2021-04-18
行親旺角諗唔到食咩👀 我都會去👉🏻蟲二👈🏻 每次野食都冇令我失望😌.點咗一汁三菜便當(HK$150) 🍱 係包括3款漬物、主菜、慢煮蛋、鰹魚昆布高湯、日本穀米御飯同一杯熱焙茶➰ 主菜就點咗“高野豆腐豆乳豚肉野菜卷配櫻花蝦” 湯底夠清甜,日式豆腐有少少硬嘅口感,而豚肉野菜卷係用咗白菜包住啲肉碎配上櫻花蝦,正👍🏻..“桂花傳統pancake”(HK$85) 每次嚟都一定會點pancake ,因為pancake 入面係有麻糬㗎💕 上台就聞到桂花香味,pancake 鬆軟加上麻糬,有多層口感,配上雪糕一齊食,係無得輸呢💯.“蟲二酒釀桂花啡”(HK$55) 見到底層嘅酒釀同上面嘅咖啡,層次分明,面層舖滿咗桂花,咖啡嘅味道完全冇蓋過桂花味,而酒釀又甜甜地,幾好飲😋..