2023-01-20 535 浏览
一早約左STAYCATION, 個PACKAGE 包左個晚餐,本身都好期望, 因為一直都有人話呢度晚餐好好味。坐底後見到個無敵大海景,淨係睇VIEW 都抵番晒。今次叫了一個羊架,食落真係鮮嫩入味,比得上一間高級餐廳,真係開心食住玩!
羊架
2022-12-29
圣诞节
羊架
2023-01-09 413 浏览
醉人海景嘆迷人閃閃下午茶早幾日趁著好天氣,我同閨密去咗挪亞方舟度假酒店享用「閃爍星語海景下午茶」,睇住180 海景來歎tea,好有渡假Feel 甜點全部都係澄藍紫紅色,例如有咖啡酒芝士餅、藍莓鬆餅、手工甜心冬甩、蝶豆花羊羹凍等等,好夢幻feel,甜度適中。至於鹹點有西班牙香腸芝士多士、水牛城炸雞搥配藍芝士汁、芝士龍蝦肉三文治等, 醬汁豐富,麵包好脆,口感唔錯。我哋點咗熱飲及特飲,如果更多飲品選擇就更好。
醉人海景嘆迷人閃閃下午茶

我哋點咗熱飲及特飲,如果更多飲品選擇就更好。
2023-01-01 470 浏览
6點到餐廳星期日晚,人少少安排嘅位置係窗邊,風景唔錯,有大橋有沙灘,睇住出面吹到大大風都唔怕不過窗口位置同攞食物的地方隔住一個大玻璃,要行一個大圈先去到攞食物。本身住宿套餐包埋晚餐自助餐慶祝父母結婚周年紀念日以前都聽過諾亞方舟自助餐一般般,有段時間仲有燒烤食而家佢地就分開左做,燒烤要另外訂(早3日訂),自助餐還自助餐燒烤還燒烤食物方面睇落去款式唔算多但要有嘅都算有今期重點喺海鮮自助餐所以海鮮都有回本龍蝦任食蟹腳,青口,蝦,螺壽司刺身到有四款揀冇甜蝦,但有大紅蝦沙律菜比較多都7款菜熱食方面有10款羊架不錯,易咬重羊味龍蝦仔蛋餅,滿龍蝦仔肉黑松露蟹肉飯,黑松露有份量鵝肝多士,鵝肝香多士脆燒牛肉燒得剛剛好炸廣島蠔啲粉漿就真係比較差。。好淋照樣有粥有粉面甜品款式都多雪糕有movenpick飲品有橙汁,可樂總括黎講咁嘅價錢環境遠離市區嘅自助餐喺唔錯嘅選擇
6點到餐廳
星期日晚,人少少

本身住宿套餐包埋晚餐自助餐
慶祝父母結婚周年紀念日
以前都聽過諾亞方舟自助餐一般般,有段時間仲有燒烤食
而家佢地就分開左做,燒烤要另外訂(早3日訂),自助餐自助餐

壽司刺身到有四款揀
冇甜蝦,但有大紅蝦

沙律菜比較多都7款菜
熱食方面有10款
羊架不錯,易咬重羊味
龍蝦仔蛋餅,滿龍蝦仔肉
黑松露蟹肉飯,黑松露有份量
鵝肝多士,鵝肝香多士脆
燒牛肉燒得剛剛好
炸廣島蠔啲粉漿就真係比較差。。好淋
照樣有粥有粉面

