2020-07-01 1637 浏览
因為有75折優惠就同朋友去試試另送THANN伊甸園天然系列護理套裝說是先到先得下午茶兩點開始我們1點56分到已可入座但去到說禮品已派完😅大部分枱都可以直望海景十分寫意😌下午茶都是東南亞的特色食物·第一層🧁英式鬆餅是無限供應的吃完可以叫侍應再加但點餐時侍應都沒有提及過·🍤Crispy Potato Prawn夠香脆但很普通———————————————第二層。4款咸點🥙Spiced Rice Paper Roll牛油果和豬頸肉為主還有青瓜食落非常清新·🦀Crab Sandwich三文治中間滿滿蟹肉外層配上了芒果·🥚Egg Sandwich普通的蛋三文治配上綠色麵包與主題相配·🥧Crispy Foie Gras Tart口感吾脆又吾淋有點怪怪食完都吾知係咩黎😂———————————————第三層。5款甜點🍏Forbidden Fruit第一口超酸之後慢慢覺得可接受青蘋果再配上少少薄荷味·🍋Yuzu Meringue Tart第一口偏甜慢慢甜中帶點柚子酸·🍰Uji Matcha Opera甜度適中的綠茶朱古力蛋糕·剩餘兩款甜點都太甜只吃了一少口———————————————總括黎計其實都係食
因為有75折優惠就同朋友去試試
另送THANN伊甸園天然系列護理套裝
說是先到先得
下午茶兩點開始
我們1點56分到已可入座
但去到說禮品已派完😅
大部分枱都可以直望海景十分寫意😌
下午茶都是東南亞的特色食物
Summer  Eden  Breeze  Champagne  Afternoon  Tea

第一層

只吃了一少口
總括黎計其實都係食個景
食物質素好普通
以料之外既係服務都吾太好
Afternoon Tea HKD338 per person
🥂餐飲可免費轉為Perrier-Jouët巴黎之花香檳
再有75折
優惠暫到7月31號🤓
2020-06-29
2020-06-01 2745 浏览
約埋好姊妹high tea~揀左Sheraton Sky Lounge既tea~ $338+10% 有75折~望住維港靚景,坐下,hea下,傾下計,係幾寫意~咸點方面唔錯~比較鍾意Parmesan Gougeres係芝士波波咁,幾好味~Smoked Salmon Roll, Foie Gras Creme Brulee, Ham & Cheese Sandwich, Parmesan Gougeres, Duck Rillettes Brioche甜點方面對唔好甜既我嚟講,全部都好甜!🤣比較鍾意係 Hazelnut Rocher, 食落同金莎一樣~Apple Tatin, Raspberry Rose Religieuse, Citrus Madeleine, Hazelnut Rocher, Jasmine Macaron飲品有coffee or tea, 朋友揀左free upgrade Perrier-Jouet champange, 可惜我唔飲得酒,揀左杯蘋果汁~
望住維港靚景,坐下,hea下,傾下計,係幾寫意~

下午茶
2020-05-03 2399 浏览
Sheraton high tea🍰🍮🍯 依家多左假期可以同班閨密出黎嘆下tea傾下計 都幾開心😊👭🏻個小雀3層架好靚 好吸睛🥰🥰食物質素高之餘 對住180度維港景 環境好舒服又好坐💙吾知大家high tea鍾意咸定甜呢?🧐我個人比較鍾意鹹食多啲🙈Sheraton 依到就甜品為主,食物質素唔錯👍🏼👍🏼
Sheraton high tea🍰🍮🍯

