2024-07-06 37 浏览
今天難得早下班~臨時起意決定去觀塘探朋友班🤭講到探班當然不可以兩手空空的去啦~所以就找到觀塘這間窯雞🌟剛好遇到新鮮出爐的時間~太幸運了😍用了兩層的錫紙緊緊的包裹著一隻只全雞🌟確保在窯燒的過程中可以很好的保留雞肉濕潤多汁,而且調料的味道也深深的進到雞肉當中🔥一打開錫紙就聞到很香的窯雞香氣🌟配戴了店員隨附的手套後就直接用手開撕啦🤣識食一定用手食~風味更好🔥肉肉很軟嫩,隨便用手一撕就能撕下來,一撕開就看到雞油雞汁都流出來了🔥雞汁和調味料都很好的混合在一齊,雞肉蘸上本身的料汁和加上隨附的辣椒粉就更惹味更好吃了🌟
剛好遇到新鮮出爐的時間~太幸運了😍

秘製窯雞
2024-07-06
其他
秘製窯雞
而家有時天氣又熱又落雨,真係唔想出街😫。而家有好多方法都可以令到你足不出戶亦可以食到美食。嘅今次就試吓好特別嘅風味,可以外賣或者自取都得。 (5⭐️最高)原味窯雞(整體5⭐️)原隻窯雞, 需要經過差唔多一個小時嘅要爐燒🫢。 用錫紙包住保留雞的原汁原味,攞到返屋企仍然鮮味十足。溫度keep住有差不多60度以上👏🏻。雞骨好脆,肉味好Juicy👍🏻,一啲都唔乾身,雞肉亦都好嫩口彈口, 只需要跟一碗白飯就可以滿足一餐。

原味窯雞(整體5⭐️)

2024-06-29 76 浏览
平時斬料加餸,離不開雞🐔屋企人平時北上都會專程買窯燒雞🐔返香港食🫦而家香港都有得食喇🙆🏻‍♀️觀塘有間主打窯燒雞外賣店🐔即叫即整🫴🏻鮮嫩多汁🫦用包兩層錫紙包住隻雞🐔放入焗爐高溫焗一個鐘🔥拎出嚟嘅時候,隻雞都係保持住先嫩多汁🫦錫紙會留住烤雞時漏出的精華肉汁豐味窯雞📍觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位#香港美食 #觀塘美食 #外賣美食 #窯雞 #新鮮出爐 #必食推介 #香港 #觀塘 #美食推薦 #正到爆

2024-06-26 126 浏览
.最近見好多人介紹人氣爆登🔥既豐味窯雞🐔一於上網訂返隻試吓🤤又爆汁又嫩滑嘅!不過呢間豐味窯雞外賣店對我黎講係偏遠🤨但都總算冇去錯🙌🏻返到去3盒老闆都大讚💯肉質超級嫩滑‼️而且爆晒汁好入味🤤而且每一份老闆都用心製作3-4小時架🔥我去到拎仲係熱辣辣🔥加餸真係一流🙌🏻而且價錢合理又平🖖🏻真係超級抵食又好味💓推介推介🌟🌟🌟🌟🌟🐔豐味窯雞(全隻)$168窯雞仲係每日限量發售,想食就要提早d訂啦!🤩📍地址:觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位

🐔豐味窯雞(全隻)$168
窯雞仲係每日限量發售,想食就要提早d訂啦!🤩

📍地址:觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓
G室B單位
2024-06-25 110 浏览
觀塘其實都好多隱藏小店 唔係朋友食過推介 都唔知呢間豐味窯雞🤔佢地主力係做外賣可以原隻窯雞咁買返屋企食😳拎到返屋企仲係熱辣辣的😍隻窯雞都幾大隻用錫紙包住 一打開已經聞到好香😍店家仲細心到配埋手套 食得方便👍🏻燒得好好入味同埋肉質好嫩滑用手已經可以輕易撕到雞肉出黎🤭雞充滿醬油香味 肉汁好多 超Juicy🩷斬料加餸好選擇喔👍🏻
觀塘其實都好多隱藏小店

雞充滿醬油香味
肉汁好多 超Juicy🩷

斬料加餸好選擇喔👍🏻
2024-06-23 96 浏览
可以食一餐好好食嘅雞肉係好爽,如果食一隻好好食嘅雞,就更加爽啦!觀塘收工之後我就去咗附近嘅工廠大廈嗰度搵飯食俾我發現到一間豐味窯雞,可以成隻雞咁買嚟食真係好正,隻雞好肥美肉質嫩滑,而且我嗌嘅豐味窯雞係豉油雞鹹鹹地,用嚟撈飯就最啱啦!佢哋除咗有得買一隻豐味窯雞之外,仲有得買半隻豐味窯雞 ,蔥香雞飯餐又或口水雞飯餐等。所以選擇都好多,而且最重要嘅係!我拎完隻雞返屋企之後,隻雞仲係熱辣辣,啱啱好,可以拎住嚟開餐🥰🥰

