2024-06-15 37 浏览
一隻豐味窯雞 呢個窯雞 真係充滿誠意!佢即製熱辣辣!雞用好多層錫紙去包住,仲有保溫嘅外賣袋!又提供埋勞工手套同埋幾對膠手套,因為個雞真係超級滾熱辣,要用勞工手套再戴上膠手套,先可以打開!一打開已經香噴噴🤩皮薄肉嫩嫩,完全冇韌!而且份量好大,成家人食都好夠!口水雞飯餐我好鍾意呢個口水雞飯,啲辣油好惹味,但係又唔會過辣,辣度啱啱好,提升咗味道層次!另外仲有一盒飯~餐湯係紫菜湯,清清地,唔會太濃,但係都好夠味 解渴一流!豐味窯雞 📍地址: 觀塘工業中心一期7樓G室 B房
一隻豐味窯雞

口水雞飯餐

餐湯
係紫菜湯,清清地,唔會太濃,但係都好夠味 解渴一流!

豐味窯雞
📍地址: 觀塘工業中心一期7樓G室 B房
💡【新鮮熱辣辣嘅原隻窯雞】朋友知道我平時都好鍾意食雞,今次就介紹左呢間全港首間窯雞專門店,位於觀塘工廈,地點位置方便,可以係工廈自取或者外賣平台落單,只要係大約10分鐘前落單就可以。所有食品都會即叫即整,保證新鮮,所以拎到番屋企仲係熱辣辣。🐤半隻豐味窯雞半隻份量都幾多,足夠2-3個人食都無問題。用左錫紙包住,打開個陣聞到好香,成隻雞都已經超級入味,有微微的燒烤味,啖啖肉,肉質好嫩滑,用手已經可以撕到雞肉出黎,肉汁滿滿,輕鬆搞點一碗飯❤️❤️店員仲好貼心咁教我點食雞,仲附有調味辣粉、棉手套、膠手套👍
💡【新鮮熱辣辣嘅原隻窯雞】

🐤半隻豐味窯雞

店員仲好貼心咁教我點食雞,仲附有調味辣粉、棉手套、膠手套👍

2024-06-14 55 浏览
成日唔知煮咩好,我都會外賣斬料加餸,雞係我首選之一,今次同JJ去觀塘買嘢,順便訂左朋友介紹既窯燒雞😋窯燒雞的烤制過程需要一定的技巧和經驗,需要掌握火候和烤制時間,以保證雞肉烤制均勻和口感美味。返到屋企一打開錫紙即聞到好香雞味🐔 噴到有 紅蔥、蔥、洋葱香味秘製醬汁,他們用了三黃雞,外皮金黃再加上原隻雞上菜,賣相十分吸睛!串燒三兄弟見到都嘩嘩聲。烤出的雞肉外皮酥脆,內部肉質鮮嫩多汁,口感十分美味,容易拆開之外,雞肉食落嫩滑又多汁。雞肉下還有秘製醬汁,淋上雞肉上更入味提鮮,一家人食份量剛剛好!

嫩滑多汁新鮮熱辣辣🐔外賣窯雞🔥ʕ๑’ㅅ‘๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡呢排見到呢一間觀塘人氣好高嘅外賣窯雞🐔前幾日就買咗半隻返屋企加餸!拎到返屋企打開隻雞仲係熱辣辣🔥所以要用佢哋贈送嘅勞工手套打開錫紙🧤半隻雞大概兩個人食就啱啱好👥成隻雞都已經超級入味 唔會話好鹹 啱啱好✨而且充滿醬油香味 肉汁都好多 非常滑嫩❤️🌟半隻💲1️⃣1️⃣8️⃣〰️ 全隻💲1️⃣6️⃣8️⃣🐔窯雞每日限量發售⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚📍 豐味窯雞 觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位
嫩滑多汁新鮮熱辣辣🐔外賣窯雞🔥
呢排見到呢一間觀塘人氣好高嘅外賣窯雞🐔
前幾日就買咗半隻返屋企加餸!
拎到返屋企打開隻雞仲係熱辣辣🔥

