近排住喺觀塘嘅朋友喺度講,工廈有一間好抵食又好食一定唔會中伏嘅店!我就一直book mark咗單,因為係觀塘工廈我就網上預約咗,唔使等,去到等多幾分鐘就有得拎,所以拎嘅時候都熱辣辣😀😀😀😀確保雞夠鮮嫩❤️❤️❤️❤️返到屋企拆開嘅時候,佢係用兩層的錫紙包着!就算係嗌外賣都可以食嗰陣熱辣辣🥳🥳🥳呢間店舖用窯燒的方法煮雞,咁就可以確保保留雞肉多汁😋😋😋勁貼心就係外賣店送埋手套😏😏😏可以直接用手撕嚟食😗😗店舖仲有口水雞飯套餐或者其他飯嘅套餐,如果放工唔想親身去拎,都可以叫網上叫嘢食嘅平台送外賣俾你㗎,超方便!

豐味窯雞外賣店的窯雞每日新鮮準備. 限量發售驚住無得食的yo預先電話訂購全隻窯雞預定時間取貨回家慢慢品嘗(≧◡≦) ♡✩ 豐味窯雞 $168/隻大大隻窯雞是2-3人份量(✯◡✯)用保暖袋及雙重錫紙包裝以確保窯雞外賣到家仍然熱焫焫窯雞外皮黃金. 肉嫩多汁而且好易拆骨. 食得輕鬆♡︎香噴噴的雞汁精華送飯更是一流!豐味窯雞由鮮嫩多汁的雞肉到鮮味油香的精神雞汁都十分誘人!是外賣回家加餸的好選擇派對到會亦可以考慮呀\(^ヮ^)/
豐味窯雞外賣店的窯雞
每日新鮮準備. 限量發售
驚住無得食的yo預先電話訂購全隻窯雞
預定時間取貨回家慢慢品嘗(≧◡≦) ♡

✩ 豐味窯雞 $168/隻

大大隻窯雞是2-3人份量(✯◡✯)
用保暖袋及雙重錫紙包裝
以確保窯雞外賣到家仍然熱焫焫
窯雞外皮黃金. 肉嫩多汁
而且好易拆骨. 食得輕鬆♡︎
香噴噴的雞汁精華送飯更是一流!
豐味窯雞由鮮嫩多汁的雞肉
到鮮味油香的精神雞汁
都十分誘人!
是外賣回家加餸的好選擇
派對到會亦可以考慮呀\(^ヮ^)/
2024-07-11 144 浏览
位於觀塘官塘工業中心一期嘅❣︎豐味窯雞❣︎高峰期日賣過百隻🤩老闆堅持用雞味重又夠油分嘅三黃雞加特製醃料製作而成👍🏻我梗係要試吓啦,上到店舖眼見超多外賣一袋二袋🤭心知一定係好野來,觀塘區嘅朋友想買雞返屋企加餸或者買盒雞飯做lunch,下次可以買來試吓😋❣︎蔥香雞飯餐跟湯同前菜❣︎$39呢到無論你買一盒飯定一隻雞,都一定會跟保溫袋比你,相當貼心❤️個蔥香醬汁超濃郁😋雞肉嫩滑索晒個汁,超好送飯,連埋跟嘅辣菜脯一齊食,減低油膩感,仲要跟埋碗紫菜湯都係$39咋😛真係又好食又抵食👍🏻❣︎招牌豐味窯雞(半隻)❣︎$118店主仲會跟埋一對勞工手套,同3對膠手套加一包辣椒粉比你😍超好服務👍🏻窯雞超淋滑😋雞肉同雞骨勁易撕開,啖啖雞香,雞肉個醬汁超入味,晚飯加餸或者派對聚餐一流👍🏻

❣︎蔥香雞飯餐跟湯同前菜❣︎$39
真係又好食又抵食👍🏻

❣︎招牌豐味窯雞(半隻)❣︎$118
2024-07-05
📍 豐味窯雞-觀塘係觀塘工廈中有間窯雞外賣店本人買咗半隻窯雞番屋企加餸用保溫袋裝住拎到番屋企隻雞依然熱辣辣🔥採用既唔係冰鮮雞,經過慢煮,呈現岀金黃色外皮和豐富多汁的內裡。 一大隻足足三斤的全雞,在手扒的時候還能清楚看到雞油、肉汁滴下來,每一個部位都飽滿多肉,搭配附贈的雞油沾著吃我真的好喜歡~雞皮的表面是微脆內層被油脂包覆的地方滑嫩,肉質很嫩不柴,雞肉難做的點在於肉很容易柴柴的,但這裡竟然不會!!!

