2018-08-10 314 浏览
同朋友想搵地方傾計,cafe絕對係唔錯嘅選擇👻 我地今次去嘅呢間cafe無論係環境、食物同服務都好好,絕對值得推介😝. Cafe黎講,呢度空間適中唔算大,好處係人少啲,傾計都自在啲😝 如果一大班朋友嚟,更加可以輕鬆包場👻 坐位舒服又闊落,所以真係聚會嘅好地方!我亦都好鍾意呢度嘅擺設同玩意,各式board game梗係唔使講啦,而呢度都仲有得玩足球機同埋打機,更特別嘅係有一櫃嘅漫畫模型同一個baby corner! .而呢度嘅食物同樣有驚喜😻 我哋喺幾款唔同嘅party set入面揀咗$188/head嘅set,食物分量會按照人數去安排👍🏻.Caesar salad口味清新,bacon同toast粒更添口感!吞拿魚長通粉沙律正常發揮,有家的感覺🤣.小食方面,焗芝士西蘭花熱辣辣好吸引,西蘭花保持到水份同爽口,適量嘅芝士增添惹味👍🏻 香草燴田螺酥皮盒口感香脆,沙律醬中和返酥皮嘅油膩感💕.Main方面更為出色!餐廳大力推介得獎嘅招牌醬燒豬仔骨,果然冇介紹錯!豬仔骨肉質鬆軟得黎不失咬口,而且好入味,加上微微燒烤嘅焦香,確實係令人食唔停口😋 卡邦拿白菌煙肉意粉意粉同配菜嘅份量都好大方,crea

Main方面更為出色!餐廳大力推介得獎嘅招牌醬燒豬仔骨,果然冇介紹錯!豬仔骨肉質鬆軟得黎不失咬口,而且好入味,加上微微燒烤嘅焦香,確實係令人食唔停口😋 卡邦拿白菌煙肉意粉意粉同配菜嘅份量都好大方,creamy但係唔膩,好味!👍🏻

呢度嘅飲品都唔錯😋 個人比較鐘意「東方快車」,即係荔枝梳打加上雲呢拿雪糕同cream,甜度適中,係比較清新嘅選擇,但係又同時可以滿足到對cream嘅慾望haha🤣🤣

