2021-02-18 393 浏览
今晚OT,見呢間鋪頭幾多like,就試下新野。原本見咁多like,好期待,但係一去到間鋪頭,就覺得伏左。聽店員口音應該係菲律賓人,但睇鋪頭裝修同擺設,老闆應該係香港人,唔肯定間鋪頭係咪轉左手。因為食物同open rice上既評價真係差太遠,所以有呢個懷疑。鋪頭本身面積不大,但啲野擺到好亂,仲有幾個大紙箱放喺到,感覺真係唔似係間餐廳🙄似倉庫多啲。講到食,我order 左豬排炒烏冬,真係極之伏。量少😒豬排勁「鞋」🤮成個烏冬得鹹味太難食,唔會再食呢間。
今晚OT,見呢間鋪頭幾多like,就試下新野。

講到食,我order 左豬排炒烏冬,真係極之伏。
量少😒
豬排勁「鞋」🤮
成個烏冬得鹹味
太難食,唔會再食呢間。

豬排炒烏冬
外卖自取
2020-12-28 206 浏览
🏠有人情味,賓至如歸。店主女兒年紀輕輕,主動介紹小動物俾小編認識。仲可以同可愛嘅小動物拍照,有🦜鸚鵡、🐢龜、🐰獅子兔、同吾子同類嘅🐹布甸鼠。最有愛心 係部分動物係被棄養,幸得老闆收留。作為動物控,玩到有啲唔捨得走。雖然食物唔算超水準,但係$200 內有寵物玩同咁多美食,性價比都高。⚽️除咗足球機、懷舊玩具、大量模型,仲有一個小朋友玩耍地方,適合一家大細消閑。👭🏻2人至尊份量套餐($188 per person)頭盤🥗凱撒沙律同蒜蓉包:水準一般,蒜蓉包蒜蓉味未夠香脆。招牌金獎菜式:🥩醬燒豬仔全骨配 肉醬薯仔屋鋪天薯條名不虛傳,係全店最值得試食嘅。豬仔骨非常入味,雖然唔算大件。香脆薯條配合酸酸甜甜、有肉碎感嘅肉醬,非常邪惡。🍝西班牙茄汁蘑菇煙肉意粉不過不失,意粉軟硬適中。薯仔屋蜜汁雞翼蜜糖味濃,但唔太特別呢個價錢係包左一杯特飲,另外可以選擇$208 無限添飲餐飲,同$228 無限添飲特飲🍹特飲:紅粉佳人 (士多啤梨,蘋果,蜜糖)粉嫩小桃(士多啤梨,桃子,蜜糖)有啲過甜,糖水味多於果味。
🏠有人情味,賓至如歸。

