2021-08-02 66 浏览
好久沒吃過烤魚了 朋友找到這家有烤魚又可以火鍋的店超划算 才228已經可以任吃烤魚/雞煲 再加多款小食刺身火鍋料我們選了烤魚 可以選擇辣度 小辣對我們來說剛好二人份量的烤魚也比盤子還要大魚皮本身已經烤得香脆上桌再煮個三分鐘已經很入味這款魚骨不多 魚肉都鮮嫩小食也有幾款 青瓜雲耳配上蒜蓉辣汁很惹味刺身都是普通貨色 甜蝦尚算鮮甜但實在太小重點來了 228任吃的安格斯牛肉看看油花多美 沒想到這個價錢也可以吃到這種質素的牛肉店員說吃完可以再加點 簡單的再點了牛根和一些蔬菜食物質素好 唯一問題是烤魚太大條吃完烤魚和一盤牛肉已經飽了好多想吃的火鍋料都吃不下

我們選了烤魚 可以選擇辣度 小辣對我們來說剛好

簡單的再點了牛根和一些蔬菜

食物質素好 唯一問題是烤魚太大條
吃完烤魚和一盤牛肉已經飽了

好多想吃的火鍋料都吃不下
朋友推介左我去食烤魚,搵左日就同朋友黎食,我本身都好鐘意食烤魚,今次仲要係可以任飲任食,未去已經好期待入到去餐廳環境整潔,服務態度良好,除左有火鍋,還有刺身同小食我望了餐牌,價錢都是$228就有烤魚火鍋放題,不單止可以任飲任食,配料選擇種類多,仲可以食到安格斯牛肉(牛肉味道濃),非常抵食刺身三文魚(肥美),八爪魚(有嚼口),仿鮑片,甜蝦(鮮甜),墨魚(爽口)小食:拍蒜青瓜食落好開胃螺肉,芝麻八爪魚係我必點前菜小食炸黃金饅頭炸得剛剛好,好香口鴨血(結實,唔會有腥味),鮮鵝腸(一落鍋就食得,唔好放太來呀)陳皮魚蛋(細細粒又彈牙),魚皮餃(餡料充足)菜類就叫左,唐生菜,金菇菜,粟米,蘿蔔,吸收哂湯汁,好入味最後食埋順滑紅薯粉,就特別滿足

刺身

小食:
拍蒜青瓜
食落好開胃

螺肉,芝麻八爪魚

係我必點前菜小食

炸黃金饅頭
炸得剛剛好,好香口

陳皮魚蛋(細細粒又彈牙),魚皮餃(餡料充足)

菜類就叫左,唐生菜,金菇菜,粟米,蘿蔔,吸收哂湯汁,好入味

最後食埋順滑紅薯粉,就特別滿足

2021-07-31 60 浏览
話說小編自己平時真係好鐘意打邊爐!一大班人幾埋出嚟食嘢真係好開心🥳今次就聽朋友介紹去咗呢間位於太子既火鍋店打邊爐,位置唔太多,大家記得預先book位啦🤍今次就試咗佢哋個套餐😀$228四川烤魚+安格斯牛肉+刺身,仲有多款火鍋配料同小食任食烤魚大大條有經過油炸,啖啖肉肉質都唔會太鞋😊今次揀咗少辣味道剛剛好剌身方面有魷魚、三文魚、鮑片、八爪魚🐙味道都幾唔錯,食落夠新鮮😉安格斯牛肉好好食😋入口質感軟滑有雪花 小編覺得嚟到一定要試吓,另外配料方面都有好多選擇,牛柏葉、各種丸類應有盡有小食方面有螺肉、手拍青瓜、炸饅頭等等,大家嚟到一定要試吓炸饅頭,配煉奶一齊食好滿足😉