Sheraton 依到就甜品為主,食物質素唔錯👍🏼👍🏼

2020-03-05 2003 浏览
要把那美麗的維多利亞港,除咗去尖沙咀海旁意外,到喜來登視佳廊都是一個不錯的選擇。尤其是傍晚的時候,去享受一個悠閒嘅下午茶,暖暖的陽光透過窗外射進來,特別悠閑自得。這裏的下午茶份量足夠,擺放精緻,若叫兩人份量太多,可叫一人份量,令一位食客叫一杯飲品便可了。下午茶的英式鬆餅是不可缺少的,這裏的將配上牛油味十足的鬆餅, 十分好吃。這裏的咖啡也十分好喝,不愧是五星級酒店的餐廳。若是晚上八點到這裏,便可以看到維景的激光表演,也是一個不錯的選擇。
2020-01-28 1341 浏览
同朋友一早定左食afternoon tea set. 本身係因為覺得佢景觀好好,而且一啲都唔難訂可能係因為呢排經濟唔好又或者係因為肺炎。基本上成個下晝都係得四枱。佢嘅下午茶係可以一位一位咁叫嘅(可以叫one person ) ,其他酒店通常都係兩位起。咁我哋兩個人就叫咗for two people. 幅相入邊就係全部啦其實個鬆餅比其他酒店細而且每人得壹個,個人覺得鹹點好食過甜點,但係買單都要$300一位就有少少唔抵,呢間真係賣景觀同埋夠淨夠少人~如果係拍拖或者兩個女仔想靜靜地傾計我覺得呢個係唔錯嘅選擇

幅相入邊就係全部啦

• Afternoon Tea Set
2019-12-29 1056 浏览
假日放假,偷得浮生 又難得約到好友一聚。選擇了景觀一流 喜來登酒店的視佳廊,吃個高水準的下午茶。原來佢正同John Master Organics 合作,隨tea set 送一套個人護理用品(過多兩日就轉主題了)。鹹點中,最欣賞是中間那層的crab cake Scone 是配上果醬和cream cheese,不過不失。最底層甜點中的黑芝麻macaroon 好味,口感和芝麻味都洽到好處。核桃盒子好香,雖然略嫌有點太甜。叮噹鈴形狀的是榛子果仁軟心朱古力,好驚喜,好味。粒粒果仁又香又有口感!餐飲方面點了mocha 和cappuccino。機器沖的,不過不失。餐廳景觀一流,又不太嘈,非常適合聚舊聊天 休息一下。

鹹點中,最欣賞是中間那層的crab cake

核桃盒子好香,雖然略嫌有點太甜。

餐廳景觀一流,又不太嘈,非常適合聚舊聊天 休息一下。
2019-12-04 959 浏览
女朋友high tea癮起,叫我搵地方陪佢食。咁嘅時世真係好少人,星期六都只不過坐得6,7枱。呢間餐廳除咗同頭髮品牌合作有禮物包外,維港靚景都係selling point。而我覺得最正嘅係逢星期六有live music,唱盡首首英文金曲,可以暫時放下所有煩惱事。Tea set有scone,仲有5款咸點,5款甜點,飲品可以揀香檳一杯,咖啡或者有十幾款TWG茶俾你揀。女友揀咗silver moon tea,有淡淡雲利拿味,清清地唔會搶鏡。頂層嘅迷你scone同quiche lorraine(法式鹹批)要即刻食,因為熱辣辣嘅。Scone質感唔錯,兩款醬都唔錯。鹹批有芝士同蛋,夠鹹香。中間幾件平平無奇,係個鵝肝泡芙令人眼前一亮,因為落足料。甜品方面,酸味味嘅石榴泡沫椰汁杯要盡快食,如果唔係泡沫就會消失~啤梨mousse入面真係有粒粒果肉,而印象最深刻嘅係黑芝麻馬卡龍,真係好似飲咗啖芝麻糊!

