📍蠔埕 尖沙咀彌敦道176號The Nate2樓A號舖這間位於尖沙咀山林道的人氣日本料理 環境寬敞舒適 🎏店舖以吧檯為主 每位食客都可近距離欣賞師傅席前料理 👨🏻‍🍳👅日本鹿兒島A5和牛火鍋 + 任食鱈場蟹宴(120分鐘半放題)🥢 海鮮菜式&炭燒項目 ✨▶️日式磯煮凍鮑魚 鮑魚煮的時間剛剛好 以慢火去炆煮~一咬下去每一口Q彈多汁有嚼感 💦 ▶️日本3色牡蠣刺身選用日本時令牡蠣 每隻都漲卜卜且非常鮮甜 非常高質呀 😍▶️蟹粉蟹肉炒年糕蟹味極濃郁極鮮甜 年糕也很有嚼勁 配搭令人相當有驚喜🩵▶️炭燒串燒拼盤串燒烤得恰到好處 燒得香口惹味 我就最愛燒粟米同燒雞翼 好味到想嗌多份 🫰🏻▶️炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰飯糰燒得好香脆 有少少焦感 用上紫菜包住咬落仲有蟹既鮮味唷❗❗🥢 Shabu Shabu 項目 ✨▶️鹿兒島A5黑毛和牛和牛雪花均勻 入口即化 肉質非常鮮嫩 〰️▶️雜菜盛盒盛盒有齊金菇菜、娃娃菜仲有小棠菜等 非常健康 🥬🥢 炭燒日本鱈場蟹腳 🦀WOW~蟹腳係我最期待既菜式ahhhh!!蟹腳熱辣辣上枱肉質飽滿 帶有陣陣炭燒香氣 💨💨味道鮮甜無比 美味極至 啖啖都帶來幸福的味蕾享受 🔝🔝🥤 飲品 :Sap
📍蠔埕

🥢 Shabu Shabu 項目 ✨
▶️鹿兒島A5黑毛和牛
和牛雪花均勻 入口即化 肉質非常鮮嫩 〰️
▶️雜菜盛盒
盛盒有齊金菇菜、娃娃菜仲有小棠菜等 非常健康 🥬

🥢 炭燒日本鱈場蟹腳 🦀
WOW~蟹腳係我最期待既菜式ahhhh!!
蟹腳熱辣辣上枱肉質飽滿 帶有陣陣炭燒香氣 💨💨
味道鮮甜無比 美味極至 啖啖都帶來幸福的味蕾享受 🔝🔝

🥤 飲品 :
Sapporo Draft Beer/House Sake/黑糖薑茶/汽水

#鹿兒島A5和牛火鍋 #尖沙咀美食 #尖沙咀放題 #香港放題 #A5和牛 #日本生蠔 #蠔埕 #日本美食 #香港美食 #香港探店
2024-04-09 22 浏览
跳完舞跟同學食個晚飯,諗住係附近普普通通食就算,但The Nate三樓果間我食過,於是就落左二樓蠔埕。磯煮鮑魚煮得軟腍,易咬無難道,是晚最讚。串燒有釀雞翼、汁燒五花腩肉、燒粟米,個外層脆脆地既飯團幾好。鱈埸蟹腳超級大隻,同相中有不同,但我一個人竟然食左4大隻蟹腳,個肚話好滿足。日本時令蠔兵庫縣生蠔有原味、拖羅、魚子三款。日本鹿兒島A5黑毛和牛火鍋,比例係7:3,配有蔬菜一碟,唔夠飽既話仲有碟蟹粉年糕。

磯煮鮑魚煮得軟腍,易咬無難道,是晚最讚。

日本時令蠔兵庫縣生蠔有原味、拖羅、魚子三款。
2024-04-07 34 浏览
返工咁攰,收工後安排左豐富dinne獎勵自己,俾我搵到間任食鱈場蟹既餐廳,當然要即刻book位🤭日式磯煮凍鮑魚凍鮑魚入口軟嫩😍濃香味美,非常入味😋細意品嚐下,汁煮既味道慢慢滲出,真係意猶字盡☺️日本3色牡蠣刺身陳魚籽海膽醬生蠔拖羅生蠔原味生蠔生蠔肉肥美鮮甜,重海水味,成粒連帶子位起肉,賣相完整,食落方便蟹粉蟹肉炒年糕年糕偏薄身,塊塊分明而且非常掛汁,食落煙韌有嚼勁,每啖都充滿蟹鮮味😋炭燒串燒拼盤👍🏻椒鹽燒粟米:幾香口糯米雞翼:外脆內軟,啖啖肉咸香易入口汁燒五花腩:軟硬肥瘦適中,好香豬肉味三文魚提筋:汁燒勁香濃惹味,有口感炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰飯糰燒至焦香脆口,加埋蟹肉、蟹膏😍無論口感定味道都好豐富鹿兒島A5和牛火鍋油脂分佈均勻,口感柔嫩,好香牛油味🤤唔點醬汁都一樣好食,不愧為頂級A5和牛雜菜盛盒蔬菜新鮮爽口鱈場蟹腳、sapporo啤酒、sake、黑糖薑茶都係無限追加,整體質素唔錯

