2018-08-10
同朋友想搵地方傾計,cafe絕對係唔錯嘅選擇👻 我地今次去嘅呢間cafe無論係環境、食物同服務都好好,絕對值得推介😝. Cafe黎講,呢度空間適中唔算大,好處係人少啲,傾計都自在啲😝 如果一大班朋友嚟,更加可以輕鬆包場👻 坐位舒服又闊落,所以真係聚會嘅好地方!我亦都好鍾意呢度嘅擺設同玩意,各式board game梗係唔使講啦,而呢度都仲有得玩足球機同埋打機,更特別嘅係有一櫃嘅漫畫模型同一個baby corner! .而呢度嘅食物同樣有驚喜😻 我哋喺幾款唔同嘅party set入面揀咗$188/head嘅set,食物分量會按照人數去安排👍🏻.Caesar salad口味清新,bacon同toast粒更添口感!吞拿魚長通粉沙律正常發揮,有家的感覺🤣.小食方面,焗芝士西蘭花熱辣辣好吸引,西蘭花保持到水份同爽口,適量嘅芝士增添惹味👍🏻 香草燴田螺酥皮盒口感香脆,沙律醬中和返酥皮嘅油膩感💕.Main方面更為出色!餐廳大力推介得獎嘅招牌醬燒豬仔骨,果然冇介紹錯!豬仔骨肉質鬆軟得黎不失咬口,而且好入味,加上微微燒烤嘅焦香,確實係令人食唔停口😋 卡邦拿白菌煙肉意粉意粉同配菜嘅份量都好大方,crea
Main方面更為出色!餐廳大力推介得獎嘅招牌醬燒豬仔骨,果然冇介紹錯!豬仔骨肉質鬆軟得黎不失咬口,而且好入味,加上微微燒烤嘅焦香,確實係令人食唔停口😋 卡邦拿白菌煙肉意粉意粉同配菜嘅份量都好大方,creamy但係唔膩,好味!👍🏻
呢度嘅飲品都唔錯😋 個人比較鐘意「東方快車」,即係荔枝梳打加上雲呢拿雪糕同cream,甜度適中,係比較清新嘅選擇,但係又同時可以滿足到對cream嘅慾望haha🤣🤣
最後甜品有presentation精美嘅泡芙💕
整體來講,我哋非常滿意呢間cafe!而值得一讚嘅係staff好friendly好貼心❤️ 除咗為我地介紹特色嘅食物同埋有咩玩之餘,仲有提掛住傾計嘅我哋快啲落order🤣 因為當晚仲有一大班朋友book左枱,如果我哋遲咗落單,可能就要等耐少少先有嘢食喇😛 所以要特別多謝staff嘅細心提醒呢😝