2018-01-09 623 浏览
這家店有特價生蠔,十塊港幣一只,味道很不錯啊,配上白酒太讚了。又加點了些西班牙火腿,感覺配哈密瓜才是最地道。最後好像還有點折扣,感覺很劃算,兩人吃了十八只生蠔,好是舒暢。
2017-10-25 963 浏览
Oyster Station$10蚊一隻蠔,又開蠔,又放冰,又檸檬,又醬!我叫咗一杯生啤酒,叫咗兩打生蠔。食完,就走咗!侍應一啲都冇黑面,算係咁啦⋯⋯可申請做會員,食🈵️五百就有折扣,不過$10蚊蠔唔計,夠數可帶紅酒,不收開瓶。做會員,不能即時做,要早一天做才計。之前,係度食過牛排同意粉。牛排貴,但唔好食。意粉好味,但太細碟!星期五,六晚要留位,否則有排等。以前,未有生啤的,只能叫支裝酒,感覺唔係咁好飲,心諗,支裝酒不如去超市買啦!依家唔同,有生啤飲!感覺順曬!
Oyster Station

做會員,不能即時做,要早一天做才計。
2017-09-10 832 浏览
呢間野有好多分店,長期都係做緊$10 1隻蠔,如果突然間想食蠔,其實去呢度算係幾好嘅選擇。今日飽飽地所以又去食,一打生蠔計埋加$11 /隻, 叫咗杯白酒,一杯$68 ,揀咗個澳洲白酒都幾有果味 清清地都幾襯今日呢個愛爾蘭生蠔。過下口癮 $200 加埋環境,唔錯啦!

過下口癮 $200 加埋環境,唔錯啦!
2017-08-24 747 浏览
和年輕人一起吃午餐,他們的首選必然是西餐。簡單方便快捷,樓下的蠔吧搞掂!生蠔不是我的至愛,所以幾平都不會選擇。室內座位算舒服,夏天不能接受戶外的座位午餐餐牌上只有四個選擇,每個餐都有餐湯、餐飲和甜品,若是做得好就真的沒有所謂!意式香草醤菠菜雅支竹意粉,香草醬味道香濃,雅支竹爽脆,意粉彈牙煙韌,好味!四芝士薄餅,芝士味香濃,薄餅香脆鬆化,簡簡單單已極好!澳洲穀飼牛扒,牛扒肉質嫩滑,甘香豐腴,只是略嫌鹹了一點,其實靚的牛扒根本不用有太多的調味!加埋個泡芙,滿足了

室內座位算舒服,夏天不能接受戶外的座位

意式香草醬菠菜雅支竹意粉

四芝士薄餅

四芝士薄餅,芝士味香濃,薄餅香脆鬆化,簡簡單單已極好!

澳洲穀飼牛扒

泡芙

加埋個泡芙,滿足了
意式香草醬菠菜雅支竹意粉
澳洲穀飼牛扒
2017-08-16 740 浏览
之前在另一分店吃過 $10 生蠔,印象良好,而這個優惠至今仍有,所以決定來到土瓜灣這間分店再試一次。來之前訂了位,準時六時半來到,室內的位置只剩下預留給我們的位置,但室外就仍有空位~當然要先來一打 $10 生蠔,那天的特價生蠔是來自南非的 Namibia~驟眼看它們不算大隻,但吃下去就發現大部份都是厚肉的。第一口是嚐到淡淡的海水味,之後才慢慢滲透出一點甘甜。第一盤挺新鮮的,所以之後也再來多一打了~可惜,那晚回到家便有點攪肚,幸好第二天已沒感異樣了,而且四人之中只有兩人肚子不適,只可說是個人未能適應吧~辣味薯角其實不是很辣,但送上時熱辣辣,外脆內軟肉眼扒的質感雖是挺軟滑的,尚算厚身,但味道就正常吧。選了五成熟但切下去只有一點紅肉,似六七成熟多,而且以這價錢來說有點貴。Four Cheese Pizza 極力推介!!!芝士味重,即使不是芝士控的朋友也非常喜歡~1664 啤酒$68一杯,在吃過這些西式美食喝一口清甜的啤酒最好不過了~
南非 namibia 生蠔
辣味薯角
辣味薯角其實不是很辣,但送上時熱辣辣,外脆內軟
肉眼扒

