多 送酒一流黑松露雜菌薄餅$108即叫即焗 又係勁香薄餅有厚度 食落去酥軟 黑松露味道勁濃 加埋雜菌係絕配黑松露同雜菌份量好多 啖啖都食到好開胃 食到停唔到口香辣油封鴨意粉$108炒得好香顏色好靚 食落去都有少少辣 紅椒嘅後勁都幾強鍾意食辣嘅朋友必點!油封鴨好
Long weekend 搵朋友chill下
佢帶我嚟ZING!呢間天台酒吧
喺Times Square後面2條街 少少隱世
貓員外呢個名好特別好易記
上到去有室內室外位置
室外勁chill勁有feel

咁啱呢晚冇咩風 即刻揀個望到海景嘅靚位坐低
微暗嘅燈光加埋藍色燈嘅吧枱 有情調!
7點幾已經有好多人食緊嘢飲緊酒 好旺場

Menu選擇都算多
啤酒仲有tasting set
6杯都只係$138 可以試唔同口味嘅手工啤
性價比好高!
由輕身到重口味嘅都有
請店員推薦 揀咗幾款試試😆

秀才、花魁:酒味較淡 帶少少花香 酒精度較低

飲酒之餘當然要叫啲送酒小食

好開胃 食到停唔到口

香辣油封鴨意粉$108
炒得好香顏色好靚
食落去都有少少辣 紅椒嘅後勁都幾強
鍾意食辣嘅朋友必點!
油封鴨好食好嫩滑
意粉炒得乾身 好有彈性
食完好滿足😌
2025-04-03 88 浏览
A Delightful Western Dining Experience in Causeway Bay 🍝🍟🍺Nestled in the bustling streets of Causeway Bay, this charming Western restaurant is a hidden gem for foodies and beer lovers alike. The menu is a perfect mix of comfort food and unique craft beers that will leave you wanting more. Let’s dive into the highlights! First up is their **Carbonara 🍝**, a creamy and indulgent pasta dish that hits all the right notes. The al dente spaghetti is coated in a luscious sauce made with egg yolk, Parm

First up is their **Carbonara 🍝**, a creamy and indulgent pasta dish that hits all the right notes. The al dente spaghetti is coated in a luscious sauce made with egg yolk, Parmesan, and pancetta, delivering a rich, smoky flavor in every bite. Pair it with their crispy **Sweet Potato Fries 🍟**,
served with a tangy dipping sauce that adds a sweet and savory twist.

For beer enthusiasts 🍻, this spot offers an impressive selection of 120ml tasters, allowing you to try a variety without overindulging. Start with the **Hawthorn Kölsch 🌹**, a light, floral beer perfect for cleansing the palate. The **Golden Ale 🌟** offers a malty sweetness with a crisp finish, while the **Jasmine Wit 🌼** surprises with its fragrant, tea-like aroma.

Feeling adventurous? The **Golden Dawn 🌅** is a bold choice with fruity undertones, whereas the **Grape Gose 🍇** brings a refreshing tartness to the table. Finally, the **Peach Wheat 🍑** is a summer delight, bursting with juicy peach flavors and a smooth wheat base.

Whether you're here for the food, the drinks, or both, this Causeway Bay eatery guarantees a memorable dining experience. Cheers! 🥂✨
2025-04-01 89 浏览
今日同朋友去酒吧餐廳飲酒食晚餐,這間酒吧嘅啤酒非常多款式,有好多種不同口味,來飲酒傾偈真高興,仲有歌曲聽,我哋選咗六款啤酒來飲,仲叫咗個小食來飲啤酒,之後就叫埋個意粉同薄餅來食晚餐。這間酒吧餐廳有戶內戶外,枱凳擺得整齊,令人坐得舒服,店員有禮貌服務態度好,價錢又唔貴,今個月happy hour仲有優惠,Pizza + Drink 只係$99,來這裏飲食真不錯。啤酒( 花𣁽、姚寶、葡萄熟了、星仔、似曾相識、黑暗榮耀)花𣁽是一款花香濃郁的啤酒,口感清新,有花香果味,姚寶是一款口感較為醇厚的啤酒,有麥芽的甜味和輕微的苦味,葡萄熟了是一款有葡萄香气的啤酒,口感甜美帶有果香,星仔是一款清爽的啤酒,令口感輕盈,有淡淡的麥芽香味,似曾相識是一款口感複雜的啤酒,有多種層次的風味,回味悠長,黑暗榮耀是一款深色啤酒,口感濃郁,有焦糖、咖啡或巧克力的風味。番薯薯條番薯本身有天然甜味,食落更香甜,番薯薯条内部質地較為軟糯,尤其是烤制後,外層酥脆,内部則保持柔軟,口感層次分明,亦增加了咀嚼的趣味,番薯薯条令口感豐富,甜味與軟糯質地成為受歡迎的小食,同飲啤酒好配合。香辣油封鴨肉意粉油封鴨肉質非常軟嫩,入口即化,同

