2019-04-23 1763 浏览
有時諗吾到食咩都會食呢間pizza不過成日嗌夏威夷就比左海鮮但呢個價錢都ok 食得過佢個炸雞好食 熱辣辣 雖然同kfc2種感覺但level差不多但野飲真係要好好改善一係太甜 一係水味個名就好聽嗌到反來2回事呀
有時諗吾到食咩
一係太甜 一係水味
個名就好聽
嗌到反來2回事呀
2019-04-01 1250 浏览
上次試左P殺客最新既手打批中伏後唔敢再叫外賣了,改為同公司下的另一品牌PHDPHD也開了好久了,最初我很喜歡買焗飯,意粉套餐,便宜好吃搬走後就很少吃了,今次外賣送餐預訂了2人套餐一客千島批雙倍火腿普通批,2件脆香雞件,一個意式肉醬意粉2杯特飲,鮮檸檬紅茶,紅豆奶抹想不到連飲品系列已經跟上潮流,連抹奶紅豆牛奶都有以前只有罐裝飲品呢!網上優惠追加一件焗多士 $1埋單$227 大約40分鐘送到,相當快速有效率PHD既批底係比較鬆軟有水份,不會焗得像多士一樣脆口硬身,而且不油膩雖然已係雙份火腿,也明顯不多,一件PIZZA份量也只有3-4條火腿另一值得一讚係佢既脆香雞件我個人認為比起K字頭既出品更有水準脆口惹味,啖啖肉,非常多汁嫩滑4人餐會更抵食,$280就有4人餐,下次會再試4人餐
上次試左P殺客最新既手打批中伏後
唔敢再叫外賣了,改為同公司下的另一品牌PHD
PHD也開了好久了,最初我很喜歡買焗飯,意粉套餐,便宜好吃
搬走後就很少吃了,今次外賣送餐預訂了2人套餐
一客千島批雙倍火腿普通批,2件脆香雞件,一個意式肉醬意粉
2杯特飲,鮮檸檬紅茶,紅豆奶抹
想不到連飲品系列已經跟上潮流,連抹奶紅豆牛奶都有
以前只有罐裝飲品呢!
網上優惠追加一件焗多士 $1
埋單$227
大約40分鐘送到,相當快速有效率
另一值得一讚係佢既脆香雞件
我個人認為比起K字頭既出品更有水準
脆口惹味,啖啖肉,非常多汁嫩滑
4人餐會更抵食,$280就有4人餐,下次會再試4人餐
等候时间
44 分钟 (外卖送餐)
2018-09-14 996 浏览
科技日新月異,網路訂餐真的太方便,早上透過手機預定,設定了特定時間,外賣速遞準時送到…吃膩了比較主流的那間薄餅店,再一次光顧這一間,我點選的是"2-3人餐",份量已足夠我們三人飽肚有餘。激芒唐揚雞(芝心大批),咬上一口,最先嘗到甜酸的味道,應該是芒果沙律醬及蛋黃醬,這兩款醬汁味道不錯。餡料的呂宋芒果比較酸,然後是唐揚雞丶豬肉粒丶青瓜丶芝士丶洋蔥丶車厘茄丶蘑菇,材料頗豐富,味道可以。脆香雞,雞肉比例多,雞骨頭奇細,皮比較淋身,肉味只屬一般。意式肉醬長通粉,蕃茄醬汁香濃,吃得到粒粒肉粒,這個比較好吃。忌廉雞蓉粟米湯,罐頭貨色般,有肉粒加粟米粒,只有淡淡的忌廉味。滿$220加$1送的蒜蓉包,很多蒜蓉粒,但十分硬身,比較一般。葡萄有蜂蜜爆珠紅茶,茶香果味濃,好喝。珍珠奶茶,茶味一般,珍珠未煮透,好硬,不好喝。

脆香雞,雞肉比例多,雞骨頭奇細,皮比較淋身,肉味只屬一般。
葡萄有蜂蜜爆珠紅茶,茶香果味濃,好喝。
珍珠奶茶,茶味一般,珍珠未煮透,好硬,不好喝。
2018-09-12
2018-09-10 527 浏览
我都算係長期客戶,久唔久懶煮飯就會訂PHD,食物一向都幾好味。不過噚晚訂埋杯凍香芋奶, 就真係非常難飲,第一啖飲係極淡,飲多幾啖直頭覺得有陣跌打酒味,結果我只飲左半杯就放棄了……隨左我個女飲開嗰杯爆珠飲品佢可能會再訂之外,我諗我唔會再試佢哋其他飲品了。食物還是一貫的幾好味相當難飲嘅香某奶