甜品款式都多
雪糕有movenpick

飲品有橙汁,可樂

總括黎講咁嘅價錢環境
遠離市區嘅自助餐喺唔錯嘅選擇
2022-12-11
  • 長腳蟹
呢個冬日凍凍哋,令人特別有胃口食個豐富大餐!想遠離鬧市,不妨入馬灣寧靜離島走走👣,於挪亞方舟度假酒店品嚐了「環球海鮮美饌盛宴 - 自助晚餐」,有青馬大橋夜景🌉,又有各式佳餚包括波士頓龍蝦🦞、鱈蟹腳🦀、麵包蟹🦀、酥炸廣島蠔🐚 及各類刺身等海鮮。海鮮方面,款款都好新鮮鮮甜😍,龍蝦仲無限供應,厚肉多膏🧡,一定要多點呢!而熱葷方面,更有多款招牌美食如冬日不能少既熱溶瑞士芝士🧀 自助吧、香煎鴨肝多士🦆 配紅桑子黑醋、中式有養生美人雞鍋🐥、有機露絲瑪利烤羊架🐏、澳洲和牛面頰🐮 及松露醬蟹肉🦀燴飯等,超級豐富。當中既鴨肝不油膩而滿有油香,加埋香脆多士味道很邪惡誘人😋,我忍唔住食左幾塊🖤。而澳洲和牛面頰肉🐮 炆得超軟淋入味,入口鬆軟帶Q 不黏牙,讚!仲有仲有,熱溶瑞士芝士🧀濃郁香濃又熱辣辣,睇住廚師👨🏻‍🍳即席製作,未食已經好期待!現場仲有多款精緻甜品🍰:如珍珠奶茶布甸🍮、黑糖燉蛋芝士餅、君度香橙餅及瑞士 MÖVENPICK 雪糕🍨等。而珍奶布甸😳,布甸夾雜煙韌口感,估唔到既驚喜! 中西合璧甜蜜滋味、溫馨滿載,來個冬日豐盛大餐✨。食飽再可到鄰近沙灘Chill 吓⛱欣賞璀璨夜色🌉💫成個體驗都好度假moo
呢個冬日凍凍哋,令人特別有胃口食個豐富大餐!

又有各式佳餚包括波士頓龍蝦🦞、鱈蟹腳🦀、

麵包蟹🦀、酥炸廣島蠔🐚 及各類刺身等海鮮。

海鮮方面,款款都好新鮮鮮甜😍,龍蝦仲無限供應,厚肉多膏🧡,

一定要多點呢!

食飽再可到鄰近沙灘Chill 吓⛱欣賞璀璨夜色🌉💫成個體驗都好度假mood。
叮叮當,叮叮當,鈴兒響叮當~聖誕節除了看燈飾和收禮物外,一頓豐富的聖誕大餐,也是節日安排中必不可少的行程。這個聖誕節,安排到了挪亞方舟酒店吃聖誕自助餐。還未到時間吃自助餐,先到酒店外面打卡,不同的聖誕裝飾,佈置得溫馨又有趣,讓每個大人和小朋友,都感受到濃濃的節日氣氛!進去後,首先映入眼簾的是餐廳巨幅玻璃窗外青馬大橋和汀九橋的景色,景觀一絕。幸好提前預訂了位子,可坐在靠窗位置,在落地窗邊享用美食和陽光,在一頓大餐裡收獲雙重享受。很西式的自助餐,食物種類蠻多,冷盤區、刺身區、海鮮區、主食區、甜品區。刺身區,廚師現切而成,三文魚片,油甘魚片,肥美鮮嫩,蘸點鼓油芥末放入口中,滿滿的鮮味。海鮮方面,這裡有龍蝦、大蝦和青口,種類不算太多。主食少不了肉肉,慢煮西班牙杜洛克豬柳、燒牛肉、烤羊架,柔嫩多汁,濃郁肉香滿溢而出。現場點了一碗龍蝦面,湯底是濃郁的龍蝦味道,面條柔韌,越嚼越香。烤火雞簡直是聖誕必備!金黃的酥皮混著黃油,肉質緊實,即點即切,肉質厚實。都說女生有兩個胃,一個用來吃美食,另一個則用來享受甜品。經典樹頭蛋糕、聖誕布甸、聖誕面包、聖誕免治批、葡撻、鯛魚燒……多到無從入手,無論哪款都能輕鬆俘
叮叮當,叮叮當,鈴兒響叮當~

海鮮方面,這裡有龍蝦、大蝦和青口,種類不算太多。

都說女生有兩個胃,一個用來吃美食,另一個則用來享受甜品。經典樹頭蛋糕、聖誕布甸、聖誕面包、聖誕免治批、葡撻、鯛魚燒……多到無從入手,無論哪款都能輕鬆俘虜甜品控的味蕾。

還有新鮮水果、各式飲料,也不用擔心吃得過多會膩。

吃飽喝足後,還可以到酒店附近的挪亞方舟園區走走,有美景,有美食,有愛的人在身邊,這樣的聖誕節太完整了!

