2009-11-25
這麼久以來只有兩間餐廳能夠叫我發誓永不回頭的,一間是在油痳地已結業的蒜頭屋,另外一間是這裡!星期六早上九時多未過早餐時候,望見裡頭依然人潮擠湧!但為一嚐絲襪奶茶都照樣殺入去!有一個5呎5高瘦到飢民咁款嘅哥仔問幾多位,回答後依照指示坐下,唔夠一分鐘哥仔指住叫我起身坐去第ニ張檯,話我咁大件阻住條路喎! 轉檯後叫了早餐A要凍奶茶,五分鐘後感覺到鞋面被液體淋正,原來哥仔將碟通粉嘅熱湯倒瀉咗落我隻腳度(好在對鞋嘅防水功能幾好),佢並無即場講對唔住,只係講咗句「後面條靚仔郁咋!唔關我事!」放低碟通粉就行咗去. 轉頭哥仔揸住地拖出現,係咁剷我隻脚一邊口中唸唸有詞「淥唔到你執到啦」.原諒佢教育程度可能一般,呢類人亦影響唔到我週未心情.(可能我個樣唔夠惡,睇落好洽D)但係坐櫃面果個只係一直望住笑笑口唔出聲,管理係咪有間題呢?火腿通粉----通粉的味道像烚完過唔清水,有一陣麵粉味及潺潺地.餐肉煎蛋----賣相痳麻,除了是油下得比較少之外(所以連塊餐肉都煎唔香?)凍奶茶----只可說一句唔難飲!服務態度可能是個別事件,但食物質素真是無可能仲做到我生意.這個早餐組合,在新華肯定會食得開心好多!
凍奶茶----只可說一句唔難飲!
服務態度可能是個別事件,但食物質素真是無可能仲做到我生意.
這個早餐組合,在新華肯定會食得開心好多!