2024-08-05 141 浏览
係尖沙咀The Nate嘅蠔埕以高質量嘅食材聞名👍🏻今日專程去品嘗吓美食,咁啱佢哋最近開業兩週年🤣有優惠半任食套餐,計返都幾抵食!我哋揀咗日本鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮宴,佢係一個120分鐘嘅free flow半放題,Sapporo Draft Beer, house sake, 黑糖薑茶, 及各款汽水都任飲😍重點係可以無限追加日本牡蠣🦪!!牡蠣迷真係唔可以錯過👍🏻黑松露和牛他他口味幾獨特,松露香氣撲鼻,同嫩滑嘅和牛肉片融為一體,食落口感豐富,醬汁調配得啱啱好,唔會過於濃郁👍🏻龍蝦🦞海鮮拼盤龍蝦肉質鮮甜彈牙,蝦肥厚多汁,牡蠣好新鮮!海鮮食材都保持住最佳的味道同質感✨炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司大大塊鵝肝瞓係上面😍入口即溶,仲帶住濃郁的酒香,和牛柔嫩多汁炭燒串燒拼盤燒雞翼同燒雞髀肉調味剛剛好,帶住微微焦香,肉質鮮嫩,而燒五花腩肥而不膩,油脂適中,燒粟米🌽香甜爽脆炭燒黑松露和牛漢堡丼 牛肉配搭黑松露的濃郁香氣,簡直是絕配,大大舊漢堡放係飯嘅上面,呢個主食唔錯👍🏻鹿兒島A5黑毛和牛雜菜盛盒稻庭烏冬嚟個靚收尾,和牛油脂分布超靚😍望落都流口水,一啖咬落去食到好濃嘅牛味,同出面啲放題牛肉無得比👍🏻最

龍蝦🦞海鮮拼盤

炭燒串燒拼盤

稻庭烏冬

最後日本牡蠣 🦪任食!真係飽到要扶牆🤣
2024-08-04 169 浏览
食日本野嘅癮又起😋見呢間好評都幾多,最近仲出左個半放題和牛海鮮宴,120分鐘任飲,仲可以揀Sapporo 月同Sake,放假前夕一於飲盡佢😆🔅日本鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮宴 $798/位▪️黑松露和牛他他 黑松露同和牛他他兩樣混埋一齊幾夾,口感濃滑,新鮮冇腥味▪️海鮮拼盤拼盤會因應當日供應隨機俾鱈場蟹腳或者龍蝦,我當日去就係龍蝦🦞,龍蝦滿滿蟹膏😋肉質爽彈。拼盤另外有生蠔、白蝦、螺肉,新鮮豐富~▪️日本牡蠣 日本牡蠣可以無限追加😍隻隻鮮嫩多肉,絕對可以食回本▪️炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司整體油脂飽滿,一口食到鵝肝同和牛😚加上輕輕炙燒,味道獨特▪️炭燒串燒拼盤(廚師發板) 串燒拼盤有豚肉、雞腿肉、鹽燒雞翼同粟米,可以睇住師傅即場燒,調味正常發揮,過足串燒癮▪️炭燒黑松露和牛漢堡丼唔使排長龍都可以食到和牛漢堡飯🤣帶炭火香氣,加上數片黑松露,濃郁而且啖啖肉▪️鹿兒島A5黑毛和牛、雜菜盛盒、稻庭烏冬食完串燒仲有Shabu Shabu食,一次滿足幾個願望😋 A5和牛雪花紋勁細緻,油脂分布均勻,入口即溶,加埋蔬菜盛盒同稻庭烏冬,Perfect 💖係openrice訂座仲有85折,呢個價錢半放題可以無限追加日本牡

🔅日本鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮宴 $798/位

▪️黑松露和牛他他
黑松露同和牛他他兩樣混埋一齊幾夾,口感濃滑,新鮮冇腥味

▪️海鮮拼盤

▪️日本牡蠣
日本牡蠣可以無限追加😍隻隻鮮嫩多肉,絕對可以食回本

▪️炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司
整體油脂飽滿,一口食到鵝肝同和牛😚加上輕輕炙燒,味道獨特

炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司

▪️炭燒串燒拼盤(廚師發板)

▪️炭燒黑松露和牛漢堡丼

▪️鹿兒島A5黑毛和牛、雜菜盛盒、稻庭烏冬

鹿兒島A5黑毛和牛

係openrice訂座仲有85折,呢個價錢半放題可以無限追加日本牡蠣同飲品,Sapporo Draft Beer、Sake、汽水同埋黑糖薑茶都係任飲,啱晒鍾意啤一啤嘅客人!