2024-06-23 71 浏览
成日煮飯唔知食咩好,有時真係好想加餸食好野😊朋友介紹我可以上網訂一間觀塘受歡迎嘅專門窯雞外賣店一打開包住窯雞嘅錫紙😍就已經聞到撲鼻好香嘅雞味🫢外賣袋入面仲有提供勞工手套同埋膠手套,好貼心🩷老公就好細心咁手撕窯雞,仲係熱辣辣🔥食落口窯雞嘅雞肉超軟腍又嫩滑🤤仲好juicy,秘製嘅香料仲滲透哂雞肉入面,好入味同惹味🤩真係幾滿足!原來製作窯雞整個過程要足足4小時咁耐😳所以我喺屋企無可能會整到

2024-06-22 51 浏览
今日又係姐姐放假的日子,無人煮飯,我呢個懶媽又要叫外賣了☺️最近朋友介紹左觀塘的~豐味窯雞,mina就最鍾意食雞㗎啦,我即刻買返屋企俾佢試下先😁訂購好方便,只需於whatapps落單,然後到觀塘工業中心1期取貨就ok,簡單又快捷,岩晒我呢類無飯主婦,😎👍✨ 招牌豐味窯雞一打開錫紙,即刻聞到好香嘅窯雞味,份量大大隻,撕開的時候,雞汁噴曬出嚟,雞肉嫩滑,味道香濃,醬汁醃得好入味,用嚟送飯就最岩🥰

✨ 招牌豐味窯雞

2024-06-05
下午茶
2024-06-21 64 浏览
豐味窯雞地址:觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位位於觀塘工業中心一期既豐味窯雞,主力係做外賣,主打招牌豐味窯雞!亦有蔥香雞飯,口水雞飯等!新開無耐,唔係朋友推介都唔知間店既存在,第一次食就試吓佢個招牌豐味窯雞😋唔試由至可,一試返唔到轉頭!😍😍豐味窯雞係湖南既特色美食,在長沙當地享有很高的聲譽!這種採用木炭手工烹制的窯雞,外皮酥脆多汁,肉質超級細嫩鮮美。調味料恰到好處,與雞肉的鮮香結合。飯店的用心烹飪令人難忘,窯雞紮實的口感,真係會讓人忍不住一口接一口!好一道正宗的湖南風味佳餚,值得哈嚐同支持呀!外賣主要都係外賣平台送,送貨速度快靚正!包裝袋仲係用保溫袋,真係有誠意既餐廳!送到時,隻雞仲係熱呼呼,口感一流👍一定會再支持!

2024-06-20 36 浏览
今日咁岩觀塘番工, 朋友叫我一定要試觀塘呢間窯雞外賣店, 所以我就買咗一隻豐味窯雞番屋企有餸! 一隻窯雞都只係$168, 價錢絕對唔貴! 今次whatsapp提早聯絡店家預訂, 一放工就去拎得, 完全唔洗等, 夠晒方便! 估唔到隻窯雞咁大隻,打開已經聞到好香, 仲醃得夠晒入味! 店家提供手套,戴上手套撕開已經見到佢好juicy😍, 配上佢d 醬汁,非常入味,肉質仲好滑tim! 屋企人都覺得幾好食,下次再去觀塘一定會再去買!

2024-06-20 28 浏览
豐味窯雞今次提早幾日係一間豐味窯雞外賣店訂咗一隻近期超人氣嘅又爆汁又嫩滑嘅豐味窯雞!不過呢間豐味窯雞外賣店有少少遠,位置喺觀塘工業中心第一期有d隱世,一拎完就去創紀之城坐低嘆住冷氣食!1.豐味窯雞(全隻)$168(9.5/10)一打開保溫袋就見到有一對勞工手套、透明手套同一包細嘅辣粉,窯雞外層包住幾層錫紙,隔住錫紙都感覺到有少少熱,再打開錫紙即刻出哂煙,一咬隻雞就超爆汁,肉質超嫩滑,尤其是雞皮一入口就即溶,雞肉入面醃得好好,味道啱啱好,呢隻窯雞簡直係平靚正加餸之選!窯雞仲係每日限量發售,想食就要提早d訂啦!2人總共價錢$168個人口味總評分:9.5/10@chickendinn_er地址:觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻‍♂️#豐味窯雞 #觀塘好去處 #觀塘美食 #觀塘 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare
豐味窯雞

1.豐味窯雞(全隻)$168(9.5/10)

窯雞仲係每日限量發售,想食就要提早d訂啦!