中間幾件平平無奇,係個鵝肝泡芙令人眼前一亮,因為落足料。

2019-11-04 2100 浏览
來到秋天,除了皮膚變乾,一頭秀髮也備受考驗。最近香港喜來登酒店與荷里活名媛寵兒 John Masters Organics 聯手推出【Fall Harvest 秋楓果子下午茶】,除可免費升級 Perrier-Jouët 巴黎之花香檳,還有價值$420的秋日有機護髮/護理套裝帶走,甜魔媽媽馬上報到!已忘了第幾次到訪 Sky Lounge,但每次都為維港的美景所傾到。尤其尖東海傍一帶的工程已經大功告成,整個區域一片新景象,這天趁好天氣忍不住拍了又拍的!   這天約了將會移居台灣的朋友嘆茶,她同樣對香港有極多牽絆,但無奈為了小朋友不得不另覓住處。兩位媽媽對著這個充滿感情的漂亮海港,聊了超多,感受更多;彼此間除了不捨,就是祝福;無論前路如何,都祈求天父繼續保守帶領!回到食物介紹:下午茶定價$338/位,價錢已包自選咖啡/茶,也可以升級 Perrier-Jouët 巴黎之花香檳;趁著動人美景,這天兩人一於開心杯碰杯,Cheers!    接著三層架的下午茶也上檯了,上層是可添吃的鬆餅、羅蘭士撻;中層是其他精巧美味的鹹點,而最底層則是讓人拍案叫絕的甜點。隨二人下午茶,又會附送兩份 John

接著三層架的下午茶也上檯了,上層是可添吃的鬆餅、羅蘭士撻;中層是其他精巧美味的鹹點,而最底層則是讓人拍案叫絕的甜點。隨二人下午茶,又會附送兩份 John Masters Organic 護理套裝,一人一份不用爭。

這次的鹹點十分好吃,個人最先吃牛油果煙三文魚多士,薄又脆的多士配上豐腴三文魚及軟熟牛油果,美味得來十分健康;羅蘭士撻皮薄輕脆,兼帶 Gruyère 芝士香氣,也很好吃。此外波士頓龍蝦包、火雞三文治,以及鴨肝泡芙雖然小巧,但用料都很優、味道出色十分讚!
去到甜點環節,秋天怎可少了秋梨?餅房行政總廚 Andy Yeung 發揮創意,炮製出非常逼真的雲呢拿香梨慕絲,質感輕盈、味道清香,超好味道!喜愛果味的也不要錯過鳳梨石榴奶凍,奶凍嫩滑不得了,又同時再配上鳳梨及石榴,美味同時具抗氧化及滋潤皮膚的效用。
更多甜點還有蛋白南瓜撻,其甜度與口感都很完美;芝麻馬卡龍則是非常香濃迷人、齒頰留香之作,最後薑餅牛奶朱古力特別採用金黃楓葉造型,完美呼應秋日主題,味道也不會太甜,吃完非常滿足。
下午茶還有鬆餅任添任食(但每人一件已經挺飽了...),以及包括月見草滋養洗髮露 (60ml)、牛油果深層潤髮乳 (60ml)、玫瑰杏桃順髮乳 (30ml)、面部或身體護理產品體驗套裝,加上九折購物禮遇卡,以及10 分鐘肌膚及頭皮分析諮詢的禮品,總值$420,變相免費嘆茶!
特別一提,這個天然有機牌子深受一眾知名人士如 Emma Watson、Anne Hathaway、Gwyneth Paltrow、Jessica Alba、Georgina Chapman、Sarah Jessica Parker 及 Nelly Furtado 愛戴,想吃想拿贈品的,記得在11月30日或之前到訪了!
2019-10-23
2019-09-07 1130 浏览
玫瑰 + 維港海景 = CANVAS X 喜來登酒店聯乘既 「Rosy Garden玫瑰花漾」香檳下午茶!小編今日盡顯孝心,帶媽媽黎享受下夢幻捨意既下午。-除左有靚景睇,又點少得精緻既鹹甜點,仲可以免費升級飲品為意大利Bottega Moscato Pink特飲,真係可以話要chill就chill盡佢。 -📌鹹點澳洲花蟹紅菜頭三文治細細件三文治,花蟹清甜!/澳洲和牛漢堡牛味香,而且唔算迷你,有嚼口/油甘魚他他米通油甘魚他他鮮甜,同清脆米通幾夾/鴨肝山藥撻鴨肝濃郁幼滑😋配搭爽脆山藥,口感豐富/石榴菲達芝士多士芝士香濃,石榴輕輕帶點滋潤感/📌甜點玫瑰紅寶石朱古力被視為世上第四種朱古力,粉紅色外表乃天然的色澤,富有濃郁果香,甜度於牛奶及白朱古力之間,絕得一試🤩/紅桑子玫瑰杯子蛋糕十分精緻,蛋糕質感鬆軟同紅桑子玫瑰好夾/士多啤梨椰子意式奶凍呢個相對清新,有點refresh 感/酸柑馬卡龍甜甜馬卡龍配酸酸柑味,有點過引/佛手柑朱古力撻入口即溶,朱古力香濃-真心高質的享受🥰🥰
📌鹹點
澳洲花蟹紅菜頭三文治
細細件三文治,花蟹清甜!