鹿兒島A5黑毛和牛
Happy Friday同朋友去咗位於尖沙咀嘅蠔埕晚餐,最近做緊開業兩週年嘅優惠。餐廳行日本居酒屋風格,好適合晚上去小酌幾杯,今次坐喺旁邊可以欣賞到師傅認真製作串燒嘅過程。值得一讚嘅係餐廳職員同埋師傅服務態度殷勤有禮,積極主動協助客人嘅需要。餐廳以高質日本食材為主打,包括和牛、牡蠣、阿波美雞肉同埋海鮮作為主打,今次我哋揀咗日本鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮宴,非常豐富。和牛菜式&炭燒項目:黑松露和牛他他海鮮拼盤(龍蝦)炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司炭燒串燒拼盤(廚師發板)炭燒黑松露和牛漢堡丼黑松露和牛他他和牛他他切成一粒粒,雪花紋理精緻,口感嫩滑細膩,加上黑松露醬,充滿濃郁香氣。海鮮拼盤(龍蝦)海鮮拼盤有波士頓龍蝦、日本牡蠣、海蝦同埋日本螺,每款都好新鮮,龍蝦肥美,爽口彈牙,肉質鮮嫩,味道甘甜,蝦頭充滿紅色蝦膏,味道甘香;龍蝦鉗味道帶有海水鹹香;牡蠣新鮮肥美,帶有海水嘅鹹味,肉質彈牙爽口。炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司鵝肝份量十足,鵝肝入口即溶,松露汁和牛肥美,油脂感豐盈,最後醋飯味道更恰到好處,同以上食材非常配合。炭燒串燒拼盤(廚師發板)師傅即場用心製作串燒,有燒阿波美雞翼,炭烤後呈金黃色,火候

和牛菜式&炭燒項目:
黑松露和牛他他
海鮮拼盤(龍蝦)

黑松露和牛他他

海鮮拼盤(龍蝦)

炭燒串燒拼盤(廚師發板)
師傅即場用心製作串燒,有燒阿波美雞翼,炭烤後呈金黃色,火候控制得啱啱好,燒得皮脆肉嫩,醬汁惹味,口感juicy;阿波美雞肉串,同樣肉嫩有肉汁,香口唔油膩;豚五花腩燒肉,豬肉味道濃郁,油脂部位香濃爽口;燒粟米外層焦香,內裏味道香甜。

炭燒黑松露和牛漢堡丼
漢堡用上日本和牛打製而成,肥瘦比例均勻,炭燒過後迫出油脂,表層調味香口,牛肉味濃郁,充滿肉汁,好juicy,加上一片片黑松露,用嚟撈飯唔錯。

Shabu Shabu 項目:
稻庭烏冬

鹿兒島A5黑毛和牛
黑毛和牛有豐富大理石紋脂肪,用嚟Shabu Shabu 一流,牛肉口感柔嫩多汁,牛肉味濃郁;雜菜盛盒,各種蔬菜新鮮,吸收咗Shabu Shabu嘅湯底,味道更鮮美;稻庭烏冬,口感一如以往煙韌幼滑,好彈牙,配上和牛同埋麻醬味道唔錯。