日式磯煮凍鮑魚

日本3色牡蠣刺身
陳魚籽海膽醬生蠔
拖羅生蠔
原味生蠔

蟹粉蟹肉炒年糕

炭燒串燒拼盤👍🏻
椒鹽燒粟米:幾香口
糯米雞翼:外脆內軟,啖啖肉咸香易入口
汁燒五花腩:軟硬肥瘦適中,好香豬肉味
三文魚提筋:汁燒勁香濃惹味,有口感

炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰
飯糰燒至焦香脆口,加埋蟹肉、蟹膏😍無論口感定味道都好豐富

鹿兒島A5和牛火鍋

蔬菜新鮮爽口

今晚同寶寶約會,我哋揀咗食一餐好豐富嘅蟹宴最重要可以任食鱈場蟹添及120分鐘任飲🥰✨日本鹿兒島A5和牛火鍋+任食鱈場蟹宴$628(9:30後入座)$728(8:30前入座)🦀日本鱈場蟹腳一盤大大隻蟹腳好吸引,可以用手都搣到殼,蟹肉好大條,即蒸味道好鮮甜🤤海鮮菜式日式磯煮凍鮑魚🟤鮮嫩彈牙,做前菜特別開胃。蟹粉蟹肉炒年糕⚪️年糕吸收了蟹既鮮,味道香濃口感軟糯的。炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰🍙飯團飯面脆卜卜,飯粒充滿着蟹肉醬汁香味👍🏻炭燒串燒拼盤🍢望住師傅在炭爐上面慢慢燒感覺特別好😊幾款入面我最鍾意係燒雞翼😏日本時令牡蠣🦪3款由淡到濃的味道,分別放上海膽,三文魚及明太子,食到充滿海水味,超新鮮鮮甜!Shabu Shabu🍲雜菜盛盒稻庭烏冬鹿兒島A5黑毛和牛:肉質口感有咬勁,牛肉味幾濃郁,肉質嫩而多汁🤤Free Flow任飲Sapporo Draft Beer🍺House Sake🍶各款汽水🥤黑糖薑茶☕️
今晚同寶寶約會,我哋揀咗食一餐好豐富嘅蟹宴
最重要可以任食鱈場蟹添及120分鐘任飲🥰

✨日本鹿兒島A5和牛火鍋+任食鱈場蟹宴
$628(9:30後入座)
$728(8:30前入座)

🦀日本鱈場蟹腳

海鮮菜式
日式磯煮凍鮑魚🟤鮮嫩彈牙,做前菜特別開胃。

蟹粉蟹肉炒年糕⚪️年糕吸收了蟹既鮮,味道香濃口感軟糯的。

日本時令牡蠣🦪

House Sake🍶
各款汽水🥤
黑糖薑茶☕️

2024-04-01 57 浏览
二訪了,今次跟老公來吃蟹宴🦀🦀🦀一次過食到鱈場蟹🦀、蟹粉🧡、A5和牛🐮生蠔🦪更可以reill😍😍還有仼飲sake🍶及生啤🍻實在太抵食了❤️❤️❤️🦀炭燒日本鱈場蟹腳🦀熱辣辣超級鮮甜!全晚最喜歡的菜式!啖啖蟹肉好juicy🤤🤤🦀日本松葉蟹天婦羅🍤天婦羅炸得皮薄香脆,松葉蟹肉鮮甜多汁!🦀大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬🧡蟹粉蟹黃好足料,啖啖蟹粉好邪惡滋味😋,稻庭烏冬爽滑彈牙,絕配!🧡🦪日本時令牡蠣刺身可以reill的生蠔😍😍😍新鮮肥美爽甜,超高質啊🫶🏻🐮鹿兒島A5黑毛和牛涮涮鍋🍲雪花均勻的靚靚A5黑毛和牛鮮美肉味十足,大滿足❤️🍢炭燒串燒拼盤師傳用上備長炭細心燒,全部串燒都好高質🤤有燒雞翼、雞軟骨、厚切牛舌、燒翠玉瓜最愛翠玉瓜,上面舖有辣味明太子超級好吃惹味🤤🤤🤤🦀炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰🍙飯糰燒得非常焦香脆卜卜,入面有鵝肝、蟹黃醬、蟹肉,非常豐富,超級正😋😋🐚日式昆布汁煮翡翠螺好胃口的前菜,爽口彈牙❤️🐟炭燒佐酒鱈魚干燒得超級香脆,佐酒一流!
二訪了,今次跟老公來吃蟹宴🦀🦀🦀
一次過食到鱈場蟹🦀、蟹粉🧡、A5和牛🐮
生蠔🦪更可以reill😍😍還有仼飲sake🍶及生啤🍻
實在太抵食了❤️❤️❤️

🦀炭燒日本鱈場蟹腳🦀
熱辣辣超級鮮甜!全晚最喜歡的菜式!啖啖蟹肉好juicy🤤🤤

🦀日本松葉蟹天婦羅🍤
天婦羅炸得皮薄香脆,松葉蟹肉鮮甜多汁!