👭🏻2人至尊份量套餐($188 per person)
頭盤
🥗凱撒沙律同蒜蓉包:水準一般,蒜蓉包蒜蓉味未夠香脆。

招牌金獎菜式:
🥩醬燒豬仔全骨配 肉醬薯仔屋鋪天薯條
名不虛傳,係全店最值得試食嘅。

🍝西班牙茄汁蘑菇煙肉意粉
不過不失,意粉軟硬適中。
薯仔屋蜜汁雞翼
蜜糖味濃,但唔太特別

🍹特飲:紅粉佳人 (士多啤梨,蘋果,蜜糖)
粉嫩小桃(士多啤梨,桃子,蜜糖)
有啲過甜,糖水味多於果味。

蜜糖雞翼
豬仔骨
蒜蓉包
紅粉佳人
豬仔骨
2020-12-24 82 浏览
係我大駕光臨薯仔屋的哩一日 門口的小店長s 倉鼠仔呀肥 同埋 小鸚鵡藍藍 都好俾面地出曬尼歡迎我🤣 呀肥可能俾藍藍嘈醒左 但佢半夢半醒的神態仲反而更加可愛😆😆一入門口除左小店長之外 其實仲有一部二人大遊戲機 同埋一張超大的足球機! 鐘意玩團體足球機的朋友仔真係唔可以錯過 因為香港真係無咩地方可以有哩個設備俾大家玩 所以一睇到我都覺得非常印象深刻~好返返正題啦 除左環境舒適之外 佢地食物都係別出心裁的 睇菜單上的菜式及飲品命名就可以知道了而我地果日就叫左個抵食d的二人餐 有兩杯野飲 一個沙津 蒜蓉包 一個意粉 同埋重點佢地得獎的ribs+薯條 超級豐富呀 食完捧住個肚走 仲要個得獎ribs真係名不虛傳 好軟好味道 最後仲有精美甜品作結 好滿足^^
2020-11-25
2020-12-24 88 浏览
之前有朋友推介過呢間餐廳,咁岩黎開附近就上左黎食。一入到去餐廳氣氛好和諧,好舒服,入要有好可愛既小免子仲有唔同既小動物,d動物真係好得意,雖然呢到有小動物,但係店員都好用心打理,環境都好衛生!值得一讚!我同朋友就叫左個二人餐,呢個芝士蒜蓉包焗得好脆,唔算好乾身,蒜味好香好濃。而吞拿魚長通粉沙律既味道適中,吞拿魚味亦好重。薯仔屋蜜汁雞翼煮得好好,大大隻好大份,蜜汁味甜得黎好香,唔會只係得甜味,仲會食到雞翼既肉香味,雞翼肉質好鮮嫩,十分有口感。呢個醬燒豬仔全骨配肉醬薯仔屋鋪天薯條真係不得了,不愧係得獎菜式,肉質好林,仍然保持到口感,切開後一條一條食,每一條都啖啖肉,加上秘製醬汁,真係好好食。而薯條都令人喜出望外,薯條不只炸得好香脆,而份量亦好夠,好足料既肉醬再加埋配菜,香口得黎亦可以中和味道。呢個米蘭肉醬蕃茄焗千層麵有中上水準,好有口感,好足料,有一層層既千層麵,食落好滋味。我個人好鐘意花茶,所以就叫左個薰衣草花茶,有淡淡既花香味,好正!呢到有好多唔同既board game同書,真係想做咩都得,之後有機會都要約埋d fd再黎!
之前有朋友推介過呢間餐廳,咁岩黎開附近就上左黎食。

每逢星期六日都迫爆人嘅薯仔屋,今次就提早book定平日夜晚,終於有位了餐廳有好活潑嘅小動物好驚喜!店主係確定所有客人都唔怕小動物之後,就放咗小動物出嚟隨處活動可以睇睇後面嘅圖片~隻鸚鵡叫藍藍🦜,超可愛係我腳邊留左好耐!佢間唔鐘會輕咬,但係係好細力,完全唔痛咖!另外仲有兔仔Ginger🐰、倉鼠肥肥🐁同烏龜Ninja🐢 2人至尊份量套餐($188 per person)E個價錢係包左一杯特飲,另外仲有$208 無限添飲餐飲,同$228 無限添飲特飲~醬燒豬仔全骨配 肉醬薯仔屋鋪天薯條難得黎到梗係試下得醬菜式啦豬仔骨好入味而且好林而薯條加上芝士肉醬之後,酸酸甜甜又可以拉絲,果然係得醬菜式!米蘭肉醬番茄焗千層麵宜家已經小左好多地方有賣千層麵了,真係好足料,至少見到八層開胃得黎又飽肚~跟餐仲有脆卜卜嘅芝士蒜蓉包,夠曬fresh嘅凱撒沙律同埋熱騰騰嘅蜜汁燒雞翼!超滿足derrrr~特飲:左:榛子可可 右:薄荷可可E幾日都凍左好多,大家都想飲返杯特濃朱古力暖返個胃推介榛子可可!佢唔會太甜但又好有榛子朱古力味!我哋仲轉左其中一個甜品做心太軟(+$28)好靚又好食,超鐘意朱古力熔岩嘅感覺套餐真係好豐富!

