呢排好乾燥,又病左幾次,行開街見到呢間專食蛇羹嘅專門店,就打算補一補身🤩鋪頭座位都好寬松,一入店就聞到好香嘅蔘茸味,我哋三個人叫左兩個套餐😋二人冬日滋補套餐 $368呢個套餐份量都幾充足,有小食,蛇羹,煲仔飯,鮑汁補品菜式,滋補燉湯,時菜同埋甜品套餐B - 四道菜 $198蟹黃醬青瓜,青瓜爽甜,蟹黃醬嘅味濃而不咸,是一道開胃小菜煲仔飯,我哋就揀咗龍躉頭腩煲仔飯,和家鄉臘腸煲仔飯,呢個煲仔飯十分出色,臘味好香,煲仔飯焦香口不硬,龍躉頭腩啖啖肉,完全唔腥🤤🤩鮑汁補品菜式,就點了花菇扣花膠,同埋原只乾鮑,花膠同埋乾鮑都幾入味對於湯既熱愛,我覺得呢間既湯真系好得,飲完完全唔會口喝,無味精。我哋點咗花旗參燉海參和野生竹笙燉鮑魚,花旗蔘味真系好濃郁,飲完已經覺得全身好暖🔥

二人冬日滋補套餐 $368

套餐B - 四道菜 $198

蟹黃醬青瓜,青瓜爽甜,蟹黃醬嘅味濃而不咸,是一道開胃小菜

2025-02-24 50 浏览
天寒地凍,最啱食蛇補補身!今日友人帶我來到新蒲崗的《蛇膠參滋補專門店》進進補,原來這裏除了蛇羮外,還有煲仔飯、鮑魚、海參等,更有不同的滋補套餐,最後決定叫了這裏的二人套餐。🐍秘製太史五蛇羹(細)兩客非常足料,啖啖蛇肉,還可根據自己喜歡的口味任加薄脆及檸檬葉,令口感更加豐富。🔸煲仔飯兩客台灣龍躉頭腩煲仔飯:第一次食,原來龍躉都可以整煲仔飯,有驚喜!家鄉臘腸煲仔飯:傳統特色,惹味香口!🔸鮑汁滋補品兩客鮑汁花菇扣原條海參:好腍,好入味!鮑汁花菇扣花膠:大大片花膠,滋補養顏。🔸滋補燉湯兩客野生竹笙燉鮑魚湯:好甜,好滋潤。淮山杞子燉水魚湯:補身靚湯,材料十足!這個二人套餐有齊蛇羹、燉湯、煲仔飯等,真係好豐富,性價比高,好抵食!

🐍秘製太史五蛇羹(細)兩客

🔸煲仔飯兩客

家鄉臘腸煲仔飯:傳統特色,惹味香口!

🔸鮑汁滋補品兩客
鮑汁花菇扣原條海參:好腍,好入味!

鮑汁花菇扣花膠:大大片花膠,滋補養顏。

🔸滋補燉湯兩客
野生竹笙燉鮑魚湯:好甜,好滋潤。

淮山杞子燉水魚湯:補身靚湯,材料十足!

2025-02-24 42 浏览
抓住冬天嘅尾巴,今日凍返啲同老婆去食蛇羹。嗌咗個二人餐,份量好多,幾乎食唔晒,捧住個肚返屋企。 ✦ 脆魚皮整返熱先上枱,唔重油味,有魚香。 ✦ 秘製太史五蛇羹材量豐富,除咗蛇肉,仲有木耳、冬菇、雞肉、瘦肉、薑絲等,啖啖都有咬口。濃度適中,唔太杰唔太稀。底層有胡椒味,加埋蛇肉恆氣活血,好暖肚。 ✦ 花菇扣原條海參/ 花菇扣水魚裙邊鮑汁濃郁,慢火燜煮,入晒味。兩味都極重骨膠原,個人喜歡海參嘅滑溜口感、近乎入口即溶,老婆鍾意水魚裙邊較為爽彈。 ✦ 淮山杞子燉水魚湯/ 土伏零蛇龜湯大讚水魚湯,淮山健脾補腎、水魚滋陰養血,唔入廚嘅人應該唔知水魚有幾難處理,餐廳處理得非常好,乾淨、保留味道。土伏零蛇龜湯解毒清熱,比較濃郁,幾甜。 ✦ 龍躉頭腩煲仔飯/ 無激素雞煲仔飯龍躉頭腩又係另一道充滿骨膠原嘅菜式,份量非常多,魚皮嫩滑、魚味香濃、毫無腥味。無激素雞滑溜、厚肉、有咬口。 ✦ 椰汁燉雪燕食到呢到已經好飽濟,食返個冰凍甜品,少甜、滿足。 咁樣食法先三舊幾水,好抵食。