Free Flow任飲項目:
Sapporo Draft Beer
2024-07-26
  • 鹿兒島A5黑毛和牛
  • 炭燒串燒拼盤(廚師發板)
七月份係蠔埕兩周年🎉最新推出限定套餐👉🏻【日本鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮宴】➕120分鐘free flow 任飲半放題🥳==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🍽️套餐包括👇🏻🐮和牛菜式➕炭燒項目🔺 A5黑毛和牛他他 新鮮到一個點❤️入口細滑 嗰種牛嘅香味出晒嚟不得了🥹🔺凍海鮮拼盤 裡面有新鮮嘅日本龍蝦🦞蠔🦐蝦 樣樣都非常新機👍🏻食落去又清新又爽口 如果你係海鮮愛好者一定會好喜歡🤓🔺炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司 老老實實肥幾磅都抵🤰🏻 兩樣口感極重嘅食物放埋一齊 雙重口感 入口即溶🥹嗰種好食非筆墨能形容😭🔺炭燒串燒拼盤 香氣四溢😋外表微焦 入邊肉質嫩滑😍🔺炭燒黑松露和牛漢堡丼 漢堡扒入便仲鎖住啲肉汁 配埋日本米一齊食 嗰種滿足感真係唔講得笑🤩🍲Shabu Shabu 項目🔷鹿兒島A5黑毛和牛😚極品和牛 肉質鮮嫩 食完滿口牛香🥹🔷雜菜盛盒 吸收咗shabu shabu嘅湯底係非常好食的🎊🔷稻庭烏冬 爽口彈牙 去埋麻醬一齊食令到味道更加昇華🤩

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

🍽️套餐包括👇🏻
🐮和牛菜式➕炭燒項目

🔺炭燒串燒拼盤 香氣四溢😋外表微焦 入邊肉質嫩滑😍

🍲Shabu Shabu 項目

🔷鹿兒島A5黑毛和牛😚極品和牛 肉質鮮嫩 食完滿口牛香🥹

🔷稻庭烏冬 爽口彈牙 去埋麻醬一齊食令到味道更加昇華🤩
2024-07-31 73 浏览
見好多人都去食尖沙咀👉🏻 蠔埕 👈🏻 嘅開業兩週年優惠- 鹿兒島A5和牛宴,仲要係半仼食 (可追加日本牡蠣) ,更加要試試佢➰ .頭盤 - “黑松露和牛他他”第一次見到份量咁足嘅和牛他他,再加上黑松露醬、芥末醬、調味料, 層次豐富,可以一試➰.海鮮 - “海鮮拼盤” 一上台就見到龍蝦🦞 、生蠔、蝦、日本螺… 而且龍蝦好多膏,仲有個大大隻龍蝦鉗,肉質都鮮甜,唔錯👍🏻.“炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司”好少見有咁大份嘅鵝肝,再加上松露汁和牛壽司,醋飯令到口感更平衝,和牛肥美但唔膩,鵝肝入口即化,好食💯..“炭燒串燒拼盤”個人覺得燒雞串係最好食,獨有嘅醬汁,炭烤過後呈金黃色,色香味十足👀..“炭燒黑松露和牛漢堡丼”用日本和牛製成嘅漢堡,肥瘦比例適中,加上香濃黑松露,伴飯食係一流✨.火鍋 - “鹿兒島A5黑毛和牛 + 稻庭烏冬 + 雜菜盛盒” 打邊爐就梗係要有和牛先正,今次係鹿兒島A5黑毛和牛,肉質較為扎實,幾乎無筋,特別細膩柔滑,配烏冬食最好👻.“日本牡蠣”一盤咁上台,隻隻都飽滿又大粒,入口好creamy ,少少海水味,幾好😌

頭盤 - “黑松露和牛他他”

海鮮 - “海鮮拼盤”

“炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司

“炭燒串燒拼盤”

“炭燒黑松露和牛漢堡丼”

“日本牡蠣”
2024-07-29 200 浏览
星期五晚食好啲,去咗尖沙嘴嘅🦪蠔埕 Osyter Wild食🥩鹿兒島A5和牛松露鵝肝海鮮宴🦞。🌟黑松露和牛他他 🌟海鮮拼盤(隨機:鱈場蟹腳或龍蝦)🌟炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司🌟炭燒串燒拼盤(廚師發板) 🌟炭燒黑松露和牛漢堡丼 🌟鹿兒島A5黑毛和牛 🌟雜菜盛盒 🌟稻庭烏冬 🌟日本牡蠣 (任食)一次過食到超高質嘅海鮮同埋和牛💕。👩🏻未食過咁靚料嘅和牛他他,脂肪紋理超靚!但👩🏻最鍾意嘅都係炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司。燒到半溶嘅鵝肝濃郁香味,加埋和牛嘅油香真係極邪惡。睇住師傅慢慢燒和牛漢堡已經好期待。果然真係又濃又多汁!Shabu Shabu火鍋有勁靚嘅A5黑毛和牛,真係又香又冇渣。同埋我好欣賞佢哋個湯底勁清甜。佢哋嘅海鮮又係勁靚。海鮮拼盤隨機配鱈場蟹腳🦀或者龍蝦🦞。我哋食嘅波龍🦞好高質。多膏多肉,蟹鉗好甜。生蠔大隻creamy,海水味幾重下。👦🏻覺得拼盤嘅🦪蠔同任食嘅🦪蠔都好正。要俾分嘅話係9分同8分嘅差異。