澳洲和牛漢堡
牛味香,而且唔算迷你,有嚼口

油甘魚他他米通
油甘魚他他鮮甜,同清脆米通幾夾

鴨肝山藥撻
鴨肝濃郁幼滑😋配搭爽脆山藥,口感豐富

石榴菲達芝士多士
芝士香濃,石榴輕輕帶點滋潤感
📌甜點
玫瑰紅寶石朱古力
紅桑子玫瑰杯子蛋糕
十分精緻,蛋糕質感鬆軟同紅桑子玫瑰好夾
士多啤梨椰子意式奶凍
呢個相對清新,有點refresh 感
酸柑馬卡龍
甜甜馬卡龍配酸酸柑味,有點過引
佛手柑朱古力撻
入口即溶,朱古力香濃
真心高質的享受🥰🥰

呢間可以飽覽維港景緻🌇既喜來登Sky Lounge(視佳廊)近日同有機香薰美學專家 CANVAS 合作推出 「Rosy Garden玫瑰花漾」香檳下午茶!少女心既我又點可以錯過呢🥳!-粉紅玫瑰🌹打造既tea set用黎打卡一流,宜家仲要有埋無敵維港景,可以話係更上一層樓🤩🤩!-一邊品嚐總廚Andy 和主廚Oscar 👨🏻‍🍳精心炮製既鹹甜糕餅,一邊享受免費升級既意大利Bottega Moscato Pink特飲🥂,可以話係人生一大享受🥳!絕對係同閨蜜好友👭共享粉嫩夢幻既好地方!-💎Tea Set 💰338/pp ,五款鹹五款甜,仲有英式鬆餅任添🤩(包咖啡、茶又或免費升級至意大利 Bottega Moscato Pink 氣泡酒🥂)-📌鹹點🔶澳洲花蟹紅菜頭三文治特選左澳洲既花蟹,幾鮮甜,紅菜頭主要係調個顏色,配合依個pink pink主題,非常清新😻!🔶澳洲和牛漢堡相對上大件,同樣用上澳洲黎既和牛,牛味頗濃 ,亦可以同其他甜品做個對比🔶 油甘魚他他米通香濃油甘魚味,同清脆結實的米通好夾🔶鴨肝山藥撻濃郁幼滑嘅鴨肝內餡配搭爽脆山藥,口感好豐富😍😍😍好食👍🏻🔶 石榴菲達芝士多士啖啖鹹香,帶點脆

📌鹹點
🔶澳洲花蟹紅菜頭三文治
🔶澳洲和牛漢堡
🔶 油甘魚他他米通
香濃油甘魚味,同清脆結實的米通好夾
🔶鴨肝山藥撻
濃郁幼滑嘅鴨肝內餡配搭爽脆山藥,口感好豐富😍😍😍好食👍🏻
🔶 石榴菲達芝士多士
啖啖鹹香,帶點脆感,芝士味濃

📌甜點
🔷玫瑰紅寶石朱古力
被視為世上第四種朱古力,天然粉紅色澤,入面有Rosebery,富有濃郁的果香,甜度於牛奶及白朱古力之間,絕得一試🤩🤩
🔷紅桑子玫瑰杯子蛋糕
好精緻既製作,玫瑰蛋糕鬆軟綿密😋
🔷士多啤梨椰子意式奶凍
清清甜甜既奶凍,配上士多啤梨,甜品甜品之間既過渡
🔷酸柑馬卡龍
馬卡龍既甜,配上中間的酸柑,兩者為味蕾帶來刺激感😝😝
🔷佛手柑朱古力撻
入口即溶,朱古力味香濃,佛手柑令朱古力唔會悶,反而強烈既對比,帶出味道🥳