安格斯牛肉好好食😋入口質感軟滑有雪花

2021-07-31 40 浏览
呢間真係cp值超高正到食完要即刻寫番個食評先228 有勁大條烤魚 再任食安格斯牛仲有其他小食 火鍋料 刺身都係任食仲要好高質 唔係俾cheap野口水皮蛋好正呀 個汁調得好啱味拍青瓜 蒜香雲耳平時去米線店叫個小食都要廿幾蚊啦呢度任食 勁大條烤魚 嚟到都嚇親平時出去散叫嘅魚都冇咁大條呢個係228嘅牛肉 點會諗到228啲牛可以咁高質先出面打邊爐 呢種油花嘅牛一碟都起碼298啦食完烤魚可以揀用番原鍋加湯或者換湯底因為想食啲菜 所以換個湯底冇咁油野菌湯底又係好足料呢啲菇類唔夠食一樣可以畫紙仔再加食完條魚同碟牛已經好飽 食番啲菜清清先加28蚊可以任飲一罐都15蚊 梗係任飲最抵啦呢間真係正 已經約朋友再去過
呢間真係cp值超高

加28蚊可以任飲
一罐都15蚊 梗係任飲最抵啦

呢間真係正 已經約朋友再去過
2021-07-27 60 浏览
我幾時都想打邊爐但如果打邊爐之餘 又可以食下刺身又唔錯喎朋友帶咗我去太子嘅蚊蚊豬老火煱 今次黎到揀咗2小時火煱放題 $228可以先揀烤魚或雞煲或邊爐湯底湯底有好多選擇 呢個價錢都好抵食 愛辣嘅我梗係先食麻辣雞煲今次點中辣 吾算太辣愛辣嘅朋友絕對可以試試大辣一入座會先上一大碟安格斯肥牛肥瘦適中 肉質鮮嫩 店舖其實還有多種火煱配料選擇估唔到店舖好慷慨 每樣配料都大大碟所以真係超級飽肚除咗火煱 都有刺身跟小食放題刺身一定要試有6種不同刺身選擇 感覺都新鮮 而小食也比想像中大份點了拍蒜青瓜、川汁皮蛋及黃金饅頭 拍蒜青瓜酸酸甜甜 非常開胃川汁皮蛋則頗滑黃金饅頭更是即叫即炸感覺都是用心製作

我幾時都想打邊爐

刺身一定要試
有6種不同刺身選擇
感覺都新鮮
而小食也比想像中大份
點了拍蒜青瓜、川汁皮蛋及黃金饅頭
拍蒜青瓜酸酸甜甜 非常開胃
川汁皮蛋則頗滑
黃金饅頭更是即叫即炸
感覺都是用心製作
2021-07-19 129 浏览
蚊蚊豬個名好得意,呢間蚊蚊豬老火鍋位於太子,呢度食四川火鍋。2個鐘放題,先揀個鍋底要萬州烤魚定麻辣雞煲,我地揀左烤魚,再跟一大碟安格斯肥牛。烤魚大大條,嫩滑又入味。碟安格斯肥牛,超高質,同朋友係度讚不絕口。任食部份,仲有刺身食添。另外, 仲有好多配料打邊爐,叫左雞雜、鵝腸、脆魚鯇同兩款菜。雞雜出面真少有,有雞心、雞肝、雞腎。其實仲有好多配料叫,但食哂我地我地叫既野之外已經飽都上心口。今次朋友係帶我黎食好野,如果唔係都好少行黎呢頭試唔到呢間超值火鍋放題。
蚊蚊豬個名好得意,呢間蚊蚊豬老火鍋位於太子,呢度食四川火鍋

烤魚大大條,嫩滑又入味。

碟安格斯肥牛,超高質,同朋友係度讚不絕口。

任食部份,仲有刺身食添。

雞雜出面真少有,有雞心、雞肝、雞腎。

• 雞雜
  • 安格斯肥牛
2021-07-18 135 浏览
好耐冇食烤魚,朋友介紹我去太子汝州街嘅蚊蚊豬老火鍋,價錢抵食,食到飽飽😋未六點已經到,餐廳內已有唔少客,生意好好,食緊嘅時候都有不斷有人入嚟。$228  位食到安格斯牛肉,烤魚,仲要任食刺身同小食及火鍋料, cp值極高。烤魚幾滑,大大條。安格斯牛肉好高質,口感嫩滑,牛肉味濃郁。刺身款式都算多,有墨魚,甜蝦,三文魚,馬刀貝等等,好新鮮。小食我哋叫咗子薑皮蛋,火鍋料試咗雞雜,鵝腸,脆鯇魚腩,佢哋嘅份量比較多,所以叫一轉都已經飽飽。🤗🤗店員服務好,十分友善,可以再嚟✔️