✦ 脆魚皮
整返熱先上枱,唔重油味,有魚香。

✦ 秘製太史五蛇羹

✦ 花菇扣原條海參/ 花菇扣水魚裙邊

✦ 淮山杞子燉水魚湯/ 土伏零蛇龜湯

✦ 龍躉頭腩煲仔飯/ 無激素雞煲仔飯

✦ 椰汁燉雪燕
食到呢到已經好飽濟,食返個冰凍甜品,少甜、滿足。

咁樣食法先三舊幾水,好抵食。

龍躉頭腩煲仔飯

淮山杞子燉水魚湯

龍躉頭腩煲仔飯
淮山杞子燉水魚湯
2025-02-20 85 浏览
最近天氣轉涼,滋補養身正合其時,適逢金蛇年梗係去食蛇,行完mikiki,去食蛇岩曬。太史五蛇羹每一口都可以吃到木耳、冬菇、花膠、雞絲、薑絲等材料,蛇肉口感亦嫩滑,口感豐富!鮑汁花菇扣水魚裙邊花菇以秘製鮑汁慢火精心燜煮,將鮑汁精華慢慢滲入食材,充滿膠質的豐盈感,伴上西蘭花點綴,骨膠源十足!臘味飯臘腸衣脆肉嫩,啖啖臘香味的糯米飯,香味十足!海參富含骨膠原,花旗參味甘性涼,益氣養陰,清熱生津,花旗参燉海参滋潤滿分,飲完成身暖笠笠!
臘味飯臘腸衣脆肉嫩,啖啖臘香味的糯米飯,香味十足!