2017-08-12
辣味薯角
2017-04-20 3608 浏览
呢間野食過幾次, 味道都ok~ 最重要係有平生蠔生蠔其實我食得唔多, 而佢地呢度既$10 生蠔真係for果d中意鯨吞生蠔既愛蠔客如果以平蠔同貴蠔, 有得簡我當然會叫貴蠔出面某d工業區既餐廳大概$20起跳, 食過$50一隻既質素當然比$10蠔正好多!女朋友個家姐話想食, 二話不說就約左今晚黎呢度宜家唔使book, 即日打黎都可以訂到枱, 今日就簡左8:30入座既時間頭果2次都係坐出面, 今次可以坐係餐廳入面, 燈光都比較光, 而且有沙發坐, 舒服好多前後一共食左30隻之前可能多人食, 貨源多而且去得快, 味道都相對新鮮不過今次竟然遇到怪味蠔, 食完落口先發覺唔新鮮真係可以講話係臭左但問題係自己同女朋友都已經食左, 唔通吐返出黎叫人換咩?所以不了了事就算, 之前都未遇過今次既情況, 質素無疑地變差左肉眼扒order左三成熟, 不過三成熟都冇咩血水溢出只係牛扒面呈粉紅色, 味道唔算好香牛味, 感覺都一般如果姚$348呢個價錢而言有d昂貴, 第一次黎食牛扒既質量都比較好今次遜色了不少四芝士亦係encore既食物之一Pizza薄薄的放滿芝士, 呢個pizza都keep到水準, 好在3個人shar
呢間野食過幾次, 味道都ok~ 最重要係有平生蠔

如果以平蠔同貴蠔, 有得簡我當然會叫貴蠔

女朋友個家姐話想食, 二話不說就約左今晚黎呢度
宜家唔使book, 即日打黎都可以訂到枱,

今日就簡左8:30入座既時間頭果2次都係坐出面,

前後一共食左30隻

之前可能多人食, 貨源多而且去得快, 味道都相對新鮮

不過今次竟然遇到怪味蠔, 食完落口先發覺唔新鮮

真係可以講話係臭左

但問題係自己同女朋友都已經食左, 唔通吐返出黎叫人換咩?

肉眼扒order左三成熟, 不過三成熟都冇咩血水溢出

只係牛扒面呈粉紅色, 味道唔算好香牛味, 感覺都一般

今次遜色了不少
四芝士亦係encore既食物之一

Pizza薄薄的放滿芝士, 呢個pizza都keep到水準, 好在3個人share一個大批都ok

原先2次食都覺得幾好, 不過今次食完生蠔返到屋企女朋友嘔左幾次..

雖然第2日冇返事, 不過今次既生蠔事件令我有點失望...

如果想食既都係去返d靚d好食d既舖頭食會比較好
2017-04-14
2017-04-07 1037 浏览
做工辛苦,要食好野獎勵自己。喜歡到這店食是因為這裡嘅蠔又抵食, 又好味,最重要是食了幾次我個肚都未試過出事。我好喜歡食蠔,但無論去酒店食或餐廳食都試過食到肚瀉,而這裡我就食得安心。午餐包括有餐湯、麵包、主菜、飲品和甜品,非常豐富。今日嘅生蠔來自法國,冇鹽水味,好細隻,但新鮮。我要了燒澳洲牛柳大蝦,牛柳六成熟,燒得好好,肉質不鞋,有牛肉味。朋友要了忌廉汁煙三文魚扁意粉,意粉微韌,有口感;忌廉汁味濃,與煙三文魚嘅咸味很配合。最後有雪糕泡芙做甜品,朋友感到驚喜,他愛吃這甜品。整體而言,食物質素很好,但份量太細,對男生來說係唔夠飽。
午餐包括有餐湯、麵包、主菜、飲品和甜品,非常豐富。
今日嘅生蠔來自法國,冇鹽水味,好細隻,但新鮮。
最後有雪糕泡芙做甜品,朋友感到驚喜,他愛吃這甜品
整體而言,食物質素很好,但份量太細,對男生來說係唔夠飽。
2017-04-06
午餐
2017-04-07 572 浏览
係外國蠔癮起,一返到香港即刻衝去食生蠔,諗起有10蚊生蠔就約朋友今晚食返餐😋😋10蚊隻生蠔其實都無得要求太多,只在過係口癮,海水,creamy 實在唔多夠,不過至再食1打都只係$120蚊😋😋😋蘋果黑毛豬,其實都幾貴,好似2百幾300,但淨食豬唔點汁已經好好食,7成熟左右😍海膽大蝦意粉!相對抵食既,份量對女仔黎講都ok ge, 大蝦新鮮蝦超好食!都有4,5隻!👍🏼👍🏼👍🏼菇意大利飯好香菇味,唔錯👍🏼除左扒類比較貴之外其實其他野都抵食既😊😊,蠔癮起下次會再食😙
海膽大蝦意粉!