烤魚幾滑,大大條。安格斯牛肉好高質,口感嫩滑,牛肉味濃郁。

刺身款式都算多,有墨魚,甜蝦,三文魚,馬刀貝等等,好新鮮。

🤗🤗店員服務好,十分友善,可以再嚟✔️

2021-07-18
  • 安格斯肥牛
2021-07-18 74 浏览
呢間好近太子地鐵站,所以行過見到$228就有雞煲/烤魚+火鍋食,覺得好抵食就同朋友試吓。見到好多枱都嗌咗烤魚,個份量都好大條,同埋外表都好吸引。但係比較想試吓佢嘅雞煲會係點,所以就try try佢。辣度分為幾種,我哋就嗌咗微辣。微辣對於唔太食得辣嘅人嚟講好友好,唔會太辣之餘又有麻嘅感覺~雞件俾得好多,同好多肉,我哋兩個女仔食完雞煲都已經有七成飽😅食到咁上下就可以叫店員加高湯,準備打邊爐!係等配菜嚟幾間,就叫咗啲刺身食住先。估唔到啲刺身好高質!!我哋叫咗馬刀魚,同埋甜蝦都好新鮮同爽口另外呢個228嘅價錢係包埋安格斯牛肉!真係唔係嗰啲cheap cheap肥牛,食得出好有牛味,正呀仲嗌咗好多唔同嘅配菜,配菜都係可以任食!不過我哋實在係太飽,所以冇話好多野。咁嘅價錢咁嘅質素真係超值!一定會再去食!

咁嘅價錢咁嘅質素真係超值!一定會再去食!
《蚊蚊豬老火鍋》最近去咗間超抵食既$𝟸𝟸𝟾 𝟸小時任食放題餐廳!$𝟸𝟸𝟾 係包「烤魚」/「雞煲」/「火鍋湯底」~ 而價錢係根據牛肉定價,安格斯肥牛($𝟸𝟸𝟾)/嚴選牛小排($𝟸𝟾𝟾)🐮 有好多火鍋配料任食!佢最特別係刺身都係任食!+$𝟸𝟾 有得任飲~🐓重慶麻辣雞煲烤魚同雞煲二選一都諗咗陣!因為見到條烤魚都好鬼大條好正咁!但朋友話想食雞煲咁就叫咗啦!佢有得揀微辣/小辣/中辣/大辣~ 唔食得辣既我緊係揀微辣~ 嚟到係好香既~ 啲雞份量唔少,幾入味,麻辣有啲重~ 要飲凍野先得~ 略嫌雞未算好嫩滑~ 🍲五指毛桃雞窩佢總共有𝟾款火鍋湯底,我哋見到呢款湯底好少有所以就點解呢款!呢個湯底真係好足料!有好多雞件喺入面~ 仲有啲藥膳食材!同埋個湯係勁甜!好鬼正~ 真係大愛!🐮安格斯肥牛份量都算係咁,其實食完雞煲已經有啲飽🙈 我自己幾鍾意呢個牛,肥瘦均勻,好香牛味!放入湯滾兩滾就食得😋 🥢火鍋配料s佢有成接近𝟽𝟶款配料任揀任食!淨係蔬菜類都有廿幾款!比較特別係佢有牛胸爽同牛黃喉揀~ 我地都有點,食落爽爽的有油份~ 仲點咗鴨血同炸魚皮,兩者屬正常發揮~🐟刺身刺身分別有三文魚、八爪魚、甜蝦、仿鮑片、馬刀貝同墨
《蚊蚊豬老火鍋

🐓重慶麻辣雞煲

🍲五指毛桃雞窩

🐮安格斯肥牛

🥢火鍋配料s
仲點咗鴨血同炸魚皮,兩者屬正常發揮~

🐟刺身
刺身分別有三文魚、八爪魚、甜蝦、仿鮑片、馬刀貝同墨魚~ 我見到有馬刀貝超開心因為本身好鐘意食!我地仲叫埋三文魚同甜蝦!質素竟係出奇地唔錯!(通常對於放題刺身都唔會有期望😂)馬刀貝好爽口唔腥~ 三文魚好厚身~ 甜蝦正常!我哋仲ᴇɴᴄᴏʀᴇ左馬刀貝同甜蝦!

