2017-11-29 584 浏览
見佢做10蚊蠔, 即去, 蠔都幾大隻, 有D爽身,有D算CREAMY, 篤佢仲識郁架, 幾新鮮, 食得出鮮甜, 唔錯唔錯。可惜MAIN COURSE就一般.... 叫左個188蚊GE 三文魚扒, 點知上台勁細舊, 幾啖食完.... 味道OK, 但真是太細舊.... 好唔抵WOR佢D PIZZA 好似OK, 見隔離台叫左, 是意式好薄果款, 睇樣唔錯LAW。BTW, 漏單情況嚴重, 我2邊台都漏單....

BTW, 漏單情況嚴重, 我2邊台都漏單....
得個生蠔有質素😓叫咗餐牌S3個牛柳餐叫5成熟岀到嚟同幅圖一樣超過九成熟直頭老過你太嫲🙄簡直俾錢活受罪🤦🏻‍♀️個意大利飯份量少到😭份扒仲差過花園餐廳😣
得個生蠔有質素😓
個意大利飯份量少到😭

份扒仲差過花園餐廳😣
2017-11-16
2017-11-15 392 浏览
最近工作好忙, 所以一收工就想食好D當獎勵自己.行到荃新天地隨時搵食, 見呢間新開未食過, 主要食西餐, 而牛扒亦有好多個位置選擇, 非常多元化.睇完一輪MENU, 都係比牛扒吸引住, 所以要左美國頂級西冷扒.一上枱賣相好靚, 西冷燒至微焦, 外表特別香口惹味.西冷帶點脂肪, 入口無咁乾, 但又唔會太肥膩.肉質方面, 脂肪同肉層次分明, 入口又嫩, 軟腍唔韌, 肉味濃香, 夠晒juicy.整體感覺唔錯, 下次可以再黎食生蠔.
最近工作好忙, 所以一收工就想食好D當獎勵自己.
一上枱賣相好靚, 西冷燒至微焦, 外表特別香口惹味.
西冷帶點脂肪, 入口無咁乾, 但又唔會太肥膩.
整體感覺唔錯, 下次可以再黎食生蠔.
2017-10-31 616 浏览
係開張無耐既時候食服務安排同人手唔得朋友之前食過覺得唔錯,所以推介再去食但今次又唔可以book位,唯有walk in啦已經係第二張飛,由七點半等到九點半不停俾啲話book咗枱嘅人入去,又話唔可以book位嘅等左個半鐘,話冇位就走,又話留緊枱好快,之後安排我哋先坐住一張所謂嘅吧枱位置,之後會轉枱,但一隻食物碟都放唔到嘅枱,陸續見到有兩張四至五人枱走,但都唔安排我哋入去座,點知就答我哋留咗比老細朋友,咁係理由咩,冇枱比walk in客就唔好叫人等啦,當要投訴嘅時候,先至話有張枱俾我地,希望之後呢啲情況會有改善啦食物係可以,但如果冇咗六折優惠係偏貴囉
係開張無耐既時候食
服務安排同人手唔得

朋友之前食過覺得唔錯,所以推介再去食
但今次又唔可以book位,唯有walk in啦
已經係第二張飛,由七點半等到九點半
不停俾啲話book咗枱嘅人入去,又話唔可以book位嘅