🦀大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬🧡

🦪日本時令牡蠣刺身
可以reill的生蠔😍😍😍
新鮮肥美爽甜,超高質啊🫶🏻

🐮鹿兒島A5黑毛和牛涮涮鍋🍲
雪花均勻的靚靚A5黑毛和牛
鮮美肉味十足,大滿足❤️

🍢炭燒串燒拼盤
師傳用上備長炭細心燒,全部串燒都好高質🤤
有燒雞翼、雞軟骨、厚切牛舌、燒翠玉瓜
最愛翠玉瓜,上面舖有辣味明太子
超級好吃惹味🤤🤤🤤

🦀炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰🍙

🐚日式昆布汁煮翡翠螺
好胃口的前菜,爽口彈牙❤️

🐟炭燒佐酒鱈魚干
燒得超級香脆,佐酒一流!

2024-03-20
  • 炭燒日本鱈場蟹腳
  • 鹿兒島A5黑毛和牛
  • 炭燒串燒拼盤(廚師發板)
  • 大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
2024-03-31 1842 浏览
原本見到佢個海鮮放題套餐1788減價到598就諗住試吓啦😅點知去到就話要收$178服務費意思即係收返原價1788嘅服務費同埋只可以收現金 唔接受信用卡有唔合法嘅嫌疑🙏🏻最後買單俾咗$777一個人再講嘢食生蠔唔新鮮 要用蒜嚟辟味蟹都一樣唔新鮮 要用整熟佢/天婦羅嘅形式辟味所有嘢都係一味得個味精同埋鹹味成餐飯剩係得牛肉算比較好食基本上每一樣嘢嘅價錢值七百幾蚊🙏🏻不過啲嘢食都算 但係咁樣呃錢花真係不能接受🙏🏻
原本見到佢個海鮮放題套餐1788減價到598

成餐飯剩係得牛肉算比較好食

基本上每一樣嘢嘅價錢值七百幾蚊🙏🏻
不過啲嘢食都算 但係咁樣呃錢花真係不能接受🙏🏻

2024-03-30 42 浏览
之前去尖沙咀食嘢嘅時候,見到一間好吸引餐廳被佢門口嘅打卡位吸引住,今日終於有時間過去試下🤤一上到去嘅時候就見到好多吊燈波波🎈不過肚餓食完先再慢慢影,入到餐廳一個廚師發板U型串燒吧檯位好有氣勢😎串燒利用日本備長炭燒,雖然係串燒但係入到去感覺一啲油煙都冇非常好👍今次食呢個餐係蠔飲蠔食~鹿兒島A5和牛火鍋+3大名蟹宴(120分鐘半放題)炭燒佐酒鱈魚干:味道濃郁,炭燒鱈魚干帶有獨特既香氣,外脆內嫩,搭配清酒真係一流。日式昆布汁煮翡翠螺:翡翠螺經過日式昆布汁的煮熟,保持了螺肉的鮮嫩彈牙,帶有微咸海水味。汁料的風味與螺肉完美融合。日本松葉蟹天婦羅:松葉蟹以天婦羅的方式烹調,外層酥脆,內裡鮮嫩多汁。蟹肉鮮甜。大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬:稻庭烏冬搭配濃郁的大閘蟹粉和蟹黃,質感綿滑豐富。蟹肉鮮味同稻庭烏冬既彈牙口感相互融合勁鐘意依個。炭燒串燒拼盤(廚師發板):有燒雞翼,燒雞軟骨,燒鰻魚,燒明太子翠玉瓜,每一種串燒都經過炭火的烤製,外焦內嫩,口感豐富,燒得岩岩好4隻都係冇得輸既。炭燒日本鱈場蟹腳:鱈場蟹腳經過炭火燒烤,大大隻既鱈場蟹腳,帶有淡淡炭燒香氣。蟹腳肉質鮮嫩,入口即化。炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰:依道菜結合

炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰:依道菜結合左蟹黃醬、鵝肝和蟹肉,口感豐富。飯糰亦經過炭火燒烤至金黃色,外層酥脆,內裡軟糯。

SHABU SHABU項目有A5黑毛和牛(120 g):A5黑毛和牛的肉質鮮嫩多汁,每一片都散發出濃郁牛肉香氣。果D牛油花紋靚到呢,肉片保持原汁原味,口感極為優雅。

雜菜盛盒:有各種新鮮的蔬菜,腐皮帶有甜味幾唔錯。

當然唔小得主角之一既無限追加日本時令牡蠣刺身:新鮮日本時令牡蠣刺身,帶有濃郁的海洋風味,勁新鮮,口感豐富。每一啖都滑入喉嚨好正。

House Sake:香氣細膩而醇厚。口感柔和,帶有微甜的味道。

見到佢依家期間限定優惠:
8/3(五)-30/3(六)期間
Whatsapp訂座 惠顧3大名蟹宴有優惠:
2位起: 優惠價後每位再9折(設原價加一)
4位起: 優惠價後每位再85折(設原價加一)
~(逢星期四至六21:15後入座為宵夜時段)
*$6XX就食到蟹宴(靚A5和牛、蟹粉、鱈場蟹、生蠔) 真係勁抵食 生蠔可以refill&仼飲sake及生啤