最後甜品有presentation精美嘅泡芙💕

整體來講,我哋非常滿意呢間cafe!而值得一讚嘅係staff好friendly好貼心❤️ 除咗為我地介紹特色嘅食物同埋有咩玩之餘,仲有提掛住傾計嘅我哋快啲落order🤣 因為當晚仲有一大班朋友book左枱,如果我哋遲咗落單,可能就要等耐少少先有嘢食喇😛 所以要特別多謝staff嘅細心提醒呢😝
  • 卡邦拿白菌煙肉意粉
  • 招牌醬燒豬仔骨
2018-08-07 237 浏览
偶爾經過見到大廈外既宣傳板見到有game玩又有野食 就拉左男友上去一邊食一邊玩 上到去見到成間都好多公仔模型仲有啲比小朋友玩既軟墊位 有好多唔同既game ~uno 層層疊 ps Xbox ill 等等最驚喜連街機都有!Game之外仲有好多唔同種類既漫畫書Menu上都有唔少套餐 都適合一家人食老闆娘好推薦我地食醬燒豬仔全骨~話得過唔少獎 我地叫左豬仔骨同白汁海鮮芝士長通粉share食~~豬仔骨認真唔錯啊!醬汁完全浸哂入肉度 BBQ 汁好惹味!切落去果下已經感受到焗得岩岩好!一刀切已經骨肉分離 唔錯 食落當然都好好味啦 外脆內軟 又多汁~~海鮮通粉都好足料有蝦 蜆 魷魚等等芝士味好濃厚 而且份量都好多 男仔食都絕對夠飽!到食完開始玩game 老闆娘都好熱心教我地點玩 每枱都有留意住 好細心~
偶爾經過見到大廈外既宣傳板
見到有game玩又有野食
就拉左男友上去一邊食一邊玩
上到去見到成間都好多公仔模型
仲有啲比小朋友玩既軟墊位
有好多唔同既game ~
uno 層層疊 ps Xbox ill 等等
最驚喜連街機都有!
Game之外仲有好多唔同種類既漫畫書
Menu上都有唔少套餐 都適合一家人食
老闆娘好推薦我地食醬燒豬仔全骨~
話得過唔少獎
我地叫左豬仔骨同白汁海鮮芝士長通粉share食~~
豬仔骨認真唔錯啊!
醬汁完全浸哂入肉度 BBQ 汁好惹味!
切落去果下已經感受到焗得岩岩好!
一刀切已經骨肉分離 唔錯
食落當然都好好味啦
外脆內軟 又多汁~~
海鮮通粉都好足料
有蝦 蜆 魷魚等等
芝士味好濃厚 而且份量都好多
男仔食都絕對夠飽!
到食完開始玩game
老闆娘都好熱心教我地點玩
每枱都有留意住 好細心~
2018-08-06 179 浏览
上個禮拜老友帶左我去一間好有特色嘅樓上cafe 食飯, cafe 用左懷舊玩具做主題, 一入到去已經覺得自己去左間玩具博物館咁, 老板嘅珍藏真係好多, 我本身都係玩具迷一名, 依個地方對我黎講絕對係個天堂。未夠時間細心欣賞老板珍藏, 我嘅老友已經要施展招魂術招我返黎點菜。依度有幾多一人同多人餐可以揀, 餐通常已經包左沙律, 蒜蓉包, 主菜, 甜品及餐飲, 係銅鑼灣地區, 百鬆啲有咁嘅份量算係好抵食。我同老友各叫左個一人餐, 首先係沙律同包, 沙律個醬唔錯, 撈得幾好, 不過個包仲正! 有哂芝士同蒜蓉係面, 勁好味, 如果可以再大塊啲就perfect 啦! 而主菜就有兩個, 分別係蕃茄蘑菇煙肉意粉, 同燒豬仔骨拼薯條, 前者蕃茄味濃, 睇得 見有好多片新鮮蕃茄混在其中, 感覺健康之餘, 意粉亦煮得唔錯, 唔會話太淋果種, 抵讚! 豬仔骨都煮得好入味, 唔太難切, 加埋有燒烤醬嘅薯條, 無得彈! 甜品就有雪糕泡芙, 細細粒容易食, 我地一口就KO左佢lu。整體黎講, 全個餐份量十足, 如果有幾個人一齊share, 可以試多啲唔同嘅嘢咁就最好啦!以為咁就埋單走人? 咪住先! 我同朋友都見到c

以為咁就埋單走人? 咪住先! 我同朋友都見到cafe 放左部街機係度俾客人任玩, 我哋更係要玩番兩手, 搵番啲兒時回憶返黎啦! 其實依間cafe仲有其他寶藏架, 有興趣既朋友, 不妨黎發掘一下,包你有意外收獲!

前菜沙律
蕃茄蘑菇煙肉意粉
豬仔骨拼薯條
雪糕泡芙
2018-08-02 116 浏览
呢間好似partyroom 嘅cafe真係好休閒,我同朋友可以一齊飲下咖啡,食下甜品咁就坐咗成個下午。果個展示櫃真係令我印象好深刻,成個感覺就好似去咗朋友屋企玩咁樣!講下啲野食先 首先上菜係凱撒沙律,菜好新鮮,醬唔會太多或太少,比例剛剛好。個蒜蓉包烘到岩岩好,吾會乾!我同朋友就最鐘意佢地既一字骨同雞翼!一字骨係用左佢地特製祕汁所煮成,超級入味道,而且啖啖肉,口感嫩滑,絕對吾係得條骨冇肉架!仲伴有薯條,薯條岩岩炸起,外脆內軟,入面啖啖薯仔蓉,肉醬汁撈埋黎食,口感多層次啊。我又叫左我最愛既蜜糖雞翼,雞翼啖啖肉汁,每啖都有香甜蜜糖味 ,外皮煎到香脆,而且隻隻到好大隻,岩晒我依種食肉獸啦!最後係茄汁意粉,份量偏多,同樣有水準。其實兩人餐係超抵,我同朋友都食到好滿足啊!