2025-02-19 67 浏览
聽講食蛇唔單止可以補氣血、養顏,仲可以驅寒暖身~ 🥣 花旗參燉海參 呢盅花旗參燉湯清甜,海參大大條,咬落彈牙又滑溜 ✨ 🦪 濃汁小米原隻乾鮑 呢個乾鮑小米汁喺套餐入面,講真 $198 包埋乾鮑,真心抵! 小米熬到綿滑,乾鮑炆得啱啱好,咬落仲有少少彈牙 👍🏻 🐍 足料秘製太史五蛇羹 呢碗蛇羹用咗五種蛇熬湯,湯底有淡淡嘅果皮香同薑味~ 蛇肉絲超多,仲加埋木耳、冬菇、雞絲等配料~ 如果覺得唔夠,可以 +$25 加大份量,連埋薄脆同檸檬草拌住一齊食,好好味~ 🍲 鮑汁花菇扣水魚裙邊 水魚裙邊嘅口感滑捋捋,仲有 3 大片,有啲似花膠~ 配埋厚肉嘅花菇,淋上香濃嘅鮑汁慢火燜煮好入味!🥥 滋陰椰汁燉雪燕 椰香味濃,配埋雪燕食完仲有養顏效果,女士們應該特別鐘意 🥰
聽講食蛇唔單止可以補氣血、養顏,仲可以驅寒暖身~
🥣 花旗參燉海參
呢盅花旗參燉湯清甜,海參大大條,咬落彈牙又滑溜 ✨
🦪 濃汁小米原隻乾鮑
🐍 足料秘製太史五蛇羹
🍲 鮑汁花菇扣水魚裙邊
滋陰椰汁燉雪燕
🥥 滋陰椰汁燉雪燕
椰香味濃,配埋雪燕食完仲有養顏效果,女士們應該特別鐘意 🥰
滋陰椰汁燉雪燕
-秋冬容易手腳冰冷,好岩食滋補嘅野暖下身。秋風起,三蛇肥,最適合食蛇羹🐍呢間餐廳唔止有蛇羹,仲有各式煲仔飯、燉湯等,好養生呀😌二人餐非常飽肚,價錢相宜,性價比極高😙 二人冬日滋補套餐 $368 • 餐前小食 (二人份)🥒蟹黃醬青瓜青瓜灑上蟹黃,充滿蟹黃香味,口感清爽,非常開胃🤩 • 🐍秘制太史五蛇羹 (細) 兩客原來好多人都未食過蛇羹,特別係年輕人!其實蛇肉口感類似雞肉。中醫認為蛇係溫補暖身的食材,特別適合冬天進食。食蛇有助驅風通絡、活血、袪風濕,而且有利於保養皮膚。 五蛇羹以合稱「五蛇」嘅眼鏡蛇、金腳帶、過樹榕、三索蛇、百花蛇熬成蛇湯,再加入雞肉、木耳、冬菇,非常重料,特別之處係呢度嘅蛇羹有香濃嘅果皮味😋 建議食蛇羹時加入檸檬葉🍋,檸檬香味開脾醒胃,又可以提升鮮味。加入薄脆,令口感變得爽脆。 • 煲仔飯兩客🦪自家制蟹黄醬焗愛爾蘭生蠔煲仔飯 +$20 蠔肉新鮮大件,一個煲仔飯有5隻蠔😍蟹黃醬除左充滿蟹黃香味,亦帶少許白胡椒味道,提升蠔肉鮮味。 🥣家鄉臘腸煲仔飯 臘肉、臘腸份量多,餐廳選用瘦臘腸,所以成個飯唔會油膩,同時亦唔會過韌,油花輕溢,甜香回味,焗耐少少先開蓋仲有飯焦☺️ • 鮑汁滋

二人冬日滋補套餐 $368

• 餐前小食 (二人份)
🥒蟹黃醬青瓜
青瓜灑上蟹黃,充滿蟹黃香味,口感清爽,非常開胃🤩

• 🐍秘制太史五蛇羹 (細) 兩客

• 煲仔飯兩客
🦪自家制蟹黄醬焗愛爾蘭生蠔煲仔飯 +$20

🥣家鄉臘腸煲仔飯

• 鮑汁滋補品兩客
🍄‍🟫鮑汁花菇扣水魚裙邊
🐷未試過水魚裙邊,好奇心驅使之下就決定試試🤔水魚嘅背甲(俗稱裙邊)骨膠原豐富,質地軟滑,口感有啲似花膠但更滑溜,係冬天嘅滋補佳品。