服務好好👍臨走最後就係返門口打卡📸都打咗成十分鐘先走🤭

2024-03-22 79 浏览
去完日本番黎仍然都仲好掛住日本既野食上星期同個朋友食生日飯就不如去食日本野啦壽星仔話有間係尖沙咀餐廳環境有啲似Omakase我地坐低之後叫左”蠔飲蠔食-鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴”先食炭燒佐酒鱈魚干呢樣用黎送酒真係一流同埋呢一度既飲品係可以無限追加分別有Sapporo Draft Beer, House Sake, 黑糖薑茶另外仲有日式昆布汁煮翡翠螺用黎配酒都唔錯食完小食之後就上左日本松葉蟹天婦羅大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬滿滿既蟹粉蟹黃都真係好正撈埋軟棉棉既稻庭烏冬食完好想encore一開始入到餐廳既時候已經聞到好香既串燒味所以成餐飯都好期待食串燒終於上菜啦炭燒串燒拼盤(廚師發板)個串燒拼盤分別有雞全翼、牛舌、雞軟骨、明太子翠玉瓜每件都燒得岩岩好, 而且食落又唔熱氣炭燒日本鱈場蟹腳食緊串燒既同時, 師傅仲燒緊鱈場蟹腳大大隻鱈場蟹腳, 師傅好細心咁將蟹腳拆殼令我地唔駛整污糟隻手都可以食到 炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰個飯糰勁好味, 佢外層既紫菜keep住好脆入面個飯師傅搽左醬汁再燒而且個飯仲有啲蟹肉係入面所以個飯都好有味飯上面再鋪上燒過既鵝肝鵝肝既味道又唔會太嗆, 超好味日本時令牡蠣刺身牡蠣刺身
去完日本番黎

食完好想encore

一開始入到餐廳既時候已經聞到好香既串燒味
所以成餐飯都好期待食串燒
終於上菜啦
炭燒串燒拼盤(廚師發板)
個串燒拼盤分別有雞全翼、牛舌、雞軟骨、明太子翠玉瓜
每件都燒得岩岩好, 而且食落又唔熱氣
炭燒日本鱈場蟹腳
食緊串燒既同時, 師傅仲燒緊鱈場蟹腳
大大隻鱈場蟹腳, 師傅好細心咁將蟹腳拆殼
令我地唔駛整污糟隻手都可以食到

炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
個飯糰勁好味, 佢外層既紫菜keep住好脆
入面個飯師傅搽左醬汁再燒
而且個飯仲有啲蟹肉係入面
所以個飯都好有味
飯上面再鋪上燒過既鵝肝
鵝肝既味道又唔會太嗆, 超好味

日本時令牡蠣刺身
牡蠣刺身就即係平時我地食既生蠔
用日式整法, 每隻都漲卜卜
仲可以無限追加添

除此之外, 仲有Shabu Shabu
先將雜菜盛盒既配料淥下先
再食埋鹿兒島A5黑毛和牛
食到飽飽, 我都再有追加杯黑糖薑茶咁就大滿足啦
2024-03-13
2024-03-22 26 浏览
如果你對於和牛生蠔同蟹有濃厚興趣,蠔埕絕對可以一次過滿足你3個願望。除左海鮮,亦有炭火串燒,都能夠滿足你嘅味蕾。$698 蟹宴包括A5和牛、鱈場蟹同新鮮日本生蠔,物超所值。更令人驚喜係生蠔可以無限refill,而且日本清酒札幌生啤黑糖薑茶無限任飲生蠔唔好以為任食就渣流灘大隻厚肉,飽滿鮮甜炭燒佐酒鱈魚干超鬆脆,果真送酒一流涮涮鍋鹿兒島A5黑毛和牛和牛就算烚得耐都係嫩滑,牛味香濃,好好味呀日本松葉蟹天婦羅外脆內軟,蟹肉嫩滑大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬滿滿的蟹粉蟹黃,甘香撲鼻,烏冬juicy有咬勁炭燒串燒拼盤(廚師發板)雞翼 雞軟骨肉腸 明太子翠玉瓜鹹香冶味炭烤日本鱈場蟹腳充滿海水味,新鮮濃郁炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰香煎過的飯團表面香脆,蟹黃鵝肝甘香撲鼻此外,蠔埕 @wildoyster63664633 推出期間限定的優惠活動。1. 罕見雞提燈串原價$88 3月優惠價$442. 從3月8日至3月30日,只要透過Whatsapp訂座並選擇3大名蟹宴,你就能享受到以下的折扣優惠:*2位起:* 優惠價後每位再9折(設原價加一)*4位起:* 優惠價後每位再85折(設原價加一)~$698👉🏻 連原價加一服務費=