2人總共價錢$168

個人口味總評分:9.5/10

@chickendinn_er

#豐味窯雞 #觀塘好去處 #觀塘美食 #觀塘 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2024-06-18 33 浏览
之前嘅一場疫症,令到很多人多了買外賣回家食!但你又會沒有想過,在家都可以食到 窯雞?在香港要食到窯雞,已經不是一件很容易的事,更何況在家中!今日我就想介紹一間,我食過覺得相當不錯嘅窯雞!仲入咗佢廚房睇下衛生情况!呢間窯雞是來自觀塘工廠區,而我作為觀塘上班族當然方便,但其實外賣店就係係觀塘站行幾分鐘就到,所以無論自取/外賣平台落單,都同樣方便!不要睇少係一間外賣店,廚房衛生都相當唔錯!而店家好細心,用左錫紙同保溫袋裝住隻窯雞!所以由觀塘拎到返屋企,隻雞都仲熱辣辣!肉汁非常多!包裝袋裡面,附有調味辣粉,棉手套(方便撕雞)膠手套(方便進食)返到屋企,就已經即時食得!窯雞$168 (1隻)窯雞份量相當之大,份量夠晒三個人食,除咗好大隻之外,仲啖啖肉,窯雞有燒烤味,肉質方面亦好嫩滑,超入味!手撕雞就更加食到風味!

窯雞$168 (1隻)
2024-06-17 72 浏览
6月啦,端午節同父親節又黎啦,我屋企人又黎聚餐慶祝🪅🥳,今次加餸我就訂左觀塘呢間窯雞😍😍佢地係專做雞嘅外賣,專業認真,信心保證😆係社交平台見到佢哋嘅post價錢幾抵,我地就訂左一隻全雞試下~*****🔥🐥豐味窯雞 $168 / 隻今次我揀左要全隻嘅窯雞😌,訂左日期之後係攞貨當日上去拎完就可以直接走啦😋隻窯雞好大隻,燒得好好入味同埋肉質好嫩滑😍雞肉好容易就撕到出黎啦,好方便食😋🍗*****

*****

🔥🐥豐味窯雞 $168 / 隻

*****

2024-06-07
  • 豐味窯雞
2024-06-16 50 浏览
動動手指俾我搵到間觀塘新開嘅外賣店餐牌選擇都啱口味最鐘意試新野嘅我就買上去同男朋友⼀齊食豐味窯雞位於觀塘工廈外賣自取仲有優惠添!睇介紹佢係全港首家窯雞專門店但我地得兩個人食唔到全雞今次先試下口水雞飯同蔥香雞飯套餐落單後大概十分鐘時間可取幾方便快捷!仲好貼心咁有保溫袋裝住保持新鮮熱辣拎出黎果時真係仲有熱度👍口水雞唔算太辣惹味易入口蔥香雞飯雞肉滑嫩蔥油味香套餐奉送菜甫前菜同蛋花湯份量足夠男仔食都唔會太少
動動手指
俾我搵到間觀塘新開嘅外賣店
餐牌選擇都啱口味
最鐘意試新野嘅我就買上去同男朋友⼀齊食

豐味窯雞位於觀塘工廈
外賣自取仲有優惠添!
睇介紹佢係全港首家窯雞專門店

份量足夠
男仔食都唔會太少
2024-06-07
2024-06-16 55 浏览
早幾日提早慶祝父親節😙我哋一家人去左親戚到食飯😉想加餸🤣在朋友介紹下🤡位於觀塘工廈較人氣美味窯雞😍食過番尋味😜豐味窯雞(半隻)$118新鮮熱辣出爐😬外脆內嫩,肉質鮮嫩多汁😉非常惹味🤩烤製過程中會使用調味料或醬汁塗抹在雞皮上,使得雞皮烤至金黃酥脆🤡它用錫紙包住🤗能夠保持雞肉水分、增添風味🫢配白飯一起食更佳🤪可以叫外賣/上門自取~值得推介🤗不妨一試😐有手套提供😎唔怕整污糟隻手😎盡情享受😋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

豐味窯雞(半隻)$118

可以叫外賣/上門自取~值得推介🤗不妨一試😐