🐔窯雞每日限量發售

📍 豐味窯雞
觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位
外卖自取
ᐕ)⁾⁾ ʜ ᴇ ʟ ʟ ᴏ ꗯ.*經朋友介紹去買左一間隱世 #觀塘 #窯雞仲只做外賣🥡無堂食嫁想食既朋友就唯有搵上門或者用外賣程式app到叫啦我個日係自己搵上門既包裝好保溫係外面行左一陣街先返屋企都仲係熱辣辣用錫紙包住一拆開一陣雞肉油香味散開雞肉超嫩口想影多兩張相介紹俾大家都已經有小朋友忍唔住想食左先
ᐕ)⁾⁾ ʜ ᴇ ʟ ʟ ᴏ ꗯ.*

雞肉超嫩口

想影多兩張相介紹俾大家
都已經有小朋友忍唔住想食左先
2024-06-12 29 浏览
最近試咗觀塘呢隻隱世窯雞真係一試難忘店內真係專門製作窯雞架咋除咗招牌窯雞之外仲有一人定食 蔥香雞 同 口水雞✨豐味窯雞 $168仲可以追加米飯同飲品最啱返屋企加餸同屋企人分享原隻連錫紙加熱焗一焗用撕開嗰下.肉汁不斷流出徹底保留所有肉汁 . 勁Juicy肉質係超級超級嫩滑雞骨都窯到軟腍而且好入味亦唔會太鹹連咀刁嘅屋企人都話好正店員好貼心附送厚身手套無論你鍾唔鍾意食雞信我...呢間店一定要Bookmark好味.一定有下次
最近試咗觀塘呢隻隱世窯雞

2024-06-07
午餐
  • 窯雞
2024-06-12 41 浏览
朋友推介位於觀塘的豐味窯雞,位於官塘工業大廈裏,只做外賣的店,位置可謂極其隱世。去開觀塘又想買返屋企加餸,於是WhatsApp落單,到店時,店舖已經將窯雞包裝的妥當,整個購買過程都幾方便。📲🐥🛍️😎豐味窯雞(半隻)($118),窯雞是兩層厚厚的錫紙包住,返到屋企仍然都係好熱辣辣,店舖除了提供膠手套外,還提供了勞工手套,打開窯雞時,防止燙傷,相當貼心。打開錫紙後,窯雞仍然是冒煙。因雞是以窯燒的方法,雞肉是超嫩口,很容易就可以撕開,雞烤得夠晒火候,迫晒成隻雞嘅黃油出來。未經切件的雞就咁撕黎食,夠晒滋味,真是一流體驗。🐥😋🙌🏼

豐味窯雞(半隻)

豐味窯雞(半隻)
2024-06-11 43 浏览
今晚提早屋企人慶祝端午節。做節一定要食好野啦,所以我專門係網上訂咗近期超有人氣嘅豐味窯雞🐔!取🐔地點位於觀塘工業中心一期,有啲隱世,到店就即刻可以攞到,真係超快到手!攞返屋企,隻雞🐔仲係暖嘅,打開錫紙,好香嘅雞味,而且雞肉窯得勁入味,每一啖都多汁又嫩滑、最重要係吾乾身,夠曬Juicy醬汁又夠多,愛嚟撈飯都好好食!果然喺人氣之選🔥如果大家下次都想買外賣返屋企加餸,哩個豐味窯雞絕對係平靚正推介!
今晚提早屋企人慶祝端午節。