食物還是一貫的幾好味

相當難飲嘅香某奶

2018-09-09
2018-02-20 775 浏览
由於番工做得夜,所以同朋友唔出街食而轉叫薄餅博士外賣。我地係佢網度睇,最後決定左叫一個M2 大餐(約二至三人):內有千島海鮮批,葡汁雞皇焗飯,脆香雞(3件),忌廉雞蓉栗米湯,沙律,七喜。千島海鮮批好足料,有青椒紅椒,菠蘿,蘑菇,海鮮。芝士味又夠種同埋個薄邊邊又夠脆,分量又夠大。正。個葡汁焗飯都唔錯,幾香葡汁味,但略為焗過多左少少同埋雞件少左啲。脆香雞係夠大件,而且啖啖肉,不過就略為凍左,我地就用左公司微波爐整番熱佢。至於個忌廉湯,七喜同沙律就普普通通啦。不過如果佢地既送餐速度可以再快少少就更加好。
由於番工做得夜,所以同朋友唔出街食而轉叫薄餅博士外賣。

千島海鮮薄餅

葡汁雞皇焗飯

脆香雞

至於個忌廉湯,七喜同沙律就普普通通啦。

忌廉雞蓉栗米湯

七喜

不過如果佢地既送餐速度可以再快少少就更加好。
2018-01-10
千島海鮮薄餅
2017-11-12 602 浏览
星期六又唔想出街同人迫所以就叫pizza外賣之前都有食過PHD, 味道唔錯所以今次都繼續encore大約下午5:30經網站落單,網站顯示下午6:45會送到,結果接近七點先送到,但冇咩所謂啦~應該係週末比較多人叫外賣所以有少少延遲,延遲15分鐘屬於可接受範圍今日叫咗一個二至三人套餐, Pizza係大批而且套餐可以選擇任何一款飯或意粉類,亦可以一款小食同餐飲叫咗一款千島海鮮批,另外加錢升級為360度芝心批之後揀咗葡汁雞皇飯同沖繩黑糖雞翼另外因為網上預訂超過$190所以會額外送上一款小吃千島海鮮批冇得輸,但個人認為海鮮份量可以增加多一啲對於沖繩黑糖雞翼略感失望,與普通香煎雞翼分別不大而且吃不出黑糖的味道葡汁雞皇飯;飯底唔太乾而且葡汁分量充足贈送的小吃係咖哩角配泰式醬,個人應為不太好食因為咖喱哥變得非常淋而且餡料不太多,但免費的就不要要求太多
星期六又唔想出街同人迫所以就叫pizza外賣