🌟黑松露和牛他他
🌟海鮮拼盤(隨機:鱈場蟹腳或龍蝦)
🌟炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司🌟炭燒串燒拼盤(廚師發板)
🌟炭燒黑松露和牛漢堡丼
🌟鹿兒島A5黑毛和牛
🌟雜菜盛盒
🌟稻庭烏冬
🌟日本牡蠣 (任食)

睇住師傅慢慢燒和牛漢堡已經好期待。果然真係又濃又多汁!

鍾意食好西嘅朋友要注意啦🥰🥰🥰超豪華的日本料理😍😍😍仲要有開業兩周年優惠🫶🫶仲係半任食架🤩黑松露和牛他他,這道菜結合了黑松露和頂級和牛,口感豐富,香氣撲鼻,是一場味蕾的奢華享受。🤩海鮮拼盤中的龍蝦質感鮮嫩。炙燒紅酒鵝肝松露汁和牛壽司則結合了燒烤的香氣和牛肉的鮮嫩❤️🤩炭燒串燒拼盤展現了廚師的匠心獨運,每一款串燒都燒烤得恰到好處。炭燒黑松露和牛漢堡丼則是一道創意料理,黑松露的香氣與和牛肉的鮮嫩完美結合😗😗🤩鹿兒島A5黑毛和牛的肉質細嫩多汁,入口即化,是肉食愛好者的最愛😉😉雜菜盛盒和稻庭烏冬都正!好豐富😏😏😏🤩日本牡蠣🦪好鮮甜🤓🤓

🤩日本牡蠣🦪好鮮甜🤓🤓
2024-06-26 509 浏览
本人於2024年06月20日惠顧此餐廳之120分鐘鱈場蟹放題套餐,餐廳職員表示需先食完套餐中其他安排之定食,才可以落單蒸蟹。當本人一家三口食完餐廳之慢慢煮、慢慢燒定食後,時間已差不多過了四十五分鐘,職員表示可以落單蒸蟹,每人每次安排兩隻腳,要食完先至可再落單蒸,而蒸蟹又要十多分鐘,last order係用餐時間之最後三十分鐘前!!餐廳用以上做法來控制食客食量,當本人一再查詢,職員只回覆同一答案。。。係公司規定!!最後,本人一家三口,只夠時間每人食六隻腳,根本就食唔飽!!一心諗住食放題,就當然係要食得爽,食得滿足,但由於餐廳之取巧安排,令本人大感失望!!
2024-06-15 1820 浏览
A5和牛火鍋+任食雪場蟹腳$738位,睇落好抵,點知好多伏位⋯等我仲同個女仔friend咁期待🥺🥺初時我地仲以為係可以一邊食主食,一邊食蟹 ,原來係一定要食晒以下1-7嘅前菜,先可以食蟹腳 ,仲有如果啲蟹食唔晒要罰錢,咁都好,可以防止啲人浪費食物1.鮑魚2.生蠔三隻 (蠔味超級淡,但都算新鮮嘅)3.炸飯團一個,都幾大舊,味道ok嘅,但我想留肚食蟹腳,我無食晒4.蟹黃炒年糕🥲,呢個勁難食,完全一啲蟹糕味都無,但唔知點解食到鹹魚雞粒炒飯嘅味,好古怪😂😂5.和牛火鍋,打卡幾靚,但味道一般6.鮑魚 味道一般7.串燒 (雞翼同燒粟米🌽都ok)8.主角蟹腳~都算幾厚肉,但就好鹹,唔太鹹嘅位都幾好食嘅先唔講1-7味道非常一般,再加上如果食晒1-7,以女仔嘅食量,我地都好難再食蟹腳,所以每樣食少少就算😅咁食呢7樣野,加等餐,當日就約45分鐘,餐廳係一定要你食完呢堆野,先可以開始steam 蟹,我地又要等15分鐘,到要食蟹嘅時候,得返1個鐘倒⋯每一次就黎4隻腳,1人份係2隻咁食蟹嘅人都知,快極有限,點知我同朋友把鉸剪✂️勁無力,好難剪,好易變左型咁(有圖)唔係剪唔到,而係要用好多力去剪,攪到手都痛,勁快攰
A5和牛火鍋+任食雪場蟹腳
$738位,睇落好抵,點知好多伏位⋯
等我仲同個女仔friend咁期待🥺🥺