等左個半鐘,話冇位就走,又話留緊枱好快,
陸續見到有兩張四至五人枱走,

食物係可以,但如果冇咗六折優惠係偏貴囉

2017-10-26 635 浏览
先說一下服務態度,服務員有禮貌有微笑樂意回答問題,也會問食後感,非常不錯,希望能繼續保持。而食物如何?...哈哈哈...每次在外面吃飯運氣都不太好呢,總是別人點的好食,自己點的不好吃XD是日餐湯 羅宋湯無太大感覺,就有羅宋湯應有的味道。蜜糖金沙骨配辣薯角 $78配菜跟辣薯角也是無太大感覺,就應有它們的味道。而主角蜜糖金沙骨?很有口感喔,乾硬燶!蜜糖隨便灑在金沙骨上,非常的豪無誠意,蜜糖的香味甜味跟本沒溶入肉中...雲呢拿味雪糕泡芙小小的一個甜品也令人非常的失望。放進口前已聞到雪的味道,放進口裡不但有雪的味道還有放在雪櫃裡面變得有點霉的菜味,真有層次感。口感方面當然沒有泡芙的口感,非常的軟,還能跟雪糕溶為一體,非常厲害,不知道是在吃泡芙還是在吃雪糕。雪糕的味道?就雪味囉。完全不知道在吃什麼...而朋友點的餐嘛...

是日餐湯

是日餐湯 羅宋湯
無太大感覺,就有羅宋湯應有的味道。

豪無誠意蜜糖金沙骨配辣薯角

蜜糖金沙骨配辣薯角 $78
配菜跟辣薯角也是無太大感覺,就應有它們的味道。

雪糕裡面的霉菜味雪糕泡芙

雲呢拿味雪糕泡芙
小小的一個甜品也令人非常的失望。

而朋友點的餐嘛...
鴨胸併大虎蝦喎?
2017-10-25 340 浏览
想食蠔 臨急臨忙搵哩間 9點幾去食 唔洗等 環境舒適 $10蠔 抵食 當然令外仲有貴價d既蠔 餐牌都有d刺身拼盤嗰d食 徐左蠔 另外嗌左2客意粉1客意大利飯同一份pizza 1客黑松露什菌 嗌左杯酒精飲品 埋單1032 都算抵食
2017-10-14 587 浏览
一行5人去慶祝生日! 皆因主角鐘意食蠔,而且之前也試過大角咀店,感覺也不錯。所以今次就選擇左係荃灣開左一排既oyster station!首先來了2打 餐廳special $10隻的蠔,是南非的Namibia · 食落感覺新鮮,只落一點檸檬汁來食也不錯,而且不算細隻同帶有鮮甜味道及creamy ! 👍🏻再來一打餐廳special 已經轉了法國的,是法國蠔的關係海水味很重同比較細隻,食落都是新鮮的,但我個人比較喜歡沒那麼咸的。 另外我們再點了半打$218的蠔,我地就選擇左南非的,一眼望落去係比$10 的大隻肉比較厚,而且食落很creamy 同甜度比較多👍🏻👍🏻好啦食完冷盤,就來講下熱盤!啤酒炸薯條係必點的,比一般街外食到的薯條脆,好味到食唔停口!炸魷魚味道ok,不會炸得太乾身!德國咸豬手外皮都還可以,但肉質比較濕味皮跟肉都分開了味道一般牛扒不錯,牛味濃郁,我們點左5成熟。蒜片蜆肉扁意粉意粉軟硬度適中,不錯!但味道真係好一般,很淡而且食不到蜆肉的鮮甜味👎🏻墨魚汁墨魚意大利飯墨魚沒什麼味道,飯味道還可以整體來說蠔是很新鮮,但熱食還可以有進步空間。另外值得一提餐廳員工態度友善,反應快,感覺不錯

好啦食完冷盤,就來講下熱盤!

炸魷魚味道ok,不會炸得太乾身!

