2023-07-10
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🍱🥞🍱🥞🍱🍴🍽🍴🍽🍴🍽-一上到頂樓,估唔到有意外驚喜!餐廳周圍種滿咗植物,成個空中花園咁!完全冇諗過環境會咁舒服,就算坐室內光線都好充足🤩。🥢大根蕎麥 $125 🆗一上碟俾兩大嚿大根嚇親🤣,份量應該同一個拳頭size差唔多。大根用醬油墩過,非常入味,蕎麥麵冷麵汁用墩大根嘅汁製成,蕎麥麵上仲有紫蘇梅子同大根絲,酸酸甜甜,增加食欲又促進消化👍🏻。🥢肉桂朱古力蟲二西多 $98 🆗呢份西多有四片,黑啤吐司以肉桂蛋漿浸泡,上面淋咗hershey朱古力醬,忌廉同肉桂粉,另外再配一球雲呢雪糕。佢用咗法式吐司嘅整法,口感更柔軟。吐司偏薄身,食落輕盈唔會覺得好膩👍🏻。🥢桂花烏龍 $65 🆙呢一壺桂花烏龍好啱食完多士飲,可以減少油膩感。烏龍茶中飲到好清新嘅桂花味,聞落亦好濃嘅桂花香。最欣賞佢連埋茶壺,可以保持到熱茶嘅溫度。🥢伯爵可可 $55 🆗呢杯朱古力有濃濃嘅可可味,慢慢會滲出淡淡清新嘅伯爵味。飲品加咗忌廉奶泡同鮮奶,令到佢嘅質感更加細滑。個人幾鍾意呢一個咁新鮮嘅組合,口感豐富,味道亦唔算好甜🤣。🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10服
🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🍱🥞🍱🥞🍱🍴🍽🍴🍽🍴🍽
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.625/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🥞🍱🥞🍱🥞🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 蟲二 (旺角)
旺角上海街618號頂樓
#bakdiu旺角 #bakdiu甜品 #bakdiucafe #bakdiu油尖旺