📍挪亞方舟酒店豐盛閣
地址:香港新界馬灣珀欣路33號
趁住聖誕節搵下有咩特色自助餐食🧐係trip度睇到挪亞方舟酒店既自助午餐都幾吸引,就揀咗平安夜中午去食啦,每個人都係3百幾蚊🥴順便仲可以入去行下呢個寧靜既小島,係沙灘漫步一番🏖由碼頭落船已經見到大大艘挪亞方舟🛖行過去唔使10分鐘,穿過仿古既石質大門口,經過聖誕小市集就黎到豐盛閣餐廳,旁邊仲有一個空間放滿聖誕裝飾,定時仲有聖誕老人黎一齊影相,氣氛熾熱🎅由門口既聖誕樹到每個職員都戴哂頭飾,令到唔少一家大細都好投入👼落座後仲見到檯上放咗唔少party既慶祝用品,幾有心思😘.首先由凍海鮮講起🦞就係中間一大個圓型counter入面放咗唔同既凍盤,龍蝦就係每次可以拎半隻,個身多膏食落肉質算爽唔霉,不過個鉗就偏咸,青口都幾大舊,凍蝦入口好鮮甜肉質爽彈好好味,刺身方面有三文魚、吞拿魚、八爪魚同甜蝦等,大膽講可以唔使試🙊冷盤方面沙律都有好多款🥗由乾淨既原菜到已經拌好既多醬沙律都有,最具特色係有即場熱溶芝士,放落沙律都冇問題,鹹香味濃厚🧀BBQ station到除咗有牛扒外🍖有豬柳同應節既燒火雞,火喉控制得幾好,靚過唔少酒店自助餐,肉質唔會老,食落有肉香味,帶住點點脂肪油香😋熱盤方面有聖誕蜜糖烤火腿、蒸魚、

熱盤方面有聖誕蜜糖烤火腿、蒸魚、燒羊架、松露蟹肉炒飯同埋美人雞鍋🍲唔係大路貨,菜單設計有用心,而且幾滿意refill速度,唔會太大盤亦唔會太長空窗期,最鍾意食羊架,有炭烤味同埋肥瘦適中😝

甜品方面更加係聖誕主題既重地😍特別係樹頭蛋糕,原來係栗子朱古力蛋糕,食落唔會過甜仲有粒軟棉栗子,聖誕麵包就比較飽肚🤭牛奶千層蛋糕雪完後有冰沙口感,意料之外既出色

總結黎講,雖然地點稍遠,但係食物質素同環境比好多市區酒店都好,自助餐黎講係性價比極高之選👍
2022-12-24
2022-12-28 228 浏览
去咗挪亞方舟食海鮮自助晚餐,又有海景又有海鮮buffet🤤真係一次滿足晒2個願望呀😁仲可望到青馬大橋汀九橋嘅璀璨夜景好岩同朋友黎打卡食野💕食物方面選擇都好多🤩不知不覺已經食咗好幾round😛 ❤️海鮮❤️有波士頓龍蝦、厚肉鮮甜鱈蟹腳、爆膏麵包蟹、紐西蘭青口、翡翠螺及酥炸廣島蠔等全部都大大隻啖啖肉😳鮮甜好味 💙刺身💙刺身都幾新鮮,有三文魚、八爪魚、紅蝦、呑拿魚,質素唔錯! 💜熱葷💜熱葷選擇都幾多,有香煎鴨肝多士配紅桑子、黑醋有機露絲瑪利烤羊架、中式養生美人雞鍋、熱溶瑞士芝士自助吧、澳洲和牛面頰、龍蝦仔芝士肉鬆蛋餅。選擇多而且refill速度快,可以慢慢食一定會拎到想試既野食 🧡甜品🧡呢個自助餐仲有豐富甜品,有珍珠奶茶布甸、黑糖燉蛋芝士餅、君度香橙餅、瑞士MÖVENPICK雪糕、牛奶千層蛋糕等。甜度拿捏得好好😋精緻又好味!