🌸總結: 係一個既舒適又捨意既享受,茶點睇得又好食,又有靚景,又有禮物🎁。$338絕對物超所值呀❤
✨而且仲會送🎁玫瑰全效保濕護理套裝乙份,入面有:
玫瑰潤澤潔面梳乎厘(10ml) 、玫瑰 24 小時全效保濕乳液(10ml)、玫瑰滋潤補濕睡眠面膜(10ml) 、有機香薰洗頭水工作坊及舒緩手部護理、CANVAS HK$100 現金券 (總值: $670)

真係超吸引呀

2019-08-27 1038 浏览
遲咗少少寫,早前去食Guerlain海景BLOOM OF ROSE香檳下午茶有嘢送又對食個海食HotelTea幾正平價Tea有高級享受呢個Tea其實有香檳,不過我唔飲得酒就無加到10款鹹甜點都以Guerlain香水做主題鹹點有鬆餅、煙三文魚千層酥、帶由鹹香味的鴨肉法包、肉汁豐腴嘅鵝肝配無花果醬、藍花蟹三文治、清新的紅菜頭沙律撻好有花香Feel甜品有玫瑰意式奶凍、蜜蜂馬卡龍、質感幼滑嘅紅桑子雲呢拿球、檸檬柚子撻啲色好粉嫩檸檬柚子撻酸酸甜甜幾開胃不過其他全部都偏甜造型好得意,eg.蜜蜂macaron
有嘢送又對食個海食HotelTea幾正

平價Tea有高級享受
呢個Tea其實有香檳,不過我唔飲得酒就無加到

10款鹹甜點都以Guerlain香水做主題
好有花香Feel

啲色好粉嫩
檸檬柚子撻酸酸甜甜幾開胃
不過其他全部都偏甜
造型好得意,eg.蜜蜂macaron
2019-08-01 1182 浏览
今日同朋友黎左試喜來登酒店嘅tea set我地事前無book 位但係職員都主動安排左窗邊嘅座位俾我地可以望住個海景傾偈食tea 真係好chill🥰🥰今次嘅tea set 係同origins 合作嘅order 左個tea set 之後職員就俾左張卡我地食完去sogo 換sample 🤪食物一到當然係相機食先個人認為依度嘅海景比洲際仲好個scones 好夠熱同鬆軟 仲有好香牛油味因為個人唔偏好搽醬所以佢提供果三隻醬都無試到鹹點方面 個鵝肝多士真係世界級鵝肝味濃 多士夠脆個蟹肉撻都好足料 咁鹹香至於吞拿魚三文治同牛肉熱狗就不過不失真係好普通 食唔出酒店水準至於甜點 大部分都唔算偏甜而蝶豆花奶凍係好特別 有陣清香味之餘仲有濃濃嘅奶味 芒果mousse 都好香 唔會太甜仲有藍莓馬卡龍同朱古力cake 都好好食 好有水準一啖鹹點一啖茶真係好寫意🥰依間酒店食tea 好處係佢嘅set 係計人頭328 一位就算單數人數去都可以試曬咁多件小食🥳
今日同朋友黎左試喜來登酒店嘅tea set