📍 豐味窯雞-觀塘

係觀塘工廈中有間窯雞外賣店
本人買咗半隻窯雞番屋企加餸
用保溫袋裝住拎到番屋企隻雞依然熱辣辣🔥

2024-07-08 64 浏览
🌞最近天氣真係好熱,放假想留係屋企食飯,但又唔想煮既情況下,俾我係觀塘搵到間外賣店,加餸好幫佢😆🔸豐味窯雞 有一隻同半隻揀,我就緊係買一隻返去慢慢嘆🤭雞既大細適中,足夠3至4個人食,窯雞用左唔同既香料去醃,再用錫紙包住去焗,保持住原汁,雞皮同雞肉都好嫩滑,而且雞既肥瘦適中,味道鹹鹹甜甜,有少少似豉油雞,用手撕黎食一流🤤✨每隻雞都會附送一對勞工手套🧤同幾對膠手套,仲有包辣粉🌶️可以用黎點雞食,更加惹味

🔸豐味窯雞

2024-07-07 72 浏览
🐔的烹飪工藝講究,需要在窯爐中緩慢烤製,才能達到皮脆肉嫩的效果也開始在香港複製這種口感熱辣辣雞雞汁都非常濃味,而且手斯亦方便容易撕開並提供外賣服務,讓更多人能夠在家也能品嘗到這種美味,把窯燒雞裝在外賣袋裡,再用兩層錫紙密封,確實能有效保持雞肉的汁水和溫度這樣吃起來才會更加鮮嫩可口😁雞肉特別多汁且口感嫩滑,配上安全的外賣包裝,實在是令人垂涎新鮮外賣感覺很良好,熱辣辣就食到👀👀 觀塘地點也方便,適合放工就去拎
也開始
在香港複製這種口感
熱辣辣雞雞汁都非常濃味,而且手斯亦方便容易撕開

這樣吃起來才會更加鮮嫩可口😁
雞肉特別多汁且口感嫩滑,配上安全的外賣包裝,實在是令人垂涎

新鮮外賣感覺很良好,熱辣辣就食到
👀👀 觀塘地點也方便,適合放工就去拎
2024-07-06 46 浏览
今日屋企人叫我放工幫手買料加餸😂同事就介紹咗我去呢間窯雞外賣店買豐味窯雞🐔! $168就有一大隻窯雞, CP 值仲好高🥰 提早whatsapp落單,放工去到就拎得,好方便😂 窯雞夠晒熱辣辣,隔住個袋都聞到佢嘅香味😍 翻到屋企仲完全唔洗再翻熱, 仲係暖笠笠,直接打開食得! 店家貼心跟埋手套俾我地撕開食,雞肉夠juicy😍,肉質都幾滑嫩,唔錯❗️豐味窯雞 📍觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位

豐味窯雞
2024-07-06 40 浏览
今天難得早下班~臨時起意決定去觀塘探朋友班🤭講到探班當然不可以兩手空空的去啦~所以就找到觀塘這間窯雞🌟剛好遇到新鮮出爐的時間~太幸運了😍用了兩層的錫紙緊緊的包裹著一隻只全雞🌟確保在窯燒的過程中可以很好的保留雞肉濕潤多汁,而且調料的味道也深深的進到雞肉當中🔥一打開錫紙就聞到很香的窯雞香氣🌟配戴了店員隨附的手套後就直接用手開撕啦🤣識食一定用手食~風味更好🔥肉肉很軟嫩,隨便用手一撕就能撕下來,一撕開就看到雞油雞汁都流出來了🔥雞汁和調味料都很好的混合在一齊,雞肉蘸上本身的料汁和加上隨附的辣椒粉就更惹味更好吃了🌟
剛好遇到新鮮出爐的時間~太幸運了😍

秘製窯雞
2024-07-06
其他
秘製窯雞
而家有時天氣又熱又落雨,真係唔想出街😫。而家有好多方法都可以令到你足不出戶亦可以食到美食。嘅今次就試吓好特別嘅風味,可以外賣或者自取都得。 (5⭐️最高)原味窯雞(整體5⭐️)原隻窯雞, 需要經過差唔多一個小時嘅要爐燒🫢。 用錫紙包住保留雞的原汁原味,攞到返屋企仍然鮮味十足。溫度keep住有差不多60度以上👏🏻。雞骨好脆,肉味好Juicy👍🏻,一啲都唔乾身,雞肉亦都好嫩口彈口, 只需要跟一碗白飯就可以滿足一餐。

原味窯雞(整體5⭐️)