講下啲野食先

2017-09-22 1161 浏览
😇😇感恩朋友的邀請,有幸嘗試新款美食。前菜是多士配沙律,酸酸的,幾開胃;炸魚炸薯條都是鮮炸,又足料,好好味。😍😍地方不大,但環境不錯,有card game,漫畫,足球機,模型display,兒童天地,好適合家庭或者三五知己聚餐。😘
2017-07-04
  • 凱撒沙律
  • 卡邦拿白菌煙肉意粉
話說前幾日試左銅鑼灣間小桃,個店員介紹左哩間分店話哩度有好多珍藏玩具愛玩具之人既我當總然來見識見識D珍藏啦有好多漫畫,有好多童年回憶。我既童年最鐘意睇漫畫真係好多模形同Figure好脆既蒜蓉包正!!意粉汁好滑好忌廉同~要讚下個雞翼好入味甜甜地,好難忍手2杯特飲都好飲又唔太多冰我覺得個Ribs 好食D。。聽講係攞獎名菜來架!MUST EAT~著條新鮮是重點吧!好新鮮好脆好好食!推介大家要食甜品就PERFECT啦!!!TIRAMISU 好夠芝味~~好彩上台時又夠凍~幾正~~~整體都好好味,我覺得哩度幾岩三五知幾聚下,坐得舒服又有機打,野食又好食!
話說前幾日試左銅鑼灣間小桃,

個店員介紹左哩間分店

話哩度有好多珍藏玩具

愛玩具之人既我當總然來見識見識D珍藏啦

有好多漫畫,有好多童年回憶。

我既童年最鐘意睇漫畫

真係好多模形同Figure

好脆既蒜蓉包正!!

意粉汁好滑好忌廉同~

要讚下個雞翼好入味甜甜地,好難忍手

2杯特飲都好飲又唔太多冰

我覺得個Ribs 好食D。。

聽講係攞獎名菜來架!MUST EAT~

著條新鮮是重點吧!

好新鮮好脆好好食!

推介大家要食甜品就PERFECT啦!!!