仲可望到青馬大橋汀九橋嘅璀璨夜景
好岩同朋友黎打卡食野💕
食物方面選擇都好多🤩不知不覺已經食咗好幾round😛

❤️海鮮❤️
全部都大大隻啖啖肉😳鮮甜好味

💙刺身💙
刺身都幾新鮮,有三文魚、八爪魚、紅蝦、呑拿魚,質素唔錯!

💜熱葷💜

🧡甜品🧡
最近去挪亞方舟度假酒店Chill住嘆期間限定嘅「閃爍星語海景下午茶」,係180 度全海景下,睇住無敵嘅青馬大橋、汀九橋海景、加埋附近嘅沙灘,好似置身優美小島享受美食一樣😎以璀璨星際🌃為主題嘅下午茶,澄藍色嘅主調好夢幻呀!沉醉於美景下chill嘆下午茶美點,幸福感滿滿呀💕💜閃爍星語海景下午茶有多款精心巧製嘅誘人甜點,感覺有如置身閃閃星際,與摯愛細說動人蜜語。🧁甜點有充滿驚喜嘅咖啡酒芝士餅、藍莓鬆餅、手工甜心冬甩、蝶豆花羊羹凍,每款嘅甜度剛好,滋味而不膩,而且賞心悅目✨🥖鹹點方面,有多款歐式風情嘅精緻美食,西班牙香腸曼徹格芝士多士,多士非常香脆,沾上芝士醬,食落口感好豐富呀!水牛城炸雞搥配藍芝士汁,爽脆滋味。扒芝士龍蝦肉三文治,龍蝦鮮甜味美。💓食完甜美下午茶,可以漫步鄰近沙灘,更加 浪漫甜蜜呀~最啱同閨蜜👭🏼黎享受呢個Chill Moment啦🥰!

💓食完甜美下午茶,可以漫步鄰近沙灘,更加 浪漫甜蜜呀~

最啱同閨蜜👭🏼黎享受呢個Chill Moment啦🥰!

2022-12-22
2022-12-25 155 浏览
放假去馬灣打卡,順便去埋挪亞方舟度假酒店品嚐期間限定嘅閃爍星語海景下午茶餐廳裡面🉑以望到180 度全海景🔜飽覽青馬大橋、汀九橋景色個tea set包兩杯餐茶,叫咗熱檸檬水➕熱咖啡呢度嘅下午茶性價比真係好高,好食得黎仲好igable📸茶點包括➡️西班牙香腸曼徹格芝士多士、水牛城炸雞搥配藍芝士汁、布里芝士配雜莓、迷你水牛芝士車厘茄、扒芝士龍蝦肉三文治、咖啡酒芝士餅、藍莓鬆餅、手工甜心冬甩、蝶豆花羊羹凍及什莓粟子餅鹹點之中,我最鍾意個三文治🥪芝士又香濃又好味甜點除咗什莓粟子餅有輕微甜之外,其他嘅甜度都剛剛好,十分美味😋
餐廳裡面🉑以望到180 度全海景🔜飽覽青馬大橋、汀九橋景色
個tea set包兩杯餐茶,叫咗熱檸檬水➕熱咖啡
呢度嘅下午茶性價比真係好高,好食得黎仲好igable📸