啤酒( 花𣁽、姚寶、葡萄熟了、星仔、似曾相識、黑暗榮耀)

番薯薯條

香辣油封鴨肉意粉
油封鴨肉質非常軟嫩,入口即化,同時外層略帶焦香,帶來酥脆感,辣椒加入整道菜增添了辛辣感,刺激味蕾,不會過於强烈,意粉煮至恰到好處,口感柔滑且富有彈性,鴨肉濃郁,辣椒辛辣,意粉柔滑,醬汁豐富,全部相互融合,帶來温暖又滿足的味覺體驗。

雲貴川臘腸薄餅
薄餅的外皮酥脆,臘腸帶有濃郁的煙燻風味,油脂豐富,口感鮮美,臘腸的油脂滲入薄餅後增添香氣,雲南、貴州、四川地區的臘腸帶有微辣,為薄餅增添一絲刺激感,適合喜歡辣味的食客,臘腸的煙燻香與薄餅的酥脆外皮結合,令人食慾大增。
2025-03-31 146 浏览
最近搵地方同舊同事食飯,見到喱間貓員外酒吧餐廳,係天台既,室外環境睇落非常舒服。我哋叫咗瑪格利特Pizza、卡邦尼意粉同洋蔥圈。瑪格利特Pizza底薄脆,番茄醬酸甜適中,配上新鮮的馬芝瑞拉芝士,簡單但好味。卡邦尼意粉醬汁濃郁,滑口又帶有培根的香氣。洋蔥圈外脆內嫩,作為小食非常合適。另外,我哋仲叫咗兩杯house wine,酒香四溢,一路飲一路傾。貓員外酒吧餐廳既用餐環境都真的非好,食物質素亦相當不錯,值得二訪。

我哋叫咗瑪格利特Pizza、卡邦尼意粉同洋蔥圈。

瑪格利特Pizza

卡邦尼意粉

醬汁濃郁,滑口又帶有培根的香氣。

洋蔥圈

外脆內嫩,作為小食非常合適。

2025-03-27
又到放假嘅日子✌🏻約咗朋友仔去銅鑼灣嘅Rooftop Bar「貓員外酒吧餐廳」啤啤佢🍺餐廳有室內同outdoor位置,主打手工啤、pizza同意粉,特別之處係呢度嘅廚師帶自中國喺食物方面會融入咗中式嘅元素,中西fusion嘅菜式又確實真係好夾👍🏻我地嗌咗Richkat Craft Beer Tasting Set,裡面包括6杯120ml嘅啤酒,可以喺10種口味入面揀6種,每樣都可以試吓啱晒我呢啲選擇困難症嘅人😆土豪|加入山楂乾去冷泡,帶淡淡的果酸味易入口花魁|花香味濃郁香㴟秀才|帶花香味,酒精度數較低桃寶|好香嘅桃味甜甜地,偏重果汁味道,推介👍🏻葡萄熟了|提子味嘅啤酒,亦係果汁味道較重嘅一款,酸酸甜甜啱我口味檸綠|泰式青檸檬嘅味道,酸酸地好清新勁fresh北京烤鴨薄餅食落就好似食緊中式北京烤鴨一樣,喺pizza上面加上烤鴨、青瓜粒、京蔥烤鴨醬,味道甜甜地,上面嘅烤鴨皮酥脆香口,鴨肉軟腍仲有肉汁添,pizza經烤焗後鴨肉依然能夠保持juicy,確實係水準之上👍🏻香辣油封鴨肉意粉如果食得辣嘅朋友仔一定要嗌呢個意粉,又香又辣勁正😋以鴨肉加上辣椒乾同醬油去爆炒意粉,最後喺上面灑上芝麻,意粉口感