TIRAMISU 好夠芝味~~

好彩上台時又夠凍~幾正~~~

整體都好好味,

我覺得哩度幾岩三五知幾聚下,

坐得舒服又有機打,野食又好食!
2017-06-15
  • RIBS
2017-09-05 546 浏览
今日朋友介紹去到 銅鑼灣的薯仔屋 咖啡室食飯,一入到去即刻有屋企嘅感覺,而且有啲感覺似托兒所,因為有好多俾小朋友玩嘅玩具 同埋設施,可以玩足球機 又可以打機!👍🏼我哋叫咗個二人套餐,$400左右相當抵食,前菜有蒜蓉包同埋 吞拿魚沙律,吞拿魚沙律裏面有粟米 配合埋超級正!嘢飲我哋就叫咗 西柚沙冰 同埋參蜜薑茶,西柚沙冰即叫即做,超級大杯,薑茶都好飲,其實呢度嘅飲品有好多選擇!不過由於我淨係飲熱野,所以先叫咗薑茶!小菜就叫咗個 蜜汁雞翼,香濃嘅蜜糖 配合埋鮮嫩嘅雞翼,四隻全部食晒主菜終於來啦 聽聞呢度嘅 鋪天薯條 ,同埋燒肋骨 好出名,一試果然名不虛傳,肉醬配合埋 酸忌廉,令人不能停口!之後到 西班牙火腿蘑菇意粉,食落去好有屋企人整嘅感覺,似平時 細個嘅時候媽媽煮給你的味道,愛的味道!❤️最後就到食甜品啦 就係忌廉泡芙啦,細細粒 食完都唔會覺得有罪惡感😂
2017-08-25 380 浏览
講開樓上cafe通常會諗起油麻地果邊,但果日係香港區果邊,條街又好熱吾會周圍行諗起讀書時代成日去學校附近既薯仔屋玩下sport game 做project 。一上到去保留之前裝修,有老闆自己出的漫畫書,又有收藏公仔。當然不少得遊戲。叫了2人至尊套餐有芝士蒜蓉包 :香脆有濃蒜蓉味凱撒沙津:清新,不太多醬薯仔屋蜜汁雞翼 : 甜甜烤香汁,而且夠大隻醬燒豬仔全骨:全份上肉質鬆,加上燒烤汁。伴碟薯條炸香,加上肉醬汁西班牙磨姑意粉:比較普通少少,但意粉份量足夠飲品方面可選特飲一杯,無限仼飲,特飲任飲如果係到玩全日可以考慮仼飲,淨飲都扺啦!有包甜品一客,泡苵細細件,擺碟好靚.

叫了2人至尊套餐

有芝士蒜蓉包 :香脆有濃蒜蓉味

凱撒沙津:清新,不太多醬

薯仔屋蜜汁雞翼 : 甜甜烤香汁,而且夠大隻

西班牙磨姑意粉:比較普通少少,但意粉份量足夠

飲品方面可選特飲一杯,無限仼飲,特飲任飲
如果係到玩全日可以考慮仼飲,淨飲都扺啦!

有包甜品一客,泡苵細細件,擺碟好靚.
2017-08-23 303 浏览
Cafe從來都是一個sell cozy的地方♥️可惜近年的cafe已慢慢步向商業化連裝飾佈置都懶了隨意放幾盒board game供客人玩樂便自稱cafe💔銅鑼灣一直是Cafe的集中營今晚朋友帶我到一間位於銅鑼灣保良局旁的一家小Cafe她表示會有驚喜♥️一推開門我真的被他們的模型震懾了😱足足有四個櫃另外還是大量漫畫也有一座足球機😱非常用心餐單十分簡單就是兩款套餐跟自選特飲我們選了$188的套餐全因朋友說豬仔全骨十分惹味🤤👍🏻特飲方面朋友選了Snow White其實就是士多啤梨奶昔囉~味道相當清甜有著濃濃的士多啤梨味道🍓我則點了Rimini Evening其實是芒果梳打+芒果雪糕+忌廉超refreshing! 淡淡的芒果味加上雪糕就是絕配👍🏻前菜是凱薩沙拉配芝士蒜蓉包菜十分清甜👍🏻蒜蓉包相信是現烤的超香超熱的🌟朋友最期待的醬燒豬仔全骨到囉~醬燒沒有很甜剛剛好而且份量相當多足足切了8條出來👍🏻相對豬骨我更愛薯條🤤芝士肉醬薯條超好吃👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻重點:薯條是粗粗的那一款,讚!🤤薯仔屋蜜糖雞翼~沒有很甜淺淺的蜜糖味但烤的剛剛好皮是脆的😍可以跟PizzaHxt的雞翼比!!!!另外一個主菜:米蘭肉醬茄
Cafe從來都是一個sell cozy的地方♥️