2021-07-13 85 浏览
一次過滿足兩個願望$228四川烤魚+安格斯牛+刺身+多款火鍋配料,小食任食!係等烤魚期間先食刺身同小食刺身好新鮮~ 係玻璃到見到佢放刺身嘅位置,乾淨企理…所以都食得安心條魚好大條! 我哋係四個人食…唔知兩個人食係咪都咁大條㗎呢😂有得因應自己嘅喜好揀辣度…烤魚肉質唔會‘鞋’ !條魚應該炸過… 佢既魚皮好好味 ! 食完烤魚再打邊爐!左手邊嗰一碟係安格斯牛肉~ 好juicy ! 好有牛香味 ! 可以加追! 絕對值回票價!脆肉鯇都係爽口的! 食到牛既唔同部位 都係一個賣點! 同出面普通打邊爐唔同~ 魚旁的是牛喉 質感係好脆
一次過滿足兩個願望
$228四川烤魚+安格斯牛+刺身+多款火鍋配料,小食任食!

係等烤魚期間先食刺身同小食
刺身好新鮮~
係玻璃到見到佢放刺身嘅位置,乾淨企理…所以都食得安心

條魚好大條!
我哋係四個人食…唔知兩個人食係咪都咁大條㗎呢😂
有得因應自己嘅喜好揀辣度…
烤魚肉質唔會‘鞋’ !
條魚應該炸過… 佢既魚皮好好味 !
食完烤魚再打邊爐!
左手邊嗰一碟係安格斯牛肉~
好juicy ! 好有牛香味 !
可以加追! 絕對值回票價!

脆肉鯇都係爽口的!
食到牛既唔同部位 都係一個賣點!
同出面普通打邊爐唔同~
魚旁的是牛喉 質感係好脆

2021-07-09 77 浏览
有日行過呢間舖見佢有邊爐放題除咗雞煲,仲可以揀烤魚,好吸引!$228加醬料加1,另加$28任飲我哋2個人就飲咗幾支啤酒🍻抵~坐低都係例牌自助混醬😆放題仲包括前菜同剌身任食酸薑皮蛋,雲耳都正常嘢刺身都幾好,三文魚同墨魚🦑較好食另外仲嗌咗炸饅頭,點煉奶一流👍🏻烤魚小辣魚幾大條,係烤過嘅,皮脆肉嫩加上辣汁同配菜滾住食真係好正安格斯牛雖然只係一碟,不過份量都唔少質素唔錯,牛味足又唔會鞋!任食嘅打邊爐配料幾特別黃喉,牛胸爽,鵝腸,雞什好多平時少有嘅配菜,值得一試!2個鐘任食30分鐘前last order不過呢度全部嘢食份量都足飽到郁唔到呀😂👍🏻
有日行過呢間舖見佢有邊爐放題
除咗雞煲,仲可以揀烤魚,好吸引!
$228加醬料加1,另加$28任飲
我哋2個人就飲咗幾支啤酒🍻抵~

坐低都係例牌自助混醬😆

放題仲包括前菜同剌身任食
酸薑皮蛋,雲耳都正常嘢
刺身都幾好,三文魚同墨魚🦑較好食
另外仲嗌咗炸饅頭,點煉奶一流👍🏻

烤魚小辣
魚幾大條,係烤過嘅,皮脆肉嫩
加上辣汁同配菜滾住食真係好正

安格斯牛
雖然只係一碟,不過份量都唔少
質素唔錯,牛味足又唔會鞋!

任食嘅打邊爐配料幾特別
黃喉,牛胸爽,鵝腸,雞什
好多平時少有嘅配菜,值得一試!