土豪|加入山楂乾去冷泡,帶淡淡的果酸味易入口
花魁|花香味濃郁香㴟
秀才|帶花香味,酒精度數較低
桃寶|好香嘅桃味甜甜地,偏重果汁味道,推介👍🏻
檸綠|泰式青檸檬嘅味道,酸酸地好清新勁fresh

北京烤鴨薄餅

香辣油封鴨肉意粉
如果食得辣嘅朋友仔一定要嗌呢個意粉,又香又辣勁正😋以鴨肉加上辣椒乾同醬油去爆炒意粉,最後喺上面灑上芝麻,意粉口感煙靭有咬口,鴨肉肉質緊緻夠入味,真係越食越辣,但辣得黎又停唔到口😆

爆炸薯仔
薯仔粒炸過之後外脆內軟,配上鹹香嘅臘肉腸,上邊灑上辣椒粉同花生粒,有一種中式乾鍋嘅做法,令味道口感層次更加提升,微微辣好惹味啱晒送酒嘅小食😋

📍貓員外酒吧餐廳 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街38號ZING!30樓

人均消費:$200-300
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2025-03-28 183 浏览
今晚好友的聚會令我體會了一次最高享受,在時代廣場旁邊,耀華街38號30樓ZING!頂樓餐廳, 無論環境食物服務都是最好的。👍餐廳 一半露天一半室內,設計高雅舒適,柔和的燈光,舒適的座位,有吧枱有梳化,漂亮的綠植,美妙的音樂,整個環境令人陶醉。😘餐廳露天部份俯覽整個銅鑼灣跑馬地區,一邊是綠草如茵的馬場靚景,另一邊是銅鑼灣繁華的景象,燈火通明 與星光互相輝映。🤩🤩 親和友善的美女經理為我們介紹餐點,這裡主打手工啤酒,有10幾種味道,適隨尊便,各取所需,習慣紅酒的我們還是選擇了 Housewine。佐酒小食我們選了炸蕃薯條,脆脆的蕃薯條,佐酒是最美味的。置身如此美景,微風吹拂,一杯紅酒在手確是賞心樂事。🥰🥰香茜辣牛肉薄餅是我們的首選,薄薄的餅底香脆,厚厚的圓邊鬆軟,加上鮮香牛肉配芫茜,味道真是絕妙,廚師創意無限,想出如此美妙配搭,是我吃過最好味的薄餅。🍕👍意猶未盡,又點了香辣油封鴨意粉,濃香鴨肉味,香辣意粉吃得我們熱情澎湃,香汗欲滴。🤣🤣不得不承認香港是福地,在如此美妙的環境,繁華與自然的融合,人生一樂也。🥳🥳

有吧枱有梳化,漂亮的綠植,美妙的音樂,整個環境令人陶醉。😘

習慣紅酒的我們還是選擇了 Housewine。

2025-03-27 151 浏览
位於銅鑼灣城市地帶的新裝修天台酒吧餐廳,提供了一個獨特而舒適的用餐體驗。這裡的裝潢時尚而別致,搭配柔和的燈光,營造出一個放鬆的氛圍。最吸引人注目的是天台的無敵美景🌅,無論是白天還是黃昏,都能欣賞到迷人的日落景色,讓人流連忘返。餐廳的自家製啤酒選擇多樣,特別推出的Tasting Set讓顧客可以隨意選擇任何6杯啤酒,滿足各種口味的需求。無論是清爽的拉格還是濃郁的味道,這裡都能找到合適的選擇。最為特別的啤酒名稱Deja Vu 黑暗榮耀(Black IPA),顏色及味道偏苦澀有層次,亦跟名稱一樣黑暗神秘而高貴的感覺。而喜歡偏甜蜜飲品的女生,可嘗試Fruity Gose 基底的啤酒、Peach Wheat 桃寶🍑以及Grape Gose 葡萄熟了🍇,充滿水果甜味,容易入口~餐廳的菜單同樣令人垂涎。首先是爆炸薯仔🥔,外脆內軟,搭配特製醬汁,讓人一試成主顧。雲貴川臘腸薄餅🍕則將香氣四溢的臘腸與薄脆的餅底完美結合,口感獨特,香脆可口,令人難以抗拒。而香辣油封鴨肉意粉🍝更是主廚的fusion招牌菜式,選用嫩滑的鴨肉,搭配中式香辣的醬汁,加上西式的意粉,讓人一口接一口。這間天台酒吧餐廳不僅是品味美食和飲