餐廳有好活潑嘅小動物
可以睇睇後面嘅圖片~隻鸚鵡叫藍藍🦜,超可愛

2人至尊份量套餐($188 per person)

醬燒豬仔全骨配 肉醬薯仔屋鋪天薯條
難得黎到梗係試下得醬菜式啦
豬仔骨好入味而且好林

米蘭肉醬番茄焗千層麵
宜家已經小左好多地方有賣千層麵了,真係好足料,至少見到八層
開胃得黎又飽肚~

特飲:
左:榛子可可 右:薄荷可可
E幾日都凍左好多,大家都想飲返杯特濃朱古力暖返個胃
推介榛子可可!佢唔會太甜但又好有榛子朱古力味!

套餐真係好豐富!餐廳有得睇(店主有好多收藏品)、有得食、仲有得玩
真係難怪好難book位了

2020-12-03
  • 米蘭肉醬番茄焗千層麵
  • 招牌薯頭心太軟
2020-12-02 36 浏览
Day off帶埋細佬出去薯仔屋chill,寵物、模型、漫畫、卡片遊戲同美食集於一身既cafe係好少有,絕對值得光顧!環境乾淨又有兔仔倉鼠鸚鵡🦜隻隻都勁可愛🥰佢地食野既樣勁打耳,食到腮脹卜卜😳吞拿魚焗薯$64間野叫薯仔屋緊係叫焗薯試試,果然係正,成隻大薯仔鋪滿吞拿魚,芝士搵曬絲勁多,再加上沙律解膩。作為lunch食都夠飽,tea set價就享受到認真抵~西班牙茄汁蘑菇煙肉意粉 $66都係大大份,黑辣辣,見到多色配菜好開胃~水蜜威尼斯 $54水蜜桃梳打上加上雲呢拿雪糕🍦,再擠上cream,真係好正,加餐配多15蚊就有喇😛青蔥米蘭 $54蘋果味一樣好飲,食雪糕又有cream,杯野飲係邪惡左d既🙊意式芝士餅 $48黎cafe歎點可以少左食cake,四四方方反而比三角切法多左份量,呢間cafe絕對唔小氣😋

吞拿魚焗薯$64

西班牙茄汁蘑菇煙肉意粉 $66
都係大大份,黑辣辣,見到多色配菜好開胃~

水蜜威尼斯 $54

青蔥米蘭 $54
蘋果味一樣好飲,食雪糕又有cream,杯野飲係邪惡左d既🙊

意式芝士餅 $48
水蜜威尼斯
意式芝士餅
2020-11-25
水蜜威尼斯
意式芝士餅
2020-11-27 294 浏览
今日同朋友約好詳談近況, 疫情關係, 都少見咗, 難得相約, 當然要揀間唔會好速忙被趕嘅餐廳樓上 cafe 會係最好嘅選擇, 我之前都有來過薯仔屋, 因為有位朋友好喜歡玩足球機, 我又無玩過, 就跟佢來過一次不過今次再訪, 又有另一返體會, 感覺好親切餐廳員工好細心, 我早到了, 佢先比杯水我等朋友, 又為我介紹餐牌上菜式, 有一個得獎嘅燒豬肋骨, 另外亦提到餐廳經已營業16年 (果然唔容昜), 以及牆上那些畫, 是由老闆畫的!除咗餐牌, 仲介紹一下餐廳嘅寵物比我認識, 佢地嘅習性等, 小動物可以隨意拍照, 動物可愛, 肥肥白白好健康, 最有 heart 係老闆收留一D被棄養動物, 非常有愛心!員工見我朋友未到, 又招呼我玩遊戲機, 不過我揀咗睇漫畫, 我被蠟筆小新所吸引, 那些年嘛!餐廳外賣3折, 用膳其間都見到有客人來買外賣, 撐撐小店, 3折真係非常吸引另外餐廳亦有做 , 價錢都好優惠, 有$980 / $1480 / $2280 供 6-12 / 15-20 / 20-25人享用到講下我地嘅食物, 我被一個海鮮拼盤價錢所吸引, 二百三十多就有4款海鮮, 仲要有一隻龍蝦, 好抵食