菇意大利飯

好香菇味,唔錯👍🏼

2017-04-06
2017-03-06 1191 浏览
這間餐廳記憶是來過幫襯 但是不是同一間 又不確認 波關係 一樣是吃生蠔就好了。點了white wine一支Confirm booking時waiter問留唔留一底海膽當時聽不清楚價錢 不過這樣介紹就留吧誰是到我吃到一半時 問問原來只是$99。這是promo價 只限一底實在太抵啦!味道不錯呀!這裡有4款蠔其中一款是當日promo價$10隻最後試完4款後 都認為$10的是很不錯的所以點了round2吃到這裡已有點飽意最後再點了一個熱食黑松露雜菌飯味道很夠 份量足夠!真是食到不過進餐時間只有90mins.還好 我們用盡了時間!
點了white wine一支
當時聽不清楚價錢 不過這樣介紹就留吧
誰是到我吃到一半時 問問原來只是$99。
這是promo價 只限一底

實在太抵啦!味道不錯呀!
這裡有4款蠔
其中一款是當日promo價$10隻
最後試完4款後 都認為$10的是很不錯的
所以點了round2
吃到這裡已有點飽意
最後再點了一個熱食
黑松露雜菌飯
味道很夠 份量足夠!

真是食到

不過進餐時間只有90mins.
還好 我們用盡了時間!
  • 海膽
2017-02-28 824 浏览
其實之前都食過,不過今次試吓淨係叫$10隻嗰啲蠔食,叫咗一打,埋單都係$132😋啲服務態度又好,唔會因為你淨係叫一打特價蠔乜嘢都唔叫而比面色你睇👍蠔雖然好細隻,但係勁有海水味,勁新鮮,淨係叫蠔乜嘢都唔叫佢會唔會蝕本呢😅
2017-02-22 880 浏览
土瓜灣比人印象通常係舊區,但近年因多了新樓盤,所以亦開多了很多新餐廳,呢間餐廳聽人講左好多次,但因為電話經常唔通,所以好難book 位,今次朋友終於book 到位,終於可以一試佢地嘅oyster bar!今次比安排坐outdoor,但因為outdoor 在馬路邊,而且有一排電單車位,所以感覺不是太好,建議大家book位時可選室內!今次試左四種品種,都係法國同澳洲蠔,因為佢地每日都有唔同品種,所以可以叫店員推薦!鮮味!抵食!配白酒另外叫了刺身拼盆!除了翡翠螺有少少雪味(難道這是翡翠螺嘅特性?好似未食過好鮮味嘅翡翠螺),其他都非常鮮味!!最後再加左個steak,我地叫7成熟,但佢應該有9成熟,味度係唔錯嘅!但火喉有待改善總括黎講我覺得餐廳用料新鮮,係我會再去嘅餐廳,期望下次熟食火喉會有進步!
鮮味!抵食!配白酒

