2025-06-19
Happy Friday點都要同同事出去食飯,落雨☔️近近地搵左間本地出產豆製品嘅餐廳,近近地正!🍽️ 芝士肉鬆蛋餅 + 鐵板蛋煎腸粉我哋好鍾意食蛋餅🤤見到牆上掛有蛋餅裝飾品就叫咗呢個肉鬆蛋餅試一試🌮好足料,芝士夠,即叫即整,仲熱辣辣~正!鐵板蛋煎腸粉又係煎到外脆內軟,有少少煙韌添,口感特別!🍽️ 魚肉煎豆腐 + 油占多魚肉豆腐都係即叫即煎,啲魚肉煙靭,煎到個豆腐外脆內軟,好有豆香👍油占多同事話夠日脆🤤Yummy!🍽️ 老乾媽炒麵 + 老乾媽炒米粉老乾媽炒麵同埋炒米粉份量大夠飽肚🤤少少辣夠滋味,唔食辣嘅人都啱😋炒麵有啲韌度而炒米粉夠清爽,兩個都唔錯!🍽️ 麥芽黑糖桃膠花生豆腐花 +開心果豆腐呢間餐廳出名食手工豆腐花,估唔到呢度仲有好多款手工豆腐花揀,估唔到仲時興嘅開心果醬豆腐花,好多醬正呀~而我就叫咗桃膠😍真係女人補品,呢度豆類製品都唔錯🤪
🍽️ 芝士肉鬆蛋餅 + 鐵板蛋煎腸粉
🍽️ 魚肉煎豆腐 + 油占多