之前都有食過PHD, 味道唔錯所以今次都繼續encore

叫咗一款千島海鮮批,另外加錢升級為360度芝心批

之後揀咗葡汁雞皇飯
同沖繩黑糖雞翼

另外因為網上預訂超過$190所以會額外送上一款小吃

千島海鮮批冇得輸,但個人認為海鮮份量可以增加多一啲

對於沖繩黑糖雞翼略感失望
,與普通香煎雞翼分別不大而且吃不出黑糖的味道

葡汁雞皇飯;飯底唔太乾而且葡汁分量充足

2017-02-24 624 浏览
講真 pizza真係好吸引好好味😍 每一間嘅pizza 都有佢哋嘅重點 招牌薄餅😍 同佢嘅好味之處😆😆😆😆😆👉🏼👉🏼而pizza簡直就係經濟實惠嘅地方 😳😚😚😚😳😳👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼點解我會咁講呢😆 其實係因為pizza 抵食夾大件😍😍😍餅底方便可以揀👉🏼薄,👉🏼厚,👉🏼芝心批係時候好想食pizza嗰陣時可以考慮e間pizza架🤔因為佢啲pizza都幾高質😍雖然多人嘅時候要等耐啲🤕但係每次上到嚟嘅pizza都係keep到水準嫁😍
講真 pizza真係好吸引
好好味
👉🏼👉🏼而pizza簡直就係經濟實惠嘅地方 😳😚😚😚😳😳
👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼👆🏼
點解我會咁講呢
😆 其實係因為pizza 抵食夾大件😍😍😍
餅底方便可以揀
👉🏼薄,👉🏼厚,👉🏼芝心批
係時候好想食pizza嗰陣時可以考慮e間pizza架🤔
因為佢啲pizza都幾高質😍
雖然多人嘅時候要等耐啲🤕
但係每次上到嚟嘅pizza都係keep到水準嫁😍
2017-02-09 434 浏览
Order咗PHD,唔知係唔係因為呢個時間冇乜人叫,間嘢仲未好忙,所以呢次嘅食物都非常熱辣辣.輕盈沙律,加埋油醋汁拌勻,車厘茄,青瓜,粟米,菠蘿,生菜都幾清新爽口,食啲蔬菜墊底,感覺好似好少少,又唔怕食得太膩.網上訂滿$180送嘅咖哩角,上次雖然係即時食,不過已經係微溫,呢次就熱辣辣嘅,外皮脆卜卜,入面嘅咖哩餡又惹味.蜜糖BBQ雞翼,同之前一樣肉質軟嫩,調味又唔會過份濃郁.脆香雞,另有蒜香牛油蜜糖同江南醬味,不過朋友唔鍾意花巧,所以每次都只食原味.外皮香而微鹹,佢最鍾意上髀,雞肉較多,啖啖肉嘅,我就鍾意下髀,骨位拎起嚟食比較方便,亦好似比較酥香.拿破崙海鮮意粉,晌眾多意粉焗飯之中,呢款嘅性價比似乎最高,近期仲可以揀配長通粉或螺絲粉.番茄醬底加咗蝦肉,魷魚,小青口,蟹柳同菠蘿等,意粉唔會過腍,酸酸甜甜咁,每次食都冇太大落差.PHD多寶,每次都會揀番茄醬類嘅薄餅,其中最常食嘅就係什錦類款式,呢個有辣肉腸,五香肉粒,雞肉,蘑菇,青椒,洋蔥,餡料分佈均勻,辣肉腸令佢更有咬口,但呢次嘅芝士份量唔算多,唔太有拉絲效果,好彩批底仍然鬆軟而帶少許脆口感.
輕盈沙律

咖哩角
蜜糖BBQ雞翼
蜜糖BBQ雞翼,同之前一樣肉質軟嫩,調味又唔會過份濃郁.
拿破崙海鮮意粉
PHD多寶
拿破崙海鮮意粉
PHD多寶
2016-07-23 594 浏览
今晚特別想食pizza,就諗起phd pizza, 始終都係同pizza hut同一集團,質素都有返咁上下,幾欣賞phd,因為 d pizza款愈出愈多兼有新意,而家有分不同國家系列的,有沖繩烤雞款,美式蘑菇款,我今次叫左個芝士辣肉腸大批,加錢轉左芝皇脆邊,仲有8折,芝士好多好香,個邊入面都有浸芝士,芝士迷一定要轉呢個!平時響其他分店因為不設堂食,沒有座位,買完要趕住拎回家食,今次呢間有位可以俾客坐在店內食,可以慢慢享受一番。
2015-09-06 513 浏览
真係好耐冇食過PIZZA, 以前一定係外賣PIZZA HUT, 而家就多左好多選擇PIZZA BOX我嫌佢平得黎唔夠好食, PIZZA HUT就太貴, 所以就叫左博士啦~呢個照燒雞PIZZA都唔錯, 味道甜甜, 料都幾豐富, 雞肉蕃茄青椒樣樣都有, 不過個SIZE竟然唔係圓型, 有一塊突左出黎, 食落都幾甜, 芝士唔算好多, 但個PIZZA都幾細, 100蚊左右我期望佢應該會大少少...