• 生蠔
屋企樓下有間oyster station多年,一直無去試,因為覺得貴,自己本身成日去九龍城買生蠔自己反屋企開黎食,自己揀嘅質素有保證最近朋友K話佢喺我屋企樓下食過生蠔,$10隻,又好味又新鮮...心諗唔係呀嘛?$10隻都有靚野?好!一於去試下!雖然生蠔不大,澳洲coffin bay,但隻隻鮮甜又爽口,抵食!自攜白酒只需要$50開瓶費,梗係帶支champagne去飲啦!在本人角度,champagne係同生蠔最夾嘅!但淨係食生蠔又唔夠飽,唯有試下佢嘅雞翼同什菇意大利飯,不過不失啦!最好食都係生蠔
好!一於去試下!
2016-11-17 1113 浏览
潮聖$10 生蠔 今日係愛爾蘭生蠔 兩個人食叫左兩打第一打咸左少少,第二打正常返無咁咸,size細細隻 $10 隻黎講都算唔錯啦今日係日本海膽好鮮甜 ,好好味可值得一試呢個泰式生蝦真係值得一讚肉地非常厚 第一次食咁厚肉既生蝦 仲要非常新鮮個泰式辣醬又唔太辣 岩哂唔食得辣既我正正子呢個四式芝士pizza有驚喜!因為本人唔係咁好芝士 但係覺得好好食,終於食芝士係食到芝士味,但係佢唔係好濃,最後我食左半個落肚
潮聖$10 生蠔

肉地非常厚 第一次食咁厚肉既生蝦

仲要非常新鮮
個泰式辣醬又唔太辣
岩哂唔食得辣既我正正子
呢個四式芝士pizza有驚喜!

因為本人唔係咁好芝士

友人C的一頓生日飯左揀右揀之後決定了這家地點較為吊腳的豪宅樓下西餐廳,而這店亦明白要吸引客人來的唯一理由是有平野食(起碼有一樣做賣點,只要座低就有生意做嘅道理!) 我們也是被10蚊蠔吸引來的客人之一, 橋係舊但客人會受!聽講呢間店又係某TVB男藝人開的!店內座位不多大概是兩張或者是頂多三張四人枱, 不過店的一半是戶外無冷氣的露天茶座, 即是有可吸煙座位吧, 這樣有利也有幣,香港人習慣冷氣, 無冷氣唔座, 有機會落雨亦會影響客人就座, 有煙味的狹小空間也不想座, 但就這晚明月當空晚上溫度28-29度左右的情況來看, 似乎露天位也相當受歡迎, 講番食物: 10蚊蠔是好像說是愛爾蘭那邊的蠔, 尺碼不小起碼比一些自助餐見到的澳洲蠔大隻, 蠔肉夠爽, 叫咗兩打只有一,兩隻比較無咁新鮮之外,這蠔海水味濃且多, 不過配檸檬汁吃還可以的, 另一個蘸汁的茄醬就比較多酒的成份, 要睇番客人對酒味有否抗拒而定了, 同時我們預留了一客泰式生蝦刺身$148,好耐無食呢個刺身了, 蘸汁有辣但可以接受, 蝦肉好新鮮夠膠質, 好懷念呢種口感,呢晚食咗兩隻結果係無肚痛, 非常之好味下次有機會再試!小食方面我們要了水牛城

小食方面我們要了水牛城雞翼一碟8只旁邊加一小堆雜菜沙拉$98, 擺設上是ok精美的, 雞翼面的醬汁有少辣, 肉質唔算嚡, 另一個是啤酒漿炸薯條$65,

薯條是類似麥記薯條粗度, 只是外層被薄薄一層啤酒脆漿包裹住, 新觧炸起食係會不停伸手去拿來吃的, 炸漿已下了味所以有無茄汁蘸都可以吃, 極之邪惡的小食,

巴馬火腿菠菜沙律$78 唔算貴但沒有是全菠菜而是雜菜沙律, 巴馬火腿是C君喜好食物之一, 幸好巴馬火腿薄片也不少完全夠4人吃的份量, 自己不是這種火腿的粉絲無法判斷是好還是普通貨色, 總之唔太咸同乾就已經可以接受了, 這個屬於不錯的吧! 以這個價位作比較的話!