這間天台酒吧餐廳不僅是品味美食和飲品的理想場所,更有DJ枱可以開小型派對🎉,是一個與朋友聚會及享受美好時光的完美選擇。在這裡您不僅能享受美味佳餚,還能感受天際線的風光~
手工啤酒品鑑套餐土豪入口好清爽,山楂嘅果酸同微甜平衡,酒體輕盈,感覺好開胃。花魁
有淡淡嘅茉莉花香,入口微酸,小麥嘅味道好清新秀才
入口清爽,帶有麥芽嘅香味同微微嘅啤酒花苦味,有少少回甘小二有濃郁嘅熱帶水果香,入口微甜,果味好突出似曾相識(Déjà Vu DIPA, OG 17.0°P | ABV 7.0%)
有濃郁嘅柑橘同啤酒花香,入口苦味比較重,微甜嘅餘味好長侍郎
入口濃郁,朱古力同咖啡嘅味道好突出,酒體厚實,帶少少甜味,啱晒鍾意黑啤嘅朋友炸蕃薯條
蕃薯條炸得香脆,外面鬆化,咬落去蕃薯嘅微甜,油香夠但唔膩卡邦尼意粉
意粉醬汁好濃郁,奶香味同煙肉嘅鹹香好夾,意粉煮得滑溜,口感啱啱好,芝士濃郁creamy,啱晒芝士控🧀北京烤鴨薄餅
薄餅皮烤得香脆鬆軟,咬落Q彈,鴨肉好嫩,配上甜甜嘅醬汁,有少少青瓜同香蔥點綴,風味十足

手工啤酒品鑑套餐
土豪
入口好清爽,山楂嘅果酸同微甜平衡,酒體輕盈,感覺好開胃。
花魁
有淡淡嘅茉莉花香,入口微酸,小麥嘅味道好清新
秀才
入口清爽,帶有麥芽嘅香味同微微嘅啤酒花苦味,有少少回甘
小二
有濃郁嘅熱帶水果香,入口微甜,果味好突出
有濃郁嘅柑橘同啤酒花香,入口苦味比較重,微甜嘅餘味好長
侍郎

炸蕃薯條
蕃薯條炸得香脆,外面鬆化,咬落去蕃薯嘅微甜,油香夠但唔膩

北京烤鴨薄餅

最近我轉左新工後同老友都係銅鑼灣返工,收工就約埋去貓員外酒吧餐廳 RICHKAT PIZZA & BAR,因為我地都鐘意飲手工啤,而且環境好有氣氛,望住個靚景,同fd吹水岩晒。我地試左個手工啤酒品鑑套餐,呢個套餐有六杯唔同風味嘅啤酒。每一杯都獨具特色,由淡爽到濃烈都有,岩晒鐘意試新野嘅朋友!有幾杯都好特別,岩我地口味,飲落有清新果香,配食物簡直絕配。秀才 Golden Ale,輕盈清爽,帶有淡淡的麥芽香氣和微微的水果味。小二 Session Hazy IPA,濃郁的熱帶水果香氣,口感柔滑。 黑暗榮耀 Black IPA,結合了IPA的苦味同黑啤嘅烘焙風味,帶來獨特的複雜感。點咗瑪格麗特薄餅配手工啤,薄餅底薄脆,芝士融化,香氣十足,加上濃郁酸酸嘅番茄醬味道,好食。再點左香辣油封鴨肉意粉,味道幾有驚喜!鴨肉煮得非常嫩滑,油封嘅方法令鴨肉入味,香辣味道又唔會太過。意粉Q彈有咬勁,同鴨肉搭配得剛剛好!飲手工啤都係想食得香口濃味野,最後點埋蕃薯薯條,外脆內軟,味道好香甜!而且配上佢哋自家製嘅醬汁,絕對係完美嘅小食選擇。