1.鮑魚
2.生蠔三隻 (蠔味超級淡,但都算新鮮嘅)
5.和牛火鍋,打卡幾靚,但味道一般
6.鮑魚 味道一般
7.串燒 (雞翼同燒粟米🌽都ok)
8.主角蟹腳~都算幾厚肉,但就好鹹,唔太鹹嘅位都幾好食嘅

每一次就黎4隻腳,1人份係2隻
咁食蟹嘅人都知,快極有限,點知我同朋友把鉸剪✂️勁無力,好難剪,好易變左型咁(有圖)唔係剪唔到,而係要用好多力去剪,攪到手都痛,勁快攰,叫職員換過比我地,但店員話佢果啲都係差不多

之後我地差不多食完第一set蟹嘅時候,想叫第二轉,我手上仲有2寸長嘅蟹腳食緊,我朋友就吞緊😌個職員都要我地完全食晒,先可以叫佢準備蒸第二set蟹😂😂咁又等, 到再送黎,只得好少時間可以食🙈

同一個價錢,去酒店食自助餐仲好,起碼食蟹無食得咁辛苦,我覺得酒店食物水準點都好過呢一餐🙂‍↕️因為呢餐整體上食物味道真係非常一般,而用餐體驗都唔太好

BTW 個女店員好有禮貌。

強烈建議餐廳換咗啲鉸剪✂️比食客⋯
咁大隻蟹腳,啲鉸剪咁弱,堅難用
「蠔埕」位於尖沙咀The Nate 2樓,主打日式料理,佢地最近有個蠔飲蠔食,鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴120分鐘free flow半放題,一於約埋朋友去試下名蟹菜式 🦀& 炭燒項目🍢燒佐酒鱈魚干日式昆布汁煮翡翠螺日本松葉蟹天婦羅大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬炭燒串燒拼盤(廚師發板)炭燒日本鱈場蟹腳炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰Shabu Shabu🍲鹿兒島A5黑毛和牛(120g)雜菜盛盒無限追加項目日本時令牡蠣刺身🦪Sapporo Draft Beer🍺House Sake🍶黑糖薑茶🫖任食既日本時令生蠔大隻又新鮮,炭燒食品全部都燒得恰到好處,特別係鱈魚干同飯團🍙,A5和牛好肥美,成餐個口都無停過,非常豐富同好夠飽,$698呢個價錢我覺得係性價比高的👍🏼

名蟹菜式 🦀& 炭燒項目🍢

日本松葉蟹天婦羅

炭燒日本鱈場蟹腳

Shabu Shabu🍲
鹿兒島A5黑毛和牛(120g)