🐟鮑汁花菇扣花膠
花膠富含膠原蛋白,可以滋潤皮膚、增強彈性,除左美容養顏之外,亦適合長期滋補。花膠口感軟滑彈牙,吸收鮑汁之後味道香濃鮮甜。

• 滋補燉湯兩客
🍲花旗參海參燉無激素雞湯
湯底有原片花旗參,亦有大大件海參,雞肉份量多,非常足料。花旗參味道突出,味帶回甘,香味濃郁,推薦!😍

🍲野生竹笙燉鮑魚湯
燉雞湯加入多件大竹笙同鮑魚熬製,味道清新香甜,生津解渴,同樣推薦!🥰

。 🥬農家時蔬 (二人份)
菜心走油再煮熟,保留菜心水份,同時帶油香味。

。 椰汁燉雪燕兩客

2025-02-12 39 浏览
天氣寒冷,最適合養顏補身🍲這間小店,提供高品質的滋補美食🥘吃完感覺溫暖身心☺️蛇羮足料濃味,蛇肉份量多🐍蛇肉軟滑細緻,帶麻油香💦再加入木耳絲、冬菇絲🍄南乳薄脆及檸檬葉🌿口感豐富,好滿足😙糯米粒粒分明,油亮透明🍚口感軟硬適中,味道甘香🫶還有臘腸及臘肉一起吃,份外惹味🤩蠔皇鮑魚肉質肥美、口感煙韌🍴淋上秘製鮮味濃郁醬汁,味道鮮嫩😍花旗蔘具有滋陰益氣😁清熱潤肺、養胃生津等功效😃燉湯清澈、味道甘甜🤤加入海參,加倍滋補效果🔝
天氣寒冷,最適合養顏補身🍲
這間小店,提供高品質的滋補美食🥘
吃完感覺溫暖身心☺️

蛇羮足料濃味,蛇肉份量多🐍
蛇肉軟滑細緻,帶麻油香💦
再加入木耳絲、冬菇絲🍄
南乳薄脆及檸檬葉🌿
口感豐富,好滿足😙

糯米粒粒分明,油亮透明🍚
口感軟硬適中,味道甘香🫶
還有臘腸及臘肉一起吃,份外惹味🤩

蠔皇鮑魚肉質肥美、口感煙韌🍴
淋上秘製鮮味濃郁醬汁,味道鮮嫩😍

花旗蔘具有滋陰益氣😁
清熱潤肺、養胃生津等功效😃
燉湯清澈、味道甘甜🤤
加入海參,加倍滋補效果🔝
  • 秘制太史五蛇羹
  • 臘味糯米飯
  • 濃汁小米原隻乾鮑
  • 花旗參燉海參
❤️超抵!高質!豐富!!!純粹因為天氣凍想補一下,暖下身!又從來未試過蛇羹😂趁蛇年試下!🧡好肚餓,所以同媽咪決定食呢個$368二人餐!(另外upgrade左飯🤭)哇!超多😂呢個價位真係抵到爛!!!💛蛇羹好鮮美!混合木耳、?雞肉定豬肉絲,配搭得好好!下次再encore!💚鰻魚煲仔飯同生蠔煲仔飯都好正,有微微脆脆的飯焦,但唔會太硬太乾,配埋蟹黃醬,每一口都好豐盛。鰻魚肉好滑!大大件!🩵鮑汁扣海參有約兩隻手指粗,而扣花膠有兩隻都好軟爛!入口即融!🥹好幸福呀❣️❣️💙而海參雞腳瘦肉燉湯鮮甜,淡淡花旗參味。鮑魚竹笙湯係用左3、4隻乾鮑同雞肉豬肉一齊燉!好滋潤❤️❤️💜而時蔬係菜心,非常嫩!🩷差d食唔落西米椰汁雪燕😂好飽…

❣️

💜而時蔬係菜心,非常嫩!
🩷差d食唔落西米椰汁雪燕😂好飽…

2025-01-28 114 浏览
每逢冬天就想食蛇羹滋補一下今次食個豐富套餐一共有5品,$1981.秘製太史五蛇羮 2.臘味糯米飯 3.花旗參燉海參 4.鮑汁花菇扣水魚裙邊 5.時蔬🐍秘製太史五蛇羮 太史蛇羹具有滋補強身、活血化瘀、清熱解毒、改善皮膚和提高性功能等功效。🍚臘味糯米飯 臘味糯米飯粒粒分明,略嫌稍硬,腊腸與腊肉增添風味,咸香撲鼻,滋味豐富,口感層次分明。🫕花旗參燉海參 花旗參炖雞炖海參湯是一道營養豐富的湯品,結合了花旗參的滋補作用、雞肉的鮮美和海參的獨特口感,不僅味道鮮美,而且滋補養生。🥢鮑汁花菇扣水魚裙邊 水魚為鱉科,鱉裙邊富含優質蛋白質,有助於增強免疫力和促進肌肉生長。含有豐富的鈣、磷、鐵等礦物質,有助於骨骼健康。口感爽滑,具有滋陰補腎的功效,裙邊也常被用於藥膳中。🥬菜心 翠綠的菜心,為整個套餐帶來一絲清新感。整個套餐在味道與口感上均衡,無論蛇羹、燉湯、水魚裙邊,都進補增強體質,溫陽散寒,祛風通絡,暖胃生津,每一口都夠晒滋補養生。
每逢冬天就想食蛇羹滋補一下