德國咸豬手

外皮都還可以,但肉質比較濕味皮跟肉都分開了味道一般

牛扒不錯,牛味濃郁,我們點左5成熟。

蒜片蜆肉扁意粉

墨魚汁墨魚意大利飯
墨魚沒什麼味道,飯味道還可以

整體來說蠔是很新鮮,但熱食還可以有進步空間。另外值得一提餐廳員工態度友善,反應快,感覺不錯👍
2017-10-08 865 浏览
見網上賣廣告$10生蠔所以去試平日嘅晚上6點幾7點去到 都未算爆客空枱都多下待應話90分鐘用餐 8點15分要還枱但整個感覺都好似吹住趕住你甘 因為到最尾近8點時已經開聲話出面有booking等緊要埋單走 但其實周圍仲有空枱 而門口亦無人等緊 而個一刻其實都係岩岩食完枱面嘅嘢一開始問有關$10生蠔 待應都會講解今日係會用邊度嘅生蠔 甘岩本身應該係食愛爾蘭 但又甘岩唔係得甘多 所以就叫一打就係愛爾蘭 一打係就南非上枱時亦有講食邊隻先會好啲甘講真 $10隻生蠔 不過不失 味道都算濃 不過可以再凍身會感覺好啲 之後叫左黑松露野菌薄餅賣相有驚喜都好食喎 薄底脆邊 都夠多菇 邊邊位置又有沙津菜圍住 上面仲有啲麻醬 呢個推介
見網上賣廣告$10生蠔所以去試

黑松露野菌薄餅
2017-09-25
生蠔
  • 黑松露野菌薄餅
夜晚行過見到有$10 蠔,入去食晚餐試下叫左$10蠔 係幾鮮甜既。但就真係好迷你,好似營養不良咁跟住再叫左個餐湯 同 黑松露意大利飯黎到隻碟就好大 但d野勁少 仲以為自己係法國餐廳食緊野。都算 你話份量少 但好味 都可接受但個湯一飲 就飲得出係用粉開 仲鯨左一pat野咁... 個意大利飯,係我食過咁多間最難食,無味,過熟 好似意大利粥咁。總括黎講,唔會再黎。
夜晚行過見到有$10 蠔,入去食晚餐試下
叫左$10蠔 係幾鮮甜既。但就真係好迷你,好似營養不良咁

跟住再叫左個餐湯 同 黑松露意大利飯
黎到隻碟就好大 但d野勁少 仲以為自己係法國餐廳食緊野。
都算 你話份量少 但好味 都可接受
但個湯一飲 就飲得出係用粉開 仲鯨左一pat野咁...

總括黎講,唔會再黎。
2017-10-05
2017-09-30 575 浏览
星期六搵地方食lunch, 原來Olive已結業,原址開左呢間西餐廳仲標榜$10蠔優惠,見門面及裝修都好乾淨企理,環境亦舒適所以就試下啦。星期六都有lunch set選左B餐同F餐再加4隻生蠔先來餐湯青豆蓉湯,好green好fresh$10生蠔係南非Namibia,餐廳好細心有埋生蠔介紹牌,食落新鮮海水味淡屬易入口主菜香蒜蝦球扁意粉-蝦肉新鮮爽口,但蒜味偏淡紅酒尾闊麵 - 味道不錯,但配飯應較匹配另午餐包一杯咖啡茶食物整體中規中矩

星期六都有lunch set

選左B餐同F餐再加4隻生蠔

先來餐湯青豆蓉湯,好green好fresh

主菜香蒜蝦球扁意粉-蝦肉新鮮爽口,但蒜味偏淡

紅酒尾闊麵 - 味道不錯,但配飯應較匹配

另午餐包一杯咖啡茶

食物整體中規中矩
2017-09-24 668 浏览
見新開張,諗住試新野,大中伏,仲一肚氣我地6:45入座,要我8:15 交枱,我諗住有個半鐘,ok嘅!叫左D刺身,味道ok 但份量偏細小小。 野菌意大利飯,菇味比較重,如果prefer creamy sauce, 呢個偏淡。焗蠔,ok 嘅.重點係,order 左個pizza, 好耐冇到,追左二次、7:45分finally 出現,都未食,有個似店長着蓝色衫嘅小姐(好似都負責入門囗mark 位)就提我地記得8:15 交枱,我地同佢講,你个pizza 刚刚先放低呀,但佢淨係重覆8:15 交枱,自己完全唔覚佢个pizza 遲到係問題,个tone 仲冇乜礼貌,再解釋比佢聽,未明之后仲話係D同事新唔清楚呀咁咁咁!重点其实係,佢自己冇睇清楚个客D野係幾時黎,就好冇礼貌咁提个客交抬,仲問我地有乜問題,佢咁點做人主管呀? 真係冇哂胃口,$200 位咁嘅service, 永遠唔會再黎!
見新開張,諗住試新野,大中伏,仲一肚氣