醬汁又夠多,愛嚟撈飯都好好食!
果然喺人氣之選🔥

2024-06-09
2024-06-11 18 浏览
今日出開街就去左觀塘工業中心外賣左隻窯雞番屋企同爸媽做晚餐加餸🐔🐔除左可以自取仲可以用外賣平台落單-由觀塘拎到番屋企都仲熱辣辣🫢因為店家用左石紙同保溫袋裝住 超細心👍🏻裡面仲附有調味辣粉、棉手套、膠手套番到屋企一拎出黎帶個手套撕開佢已經食得😋隻窯雞好大隻好多肉有微微的燒烤味😗一路拎番屋企都好香肉質好嫩滑好軟 又好夠味道😛爸爸媽媽都話好好味超juicy🫶🏻份量夠晒三個人食🤤🤤🤤
今日出開街就去左觀塘工業中心
外賣左隻窯雞番屋企同爸媽做晚餐加餸🐔🐔
除左可以自取仲可以用外賣平台落單
由觀塘拎到番屋企都仲熱辣辣🫢
因為店家用左石紙同保溫袋裝住 超細心👍🏻
裡面仲附有調味辣粉、棉手套、膠手套
番到屋企一拎出黎帶個手套撕開佢已經食得😋
隻窯雞好大隻好多肉
有微微的燒烤味😗一路拎番屋企都好香
肉質好嫩滑好軟 又好夠味道😛
爸爸媽媽都話好好味超juicy🫶🏻
份量夠晒三個人食🤤🤤🤤
2024-06-05
2024-06-10 24 浏览
今日工人姐姐放假🏖️ 媽媽諗唔到安排食啲乜嘢🤣 朋友介紹咗觀塘呢一間⋯ 近近地就外賣自取 ✌🏻 反到屋企再炒多個菜就開飯啦 ✔️係觀塘工業大廈地鐵站,出口行5min 就到,好方便 另外原來外賣平台都可以order 外賣到家啦😍我哋食雞都會成隻上🤣 我食雞脾,媽媽食雞胸,爸爸食雞背 🙌🏻雞脾🍗好滑啊⋯⋯兩只都係我食曬😜而雞汁好入味,雞胸都唔會乾 ,又唔會咸 👍🏽另外仲叫咗蔥油雞套餐⋯⋯ d雞都好滑溜 🤩
今日工人姐姐放假🏖️
媽媽諗唔到安排食啲乜嘢🤣
朋友介紹咗觀塘呢一間⋯ 近近地就外賣自取 ✌🏻
反到屋企再炒多個菜就開飯啦 ✔️

係觀塘工業大廈地鐵站,出口行5min 就到,好方便
另外原來外賣平台都可以order 外賣到家啦😍

我哋食雞都會成隻上🤣
我食雞脾,媽媽食雞胸,爸爸食雞背 🙌🏻
雞脾🍗好滑啊⋯⋯兩只都係我食曬😜
而雞汁好入味,雞胸都唔會乾 ,又唔會咸 👍🏽

另外仲叫咗蔥油雞套餐⋯⋯ d雞都好滑溜 🤩

2024-06-10 35 浏览
燒雞、烤雞、炸雞都食過,反而窯雞未試過經朋友介紹,預先喺觀塘呢間訂半隻拎到上手係熱嗱嗱,但由於呢到得廚房,所以只可以外賣,不過好貼心咁提供埋膠手套同勞工手套,方便用手撕開嚟食用手輕鬆撕開,雞油流曬出嚟,肉質勁嫩滑juicy
燒雞、烤雞、炸雞都食過,反而窯雞未試過

經朋友介紹,預先喺觀塘呢間訂半隻

用手輕鬆撕開,雞油流曬出嚟,肉質勁嫩滑juicy
2024-06-10 32 浏览
聽住在觀塘的同事介紹,有一家味道極佳的窯雞他經常去買回家吃。來到觀塘吃飯,我也順帶買了一個窯雞。拿著外賣回家,一路上聞著保溫袋裡面飄出來的陣陣濃郁的雞肉香混合著各種香料的芬芳,一直撩動我的味蕾,好想馬上就吃了,實在是太誘人了!有保溫袋包裝 ,所以過了一個多小時回到家窯雞仍然熱呼呼, 裡面附有調味辣粉和手套,好貼心!打開錫紙,看到窯雞金黃色澤表皮焦脆,好多香醬汁包圍。咬下第一口,肉質鮮嫩多汁,飽含著雞汁的鮮美滋味,連雞胸肉都超鮮嫩!這家店堅持使用當地飼養的優質雞隻,確保肉質的新鮮和高品質 。窯雞的獨特香氣,隨著咀嚼在口腔中四溢,令人陶醉其中。那種鮮甜的感覺久久蔓延在舌尖,讓人難以忘懷