生蠔
唔好以為任食就渣流灘
大隻厚肉,飽滿鮮甜

炭燒佐酒鱈魚干
超鬆脆,果真送酒一流

涮涮鍋
鹿兒島A5黑毛和牛
和牛就算烚得耐都係嫩滑,牛味香濃,好好味呀

外脆內軟,蟹肉嫩滑

大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
滿滿的蟹粉蟹黃,甘香撲鼻,烏冬juicy有咬勁

炭燒串燒拼盤(廚師發板)
雞翼 雞軟骨肉腸 明太子翠玉瓜
鹹香冶味

炭烤日本鱈場蟹腳
充滿海水味,新鮮濃郁

炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
香煎過的飯團表面香脆,蟹黃鵝肝甘香撲鼻

1. 罕見雞提燈串原價$88 3月優惠價$44

*2位起:* 優惠價後每位再9折(設原價加一)
*4位起:* 優惠價後每位再85折(設原價加一)
~$698👉🏻 連原價加一服務費=$887
9折後連原價加一服務費 =$817/位
85折後連原價加一服務費=$782/位
~$598 👉🏻 連原價加一服務費=$777

2024-03-21 24 浏览
*💭蠔埕早已聽聞蠔埕的半放題很高質,今晚決定與友人一訪😍套餐可以任點生蠔,薑茶、啤酒和清酒🍶►前菜先來個日式昆布汁煮翡翠螺,煮得入味,咬落彈牙。►炭燒鱈魚烤得香脆,配上沙律醬,令人胃口大增😋►日本松葉蟹天婦羅🍤炸衣很薄,蟹肉厚實,咬落鮮甜,非常有驚喜。►大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬🦀啖啖蟹黃味道,蟹黃落得重手,非常足料😍 烏冬軟硬適中,滑溜彈牙😚►炭燒日本鱈場蟹腳🦀燒得香噴噴,鮮味十足,啖啖蟹肉。►日本時令牡蠣刺身🦪可以任點🥹生蠔飽滿肥美,很creamy,亦不會太咸,非常高質🥰►炭燒串燒拼盤🍢有翠肉瓜、阿波尾雞翼、燒白鱔,燒得香口惹味,印象最深刻是白鱔,燒得外脆內軟🤤►鹿兒島A5黑毛和牛涮涮鍋🐂牛肉有整整六大片,雪花均勻,厚薄適中,輕輕一灼就食得,咬落軟腍,肉味濃郁。►炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰🍙最後有蟹肉飯團作結,外層有一塊微煎過的鵝肝,夾在紫菜和飯團中間,外香內軟,餅團外表則煎至焦香,而內層有q軟飯粒和啖啖蟹肉絲😍餐廳座位開揚,可以全程看到師傅主理串燒。一個價錢,可以食到蟹宴、靚A5和牛、鱈場蟹、生蠔,而且啤洒清酒任飲,非常滿足🥰另外用上whatsapp訂座更有優惠,兩位優惠價後每位再9折,餐

💭蠔埕

►前菜
先來個日式昆布汁煮翡翠螺,煮得入味,咬落彈牙。

►炭燒鱈魚
烤得香脆,配上沙律醬,令人胃口大增😋

►日本松葉蟹天婦羅🍤
炸衣很薄,蟹肉厚實,咬落鮮甜,非常有驚喜。

►大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬🦀

►炭燒日本鱈場蟹腳🦀
燒得香噴噴,鮮味十足,啖啖蟹肉。

►日本時令牡蠣刺身🦪

►炭燒串燒拼盤🍢

►鹿兒島A5黑毛和牛涮涮鍋🐂

►炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰🍙

餐廳座位開揚,可以全程看到師傅主理串燒。一個價錢,可以食到蟹宴、靚A5和牛、鱈場蟹、生蠔,而且啤洒清酒任飲,非常滿足🥰另外用上whatsapp訂座更有優惠,兩位優惠價後每位再9折,餐廳另設有宵夜時段,夜鬼之選🤭
仲諗緊今晚食生𧐢、和牛定食蟹?小朋友先做選擇,係我就全部都要🤣因為呢三樣都係我嘅最愛。所以一聽到尖沙咀有間蟹宴半放題可以一次過滿足晒呢三個願望,我就即刻帶人過去試吓🤭我地叫左個:👉🏻🌟蠔飲蠔食+鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴🌟既120分鐘半放題入面包括有:🛑名蟹菜式&炭燒項目:✨炭燒佐酒鱈魚干✨炭燒過既鱈魚干就好似-塊鱈魚味嘅薯片咁,超脆口,送酒-流!✨日式昆布汁煮翡翠螺✨用昆布汁煮過既既翡翠螺質感爽滑,比較淡口。✨日本松葉蟹天婦羅✨包裹住松葉蟹腳天婦羅既炸漿-d 都唔厚,又薄又脆,蟹肉又夠鮮甜,正!✨大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬✨煙煙韌韌好幼身既稻庭烏冬上面放滿左好多鮮拆既大閘蟹蟹粉同蟹黃;撈勻之後,條條烏冬都掛滿晒大閘蟹嘅精華,又鮮又香,令人超級回味🤩✨炭燒串燒拼盤(廚師發板)✨串燒拼盤-共有四款串燒,是日精選系免治雞軟骨串、阿波尾雞全翼、明太子翠玉瓜同雞肉串串燒全部上枱嘅時候都係香噴噴、熱辣辣,仲有陣獨特既炭火香,好有風味丫🫶✨炭燒日本鱈場蟹腳✨厚實多肉既鱈場蟹腳有陣來自大海既海水味,咸咸香香又帶鮮!✨炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰✨燒到外脆內軟既金黃飯團大嚿夾飽肚,入面有蟹黃醬同蟹肉做餡;咬落
仲諗緊今晚食生𧐢、和牛定食蟹?