無限追加項目
日本時令牡蠣刺身🦪

Sapporo Draft Beer🍺
House Sake🍶
黑糖薑茶🫖

日本時令牡蠣刺身
作為一個working mum 放工後除左歸心似箭想快啲返屋企見吓寶貝仔外 閒時我都會安排下Me Time同朋友仔食下飯chill下同慰勞吓自己☺️近排試咗間可以一次過滿足我幾個願望嘅高質餐廳 生蠔 串燒 日本A5鹿兒島和牛火鍋 再加任食鱈場蟹 聽落係咪好正先?講下呢個120分鐘FREE FLOW半放題有咩正野食先: 🪹日式磯煮凍鮑魚「磯煮」就係用日式醬油同昆布慢火炆煮 除咗可以保持鮑魚鮮嫩的肉質 而且醬汁鮮甜香濃 雪凍當前菜特別開胃 👍🏻🦪日本三式牡蠣刺身一共三款味道 鱘魚子海膽醬 /三文魚子拖羅魚蓉 /原味香蔥辣蘿蔔蓉 生蠔海水味重 肥美鮮甜 超新鮮 我自己最鍾意鱘魚子海膽醬 🦀蟹粉蟹肉炒年糕蟹粉同蟹肉佈滿年糕 滿口都係蟹粉香🍢炭燒串燒拼盤 (廚師發板)今次既廚師發板有燒粟米、黑豚肉、鵝肝釀雞翼同埋串燒界既限量珍品提燈 提燈其實係雞既卵巢同未孵化既蛋 食起黎有雞蛋既口感 有啲咬口 質感幾得意🍘炭燒蟹黃醬蟹肉飯團飯團係燒過 所以會食到脆脆飯焦感覺 出面包左紫菜 入面包住蟹黃醬同蟹肉 好match🥩🥘鹿兒島A5黑毛和牛Shabu ShabuA5等級係日本和牛評分既最高等級 代表住肉質最優

講下呢個120分鐘FREE FLOW半放題有咩正野食先:

🪹日式磯煮凍鮑魚

🦪日本三式牡蠣刺身

🦀蟹粉蟹肉炒年糕
蟹粉同蟹肉佈滿年糕 滿口都係蟹粉香

🍢炭燒串燒拼盤 (廚師發板)

🍘炭燒蟹黃醬蟹肉飯團

🥩🥘鹿兒島A5黑毛和牛Shabu Shabu
A5等級係日本和牛評分既最高等級 代表住肉質最優 肌肉纖維細膩 脂肪分布均勻 果然肉質入口即溶 非常高質 配埋蔬菜併盤 可以順便解解膩

🦀鱈場蟹腳
鱈場蟹腳絕無欺場 隻隻腳都飽滿充滿海水鮮味 仲可以無限追加 岩哂蟹迷

仲有FREE FLOW任飲
Sapporo Draft Beer house sake 汽水 黑糖薑茶任飲

2個時段:
[日本鹿兒島A5和牛火鍋 + 任食鱈場蟹宴]
8:30PM前入座 $738/位
9:30PM後入座 $688/位
  • 炭燒串燒拼盤(廚師發板)
  • 鹿兒島A5黑毛和牛
2024-05-10 184 浏览
份量驚人!我同老婆都食到攬住個肚走,重點有A5和牛🐮鱈場蟹、酒餚同Beer 🍻Sake🍶都可以無限追加!同老婆最鍾意就係睇住師傅整串燒。Menu:🔹日本磯煮冷鮑魚🔹日本三色牡蠣刺身(時令產地)🔹蟹粉蟹肉炒年糕🔹炭燒串燒拼盤(廚師發辦)🔹炭燒蟹黃醬蟹肉飯團🔹火鍋:-鹿兒島A5和牛🐮(120g)-雜菜盛盒-稻庭烏冬🔹任食鱈場蟹🦀!!!🔹任飲項目:-特製生啤-清酒-各種汽水-黑糖薑茶
份量驚人!我同老婆都食到攬住個肚走,重點有A5和牛🐮
鱈場蟹、酒餚同Beer 🍻Sake🍶都可以無限追加!

同老婆最鍾意就係睇住師傅整串燒。

Menu:
🔹日本磯煮冷鮑魚
🔹日本三色牡蠣刺身(時令產地)
🔹蟹粉蟹肉炒年糕
🔹炭燒串燒拼盤(廚師發辦)
🔹炭燒蟹黃醬蟹肉飯團
🔹火鍋
-鹿兒島A5和牛🐮(120g)
-雜菜盛盒
-稻庭烏冬
🔹任食鱈場蟹🦀!!!
🔹任飲項目:
-特製生啤
-清酒
-各種汽水
-黑糖薑茶
2024-05-01 231 浏览
前排去咗食「蠔飲蠔食-鹿兒島A5和牛火鍋+三大名蟹宴」,食材勁豐富,有齊我最愛嘅日本和牛、生蠔同埋蟹蟹蟹,係free flow嘅半放題名蟹菜式&炭燒包括:炭燒佐酒鱈魚干日式昆布汁煮翡翠螺日本松葉蟹天婦羅大閘蟹粉蟹黃稻庭烏冬炭燒串燒拼盤(廚師發板)炭燒日本鱈場蟹腳炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰一次過食到三款靚蟹👍🏻日本松葉蟹天婦羅好鮮甜、大閘蟹粉蟹黃烏冬夠哂濃香啖啖蟹粉💕仲有炭燒日本雪場蟹腳,原汁原味好鬼正!就連炭燒蟹黃醬鵝肝蟹肉飯糰都充滿驚喜,鵝肝肥美,蟹黃濃郁!Shabu Shabu包括:鹿兒島A5黑毛和牛(120g)雜菜盛盒鹿兒島A5黑毛和牛油香十足,質感軟腍仼食任飲包括:日本時令牡蠣刺身Sapporo Draft BeerHouse Sake黑糖薑茶最期待嘅日本時令牡蠣刺身,超肥美,隻隻都好飽滿,好鮮甜又富海水味,encore 咗好多次,正!