全因朋友說
豬仔全骨十分惹味🤤👍🏻

特飲方面
朋友選了Snow White
其實就是士多啤梨奶昔囉~
味道相當清甜
有著濃濃的士多啤梨味道🍓
Snow  White

我則點了Rimini Evening
其實是芒果梳打+芒果雪糕+忌廉
超refreshing!
淡淡的芒果味

菜十分清甜👍🏻
蒜蓉包相信是現烤的
超香超熱的🌟
凱薩沙拉配芝士蒜蓉包

朋友最期待的醬燒豬仔全骨到囉~
醬燒沒有很甜
剛剛好
而且份量相當多
足足切了8條出來👍🏻
相對豬骨
我更愛薯條🤤
芝士肉醬薯條
超好吃👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
重點:薯條是粗粗的那一款,讚!🤤
醬燒豬仔全骨

薯仔屋蜜糖雞翼~
沒有很甜
淺淺的蜜糖味
但烤的剛剛好
皮是脆的😍
可以跟PizzaHxt的雞翼比!!!!
薯仔屋蜜糖雞翼

另外一個主菜:
米蘭肉醬茄蕃焗千層麵~
蕃茄味超重
味道還可以
就是覺得如果多加芝士會更好👏🏻👏🏻
米蘭肉醬茄蕃焗千層麵

最後是日甜品:
士多啤梨雪糕泡芙~
無甜不歡的我
Rimini  Evening
醬燒豬仔全骨
薯仔屋蜜糖雞翼
士多啤梨雪糕泡芙
難得朋友放假, 緊係約埋去行街 shopping 啦, 係利舞臺行街行到攰攰哋, 同朋友想搵個地方傾吓計, 休息吓。 行吓行吓行到新會道見到呢間樓上 cafe, 親子• 桌遊• 電玩! 銅鑼灣出名多樓上咖啡店, 其實都成3點喇, 一於上去食個下午茶先。上4樓一出見到簡簡單單嘅門口, 殊不知一開門就好似入咗玩具展覽咁, 而且 d 玩具係小時間嘅玩意㖭, 大大個足球枱, 遊戲機, 玻璃櫃裏面嘅模型, 飛鏢, 漫畫, 大富翁等等, 仲有個小型 baby corner, 大人可以談天, 小朋友可以玩個痛快, 果然係親子桌遊電玩吓。 我地搵咗個舒服嘅位置坐低咗, 服務員就遞上下午茶嘅餐牌俾我地,都幾多選擇喎,  我地叫咗2個 set share 食。柔和嘅音樂再加上舒服嘅梳化, 真係有 d 想瞓 (太似家的感覺喇) , 好快服務員就整好我地想要嘅特飲喇 (因為行到又倦又口渴). 我要嘅係絕妙尤物, 其實係水蜜桃+乳酸+ 果凍粒。 朋友就要西岸風情, 西柚+ 乳酸+ 果凍粒。 一 d 都唔甜, 味道啱啱好, 果凍粒都幾多, 好飲呀。下午茶 Set 我地係叫咗加拿大肉醬鋪天薯條 再加煙

一 d 都唔甜, 味道啱啱好, 果凍粒都幾多, 好飲呀。
絕妙尤物 , 西岸風情
絕妙尤物

下午茶 Set 我地係叫咗加拿大肉醬鋪天薯條 再加煙肉片, 加上大大條薯仔, 新鮮炸起配香濃嘅芝士同肉醬。
加拿大肉醬鋪天薯條+煙肉

另外就係吞拿魚長通粉沙律, 因為我唔食洋蔥, 特意叫服務員幫我走洋蔥都能做到, 太好喇, 出面好多都走唔到㗎。 行到熱辣辣食沙律就最好喇, 沙律醬酸酸甜甜, 長通粉軟硬啱啱好。
吞拿魚長通粉沙律