鹹點之中,我最鍾意個三文治🥪芝士又香濃又好味

今個假日,我去咗挪亞方舟酒店食下午茶喺行去酒店嘅途中,就已經見到馬灣沙灘同青馬大橋海景影相真係好靚呀✨ 餐廳店員安排咗我哋坐窗口位,望住青馬大橋,食下午茶真係好寫意呀 呢個閃爍星語海景下午茶🫖以澄藍色為主調💙每款甜品都好夢幻,配合咗星空嘅主題甜品有咖啡酒芝士餅、藍莓鬆餅、手工甜心冬甩、蝶豆花羊羹凍、什莓粟子餅 我特別喜歡什莓粟子餅🥰賣相好似雲朵☁️好精緻啊! 咖啡酒芝士餅芝士味特別濃郁,但唔會有好飽滯感覺咖啡酒同芝士嘅配合剛剛好! 鹹點有西班牙香腸曼徹格芝士多士、水牛城炸雞搥配藍芝士汁、扒芝士龍蝦肉三文治🥪每款都好好味啊😋 扒芝士龍蝦肉三文治有驚喜,好好味啊!🥰半溶芝士好滋味,龍蝦肉超足料,每啖都食到水牛城炸雞鎚都幾惹味啊,辣得嚟同藍芝士汁嘅配搭好新鮮😛 嘆完下午茶🫖再去沙灘漫步,都幾浪漫💕

今個假日,我去咗挪亞方舟酒店食下午茶
喺行去酒店嘅途中,就已經見到馬灣沙灘同青馬大橋海景
影相真係好靚呀✨

呢個閃爍星語海景下午茶🫖以澄藍色為主調💙
每款甜品都好夢幻,配合咗星空嘅主題

我特別喜歡什莓粟子餅🥰賣相好似雲朵☁️好精緻啊!

咖啡酒芝士餅芝士味特別濃郁,但唔會有好飽滯感覺
咖啡酒同芝士嘅配合剛剛好!

每款都好好味啊😋

扒芝士龍蝦肉三文治有驚喜,好好味啊!🥰
半溶芝士好滋味,龍蝦肉超足料,每啖都食到
水牛城炸雞鎚都幾惹味啊,辣得嚟同藍芝士汁嘅配搭好新鮮😛

嘆完下午茶🫖再去沙灘漫步,都幾浪漫💕
2022-12-17 1780 浏览
💙💛💜航海之旅🚢環球海鮮瘋狂食食 有靚景相伴,食慾大增🥰挪亞方舟聽得多,講到食自助晚餐真係未試過😳聖誕前夕,一於去嘆靚景嚐美食🤤 坐喺玻璃窗旁🪟,望住青馬大橋及汀九橋夜景,不知不覺已經食咗幾round😛依度嘅食物及海鮮選擇都算幾多! 🧡海鮮🧡可以任食波士頓龍蝦、鱈蟹腳、麵包蟹都係我嘅最愛🦞波士頓龍蝦大大隻啖啖肉,仲大過我個頭😳鱈蟹腳肉質幾鮮甜,麵包蟹也多膏🦀! 💙刺身💙刺身新鮮,三文魚厚切有口感,紅蝦刺身幾鮮甜! 💛小食💛小食種類都幾多,encore得最多 莫過於酥炸廣島蠔🦪同埋香煎鴨肝多士配紅桑子黑醋🥖,酥炸廣島蠔🦪外酥內軟,飽滿又多汁!鴨肝多士香濃有口感! ❤️肉類❤️肉肉有豬牛羊雞、有機露絲瑪利烤羊架同和牛面煩🤪,羊架烤得好香 冇羶味🐏,和牛面頰嫩滑肉味香濃🥩! 💜熱葷💜餐廳嘅refill速度😳幾快,原條嘅清蒸石斑魚肉質滑兼啖啖肉😆喺熱葷區入面,仲有龍蝦仔芝士肉鬆蛋餅😍龍蝦肉份量超多,蛋餅煙煙韌韌又爆餡,真係好上癮!🦞 🤍甜品🤍甜品質素唔錯,唔係死甜膩口🤤賣相幾精緻,仲有瑞士 MÖVENPICK 雪糕任食。 成個自助晚餐整體服務不錯,職員效率又高又客氣😚食都食得好開心!食完仲可以喺附
💙💛💜
航海之旅🚢環球海鮮瘋狂食食