名蟹菜式&炭燒包括:
炭燒佐酒鱈魚干
日本松葉蟹天婦羅
炭燒日本鱈場蟹腳

Shabu Shabu包括:
鹿兒島A5黑毛和牛(120g)

鹿兒島A5黑毛和牛油香十足,質感軟腍

仼食任飲包括:
Sapporo Draft Beer

2024-04-20 177 浏览
800元一個人食啲低質素食材真係呃錢和牛無牛脂味,蟹腳得個咸味,蠔一般俾啲串燒飯團年糕人食😡無景無食物質素 你想捱到幾時仲邊有人推介同回頭客職員服務差,好似唔想人再order 蟹腳,但你點解要寫放題蟹腳,如果唔係因為800個人 我都唔想再order 蟹腳 你估真係好好食呀
800元一個人食啲低質素食材真係呃錢
和牛無牛脂味,蟹腳得個咸味,蠔一般
俾啲串燒飯團年糕人食😡
無景無食物質素 你想捱到幾時
仲邊有人推介同回頭客
星期五Happy Friday辛苦左成個星期即刻約左好姊妹出黎食返餐好😋我地就去左蠔埕食佢地新出既「日本鹿兒島A5和牛火鍋+任食鱈場蟹宴」🦀$738就可以食到120分鐘高質食材free flow半放題大餐(9:30p.m.後入座$688)最吸引一定係無限追加日本鱈場蟹腳同埋無限任飲Sapporo Draft Beer🍺,House Sake,各款汽水仲有黑糖薑茶,岩晒三五知己聚會可以食同飲得超盡興🥳日式磯煮凍鮑魚用磯煮方式令到濃郁既湯汁鎖住係鮑魚入面,而且肉質保持得非常鮮嫩彈牙,令人回味無窮,有機會都好想再食多隻日本3式牡蠣刺身(鱘魚子海瞻醬、三文魚子拖羅魚蓉、原味-香蔥辣蘿蔔蓉)🦪生蠔非常之新鮮肥美,三款口味各有特色,最有驚喜既係鱘魚子海膽加落生蠔上面令鮮味更加豐富,鮮上加鮮🥰 炭燒串燒拼盤(廚師發板)🍢鵝肝釀雞翼,汁燒五花腩,燒粟米,而最特別嘅係新鮮三黃雞提燈,即係未孵化嘅雞蛋同埋輸卵管,雞蛋味好香濃食落似糖心蛋,雞輸卵管就爽口感覺好特別😆炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰🍙飯糰燒到外脆內軟而且有炭燒香味,配合埋蟹黃醬蟹肉真係非常之享受😌鹿兒島A5黑毛和牛🐮套餐提供左鹿兒島A5黑毛和牛用黎Shab
日式磯煮凍鮑魚
炭燒串燒拼盤(廚師發板)🍢
炭燒蟹黃醬蟹肉飯糰🍙
鹿兒島A5黑毛和牛🐮
套餐提供左鹿兒島A5黑毛和牛用黎Shabu Shabu食,牛肉油脂分布較重,食落入口即溶好鮮嫩
日本鱈場蟹腳🦀
重頭氣係無限追加既日本鱈場蟹腳,蟹腳尺寸大食落啖啖肉,而且好鮮甜,任食黎講質素真係算好好!
  • 日式磯煮凍鮑魚
  • 日本3式牡蠣刺身