主菜有牛- 12安士肉眼扒$348, 要求4成熟又做到出來喎! 有驚喜的一次牛扒經驗, 好多時一落刀就會知道幾多成熟, 雖然這塊牛扒面積比我們估計的大但厚度就不足一吋了, 重量應該是足夠的, 面的焦燶位好有炭燒香氣, 太座大喜, 黑椒汁份量雖不多但足夠食完個扒, 伴碟配菜兩片黃色意大利青瓜輕輕烤上條紋/ 新薯開邊烤至一層微硬薄脆焦皮/ 一件西蘭花& 一件椰菜花, 全部伴菜睇得出好有心機處理過同悉心擺設上碟, 所以有時候有心做同缺乏誠意快餐式製作客人是心裡有数的,

另一個主菜是燒美國黑毛豬架配啤梨蘋果醬$298, 件豬架好厚身, 燒的熟成度算係剛好, 切開件豬扒內還軾微見粉紅色, 燒的師傅見真功夫吧, 肉質的豬味唔算濃, 淡白色的啤梨蘋果醬做得好自然之餘又保持到個醬嘅色在白色實在難得,抵讚一下! 另一個稍稍甜口嘅紅色醬汁同樣跟豬扒很匹配,

服務方面,我們沒有叫酒但服務生也不停為我們斟水, 廚房起菜速度也很正常,這店還做會員制,

以平日優惠折扣吸引顧客在平日來光顧, 老闆招徠有術難怪在短短時間裡可以開分店
10蚊蠔
燒美國黑毛豬架配啤梨蘋果醬
  • 薯條
  • 10蚊蠔
2016-09-29 2157 浏览
今晚難得打到電話又book到位, 再黎呢度挑戰$10 生蠔😁 如果唔係$10蠔呢個綽頭, 相信好少人會行到黎呢頭🙈🙈🙈今日又係臨時即日打黎book枱, 所以都係同上次一樣要坐outdoor颱風打唔成呢幾日香港真係熱到媽媽聲~~🙄🙄🙄幸好outdoor餐廳有準備放濕既風扇, 唔係都幾熱下😞今次3人行, 先黎左1打生蠔食落依舊咁新鮮, 完全冇話因為做推廣優惠而比d差蠔~~~~❤️今次d蠔比上次細隻少少, 冇咁大隻, 不過蠔身尚算肥美食落咸水咪都幾重而且今次蠔既咸香味都幾濃厚! 而且食唔到有蠔殼, 真心讚!!!!!!😍😍😍👍🏻食完1打(12隻) 再encore左1打半(18隻), 3個人食左30隻, 數數手指都係$300 認真抵食又好食! 😋😋😋黎得呢度我地當然唔會單食生蠔喇~ 另外order左1份黑松露炒野菌 同一客四芝士pizza黑松露炒野菌 $88價錢有點偏貴同份量有d少.. 💸💸💸野菌輕輕用牛油炒過, 除左牛油香之前野菌上面加左少少黑松露醬黑松露份量唔多所以食落唔太感受到黑松露香, 不過野菌配上牛油炒都算幾香.而且食完生蠔食返d熟食暖暖胃都唔錯 (不過$88真係貴左少少) 🙈🙈🙈🙈四芝
颱風打唔成呢幾日香港真係熱到媽媽聲~~🙄🙄🙄
幸好outdoor餐廳有準備放濕既風扇, 唔係都幾熱下😞
今次3人行, 先黎左1打生蠔

今次d蠔比上次細隻少少, 冇咁大隻, 不過蠔身尚算肥美

數數手指都係$300 認真抵食又好食! 😋😋😋

黑松露炒野菌 $88

價錢有點偏貴同份量有d少.. 💸💸💸

黑松露份量唔多所以食落唔太感受到黑松露香,

不過野菌配上牛油炒都算幾香.

四芝士薄餅 $150

🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀
12”既four chinses pizza, 薄薄既pizza上完全被芝士籠罩住, 芝士鋪滿整個pizza,

只有芝士之外就只有芝士芝士同芝士😂😂😂
Pizza外層香脆, 底層比較軟身

四芝士pizza食落真係好香濃, 香濃程度同平時既普通pizza根本唔可以比美😍👍🏻👍🏻👍🏻

除左芝士外我自己食到好似有少少沙律醬既味, 芝士控既人一定唔可以錯過呢個pizza! 😋😋😋👏🏻👏🏻

不過當然~一定係肥到媽媽聲既正菜推介😂, 同埋一定要熱辣辣先好味道!
2016-09-28
  • 四芝士薄餅  🧀