不過今次再訪, 又有另一返體會, 感覺好親切

另外餐廳亦有做 [到會服務], 價錢都好優惠, 有$980 / $1480 / $2280 供 6-12 / 15-20 / 20-25人享用

到講下我地嘅食物, 我被一個海鮮拼盤價錢所吸引, 二百三十多就有4款海鮮, 仲要有一隻龍蝦, 好抵食!
員工仲會額外比杯水洗一下用具, 很貼心嘅服務, 仲會提我地唔好飲錯
除了價錢同小動物取勝, 餐廳環境都很衛生乾淨, 怖置擺設都很用心, 可見老闆花了很多心思

食到一半老闆來了, 佢都有為我介紹一下小動物嘅名, 又同我地一齊同小動物玩咗陣, 當中最喜歡雀仔藍藍, 顏色好靚
聊下聊下, 同老闆&員工就好似朋友傾計咁, 好窩心嘅感覺, 見佢地之間嘅交談都好和諧, 難得好老闆, 大滿足的一晚! 仲有種返屋企食飯嘅親切感!
2020-11-26
2020-11-26 40 浏览
薯仔屋. 查實今年都比較少出街,我哋都有好一段時間冇去銅鑼灣行足一日街啦,咁啱早幾日放假心血來潮就去下港島玩啦,周圍行吓發覺又多人返都有少少覺得危險。於是行吓行吓決定喺入邊比較少人嘅地區揀嘢食咁啱見到一間懷舊的小店,於是諗住想去碰吓運氣估唔到又幾有驚喜。驚喜嘅地方在於佢呢度嘅擺設非常之豐富,有遊戲機啦,寵物啦,漫畫啦,小朋友休憩地方啦,足球機啦,麻雀雖小五藏俱全,最令我有深刻印象嘅係佢有一個好大好大嘅飾物櫃去裝7,80年代嘅機械人玩具,睇得出呢個店主係非常之喜歡卡通片,非常之有童心!而且食物都唔錯,我哋叫咗得獎豬肋條,意大利闊條麵,同懷舊飲品。當中得獎嘅豬仔骨係最正嘅因為佢整得好入味好林同埋份量都好適合而且佢伴菜嘅鋪天芝士薯條呢都好好食,好有懷舊嘅風味!意大利闊條麵都唔錯啦芝士同肉醬非常之多飲品亦都幾唔錯一路食住好食嘅晚餐再望住咁多玩具令到成個人都好輕鬆最後我哋仲玩左鋪足球遊戲先走,好滿足!
意大利闊條麵都唔錯啦芝士同肉醬非常之多
飲品亦都幾唔錯
2020-11-23
  • 鋪天薯條
  • 醬燒豬仔全骨配肉醬薯仔屋鋪天薯條
薯仔屋開在銅鑼灣舊式商廈樓上,朋友叫開 Party時都常提起它,喜歡它有小動物玩,有遊戲玩,鍾意figure的男仔朋友又可以欣賞番舊版的機械人,有得玩有得食,係開心嘅。不過宜家呢個時勢,開Party就無可能嫁啦,雖然得我同男友兩個,但星期日諗唔到有咩地方去,照樣book呢到玩下game食下野,消磨下時間。有兔兔,烏龜,間中雀仔心情到仲會開金口叫兩聲。我地叫左呢到攞過獎嘅半份醬燒豬仔骨配薯仔屋鋪天薯條連poutine, 加多份肉醬千層麵,同埋飲品。等待食物的時間,就可以欣賞下放滿成個櫃的機械人,聽熊少爺講番star wars 點樣inspire日本開始畫第一代的gundum機械人,漫畫滲透外太空同星球戰爭的元素,都幾有趣味。逗逗肥肥白白的兔兔,玩下足球機,玩玩下食物就ready 上臺。千層麵鋪上不少肉醬醬汁焗製,味道不差。豬肋骨得過獎,自然對它期望更高,幸好味道也不錯。半份份量已夠兩人吃,肋骨食落甜甜的,而且面頭焗至微微乾脆,更添口感。Poutine淋上肉醬和cream cheese sacue, 是最classic 的配搭,加上炸得香口,我地都食得幾滋味。成餐晚餐有得玩又有得食,$40
等待食物的時間,就可以欣賞下放滿成個櫃的機械人,
逗逗肥肥白白的兔兔,玩下足球機,
玩玩下食物就ready 上臺。
Poutine淋上肉醬和cream cheese sacue, 是最classic 的配搭,加上炸得香口,我地都食得幾滋味。成餐晚餐有得玩又有得食,$400左右埋單,銅鑼灣呢個價錢來講算是抵食。
2020-11-22
庆祝纪念
纪念日
2020-10-21 100 浏览
我地點左個二人至尊份量套餐。個餐加埋一最平只係大概200蚊,但已經包左餐包,沙律,小食,主菜2款,甜品同埋1杯特飲,食物性價比本身已經係十分高。蒜蓉包好香脆,粟米忌廉長通粉沙律好fresh,酸酸地帶起哂我既食慾。蜜汁雞翼係最好食既,雞翼燒到少少脆口,蜜汁香甜而不膩,正!肉醬千層麵好cheesy ,肉醬同麵既比例岩岩好,屬高質。醬燒豬仔全骨燒得好入味,個醬係完全溶入哂豬肉入面仲燒到超鬆軟,入口即溶。野食吸引但回憶先係無價架!呢間cafe多野玩到成間party room 咁,岩哂大人同小朋友一齊黎玩。事關呢度有我長大左之後最鍾意既電動麻雀枱漫畫同好靚既figure公仔,亦有我細個最鍾意既街機遊戲(無限credits),充滿兒時回憶既炸彈人, kof, street fighters等等。