小朋友先做選擇,係我就全部都要🤣因為呢三樣都係我嘅最愛。

我地叫左個:👉🏻

入面包括有:

🛑名蟹菜式&炭燒項目:

✨炭燒佐酒鱈魚干✨

炭燒過既鱈魚干就好似-塊鱈魚味嘅薯片咁,超脆口,送酒-流!

✨日式昆布汁煮翡翠螺✨

用昆布汁煮過既既翡翠螺質感爽滑,比較淡口。

✨日本松葉蟹天婦羅✨

✨大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬✨

✨炭燒串燒拼盤(廚師發板)✨

✨炭燒日本鱈場蟹腳✨

厚實多肉既鱈場蟹腳有陣來自大海既海水味,咸咸香香又帶鮮!

✨炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰✨

燒到外脆內軟既金黃飯團大嚿夾飽肚,入面有蟹黃醬同蟹肉做餡;咬落去果下,又脆又軟又鮮又香既感覺融合埋一齊,真係好有層次感!

飯團上面仲放咗舊好重油香既鵝肝,連埋一齊食,感覺仲更加正!

🛑Shabu Shabu項目

✨鹿兒島A5黑毛和牛(120g)✨

黑毛和牛有成6大塊,塊塊d油花都好靚;入口即溶牛味濃,-食就知品質好✌🏻

✨雜菜盛盒✨

🛑無限追加項目:

✨日本時令牡蠣刺身

來自兵庫県既生蠔隻隻都肥美飽滿又大隻,冇乜海水、金屬味,入口鮮甜滑嫩爆哂汁👍🏻

好想encore再encore😍

✨Sapporo Draft Beer✨

✨House Sake✨

✨黑糖畺茶✨

呢個半放題仲要連sake同生啤都可以無限任飲,真係杯莫停,勝!盡慶到爆🤟🏻

另外仲追加咗:

✨提燈✨

呢串提燈系取自新鮮既本地三黃雞,雞味重而不腥,感覺好似食緊會爆漿既半熟蛋咁,感覺幾特別!

呢期咁啱仲有優惠做緊,只係6百幾蚊就可以食到咁多高質野,絕對值得-試呢💕

🈹️期間限定優惠:

8/3(五)-30/3(六)期間

Whatsapp訂座 惠顧3大名蟹宴有優惠:

2位起:優惠價後每位再9折(設原價加-)

4位起:優惠價後每位再 85折(設原價加一)

~$698- 連原價加一服務費=$887

9折後連原價加一服務費 二$817/位

885折後連原價加一服務費=$782/位
~$598一連原價加一服務費=$777

85折後連原價加一 =$687/位

~(逢星期四至六 21:15後入座為宵夜時段)

🦪蠔埕

📍尖沙咀彌敦道176號The Nate 2樓A號舖

港鐵佐敦站D出口,步行約3分鐘

#尖沙咀美食#尖沙咀放題#香港放題 #A5 和牛 #日本生蠔#香港美食#香港探店
1K
聽過呢間餐廳好耐,最近見到做緊「三大名蟹宴」,作爲蟹迷嘅我即刻book去食😍❣️$598呢個價錢包了set內一系列食物之餘,包括3大名蟹(蟹粉、鱈場蟹、松葉蟹)仲可以任食生蠔同任飲,真係都幾抵(9pm前$698)❣️食物水準唔錯,仲用上備長炭串燒,幾香口!1️⃣名蟹菜式🦀&炭燒項目🔸炭燒佐酒鳕魚干- 係現場即燒,片片好薄脆滋味,係幾好嘅前菜🔸日式昆布汁煮翡翠螺- 入面肉粒鮮甜,口感唔錯🔸日本松葉蟹天婦羅- 高質之選,外面薄天婦羅皮脆香得來唔油膩,無expect入面係肥美松葉蟹肉,幾鮮甜🔸大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬- 邪惡得來好吸引,舖滿鮮拆蟹粉,勁香蟹膏蟹黃,連口感比較實嘅橙色大閘蟹都有,彈口烏冬沾滿蟹膏,啖啖滋味😋🔸炭燒串燒拼盤(廚師發板)- 呢到嘅串燒真心超級出色,用上備長炭🔥好有心機燒!😋- 雞軟骨,燒得超級香,仲要係剩軟骨無咩肥- 雞翼外皮脆香無曬油脂,熟度剛好仲有獨特的烤香味- 白鱔同樣出色,厚肉得來肉質juicy,外皮燒到脆香,令人回味- 翠玉瓜以辣味明太子舖面,燒香過夠惹味🔸炭燒日本鱈場蟹腳❤️- 係成晚最期待,亦都最impressive嘅一款,睇住司傅原條蟹腳燒已經覺得超吸引,食落去勁

❣️食物水準唔錯,仲用上備長炭串燒,幾香口!