2024-06-09 16 浏览
喺工廈有間隱世窯雞,小編拎到返屋企都仲係熱辣辣,店舖細心附埋勞工手套、膠手套同辣椒粉,令到每位客人都可以喺唔辣手嘅情況下,喺最佳時間食到最好食嘅窯雞想食就記得訂咗先,因為窯雞每日限量架😎♥️∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 豐味窯雞 (半隻)$118<招牌>半隻2人份,輕輕一拉就皮肉分離,輕輕一咬就骨肉分離,肉質超嫩滑,邊食啲汁邊滴,加餸一流!秘製醬汁唔會過鹹,隔住個袋都聞到陣陣香味,食落有啲似豉油雞,再惹味啲啲∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴
想食就記得訂咗先,因為窯雞每日限量架😎♥️

❥ 豐味窯雞 (半隻)$118
<招牌>

外卖自取
首先值得一讚既位~佢地係有保溫袋既,而且窯雞有錫紙包住~住得遠得唔怕~所以我拎到返屋企都仲係熱辣辣仲出緊煙架♨️而且好香噴噴🤤店員仲好貼心咁教我點食雞😆最好食就係手撕雞食法,一忽一忽手撕嚟食先最滋味😋窯雞外皮燒得好焦香而且好酥脆,雞肉鮮嫩又Juicy💦調味都足夠~雞入面仲有洋蔥🧅好啱重口味既我🤤重點係自動去骨架,咬落去啖啖肉😆大大隻好抵食,1家人食啱啱好👍未食過一定要試下呀,超好味😋😋
首先值得一讚既位~

佢地係有保溫袋既,而且窯雞有錫紙包住~
住得遠得唔怕~
所以我拎到返屋企都仲係熱辣辣仲出緊煙架♨️而且好香噴噴🤤

店員仲好貼心咁教我點食雞😆
最好食就係手撕雞食法,一忽一忽手撕嚟食先最滋味😋

窯雞外皮燒得好焦香而且好酥脆,雞肉鮮嫩又Juicy💦

調味都足夠~雞入面仲有洋蔥🧅
好啱重口味既我🤤
重點係自動去骨架,咬落去啖啖肉😆

大大隻好抵食,1家人食啱啱好👍
未食過一定要試下呀,超好味😋😋
2024-06-07 38 浏览
最近去咗觀塘做嘢 想買外賣返屋企加餸朋友推薦咗我食呢間 自取/外賣平台落單嘅窯雞店由觀塘拎到番屋企都仲熱辣辣‼️肉汁滿滿‼️店家用左錫紙同保溫袋裝住裡面仲附有調味辣粉、棉手套?膠手套番到屋企一拎出黎帶個手套撕開佢已經食得🥰-🐤叫咗一整隻 窯雞 $168 好大隻啖啖肉 有微微的燒烤味 一路拎番屋企都好香肉質好嫩滑 入味無比 超juicy 我哋仲攞嚟整手撕雞份量夠晒三個人食👍🏻👍🏻味道一流又掛汁 。屋企人都大讚好食🥰🥰-
最近去咗觀塘做嘢 想買外賣返屋企加餸
朋友推薦咗我食呢間 自取/外賣平台落單嘅窯雞店
由觀塘拎到番屋企都仲熱辣辣‼️肉汁滿滿‼️
店家用左錫紙同保溫袋裝住
裡面仲附有調味辣粉、棉手套?膠手套
番到屋企一拎出黎帶個手套撕開佢已經食得🥰

🐤叫咗一整隻 窯雞 $168
好大隻啖啖肉 有微微的燒烤味 一路拎番屋企都好香
肉質好嫩滑 入味無比 超juicy 我哋仲攞嚟整手撕雞
份量夠晒三個人食👍🏻👍🏻

味道一流又掛汁 。屋企人都大讚好食🥰🥰
2024-06-05
10 分钟 (外卖自取)