蜜汁雞翼係最好食既,雞翼燒到少少脆口,蜜汁香甜而不膩,正!

肉醬千層麵好cheesy ,肉醬同麵既比例岩岩好,屬高質。

2020-10-15
2020-10-15 79 浏览
疫情下悶到嘔,今日帶姪女去這間relex下,這間cafe好有特式,在大廈的4樓入來就像家一樣,眼見有好多不同玩具,大型兒童足球台,card game,遊戲機,will,仲見到電動麻雀台(不過唔知可唔可以打),除左遊戲仲有小動物,獅子兔好可愛好大隻好乖,鸚鵡(好靚,而且好乖),大龜,葵鼠仔,這個cafe 相當吸引。Cafe 當然要有食物啦,哎喲..... 我地叫了2人餐 份量十分足夠,而且好食兼抵食⭐️芝士蒜蓉多士》熱辣辣,脆卜卜⭐️凱撒沙律》沙律菜十分新鮮⭐️汁蜜雞中翼》有蜜糖味,而且熱度剛好⭐️燒豬仔骨拼肉醬薯條》果然係攞獎菜式,堅好味我,豬仔燒到剛好,醬料令豬仔肉好野味,另外有我最愛的粗薯條配上自家制的肉醬,真係好好味,粗薯仲熱同脆呀⭐️甜品-泡芙⭐️桂花茶加蜜糖》 花甜再加蜜糖十分清新⭐️玫瑰花茶加蜜糖備註:💡姪女話下次要帶朋友一齊來(親子活動好地方)💡店員好好人喔,介紹小動物又話俾我地聽有咩玩💡雖然有小動物,都沒有異味
Cafe 當然要有食物啦,哎喲.....
我地叫了2人餐
份量十分足夠,而且好食兼抵食