2個鐘任食
30分鐘前last order
不過呢度全部嘢食份量都足
飽到郁唔到呀😂👍🏻

今日朋友話想食烤魚,但佢又咁啱好肚餓,想揀啲任食嘅烤魚,經朋友推薦底下呢就黎左呢一間係太子嘅蚊蚊豬老火鍋,試吓佢嘅烤魚放題,估唔到質素真係好好。首先想一讚佢嘅湯底,我哋揀咗小辣嘅烤魚,佢嘅鍋底湯汁濃郁,辣味剛剛好,唔會話太辣,帶少少麻味,食落去都幾刺激😝。而佢採用嘅魚係鯇魚,佢嘅魚皮煎得好香脆,食落鯇魚嘅肉質鮮滑,食完都好想再加多一條🤪👍🏻,不過由於我哋想試吓佢嘅其他配料,所以就冇加多一條啦。講吓佢嘅餐前小食先,佢都有好多唔同嘅小食選擇,而且都係任食㗎,例如尖椒皮蛋、黃金炸饅頭、拍蒜青瓜等,真係好多選擇。另外想一讚嘅就係佢竟然有刺身任食,☺️☺️☺️而且刺身質素都好好,用料新鮮,例如三文魚、馬刀貝、同埋甜蝦等等,佢嘅刺身都係鮮甜新鮮!真係好少烤魚放題有埋刺身任食,呢個價錢真係好抵㗎。然後就係佢嘅火鍋配料啦,值得大贊嘅就係佢嘅安格斯肥牛,你望相都知道佢嘅用料係有幾靚😍😍😍,我哋叫完一碟又再叫一碟,真係食到停唔到口。佢嘅肉質肥瘦分布剛剛好,食落唔會話太油膩,而且真係好有牛香味,食得出係高質嘅牛肉。其他嘅火鍋配料,例如毛肚、牛肚、丸類、海鮮類等等,應有盡有~~😙 比埋大家睇佢嘅點菜紙就知有幾正!總

總嘅來講,呢個價錢簡直係抵到爛,佢嘅烤魚味道一流,火鍋用料靚,餐前小食同埋刺身樣樣齊,值得你一試再試。😍😍😍😍
2021-07-04 62 浏览
星期三約左同事去食飯吹水,幾個痲佬梗係去食烤魚鷄煲,呢D重口味少少嘅野最岩慢慢品嘗,飲住啤酒吹水喇,我地就跟住其中一個同事嘅推介黎到太子嘅一間餐廳聚餐。 呢間餐廳都好方便,一出地鐵站行一分鐘到就到,鋪面唔算大,但坐得都舒服嘅。呢到可以撿鷄煲放題或者烤魚火鍋放題,我其實就傾向鷄煲多少少嘅,但係多數同事都話好耐未食過烤魚,想食下,咁就一於跟大隊,烤魚其實我都中意食嘅。其實就係烤魚任食,食完就加湯打邊爐。 先講烤魚,店員話今日得翻鯇魚做烤魚,聽到我係有少少失望嘅,因爲印象中烤魚用嘅都係D比較滑溜嘅魚,例如海鱸魚或者多寶。但真正食又出乎意料地好食,魚食得出係新鮮無霉,而且處理得幾好,我最怕嘅鯇魚腥味都幾乎無曬,净係保留左魚嘅鮮味。而我覺得最欣賞嘅係魚皮,炸到極脆,索曬唔算辣但夠曬野味嘅汁醬,好鬼香口。 我地好快就食完一條魚,雖然都好唔錯,但係都無再追加,因爲邊爐同樣好吸引。D度嘅火鍋配料可以話同平時嘅任食火鍋店無乜分別,該有嘅都有,最正係呢度連刺身都有,雖然話種類唔會太多,但係都有馬刀貝、三文魚、甜蝦呢D質素唔會太差嘅大路野,都幾新鮮,算係過下癮,算係個加分項。火鍋配料整體質素係呢個價位黎講算

我地好快就食完一條魚,雖然都好唔錯,但係都無再追加,因爲邊爐同樣好吸引。D度嘅火鍋配料可以話同平時嘅任食火鍋店無乜分別,該有嘅都有,最正係呢度連刺身都有,雖然話種類唔會太多,但係都有馬刀貝、三文魚、甜蝦呢D質素唔會太差嘅大路野,都幾新鮮,算係過下癮,算係個加分項。火鍋配料整體質素係呢個價位黎講算係好好,起碼唔會出現冰鮮食材解凍未夠,完全唔新鮮嘅情況,當中嘅美國肥牛同毛肚就比我超大嘅驚喜。一開頭我以爲美國肥牛應該咪D平價普通肥牛,但係估唔到,賣相已經唔係咁隨便排得好整齊,油脂分佈比較均匀,雖然都係冰鮮解凍,但係睇得出係靚貨,好有牛味,牛油香味夠重,完全無肥膩感,算係我食過任食火鍋入面食過最好嘅肥牛,我一個人就幾乎清左一曡。而毛肚都好出色,好小可會有咁大塊,厚度岩岩好,表面D凹凸紋理可以令湯汁挂到曬上去,淥幾下就食得,夠曬爽嫩多汁,口感超正,超有滿足感。