,仲問我地有乜問題,佢咁點做人主管呀?
2017-09-23
2017-09-15 469 浏览
應該是這商場最新開業的所以就試試無仿,先點了半打法國生蠔, 因正做promote每隻慬$10,但入口也有海水味而且夠凍及滑溜,可收貨。set lunch點了香草汁魚柳和燒排骨,各伴以沙律菜賣相也不俗,味道就沒有驚喜,但收費只是$60-80/set, 在此裝煌的西歺廳,又有人serve,實在已經可以了。
,實在已經可以了。
2017-09-08
2017-09-07 441 浏览
上星期日去了這𥚃吃晚飯。諗住試下新開的。6:30到,6:40 order.竟然黑松露意大利飯及豬骨,7:30才到。餓死都算,仲夠膽7:45叫我地埋單,8pm交枱!!!!!!係,之前book時講左1.5 hr交枱,但你地7:30先整好,7:45叫埋單?8pm交枱,好意思嗎?仲要意大利飯勁硬,豬肉骨,一半d豬肉唔熟,無食了........件銀雪魚細過手掌心,但價錢加埋一差不多$300羊架就ok。D蠔算ok.埋單$1716如果好食唔算貴,但要我們半小時食完及好難食就.......No next time
件銀雪魚細過手掌心,但價錢加埋一差不多$300
羊架就ok。
D蠔算ok.
埋單$1716
2017-09-07 378 浏览
lunch同同事去食,叫左個set lunch黑毛豬薯蓉。食到尾時發現好生…問侍應,佢若無其事咁話黑毛豬係會紅d的,所以我都有嘗試食,但真係生到咬唔開,到底係咪真係咁紅都食得架??其餘的薯蓉都幾好味,飲左杯青檸梳打甜左少少。我地仲有叫pizza, 都幾好味的,配菜就普通d啦…上菜都算係快的! 下午人流唔算多,有播下d韓國mv,不過唔算太嘈。本來打算試下生蠔,但係食完個豬好似迎住有d唔舒服咁所以都無叫到lu...
2017-09-04 1177 浏览
友人生日飯局 新張期正價食物6折 再加生蠔10蚊隻真係引來不少客人 打左好多次電話先BOOK到枱朋友們都比較喜歡食生蠔 即開生蠔前前後後我們點左十打..5個人每人食2打生蠔SIZE不算大 但尚算新鮮 除了生蠔 我們還點了其他熟食~但由於其實其他食物賣相及份量不吸引所以沒有拍照的動力-炸魷魚圈 份量少 炸起不脆口-卡邦尼意粉 白汁味道太淡 而且份量少-肉眼扒五成熟 來到只有3成 而且只有手掌心般大 切開每人只有一口-野菌意大粉飯 跟意粉一樣 味道太淡如果好吃再點無妨 但食完了熟食已沒衝動再點其他...完全沒有一點飽意... 十打蠔加以上食物 6折後埋單$19XX最後再去了食其他餐廳...
友人生日飯局
生蠔SIZE不算大 但尚算新鮮

-炸魷魚圈 份量少 炸起不脆口

-卡邦尼意粉 白汁味道太淡 而且份量少

-野菌意大粉飯 跟意粉一樣 味道太淡

如果好吃再點無妨 但食完了熟食已沒衝動再點其他...

最後再去了食其他餐廳...
题外话/补充资料: 訂座時已說明是6大人1小童 小童需要BB chair 但可惜來到時餐廳職員說BB chair無晒 未能配合 令人無奈.
庆祝纪念
生日