Cafe細細, 但佈置特別, 而且有家嘅感覺, 所以坐得、食得好舒服。 可以隨便玩、隨便睇、隨便坐, 真係好啱一家大細, 閨蜜, 情侶, 好友嚟開 party或者談天㗎。
  • 絕妙尤物
  • 西岸風情
  • 加拿大肉醬鋪天薯條
  • 吞拿魚長通粉沙律
2017-07-29 184 浏览
好耐無同舊朋友聚舊,想搵間樓上cafe, 傾下計,玩下boardgame,食下野。突然想起附近有間薯仔屋,啱曬鐘意玩boardgame嘅我地,有得玩,有得食,hea一hea入到去,我同朋友都嘩一聲,望到好多模型,真係好似去咗展覽館。而且,還有很多經典漫畫睇、足球機、飛鏢、街機玩呢呢部足球機,我地玩咗好耐呢仲有好多boardgame玩,朋友同我玩得好開心我地點咗2人至尊份量套餐,份量很足,味道很好。芝士蒜容包:香脆可口,芝士味很濃吞拿魚長通粉:吞拿魚同粟米配料也很多,味道很清新,份量很多蜜汁雞翼:蜜糖味很重,肉質很滑至尊簿餅:配料有很多,香脆可口,好味道西班牙茄汁蘑菇煙肉意粉:賣相好靚,味道很好,配料有紅椒,青椒,煙肉同蘑菇,而且份量很足,有水準。飲品:朋友點咗巴里熱情,朋友好鐘意,佢話好好飲我就點了菠蘿之星,大大杯,好解渴甜品:雪糕泡芙:味道不錯下次同朋友仔聚會,一定再次提議去呢度玩下,食下又hea下

入到去,我同朋友都嘩一聲,望到好多模型,真係好似去咗展覽館
。而且,還有很多經典漫畫睇、足球機、飛鏢、街機玩呢

呢部足球機,我地玩咗好耐呢

仲有好多boardgame玩,朋友同我玩得好開心

我地點咗2人至尊份量套餐,份量很足,味道很好。
芝士蒜容包:香脆可口,芝士味很濃

吞拿魚長通粉
:吞拿魚同粟米配料也很多,味道很清新,份量很多

蜜汁雞翼
:蜜糖味很重,肉質很滑

至尊簿餅
:配料有很多,香脆可口,好味道

西班牙茄汁蘑菇煙肉意粉

飲品:朋友點咗巴里熱情,朋友好鐘意,佢話好好飲

我就點了菠蘿之星,大大杯,好解渴

甜品:雪糕泡芙:味道不錯
下次同朋友仔聚會,一定再次提議去呢度玩下,食下又hea下
2017-07-25 174 浏览
尋晚同男朋友去左撐枱腳,不過唔係去左高級西餐廳,而去左輕輕鬆鬆hea下,傾下計既cafe四周有好多模型同 figure 擺設,男朋友一路望一路ff自己都想有個櫃放哂所有模型😂有成個書櫃既漫畫書,再望一望仲有個for小朋友既玩具corner,當然cafe唔少得既board game 。聽老闆講返先知漫畫模型全部都係老闆既珍藏黎,玩具corner就係因為開始多人帶小朋友黎,為左方便大人小朋友而設,漸漸變左親子cafe食物同飲品選擇配搭好多,有選擇困難既我就揀左個套餐&任飲特飲 每人$228加一成個餐包括: 1)芝士蒜蓉包 2)凱撒沙律 3)蜜汁雞翼 4)豬仔骨配薯條 5)肉醬千層麵 6)甜品招牌既醬燒豬仔骨配肉醬鋪天蓋地薯條果然係招牌菜 - 豬仔骨肉嫩,容易同骨分離。薯條上一邊係茄汁,一邊係燒肉醬(我估!),再係上面鋪上肉醬同芝士,一份薯條兩種口味👍有選擇困難症都唔怕肉醬千層面 - 肉醬係用新鮮蕃茄調配,所以無茄汁個酸味。btw 肉醬分量十足,多到bit哂出黎,唔怕食到尾無肉醬會好齋揀左任飲特飲,即係全本飲品menu有既都可以嗌,好多飲品名都好特別,睇得出有花心機諗。我地每人叫左兩杯,冬之

我地每人叫左兩杯,

冬之夕陽(菠蘿 + 水蜜桃 + 橙)- 飲得出桃同菠蘿,仲有真菠蘿可以食,不過橙味就唔明顯

🍌🍫香蕉可可 - 有少少香蕉味既特濃朱古力(如果有埋真香蕉片鋪係面就very good!)