總嘅黎講,呢間餐廳以呢個價錢算係好食又好抵食,我地都食到要兜住個肚腩走,食得好盡興,烤魚同火鍋,中意食濃味野嘅朋友絕對會滿意,相信我都會黎再幫襯。
2021-06-29 110 浏览
好失望,經朋友介紹,專登過嚟食,叫個雞煲半個鐘未嚟,食夠兩個鐘,叫支野飲都唔俾,真心嬲。任食你就快啲上啦,唔上唔緊要,你起碼要比多d時間啦,我地仲要係叫最貴個餐 又加任飲,飲佐3支啤酒,一罐可樂only. …………………..………………………………………………………………………………..………………………………………………………………………………..…………………………………………………………………
2021-06-27 91 浏览
✅蚊蚊豬老火鍋上星期父親節食飯慶祝想試下啲未食過既火鍋 上網search下就揀左呢間啦😝總共有兩層 座位都坐得幾舒服既呢到有得單點火鍋 亦都有放題形式最平$228就可以食到放題~~放題包左有得食烤魚,雞煲,又或者其他特色鍋底價錢就按揀牛肉而定價$228 安格斯牛肉$288 嚴選牛小排我地就揀左食完雞煲 加湯打邊爐🍲呢到既放題除左仼食火鍋配料,仲有得仼食刺身同多款小食👍🏻小食有炸饅頭 各款涼拌小菜 青瓜,皮蛋都有得食🔆重慶麻辣雞煲我地要左小辣 辣度係微微既辣 味道好惹味 唔會太咸👍🏻雞件亦都可以揀半隻雞或者一隻雞3個人就揀左一隻雞🥰雞件都好嫩滑 唔錯😀🔆安格斯牛肉我地係揀左食安格斯牛肉見到個賣相唔錯 表面都有雪花食落都有少少牛羶味🥰正!個人覺得食呢個肉都好唔錯👍🏻 仲係仼食添🔆刺身刺身類別比我想像中多😆有三文魚 魷魚 八爪魚 馬刀貝 鮑片 甜蝦 而且刺身都好新鮮👍🏻 有驚喜的所以都叫左兩輪🤣🔆炸饅頭見我呢排食親辣野 川菜都總有得食炸饅頭好似比以前更多舖頭有得食啦🥰佢係屬於小食類別 一碟有成6個都幾多😂饅頭裏面都係好鬆軟既 不過個皮就唔夠脆有啲可惜🔆各款邊爐配料配料方面一般既丸 菜都有唔少
✅蚊蚊豬老火鍋
上星期父親節食飯慶祝
想試下啲未食過既火鍋 上網search下就揀左呢間啦😝
總共有兩層 座位都坐得幾舒服既
呢到有得單點火鍋 亦都有放題形式
最平$228就可以食到放題~~
放題包左有得食烤魚,雞煲,又或者其他特色鍋底
價錢就按揀牛肉而定價
$228 安格斯牛肉
$288 嚴選牛小排
我地就揀左食完雞煲 加湯打邊爐🍲
呢到既放題除左仼食火鍋配料,仲有得仼食刺身同多款小食👍🏻
小食有炸饅頭 各款涼拌小菜 青瓜,皮蛋都有得食

🔆重慶麻辣雞煲
雞件都好嫩滑 唔錯😀

🔆安格斯牛肉
我地係揀左食安格斯牛肉
見到個賣相唔錯 表面都有雪花
食落都有少少牛羶味🥰正!
個人覺得食呢個肉都好唔錯👍🏻 仲係仼食添

🔆+$28仼飲
要留意佢本身既放題係唔包飲品
所以要另外單點 如果飲得比較多既話就可以+$28仼飲
有汽水 橙汁 啤酒🍻

整體來講呢個放題的確唔錯 出面去打邊爐既放題行行地都200蚊
佢呢到又有刺身,小食 而且牛既質素都唔錯
所以值得去試一試😈💞

味道: 3.8/5