2024-08-05
係尖沙咀The Nate嘅蠔埕以高質量嘅食材聞名👍🏻今日專程去品嘗吓美食,咁啱佢哋最近開業兩週年🤣有優惠半任食套餐,計返都幾抵食!我哋揀咗日本鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮宴,佢係一個120分鐘嘅free flow半放題,Sapporo Draft Beer, house sake, 黑糖薑茶, 及各款汽水都任飲😍重點係可以無限追加日本牡蠣🦪!!牡蠣迷真係唔可以錯過👍🏻黑松露和牛他他口味幾獨特,松露香氣撲鼻,同嫩滑嘅和牛肉片融為一體,食落口感豐富,醬汁調配得啱啱好,唔會過於濃郁👍🏻龍蝦🦞海鮮拼盤龍蝦肉質鮮甜彈牙,蝦肥厚多汁,牡蠣好新鮮!海鮮食材都保持住最佳的味道同質感✨炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司大大塊鵝肝瞓係上面😍入口即溶,仲帶住濃郁的酒香,和牛柔嫩多汁炭燒串燒拼盤燒雞翼同燒雞髀肉調味剛剛好,帶住微微焦香,肉質鮮嫩,而燒五花腩肥而不膩,油脂適中,燒粟米🌽香甜爽脆炭燒黑松露和牛漢堡丼 牛肉配搭黑松露的濃郁香氣,簡直是絕配,大大舊漢堡放係飯嘅上面,呢個主食唔錯👍🏻鹿兒島A5黑毛和牛雜菜盛盒稻庭烏冬嚟個靚收尾,和牛油脂分布超靚😍望落都流口水,一啖咬落去食到好濃嘅牛味,同出面啲放題牛肉無得比👍🏻最
黑松露和牛他他
龍蝦🦞海鮮拼盤