東方快車(荔枝梳打 + 雲呢拿雪糕 + 忌廉)

布林迪西遊(西柚梳打 + 雲呢拿雪糕 + 忌廉)
2款梳打都好飲,🍦仲有雪糕食,好開心😊

是日甜品係雪糕泡芺,其中一個加$28轉左心太軟,心太軟好濃好正。用心太軟完結左呢個滿足既dinner 😊

2017-07-19
2017-07-23 225 浏览
昨晚與友人一起到薯仔屋吃晚飯。薯仔屋是一間以cafe形式開的餐廳,非常適合三五知己相約在一起吃飯,因為這間樓上cafe除了有card game之外,還有足球機及wii玩,一邊吃飯一邊打遊戲機,非常開心!餐廳的地理位置位於HKU SPACE對面,非常易找。食物方面,我與朋友點了一個二人套餐,分吃別有兩份芝士蒜蓉包,一份吞拿魚長通粉沙律,4件薯仔屋蜜汁雞翼,一份醬燒豬仔全骨(金獎菜式),一份西班牙茄汁磨菇煙肉意粉及兩份是日甜品。不得不讚的是薯仔屋蜜汁雞翼及醬燒豬仔全骨!薯仔屋蜜汁雞翼的醬汁十分juicy,雞翼皮非常香脆,肉質軟。另外,必定要吃的就是豬仔全骨!非常大碟,抵食!我和朋友兩人根本吃不完,所以三個人都夠吃!豬仔骨是肉質鮮美,十分鬆軟,肉不會黏住骨頭,非常好吃!

不得不讚的是薯仔屋蜜汁雞翼及醬燒豬仔全骨
2017-07-16 241 浏览
好食,又有野玩。任坐吾嬲,最岩同朋友飯聚。這天我們4人,叫了那個4人set,可任飲飲品。那個ribs真係好食,吞拿魚長通粉都好夠味,真材實料!而且有不同的遊戲任君選擇,店員會介紹最新的board game 幾好玩!可能太好玩,我吾記得影相^_^。除了環境,食物品質真係好重要!這家完全附合!
好食,又有野玩。任坐吾嬲,最岩同朋友飯聚。
除了環境,食物品質真係好重要!這家完全附合!
2017-07-14
  • 凱撒沙律
  • 豬仔骨
  • 吞拿魚長通粉
2017-07-14 123 浏览
係銅鑼灣同朋友行完街就諗住搵間tea下。上到去真係'嘩'左聲,cafe既佈置非常特別,入到去咗遊樂園,一大個玻璃櫃放置著吾同既模型,而且餐廳為小朋友特地劃左個兒童corner,家長們可以傾計high tea之餘亦可以睇住小朋友,真係好有心思!行街行到餓,我地叫左個2人套餐。前菜係芝士蒜蓉包同沙律。芝士融入蒜蓉包,食起來除左有陣蒜香亦有芝士既creamy!沙律用料非常新鮮,生菜有咬口而且無雪藏味,加入麫包粒同肉碎,令整體味道更清新!而肉醬芝士薯條係今次既亮點!薯條炸得挺身厚身之餘,配上濃郁既肉醬芝士醬,配搭令整道菜的味道大大提升。蜜汁雞翼做到外脆內軟,蜜汁令雞翼不會太乾身。最後係茄汁蘑菇煙肉意粉,意粉煮得非常乾身,爽口彈牙,蘑菇煙肉味道適中,不會因茄汁而變得偏甜或咸!
蜜汁雞翼做到外脆內軟,蜜汁令雞翼不會太乾身。