2023-07-04 93 浏览
成日都聽到朋友推介「蟲二 Poachh」既一汁三菜便當好味又特別,今日終於帶到 小朋友 黎試下喇🥰蟲二位於上海街618號,由唐樓活化之後嘅其中一間餐廳,位置於最頂層連天台全層💓分室內室外位置,室外就像空中花園,環境非常優美及舒服,室內掛滿吊飾和掛畫,好型格😎一汁三菜便當🍱分別會有一份自選主食,漬物三吃 (包括 芝麻醬拌牛蒡、薑絲青瓜漬、柚子蓮藕片)、日本溫泉蛋,再配撒上飯素嘅飯 烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆兩塊超厚漢堡扒,份量比想像中多! 鋪上芝士 同醬汁好邪惡啊! 漢堡扒 Juicy有牛味,肉質軟腍腍,撈飯一流🤤伯爵茶麻糬傳統班戟伯爵茶味班戟口感鬆軟,每口都充斥着伯爵茶味,中間夾住麻糬,加上一層煙韌口感。 加上海鹽醬同雪糕,整個感覺非常 fresh。仲有啲水果同果仁片,非常正😍櫻花忌廉草莓泡泡啤🍺係冇酒精嘅啤酒,底層係用咗士多啤梨醬,梳打,面層再加上忌廉,仲有士多啤梨脆脆粒,好好飲😋熱洛神花水果茶🫖用咗個小茶壺裝住🫖,打卡一流,飲落酸甜,十分解膩👍🏻

一汁三菜便當🍱
烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆

伯爵茶麻糬傳統班戟

櫻花忌廉草莓泡泡啤🍺

熱洛神花水果茶🫖
用咗個小茶壺裝住🫖,打卡一流,飲落酸甜,十分解膩👍🏻