肉類

🧡海鮮🧡

💙刺身💙
刺身新鮮,三文魚厚切有口感,紅蝦刺身幾鮮甜!
刺身

💛小食💛

❤️肉類❤️

💜熱葷💜
熱葷

🤍甜品🤍
甜品

成個自助晚餐整體服務不錯,職員效率又高又客氣😚食都食得好開心!食完仲可以喺附近散吓步打卡!
2022-12-17
肉類
刺身
熱葷
甜品
早幾日朋友生日佢又住馬灣見到有最新推出嘅環球海鮮美饌盛宴啱哂至愛食海鮮嘅我哋即刻上網book左挪亞方舟度假酒店嘅自助餐呢度影相真系一流!勁靚嘅青馬大橋海景餐廳入面可以一路食嘢一路睇景環境恬靜 有度假嘅氛圍呢度食嘢絕對唔會有搶包山嘅感覺服務員都好有禮貌 不斷會添食物環球海鮮美饌任你食包括鮮味滿溢 波士頓龍蝦鮮甜美味厚肉 鱈蟹腳麵包蟹、紐西蘭青口、翡翠螺酥炸廣島蠔各類刺身壽司熱食仲有多款招牌美食燒美國有骨肉眼加上少少燒汁 肉質腍嫩juicy好味香煎鴨肝多士配紅桑子黑醋有機露絲瑪利烤羊架松露醬蟹肉燴飯另外甜品方面都多款式黑糖燉蛋芝士蛋糕冧酒提子麵包布甸冬天食落去真系暖入心珍珠奶茶布甸煙煙韌韌嘅珍珠啱哂珍珠奶茶控嘅朋友君度香橙餅仲有瑞士MÖVENPICK雪糕、豆腐花芋圓等任你食餐廳坐擁青馬大橋同汀九橋嘅璀璨夜景好啱同朋友相聚慶祝食品味豐盛美饌 有洋溢悠閒恬靜度假風情或者同另一伴過嚟食之前定之後都可以去影聖誕燈飾沙灘漫步影靚相打卡 浪漫甜蜜有興趣記得網上book位先有挪亞方舟門票/酒店住客/馬灣居民都有85折架!
早幾日朋友生日佢又住馬灣
見到有最新推出嘅環球海鮮美饌盛宴
啱哂至愛食海鮮嘅我哋