2025-03-21 176 浏览
臨近收工,想搵間酒店chill下,見到呢間位於頂樓嘅酒吧,於是入嚟試吓瑪格麗特薄餅即叫即製,一上菜就熱辣辣,外脆內軟,仲帶有濃郁嘅芝士🧀味!中意食芝士嘅朋友必點!香辣油封鴨肉意粉鴨肉新鮮,師傅再加上辣汁&辣椒一起炒,食落去尤其惹味!而且辣度十足,食唔到辣嘅朋友要注意一下!爆炸薯仔採用左中式雲南style黎炒,食落去超辣!而薯仔🥔亦炒得好香口,作開胃菜一流!House Wine (Red & White wine)白酒用左高檔意大利酒,葡萄🍇名係pinot grigio,飲落去好順滑、爽身,非常易入口!紅酒🍷無苦瀝味,易入口,飲幾杯都不會有醉的感覺,適合新手享用~

瑪格麗特薄餅

爆炸薯仔

House Wine (Red & White wine)

2025-03-21
2025-03-18 211 浏览
Happy Friday chill time🍸✨Rooftop bar 望住馬場真係好正😍 仲要係梳化位。不過當晚毛毛雨就坐入邊,入邊氣氛都唔錯,有星空樓底望✨✨整體餐廳位置唔算多,大概容納到40 人左右,八點後開始多人。見到佢嘅特色係手工啤,我哋都好期待嗌咗六杯試飲:🍺 手工啤酒品鑑套餐 6杯 / HKD138👑(左上)Jasmine Wit 花魁 ///好啱女仔,個人感覺易入口,有茉莉花香味,餘韻又似飲茶,好清新✨(上中)Cadet 秀才 ///呢款啤酒口感豐富,相對較易入口,濃濃嘅麥味✨(右上)Grape Gose 葡萄熟了 ///呢款麥香味混合咗葡萄汁嘅酸甜,比較似飲緊果汁嘅啤酒,酸酸甜甜,口感都幾特別✨(左下)Thai Green Tea Gose 檸綠 ///呢個有啤酒嘅麥香,加埋青檸同埋少少梳打嘅味道,好似喺泰國飲緊一杯啤酒味嘅梳打汽水,夠晒解渴,又係其他地方飲唔到嘅味道👑(下中)Deja Vu 似曾相識 ///個人比較鍾意呢款,佢個麥味較濃厚,同時都有少許花香味,口感豐富✨(右下)Deja Vu (Dark Mode) 黑暗榮耀 ///呢款就似黑啤啦,但係比黑啤多咗少
Happy Friday chill time🍸✨

見到佢嘅特色係手工啤,我哋都好期待嗌咗六杯試飲:

🍺 手工啤酒品鑑套餐 6杯 / HKD138

👑(左上)Jasmine Wit 花魁 ///
✨(上中)Cadet 秀才 ///
呢款啤酒口感豐富,相對較易入口,濃濃嘅麥味
✨(右上)Grape Gose 葡萄熟了 ///
👑(下中)Deja Vu 似曾相識 ///
呢款就似黑啤啦,但係比黑啤多咗少許果香同木調味道,男士可能會偏好依款

跟住梗係要食啲爽口小食墊下肚
🥨蕃薯薯條/// HKD68
夠熱夠脆,番薯條上加了少許鹽,更加突出番薯香味

另外我哋兩個好大食咁嗌咗

黑松露雜菌薄餅 HKD108
薄餅用咗薄底烤法,邊位都幾脆口,黑松露雜菌芝士比得好足,啖啖芝士啖啖黑松露香氣

卡邦尼意粉 HKD98
食到尾聲,食埋個卡邦尼意粉就真係有啲飽,但係個意粉又唔算好heavy, 強烈建議多個三個人先好嗌咁多🤣🤣🤣

整體嚟講呢間好適合聚會談心使用,望住咁靚個景,個人都放開啲,同吓friend討論邊款啤酒好味,都可以暫時忘記工作上帶來嘅煩心事㗎🤭🤭

下次上嚟直接飲啤酒加食小食!正!

黑松露雜菌薄餅
蕃薯薯條