⭐️芝士蒜蓉多士》熱辣辣,脆卜卜

⭐️凱撒沙律》沙律菜十分新鮮

⭐️汁蜜雞中翼》有蜜糖味,而且熱度剛好

⭐️甜品-泡芙
⭐️桂花茶加蜜糖》 花甜再加蜜糖十分清新

⭐️玫瑰花茶加蜜糖

備註:
💡姪女話下次要帶朋友一齊來
(親子活動好地方)
💡店員好好人喔,介紹小動物又話俾我地聽有咩玩

💡雖然有小動物,都沒有異味
2020-10-14 45 浏览
今日黎到呢間都幾出名 聽講有好多明星都有黎嘅樓上Cafe食野 入到去第一感覺係好有屋企feel 幾舒服今次同親戚啲小朋友一齊黎 真係啱晒!因為入面有勁多野玩 街機 唔同年代嘅board game 模型都有 中意小動物嘅仲可以睇下鸚鵡 倉鼠 摸下兔仔咁 我地呢啲90後都覺得比呢個地方勾起左唔少童年回憶💖野食方面都錯 主要係夠新鮮熱辣辣 分量都唔細 黎得薯仔屋緊係要食薯仔🤣 佢個焗薯幾好 焗得夠入心 好軟滑 上面啲配料好足 特別係啲酸忌廉 正另外佢個心太軟係我全場至愛🤪 其實我真係冇見過咁高咁大舊嘅心太軟 用枝叉拮落去啲朱古力心流到好似山洪暴發咁🤣🤣 真係用黎打卡都夠晒殺食 但佢唔係得個樣架 個餡好香濃滑溜 一份都好滿足到中意食大大份甜品嘅為食貓🤪

2020-09-30
2020-10-14 31 浏览
前幾日帶咗個姪仔去銅鑼灣玩,諗緊食咩嘢嘅時候突然之間諗起細個放學成日會同同學去嘅薯仔屋😃上到去個環境同我以前去嘅時候都冇咩大分別,一樣係咁多嘢玩,搞到我啲童年回憶都出晒嚟。首先櫃入邊有大量嘅模型,同埋周圍都擺滿曬男仔女仔都鍾意玩嘅玩具。中間仲有個足球機,大人小朋友都啱玩。見到都好多對父母帶埋小朋友一齊黎玩👍至於食物方面諗唔到質素都有中上,我哋今日叫咗個set黎食!首先前菜嘅係有凱撒沙律同埋芝士蒜蓉包,不過不失啦,我自己就好鍾意食過凱撒沙律啦。之後要大推嘅就係呢度嘅蜜汁焗雞翼,呢個雞翼讀得好惹味,而且雞翼皮覺得好香脆,一咬落去啲雞嘅肉汁咇晒出嚟 so nice!!! 主菜方面就有一個rib 同埋一個意粉。呢一度個rib 原來都幾出名㗎,係必食推介。我姪仔食到連啲骨都想吞埋咁樣哈哈。主要係因為呢度嘅醬汁好好味,燒到個rib 好香口,小朋友就最鍾意食呢啲香口野👍另外我就比較鍾意個意粉啦,而且個意粉份量好大,三至四個人食都得👍醬汁唔辣小朋友都啱食而且個意粉軟硬程度適中,餐廳處理得都10分唔錯。另外小朋友最鍾意呢度嘅特色飲品,呢度既飲品list有勁多款,實一款啱你嘅心水😂今日叫咗兩杯我就比較鍾意

另外小朋友最鍾意呢度嘅特色飲品,呢度既飲品list有勁多款,實一款啱你嘅心水😂今日叫咗兩杯我就比較鍾意芒果特飲,即係圖中有雪糕個杯😜 因為杯野芒果味都幾出而且加咗梳打水唔會話太甜👍

突然間諗返起呢間薯仔屋真係陪住我成長😂
以前就係同啲同學一齊上去玩,而家帶個姪仔去佢都一樣玩得咁開心。突然間有啲感慨時間過得真係快添...哈哈
2020-10-13 439 浏览
帶著姐姐小女兒去到銅鑼灣新會道4號4樓去一間可以包場開派有寵物,有很多玩具和美食一應俱全的樓上cafe叫薯仔屋。餐廳設計滿溢箸有孩子的家庭般,最吸引是三個大飾櫃放滿懷舊玩貝、還有足球機、親子玩具遊戲區,懷舊電動遊戲機、書架放滿了大量漫畫,完完全全勾起我童年的回憶。小外甥女被可愛的獅子兔、倉鼠、鸚鵡、烏龜玩到不亦樂乎,帶她來是正確的選擇。焗蜜汁雞翼HKD68簡單簡單菜式百吃不厭,甜甜地外皮香脆肉質鮮嫩,外娚女最愛吃吃得滋味。黃金炸薯餅HKD48滿滿的馬鈴薯絲做成餅,口感酥脆又豐富,最重要是入口不覺得油膩感覺好健康。魁北克鋪天薯條配醬燒豬仔骨HKD198薯仔屋著名得奬菜式,推薦大家去必食真的好好惹味超水準。香噴噴的豬肋骨烤得拌勻,一刀切下去骨與骨好容易切開,一口咬下去肉質非常軟嫩而且不黏骨,醃得好入味,吃完也不會感到太膩呢。波羅的海HKD48 ~ 味道鮮甜藍天碧海HKD48 ~ 飲起來酸酸甜甜好開胃