1️⃣名蟹菜式🦀&炭燒項目
🔸炭燒佐酒鳕魚干

- 係現場即燒,片片好薄脆滋味,係幾好嘅前菜

🔸日式昆布汁煮翡翠螺

- 入面肉粒鮮甜,口感唔錯

🔸日本松葉蟹天婦羅

🔸大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬
大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬

🔸炭燒串燒拼盤(廚師發板)
炭燒串燒拼盤

- 呢到嘅串燒真心超級出色,用上備長炭🔥好有心機燒!😋
- 雞軟骨,燒得超級香,仲要係剩軟骨無咩肥
- 雞翼外皮脆香無曬油脂,熟度剛好仲有獨特的烤香味
- 翠玉瓜以辣味明太子舖面,燒香過夠惹味

🔸炭燒日本鱈場蟹腳❤️
炭燒日本鱈場蟹腳

- 係成晚最期待,亦都最impressive嘅一款,睇住司傅原條蟹腳燒已經覺得超吸引,食落去勁肥美多肉,好鮮甜爽口啖啖肉,正 😋😋😋

🦀炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰

- 好值得慢慢品嚐,司傅好用心去燒香飯糰3面,食落去焦香香脆,夾上滿滿蟹肉、蟹膏、超級香口juicy嘅厚身鵝肝,再加埋脆脆zi真心正!😋😋😋

2️⃣shabu shabu
🐮鹿兒島A5黑毛和牛(120g)

- 因為唔食牛嘅關係,訂座時講了,餐廳會安排轉鹿兒島豚肉,豚肉味香口,幾有水準
- 另外仲有雜菜盛盒可以shabu shabu

3️⃣無限追加項目
🦪日本時令牡蠣刺身(🈚️限追加!)

- 雖然係無限追加,但無expect過係好有水準,生蠔肉超級肥美鮮甜,可以成粒連帶子位起,海水味濃

🍺🍶sapporo啤酒、sake、黑糖薑茶都係無限追加,sake易入口,任飲來說質素幾好。

呢個價錢,就咁個set都值回票價,仲可以無限追加肥美生蠔🦪,幾抵食!

炭燒串燒拼盤
炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰
之前壕埕我已經食過一次上次係做生蠔任食同埋牛宴已經食到捧住個肚走覺得呢間餐廳超抵食而家去轉左Menu做蟹宴我梗係再過嚟試吓啦今次Menu好唔同生蠔仍然係任食😬之後全部都係啖啖蟹肉造成嘅菜式就連頭盤反嘅鱈魚干都好出色任飲啤酒同sake 果然冇令到我失望😬🐮鹿兒島A5黑毛和牛🦀炭燒鵝肝大閘蟹肉飯團🍢炭燒串燒拼盤🦀日本松葉蟹天婦羅🐡炭燒佐酒鱈魚干🦀炭燒日本鱈場蟹腳🍜鮮拆蟹粉蟹黃蟹肉稻庭烏冬
之前壕埕我已經食過一次

🦀日本松葉蟹天婦羅
🐡炭燒佐酒鱈魚干
🦀炭燒日本鱈場蟹腳
🍜鮮拆蟹粉蟹黃蟹肉稻庭烏冬
今次黎到蠔埕食左個好豐富既蟹宴,包括左三大名蟹,松葉蟹,大閘蟹,鱈場蟹 🦀 成個套餐豐富程度真係非一般 ! 前後由天婦羅,烏冬,串燒,串燒拼盤,Shabu Shabu,到生蠔,飲品,真係豐富到唔知可以講咩好 😆 $698半放題既三大名蟹宴真係好吸引 !𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 炭燒佐酒鱈魚干第一次見廚師即場將一大片鱈魚干放係爐上面燒。燒完後再切成一條條,每條都好香脆,唔同一般市面上食到既咁硬身。✨ 日式昆布汁煮翡翠螺✨ 日本松葉蟹天婦羅呢份松葉蟹腳天婦羅外皮酥脆,蟹肉味係入面滲透出黎 ❤️‍🔥 未食之前已經聞到非常香嘅蟹肉味。✨ 大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬大閘蟹粉撈麵相信大家都唔會陌生。而佢哋竟然用上大閘蟹粉嚟撈烏冬 ☺️ 味道同口感都非常匹配,一啖食落去好快就雪雪聲咁樣食晒啦!✨ 炭燒串燒拼盤(廚師發板)今次嘅串燒包括有阿波尾雞翼,燒雞皮,五花豚肉,同埋明太子醬翠玉瓜✨ 炭燒日本鱈場蟹腳超大隻嘅雪場蟹腳,食落海水味非常之重‼️鹽味十足,非常推薦大家落少少青檸汁中和一下✌🏻✨ 炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰飯團外面燒到焦脆,鵝肝都燒到香脆同時包上香脆紫菜,呢個飯團口感非常之豐富飯團入邊仲有蟹肉,食落好