🍚臘味糯米飯

🫕花旗參燉海參

🥢鮑汁花菇扣水魚裙邊

🥬菜心
翠綠的菜心,為整個套餐帶來一絲清新感。

• 太史五蛇羮
天氣凍地想食蛇羹暖暖身!朋友推介蛇羹店,除了蛇羹,仲有花膠、海參、鮑魚、燉湯,滋補專門店入都店內算寬躺光淨,坐得舒服有免費金桔茶,先呷一啖開開胃打開餐牌,套餐有幾款$128起,我叫套餐B ($198) 有有蛇羹、水魚裙邊 或鮑魚、海參燉湯、臘味糯米飯、油菜秘製太史五蛇羹 (細)蛇羹好足料!好多蛇肉,配料有黑木耳、香菇,旁邊炸脆薄片、檸檬葉,冬天食真係又好食又補身!花旗參燉海參湯燉湯有海參、雞、花旗參,非常足料,燉湯入口鮮甜鮑汁花菇扣水魚裙邊第一次食水魚裙邊,入口似花膠,充滿膠質好啱女士濃汁小米原隻乾鮑原隻乾鮑,加上好味小米粥底,配搭特別又好食臘味糯米飯臘味飯臘味都幾多,飯粒粒分明充滿臘味油香!最後有時蔬一客

入都店內算寬躺光淨,坐得舒服

有免費金桔茶,先呷一啖開開胃

秘製太史五蛇羹 (細)

花旗參燉海參湯
燉湯有海參、雞、花旗參,非常足料,燉湯入口鮮甜

鮑汁花菇扣水魚裙邊
第一次食水魚裙邊,入口似花膠,充滿膠質好啱女士

濃汁小米原隻乾鮑
原隻乾鮑,加上好味小米粥底,配搭特別又好食

臘味糯米飯
臘味飯臘味都幾多,飯粒粒分明充滿臘味油香!

最後有時蔬一客
  • 臘味糯米飯
  • 秘製太史五蛇羹
2025-01-07 136 浏览
冬天又到,最岩食蛇,今日同朋友去呢度食蛇,除左蛇,重有好多吾同套餐!秘制太史五蛇羹口感滑順,蛇肉足料,鮮香味十足,十分滋補,可加檸檬葉等🔥🔥臘味糯米飯米粒Q彈,臘味的鹹香與米飯的甜味完美融合,每一口都讓人感到幸福, 冬天食一流!鮑汁花菇扣水魚裙邊水魚的肉質鮮嫩,搭配鮑汁的濃郁口感,花菇的香氣也增添了整體的風味濃汁小米原隻乾鲍乾鮑的質地細膩,濃汁的醬料讓每一口都充滿鮑魚的鮮美,豪華感十足🪷🪷花旗參燉海參十分滋補,海參滑嫩湯汁鮮美,是一道非常適合滋補身體的健康美食。

