2018-06-18 1695 浏览
喂😂個鋪名超級有霸氣☺️等位既時候見到好懷舊呀!入面有d 現金卷同真。彈彈波😂用竹卷個菜單好有創意😎🤣XO 醬海蝦意粉佢既意粉係同街出面食既唔一樣!因為真係條條分明!蝦粒總共有4粒🤣 配無得敵既XO醬!辣得黎唔油👍🏻👍🏻大蜆忌廉汁扁意粉隻蜆又真係幾大隻既🤣 而且隻隻都幾有肉地😎忌廉汁夠濃!唔錯😁血淋淋火腿多士主力都係用黎影相呃like! 食唔出紅色既芝士同平時芝士既分別! 芝士份量好足料🧐同平時食既芝腿治差唔多,未見有如預期中既多土既脆脆地🤫🤫🤣🤣什菌黑松露扁意粉好香黑松露味! 份量岩岩好!意粉好爽口,就算放凍左先食都唔會痴埋一舊舊!好食🤤🤤🤤 什菌唔會好鯹配埋松露醬,最好食係lee 個☺️洋甘菊茶,熱柚子蜜,凍柚子蜜同懷舊水瓶洋甘菊茶(熱)用原包茶葉沖!唔錯!成為$202😎 唔錯!期待佢出新野!can encore 既小店***入面大約有15-16 個位左右,所以排隊既機會都好大🤣
喂😂個鋪名超級有霸氣☺️

等位既時候見到好懷舊呀!
入面有d 現金卷同真。彈彈波😂

用竹卷個菜單好有創意😎🤣

XO 醬海蝦意粉

大蜆忌廉汁扁意粉
隻蜆又真係幾大隻既🤣 而且隻隻都幾有肉地😎
忌廉汁夠濃!唔錯😁

血淋淋火腿多士

什菌黑松露扁意粉

洋甘菊茶,熱柚子蜜,凍柚子蜜同懷舊水瓶

洋甘菊茶(熱)
用原包茶葉沖!唔錯!

2018-06-18 498 浏览
朋友屋企附近發現呢間新開小店,見裝修幾得意入去試試佢,叫左個黑松露忌廉意粉,好香黑松露味,意粉夠彈牙!另外一個和牛蒜香炒意粉就比較普通,我下午三點幾去都有餐,跟埋個南瓜湯同飲品,飲品就一般大路貨色,杯熱柚子蜜好孤寒😂勁淡,凍朱古力都係偏淡!裝修同擺設玩懷舊風,唯一要彈係全店得一個女侍應,枱上熱水牙籤紙巾全部用完,侍應掛住玩電話都冇去refill ⋯整體黎講都值得一試,兩個餐約$130 支持下小店!
黑松露忌廉意粉
黑松露忌廉意粉
2018-06-13 452 浏览
隱世 走過 屯門大地最近經過華都發現間新食店 店名"西麵 " 個名特別所以好奇望下餐牌 原來係西式粉面 意大利粉及扁意粉 是日晚餐 餐牌太多選擇 最終 主角:卡邦尼扁意粉 說說賣相 頗為吸引 其實好少見到煎蛋放左卡邦尼上 這樣返而吸晴 味道方面 :食得出心机 口感creamy 撈埋蛋汁 眞的不錯另一樣:因為呢個個名夠晒特別 :鬼口水春卷 咬落口 春卷炸得脆 卜卜入面 係為食鬼 口水顏色 口水係乜?原來係芝士黎 配以煙肉 好特別 裝修方面亦見心思 以懷舊為主 如:餐牌係 "竹簡"舊式暖水壼 夠特別 希望老闆keep到水準 加油 一定再黎
隱世 走過 屯門大地

鬼口水春卷

咬落口 春卷炸得脆 卜卜
入面 係為食鬼 口水顏色 口水係乜?原來係芝士黎

配以煙肉 好特別

裝修方面亦見心思 以懷舊為主 如:餐牌係 "竹簡"
舊式暖水壼 夠特別

希望老闆keep到水準 加油
一定再黎
2018-06-13
卡邦尼扁意粉
鬼口水春卷
有朋友住喺華都花園附近,星期日打電話嚟,話見到華都花園有間新舖頭開張,他說西式食物一定啱我。星期一正好有時間,立即去探路試新嘢。店長和大廚是一對年青人,俊男美女組合,傾談中知道大廚本來在市區開店,但因為家住屯門,路途遙遠,所以改在華都花園,可以省去出入搭車時間。西麵店內用具都是帶有懷舊特色講真朋友真係冇介紹錯,呢個好有特色嘅竹簡餐牌裏面啲食物,真係款款都啱我食,好想味味都試齊。另外知道佢哋啲小食亦都好有特色,不過暫時只提供部分,小女子熱切期待佢個蝦多士,當蝦多士面世一定會再去食多次!

西麵店內用具都是帶有懷舊特色

蟹肉菠菜扁意粉