2017-09-23
今晚去左銅鑼灣,呢間豊勝手丼之前都聽過朋友講幾好食,今次第一次去食下先。入到去其實地方都幾細但都已經坐滿客,仲要等一陣心諗一定真係好好食啦。我點了馥之丼,即係碎葱吞拿魚腩同黑松露火焰帶子,其實其他丼都好正,搞到我都心大心細先選左呢個丼,貪佢真係勁多帶子。一上碟,一set餐咁,即刻俾個丼吸引,好多帶子,仲要好大粒,cover晒成個碗面,係輕輕燒左少少嘅,不過我都未食個丼先,佢個餐有埋salad小前菜同味噌湯,salad不過不失,菜好fresh,前菜係螺肉嚟,吾錯,涼涼地。最正係個丼,帶子吾係刺身咁淋,燒左增加了咬口,加埋吞拿魚腩碎同飯一齊食已經好好食,佢嘅飯都做得好吾錯,平時我食丼都食加少少豉油落個飯度,但今次我冇咁做,因為佢嘅飯吾會一點味都冇,但又不是咸嘅,就咁食已經好正,係份量我厭少左dd,食完係夠嘅,但不可以話係飽,可能太好食,我先覺得吾夠喉吧,哈哈!好食嘅日本丼飯店,下次再試佢其他丼先,不錯。
好食嘅日本丼飯店,下次再試佢其他丼先,不錯。