焗蜜汁雞翼HKD68
焗蜜汁雞翼

黃金炸薯餅HKD48
黃金炸薯餅

魁北克鋪天薯條配醬燒豬仔骨HKD198
薯仔屋著名得奬菜式,推薦大家去必食真的好好惹味超水準。
魁北克鋪天薯條配醬燒豬仔骨

魁北克鋪天薯條配醬燒豬仔骨
波羅的海
藍天碧海
2020-09-30 321 浏览
約咗朋友食lunch,撞啱親戚有要事,臨時將表姨甥女暫託於我,所以只好帶多個小朋友赴約🤷🏻‍♀️好在朋友唔介意,仲即刻幫手搵咗間啱晒小朋友嘅Cafe😌😌Cafe有好多唔同嘅玩意,有足球機、懷舊電子遊戲機、board games、機械人模型、漫畫及玩具等,仲有小朋友最鍾意嘅小動物,真係大人細路都總會有樣嘢啱玩👍🏻飾櫃內嘅機械人款式多不勝數,店員透露老板自年少已開始儲機械人,店內所有機械人都係歷年嘅珍藏,有好多款式都已經年代久遠,最啱機械人發燒友朝聖👍🏻Cafe老板亦係漫畫迷,除咗出版過漫畫「小薯先生」外,亦收藏咗唔少漫畫,當中有我兒時必睇嘅「蠟筆小新」,我都忍唔住拎返本睇睇回味吓😆表姨甥女一時就玩玩具,一時就同啲小動物玩,已經無我嘅存在價值😆我就可以好輕鬆咁同朋友一邊吹水一邊食lunch:🍖醬燒BB豬仔全骨配鋪天薯條($98)店員極力推介佢哋呢款得獎菜式,咁我哋就一於試吓啦😆豬仔骨滿佈惹味醬汁,甜甜地幾開胃,肉質腍得嚟又好入味😋份量亦都算多,但驚喜感不大!反而薯條係熱辣辣即炸起,配有少少肉醬、酸甜醬汁及奶油同食,相對上我會更喜愛😋🥩香煎安格斯西冷牛扒配薯菜($128)我咁鍾意食steak,

🍖醬燒BB豬仔全骨配鋪天薯條($98)
店員極力推介佢哋呢款得獎菜式,咁我哋就一於試吓啦😆

🥩香煎安格斯西冷牛扒配薯菜($128)
我咁鍾意食steak,當然要點啦😆
牛扒煎得幾香,而且牛味都幾重,配同即磨岩鹽真係幾好食,朋友都覺得唔錯,而且以呢個價錢嚟講都真係唔貴👍🏻

🥣🍞是日餐湯及蒜蓉包(套餐跟餐)
是日餐湯係羅宋湯,羅宋湯唔夠濃,蔬菜偏少,味道一般;蒜蓉包烤到金黃色,香脆之餘又有陣陣蒜香,都幾惹味😋

☕️香滑即磨咖啡(套餐凍飲+$2)
我唔飲咖啡,所以就無試啦!
愛好咖啡嘅朋友就覺得咖啡還ok,但味道普通,無乜特別!

🍵桂花茶(套餐轉特飲+$15)
桂花茶清清地,有陣陣桂花清香,最好係可以無限加水,唔洗就住飲,抵飲👍🏻🤩

Cafe俾人一種舒服親切嘅感覺,店員又friendly,我哋足足係度hea咗2-3小時😆就連親戚上嚟Cafe接走表姨甥女時,佢都玩到唔捨得走😂真係啱晒大小朋友一齊嚟👍🏻

另外,Cafe做緊外賣自取三折優惠,意粉竟然低至$31就有交易,真係好抵🤩大推👍🏻👍🏻