依間酒店食tea 好處係佢嘅set 係計人頭
328 一位
就算單數人數去
都可以試曬咁多件小食🥳

又再來喜來登酒店視佳廊食下午茶了~今次系主打護膚品ORIGINS低糖及無麩質的鹹甜食物,⋯⋯鹹點方面有鴨肝柚子果凍、蟹肉芝士撻、 火腿芝士三文治、燒牛肉小法包及吞拿魚三文治, 當中的蟹肉芝士撻 有啖啖的蟹肉,燒牛肉小法包牛肉香濃, 整體的鹹點真的好滿意, 甜點方面有焦糖朱古力撻、蝶豆花柚子奶凍、 紅桑子綠茶泡芙、藍莓馬卡龍、柑橘雲呢拿慕絲 當中的蝶豆花柚子奶凍,奶凍好滑,藍莓馬卡龍唔太甜, 今次的甜點,在咁多次TEA當中,都幸好地唔太甜, 加上今次有ORIGINS的試用裝, 最重要是,今次個TEA可以再ENCORE一次鬆餅~再次期待視佳廊下午茶~~!!
又再來喜來登酒店視佳廊食下午茶了~
今次系主打護膚品ORIGINS
低糖及無麩質的鹹甜食物,⋯⋯

鹹點方面有鴨肝柚子果凍、蟹肉芝士撻、
 火腿芝士三文治、燒牛肉小法包及吞拿魚三文治,
 當中的蟹肉芝士撻
 有啖啖的蟹肉,燒牛肉小法包牛肉香濃,
 整體的鹹點真的好滿意,

甜點方面有焦糖朱古力撻、蝶豆花柚子奶凍、
 紅桑子綠茶泡芙、藍莓馬卡龍、柑橘雲呢拿慕絲
 當中的蝶豆花柚子奶凍,奶凍好滑,藍莓馬卡龍唔太甜,
 今次的甜點,在咁多次TEA當中,都幸好地唔太甜,

加上今次有ORIGINS的試用裝,
 最重要是,今次個TEA可以再ENCORE一次鬆餅~
再次期待視佳廊下午茶~~!!
2019-07-13
  • ORIGINS悅肌再生逆齡香檳下午茶
我相信大部分光顧佳視廊 sky lounge 的食客,應該都是被他們精緻的甜點下午茶吸引所至。但是由於本人不太愛甜點,所以比較偏愛在晚上光顧。是夜,我們點了兩杯mocktail 。名字倒卻忘了,但仍然記得兩杯飲品清新可口,為不愛酒/不想喝酒的人提供其他選擇。 對著醉人夜景,喝著美味可口的清涼飲料,談天說笑,頗為享受。除了飲料,也點了甜點。味道不過不失。黑巧克力雪糕,配上chocolate brownie。 Brownie 比較硬身,上面鋪上巧克力塊,頗有口感。

對著醉人夜景,喝著美味可口的清涼飲料,談天說笑,頗為享受。

2019-07-15 600 浏览
琴日同朋友放假去左喜來登酒店食tea,雖然係星期日但唔算多人,而且仲有得坐窗邊位,可以係假日同朋友望住海景傾下計好舒服🥰Afternoon tea set($328/person)有三層,頂層鬆餅外脆內軟,影完相食都仲係暖烘烘,食落去唔會乾身,而且牛油味好重,配埋忌廉同士多啤梨醬食好好食😝第二層係咸點,有蟹肉餡餅,鵝肝多士,小牛肉包,吞拿魚同火腿芝士三文治.鵝肝多士同蟹肉餡餅都好出色!!鵝肝入口即溶,而餡餅每啖都充斥住蟹肉既鮮味,食完好想再encore😋其他咸點既味道就冇咩驚喜最下層係甜點,有綠茶泡芙,macaroon,vanilla mousse,蜜糖奶凍同朱古力撻.Vanilla mousse好好食啊,好似食緊雪糕咁,而且中間仲有層碟豆花啫喱,好清新健康😛而朱古力撻朱古力味好濃郁,嗜甜既朋友一定會鍾意💓我自己鍾意一款鹹點一款甜點咁食,可以中和番冇咁漏🥰我同朋友都揀咗sweet france tea,飲落去好香花香味好清新😋因為係聯乘origins既下午茶,食完可以去sogo既origins換取禮品,有精華同眼霜既sample😛
琴日同朋友放假去左喜來登酒店食tea,

我自己鍾意一款鹹點一款甜點咁食,可以中和番冇咁漏🥰
2019-07-14