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 炭燒佐酒鱈魚干

✨ 日式昆布汁煮翡翠螺

✨ 日本松葉蟹天婦羅

✨ 大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬

✨ 炭燒串燒拼盤(廚師發板)

✨ 炭燒日本鱈場蟹腳

超大隻嘅雪場蟹腳,食落海水味非常之重‼️
鹽味十足,非常推薦大家落少少青檸汁中和一下✌🏻

✨ 炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰

飯團外面燒到焦脆,鵝肝都燒到香脆
同時包上香脆紫菜,呢個飯團口感非常之豐富
飯團入邊仲有蟹肉,食落好滿足

✨ Shabu

鹿兒島A5黑毛和牛(120g)
雜菜盛盒

除左以上食品,仲有日本時令牡蠣刺身任食同埋Sapporo Draft Beer/House Sake/黑糖薑茶任你refill 👍🏻

✨ 雞卵黃筋 $44

原價$88嘅雞卵黃筋依家做緊優惠,只係需要$44就食到呢個極其罕有嘅雞卵黃 😏
雞卵黃其實係未有外殼,未成熟既雞蛋
唔會有腥味,因為其實係雞蛋,而味道同雞蛋又唔太一樣,值得大家來一試😆

⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥 ⭐️

*Whatsapp訂座* 惠顧3大名蟹宴有優惠:
👩‍❤️‍💋‍👨
*2位起:* 優惠價後每位再9折(設原價加一)
*4位起:* 優惠價後每位再85折(設原價加一)
~$698👉🏻 連原價加一服務費=$887
9折後連原價加一服務費 =$817/位
85折後連原價加一服務費=$782/位
~$598 👉🏻 連原價加一服務費=$777
1K
2024-03-18 7 浏览
餐廳有名你叫蠔埕,那就肯定是吃蠔的好地方了,現在還可以吃到三款不同的蟹,分別是大閘蟹,帝王蟹和長腳蟹,再配上生蠔任食,酒任飲,真的非常滿足!鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴120分鐘 Free flow半放題(698元)炭燒佐酒鱈魚干(2人份量)鱈魚干烤得非常酥脆,淡淡的魚香。日式昆布汁煮翡翠螺(2人份量)翡翠螺口感爽滑日本松葉蟹天婦羅(2人份量)口感外脆內嫩的,淡淡蟹肉的鮮香。大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬(2人份量)上面放了有大量的蟹黃醬,配上嫩滑的稻庭烏冬,大閘蟹的鮮味非常突出,濃濃蟹黃的香味,齒頰留香!炭燒串燒拼盤(廚師發板)(1人份量)串燒有脆肉瓜,雞軟骨,和牛和雞翼,都是用師傅即場用炭火燒,熟度都剛剛好!脆肉瓜加上了明太子醬,所以會帶點辣味。雞軟骨爽脆。和牛肉嫩多汁。雞翼外脆內嫩的。Shabu Shabu鹿兒島A5黑毛和牛 (120g)(2人份量)用的應該是西冷部位,油花非常充足,入口非常滑嫩,肉汁豐富,配的是柚子酸汁和胡麻醬,可解油膩感!雜菜盛盒(2人份量)菜有小唐菜,油豆腐,娃娃菜和金針菇,挺新鮮的,吃起來又脆又嫩的!炭燒日本鱈場蟹腳(2人份量)蟹腳非常大隻,所以會切成4份,分別給

炭燒佐酒鱈魚干(2人份量)
鱈魚干烤得非常酥脆,淡淡的魚香。

日式昆布汁煮翡翠螺(2人份量)
翡翠螺口感爽滑

日本松葉蟹天婦羅(2人份量)
口感外脆內嫩的,淡淡蟹肉的鮮香。

大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬(2人份量)

炭燒串燒拼盤(廚師發板)(1人份量)

Shabu Shabu
鹿兒島A5黑毛和牛 (120g)(2人份量)

雜菜盛盒(2人份量)

炭燒日本鱈場蟹腳(2人份量)
蟹腳非常大隻,所以會切成4份,分別給4人,這裡剛好是2人份量。用上炭燒,吃起來帶點炭火的香味,蟹肉鮮甜。

炭燒鵝肝大閘蟹肉飯糰(1人份量)
這個挺邪惡的,用炭火把鵝肝和飯糰燒香燒脆,吃起來再混合在一起吃,增加了一份油香,而中間裹藏有大閘蟹肉,帶來了一份鮮甜味!飯糰外焦內軟的!

其實吃完上面的一整餐就差不多快飽了,不過這裡還有提供日本時令生蠔刺身任食,性價比會再高一點!生蠔即叫即開,入口鮮甜多汁,口感嫩嫩滑滑的!

飲品還有Sapporo Draft Beer,House Sake和黑糖薑茶任飲,酒鬼必選!
2024-03-12