秘制太史五蛇羹
口感滑順,蛇肉足料,鮮香味十足,十分滋補,可加檸檬葉等🔥🔥

濃汁小米原隻乾鲍

2025-01-03 130 浏览
嚟緊就係蛇年,忍唔住去食一食蛇進補一下,睇啲中醫話食蛇可以補氣血,養顏暖身,就去咗位於新蒲崗嘅蛇膠參滋補專門店,除咗蛇之外,仲有山珍海味,有龜、有水魚、有鮑魚、有海參,可以一次過補到盡佢有唔同嘅滋補套餐,我揀嗰個套餐B就屬於中等價位($198),可以一次過食幾款補嘢📍秘制太史五蛇羹(細):以眼鏡蛇、金腳帶、過樹榕、三索蛇、百花蛇熬成蛇湯,加入雞、木耳等煮成湯羹,飲落有好重嘅薑味又唔會太辣,成個好補嘅感覺📍 臘味糯米飯:食蛇羹一定要配搭一碗糯米飯,最鍾意喺呢呢碗糯米飯夠足料,有好多臘腸粒、臘肉粒📍鮑汁花菇扣水魚裙邊:老實真係第一次食水魚,擺入口嗰陣有一種緊張嘅感覺,最初會怕腥,但其實完全冇,食落滑捋捋,有啲似食花膠感覺📍花旗參燉海參:真係有原隻海參唔係切碎㗎,仲有好重花旗蔘味,唔覺有落味精📍時蔬一客

📍時蔬一客

2025-01-02 139 浏览
呢排天氣凍咗,又係時候開始食啲滋補嘢😋朋友話呢間嘅二人餐非常抵食,今日等我試吓先。二人套餐如下:✨秘制太史五蛇羹(細)兩客•加大$25
仲可以追加:花膠絲$18/海參絲18
水魚裙絲$28/$乾鮑魚絲28✨臘味糯米飯兩客(轉 焦底焦底各款煲仔飯$29-46)✨鮑汁花菇扣水魚裙邊✨濃汁小米原隻乾鮑✨花旗參燉海參兩客✨時蔬一客✨送椰汁燉雪燕兩客秘制太史五蛇羹(細)兩客呢度嘅蛇羹真係肉眼見到有一絲絲嘅蛇肉,果然真材實料,入面有唔同配料mix埋食落口感咁豐富,另外仲可以加啲檸檬草同薄脆一齊食,更加香口😃臘味糯米飯兩客糯米飯同臘味一向都唔太感興趣,今次朋友叫到下試咗幾啖,又幾好食喎😨臘味分別有臘肉同臘腸,都好鹹香,糯米飯煙煙韌韌。鮑汁花菇扣水魚裙邊咁多道菜式最推介呢個水魚裙邊,細個食水魚試過敏感,好耐都冇食過,今次膽粗粗見到大大塊又靚仔,所以照試咗,又滑又軟腍腍,配上啲鮑汁調味都幾夾🤭濃汁小米原隻乾鮑呢碗小米粥顏色金黃,食落甜甜地,有啲似南瓜熬煮而成,乾鮑口感都幾得意,少少煙韌又有啲鮑魚嘅鹹香。花旗參燉海參兩客呢個係我第二推介必點!花旗參味非常濃郁,仲有大大條海參霸氣咁放喺盅湯
呢排天氣凍咗,又係時候開始食啲滋補嘢😋
朋友話呢間嘅二人餐非常抵食,今日等我試吓先。

二人套餐如下:
✨秘制太史五蛇羹(細)兩客•加大$25
仲可以追加:花膠絲$18/海參絲18
水魚裙絲$28/$乾鮑魚絲28
✨臘味糯米飯兩客
(轉 焦底焦底各款煲仔飯$29-46)
✨鮑汁花菇扣水魚裙邊
✨濃汁小米原隻乾鮑
✨花旗參燉海參兩客
✨時蔬一客
✨送椰汁燉雪燕兩客