即刻上網book左

挪亞方舟度假酒店嘅自助餐

呢度影相真系一流!
勁靚嘅青馬大橋海景

餐廳入面可以一路食嘢一路睇景

環境恬靜 有度假嘅氛圍

呢度食嘢絕對唔會有搶包山嘅感覺

服務員都好有禮貌 不斷會添食物
環球海鮮美饌任你食包括

鮮味滿溢 波士頓龍蝦

鮮甜美味厚肉 鱈蟹腳
麵包蟹、紐西蘭青口、翡翠螺

酥炸廣島蠔

珍珠奶茶布甸

煙煙韌韌嘅珍珠

啱哂珍珠奶茶控嘅朋友

君度香橙餅

仲有瑞士MÖVENPICK雪糕、豆腐花芋圓等任你食

餐廳坐擁青馬大橋同汀九橋嘅璀璨夜景
好啱同朋友相聚慶祝食
品味豐盛美饌 有洋溢悠閒恬靜度假風情
或者同另一伴過嚟
食之前定之後都可以去影聖誕燈飾

沙灘漫步影靚相打卡 浪漫甜蜜

有興趣記得網上book位先

有挪亞方舟門票/酒店住客/

馬灣居民都有85折架!
2022-12-04
生日
  • 波士頓龍蝦
  • 鱈蟹腳
  • 燒美國有骨肉眼
  • 松露醬蟹肉燴飯
2022-11-17 494 浏览
這個馬灣酒店的下午茶#可一不可再 ,暫時是我吃過的Afternoon Tea 中味道最不好的一間🥹套餐包了兩杯茶、咖啡,我們則upgrade 了飲品,每杯另外$20, 可惜非常甜,像在喝糖水一樣。食物方面有10款,包括五款咸點同埋五款甜點, 分佈好平均,但味道很一般,咸點的泰式炸蝦餅配酸梅醬最正常,是一般泰式餐廳🍴都有供應的小食。冬蔭醬帶子酥盒的酥皮是軟的,不過裏面的的帶子味道可以。有別於一般的下午茶,這裏的每款食物的份量都很大,當中的泰式燒牛肉包更份量十足,眼見每一枱的客人也吃不完,我們則是淺嚐了兩口便夠了,浪費食物可恥,但真的真的放不進嘴了。甜點🍮則是很甜,除了泰式奶茶卷的味道買好外,其餘兩款蛋糕🍰都是很甜。焦糖香蕉拖肥金寶的口感也不太好,而且非常甜膩。荔枝芒果布甸🥭的果道較為清新,但也甜道十足。撇除食物質素,這裡的環境是不錯的,可以看到沙灘🏖️青馬大橋和海,但我就沒下次了。

2022-10-06 782 浏览
今次係生日Staycation 既Dinner Buffet,先講一樣唔好既:就係生日無蛋糕/蛋糕仔點支蠟燭🎂送。如果要額外加$350蚊預早同酒店Book先有😳這餐Buffet可能無期望,但又唔係差喎😅有龍蝦🦞鴨肝、Movenpick雪糕🍦刺身都好好👍🏻有橙汁汽水任飲,職員都有禮貌👍🏻。這間餐廳🍴最靚一定係風景,一個無敵大海景、沙灘景真係正🎊如果有小朋友都值得去玩下、食下自助餐享受一下。
Dinner  Buffet
2022-10-02
生日
Dinner  Buffet
  • 刺身
2022-10-02 480 浏览
襯放假 帶小朋友入去馬灣挪亞方舟放下電放完電就要去食個Tea避暑😂主題名為熱帶菓樣狂想曲餐廳唔算好full 約5成客人等咗45分鐘 就快變化石…個Tea Set終於上枱😅邊食tea邊飽覽沙灘 青馬大橋 汀九橋優美風景介紹返呢個泰式風情嘅Tea Set先-泰式青木瓜柚子沙律青木瓜清甜可口 配柚子開胃消暑-泰式蟹肉蛋批蟹肉不多 蛋批係凍嘅-泰式炸蝦餅配酸梅醬泰菜不能少嘅蝦餅 配酸酸甜甜醬汁 好想食多件-泰式燒牛肉包牛肉加咗啲青瓜絲 普普通通假如個包烘一烘 唔係凍會開心啲-冬蔭醬帶子酥盒帶子有冬陰功味 微辣 惹味-焦糖香蕉拖肥金寶香蕉味濃郁 焦糖味就唔多覺-泰式奶茶卷蛋卷軟綿綿 奶茶味幾出色-荔枝芒果布甸荔枝+芒果幾清甜-菠蘿椰子青檸條青檸味好酸 搶咗菠蘿同椰子嘅味道 -蜜柑石榴白朱古力呢個食到有石榴味濃 但好甜 鹹甜點各一半 有甜/酸/微辣 刺激味蕾整體嚟講 食物價錢加埋個無敵海景 物有所值只係服務有待改善 想搵個職員加啲水 人影都無隻😅
襯放假 帶小朋友入去馬灣挪亞方舟放下電
放完電就要去食個Tea避暑😂
主題名為熱帶菓樣狂想曲

餐廳唔算好full 約5成客人
等咗45分鐘 就快變化石…
個Tea Set終於上枱😅
邊食tea邊飽覽沙灘 青馬大橋 汀九橋優美風景