2024-06-29 76 浏览
平時斬料加餸,離不開雞🐔屋企人平時北上都會專程買窯燒雞🐔返香港食🫦而家香港都有得食喇🙆🏻‍♀️觀塘有間主打窯燒雞外賣店🐔即叫即整🫴🏻鮮嫩多汁🫦用包兩層錫紙包住隻雞🐔放入焗爐高溫焗一個鐘🔥拎出嚟嘅時候,隻雞都係保持住先嫩多汁🫦錫紙會留住烤雞時漏出的精華肉汁豐味窯雞📍觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位#香港美食 #觀塘美食 #外賣美食 #窯雞 #新鮮出爐 #必食推介 #香港 #觀塘 #美食推薦 #正到爆

豐味窯雞

2024-06-26 126 浏览
.最近見好多人介紹人氣爆登🔥既豐味窯雞🐔一於上網訂返隻試吓🤤又爆汁又嫩滑嘅!不過呢間豐味窯雞外賣店對我黎講係偏遠🤨但都總算冇去錯🙌🏻返到去3盒老闆都大讚💯肉質超級嫩滑‼️而且爆晒汁好入味🤤而且每一份老闆都用心製作3-4小時架🔥我去到拎仲係熱辣辣🔥加餸真係一流🙌🏻而且價錢合理又平🖖🏻真係超級抵食又好味💓推介推介🌟🌟🌟🌟🌟🐔豐味窯雞(全隻)$168窯雞仲係每日限量發售,想食就要提早d訂啦!🤩📍地址:觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位

🐔豐味窯雞(全隻)$168
窯雞仲係每日限量發售,想食就要提早d訂啦!🤩

📍地址:觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓
G室B單位
2024-06-25 110 浏览
觀塘其實都好多隱藏小店 唔係朋友食過推介 都唔知呢間豐味窯雞🤔佢地主力係做外賣可以原隻窯雞咁買返屋企食😳拎到返屋企仲係熱辣辣的😍隻窯雞都幾大隻用錫紙包住 一打開已經聞到好香😍店家仲細心到配埋手套 食得方便👍🏻燒得好好入味同埋肉質好嫩滑用手已經可以輕易撕到雞肉出黎🤭雞充滿醬油香味 肉汁好多 超Juicy🩷斬料加餸好選擇喔👍🏻
觀塘其實都好多隱藏小店

雞充滿醬油香味
肉汁好多 超Juicy🩷

斬料加餸好選擇喔👍🏻
2024-06-23 96 浏览
可以食一餐好好食嘅雞肉係好爽,如果食一隻好好食嘅雞,就更加爽啦!觀塘收工之後我就去咗附近嘅工廠大廈嗰度搵飯食俾我發現到一間豐味窯雞,可以成隻雞咁買嚟食真係好正,隻雞好肥美肉質嫩滑,而且我嗌嘅豐味窯雞係豉油雞鹹鹹地,用嚟撈飯就最啱啦!佢哋除咗有得買一隻豐味窯雞之外,仲有得買半隻豐味窯雞 ,蔥香雞飯餐又或口水雞飯餐等。所以選擇都好多,而且最重要嘅係!我拎完隻雞返屋企之後,隻雞仲係熱辣辣,啱啱好,可以拎住嚟開餐🥰🥰

2024-06-23 71 浏览
成日煮飯唔知食咩好,有時真係好想加餸食好野😊朋友介紹我可以上網訂一間觀塘受歡迎嘅專門窯雞外賣店一打開包住窯雞嘅錫紙😍就已經聞到撲鼻好香嘅雞味🫢外賣袋入面仲有提供勞工手套同埋膠手套,好貼心🩷老公就好細心咁手撕窯雞,仲係熱辣辣🔥食落口窯雞嘅雞肉超軟腍又嫩滑🤤仲好juicy,秘製嘅香料仲滲透哂雞肉入面,好入味同惹味🤩真係幾滿足!原來製作窯雞整個過程要足足4小時咁耐😳所以我喺屋企無可能會整到

2024-06-22 51 浏览
今日又係姐姐放假的日子,無人煮飯,我呢個懶媽又要叫外賣了☺️最近朋友介紹左觀塘的~豐味窯雞,mina就最鍾意食雞㗎啦,我即刻買返屋企俾佢試下先😁訂購好方便,只需於whatapps落單,然後到觀塘工業中心1期取貨就ok,簡單又快捷,岩晒我呢類無飯主婦,😎👍✨ 招牌豐味窯雞一打開錫紙,即刻聞到好香嘅窯雞味,份量大大隻,撕開的時候,雞汁噴曬出嚟,雞肉嫩滑,味道香濃,醬汁醃得好入味,用嚟送飯就最岩🥰

✨ 招牌豐味窯雞

2024-06-05