秘制太史五蛇羹(細)兩客

臘味糯米飯兩客

花旗參燉海參兩客
呢個係我第二推介必點!花旗參味非常濃郁,仲有大大條海參霸氣咁放喺盅湯入面,本身好凍嘅我飲完手腳即刻暖笠笠🥵

時蔬一客
菜心鮮嫩,食落香甜。

椰汁燉雪燕兩客
本身都已經食得好飽,見到係雪燕試咗兩啖,點知成碗食晒🤣

2024-12-18
2025-01-02 120 浏览
第一次來新蒲崗「蛇膠參滋補專門店」,主打超值蛇羹和鮑魚宴,聽起來就讓人躍躍欲試!**花旗參燉海參**首先上桌的是這盅花旗參燉海參,一打開蓋子就聞到一股清香的參味。湯色清澈,入口清甜甘醇,花旗參的味道非常濃郁,卻不會過於苦澀,反而帶有一絲回甘。海參燉煮得十分軟糯,入口即化,個人超喜歡這道湯品,清潤滋養-**秘製太史五蛇羹**秘製太史五蛇羹用料豐富,滿滿一碗都是蛇肉,還有木耳、花菇等配料,蛇肉也處理得很好,沒有任何腥味,有一種獨特的鮮香。高質之作**濃汁小米原隻乾鮑**這道濃汁小米原隻乾鮑一上桌就讓人眼前一亮!乾鮑色澤金黃,看起來非常誘人。鮑魚的口感非常Q彈有嚼勁,而且煮得十分入味,小米吸收了鮑汁的精華,軟糯鮮香。**鮑汁花菇扣水魚裙邊**鮑汁花菇扣水魚裙邊同樣讓人驚艷。水魚裙邊口感非常特別,Q彈爽滑,膠質滿滿,十分欣賞這種鮮而不膩的口感,口感層次豐富-**臘味糯米飯**臘味糯米飯,糯米飯蒸煮得軟糯適中,粒粒分明,口感香糯有嚼勁。每一口都能嚐到濃郁的臘味香。樸實無華。**蛇膠參滋補專門店**地址:新蒲崗康強街32-34號康強洋樓地下I舖#蛇膠參滋補專門店 #新蒲崗美食 #蛇羹 #鮑魚宴 #
第一次來新蒲崗「蛇膠參滋補專門店」,
主打超值蛇羹和鮑魚宴,聽起來就讓人躍躍欲試!
**花旗參燉海參**
個人超喜歡這道湯品,清潤滋養
**秘製太史五蛇羹**
蛇肉也處理得很好,沒有任何腥味,有一種獨特的鮮香。
高質之作

**濃汁小米原隻乾鮑**
這道濃汁小米原隻乾鮑一上桌就讓人眼前一亮!
乾鮑色澤金黃,看起來非常誘人。
鮑魚的口感非常Q彈有嚼勁,而且煮得十分入味,
小米吸收了鮑汁的精華,軟糯鮮香。

**鮑汁花菇扣水魚裙邊**
鮑汁花菇扣水魚裙邊同樣讓人驚艷。
水魚裙邊口感非常特別,Q彈爽滑,膠質滿滿,
十分欣賞這種鮮而不膩的口感,口感層次豐富
**臘味糯米飯**
每一口都能嚐到濃郁的臘味香。
樸實無華。

**蛇膠參滋補專門店**
地址:新蒲崗康強街32-34號康強洋樓地下I舖
#蛇膠參滋補專門店 #新蒲崗美食 #蛇羹 #鮑魚宴 #超值套餐 #香港美食
2025-01-01 115 浏览
蛇羹是溫補暖身的食材,適合冬天進食,位於新蒲崗的蛇膠參滋補專門店,更是一家有齊蛇羹、花膠和海參的補品專門店,二人套餐優惠價$368,價格實惠,可以一試。🍲 套餐包括:暖身開胃又足料嘅秘制太史五蛇羹香噴噴臘味糯米飯鮑汁花菇扣水魚裙邊濃汁小米原隻乾鮑,肉質彈韌,香濃醬汁配搭小米都幾特別滋補花旗參燉海參兩客,海參口感彈嫩,是養生進補的絕佳選擇清甜時令菜心養顏椰汁燉雪燕兩客

🍲 套餐包括:
暖身開胃又足料嘅秘制太史五蛇羹
秘制太史五蛇羹
香噴噴臘味糯米飯
鮑汁花菇扣水魚裙邊
 鮑汁花菇扣水魚裙邊
濃汁小米原隻乾鮑,
 濃汁小米原隻乾鮑

肉質彈韌,

香濃醬汁配搭小米都幾特別
滋補花旗參燉海參兩客,
花旗參燉海參

海參口感彈嫩,是養生進補的絕佳選擇
清甜時令菜心
時令蔬菜