2015-09-05 379 浏览
天氣熱大少爺話唔想出街食嘢諗咗好耐至決定叫pizza初時想叫返屋企附近的pizza hut但食來食去都係嗰D突然諗起PHD上網睇見又有炸雞又有唔同pizza hut的意粉、飯所以決定一試。打電話去接電話的有禮貌我下完order後有詳細覆一次最出奇的是送到時間竟然只是二十五分鐘比pizza hut快得多!今次叫了一個$174的套餐包括:我選了千島海鮮批加錢轉芝心批、蜜糖雞中翼四隻、炸雞兩件、沙律兩客、炸雞粒薯角。加錢要了炸芝土卷。另外點了一個粟米白汁海鮮飯和另加兩隻炸雞。總數大約$280。準時送到。我們吃味道不錯少爺一個吃了全盒海鮮飯。沙律的菜很新鮮醋汁調校得不錯,雞件味道不錯夠入味。pizza味道亦不錯只是餡料少了點和炸芝士卷可以不試因為芝土卷其實是芝心批的芝士用春卷皮炸!如果給我揀下次我也會order PHD。

千島海鲜芝心批
沙律
脆炸雞粒薯角
粟米白汁海鮮飯
炸芝士卷
炸雞
蜜糖雞中翼
等候时间
30 分钟 (外卖送餐)
沙律
脆炸雞粒薯角
粟米白汁海鮮飯
炸雞
蜜糖雞中翼
  • 炸雞件
2013-08-20 216 浏览
係公司Last Day,班同事同我地一班實習生Farewell...決定外賣Pizza,食PHD...你都見la,每樣都叫D(叫左兩個Pizza丶肉醬意粉丶白汁飯丶小食拼盤...),到會咁樣...要幾多錢我就唔知啦,因為唔使我俾;P{食評}肉醬意粉:唔知發生咩事,D肉醬勁乾身丶啲意粉遍硬,難食:/白汁飯:我冇食到,不過其他人都話好食;)小食拼盤1)薯角-唔脆,仲有D淋身,仲唔熱,唔掂:'((2)炸雞粒:一啲都唔脆,淋到死,又凍冰冰,有冇雞味,好油丶好難食;((3)炸春卷-呢個可以接受,個皮都脆,D涵正正常常,同平時個D差唔多...不過都係唔熱:/唯一可以讚既係,配炸春卷嘅汁係幾特別嘅,但好好食又算唔上...食左幾樣都咁唔掂,淨返嘅雞翼我都唔想試@@Pizza:勉強合格過關...Pizza係唯一熱嘅食物;> D餸都算幾多,冇偷工減料;)不足就係芝士落得唔夠多! 但係個批底就完全唔得,又硬丶又乾到死,麵粉比例太多,我仲以為食緊麵包我好少會比負評,但今次真係唔比唔得...我平時食開PHD都唔會咁嘅質素,呢間我絕對唔會再幫襯!:S
要幾多錢我就唔知啦,因為唔使我俾;P

{食評}
肉醬意粉:[4/10分]唔知發生咩事,D肉醬勁乾身丶啲意粉遍硬,難食:/

白汁飯:我冇食到,不過其他人都話好食;)

小食拼盤:[4/10分]
(1)薯角-唔脆,仲有D淋身,仲唔熱,唔掂:'(
食左幾樣都咁唔掂,淨返嘅雞翼我都唔想試@@

Pizza:[5/10分]勉強合格過關...Pizza係唯一熱嘅食物;> D餸都算幾多,冇偷工減料;)不足就係芝士落得唔夠多! 但係個批底就完全唔得,又硬丶又乾到死,麵粉比例太多,我仲以為食緊麵包

2013-08-02
用餐时段
2013-07-11 171 浏览
我同太太的第一次約會,就是吃薄餅,所以一直以來,我們都喜歡以薄餅為不想煮飯又不想出街時的主要食糧。也可以說,我同我太太的故事,是由 Manchester 的一間 Pizza 店說起。這一個星期六,因為太太的哥在美國回來而沒有留在屯門佛堂吃飯。把一眾姨媽姑姐們送回大埔後,失了預算的我們就到處找地方買外賣。利用了高端的科技,我們發現富善邨有 PHD,二人也不用再多想了,來這兒 order 一個田園風味芝心批。PHD,雖然是 Pizza 的品牌,但絕對不是 second product,只是PHD 專門做外賣外送,所以做出來的 Pizza 比較傳統,不會太過花巧。而且,PHD 的其中一個賣點,就是餅底即叫即做,部份的分店更把製作餅底的地方,故意放在客人能看見的地方,小朋友們當然是嘩然,沉迷地看著大哥哥/大姐姐拋 Pizza 的表演。素食的田園風味,別以為是一個味道淡的 Pizza,當中充滿了芝士,蘑菇及青椒,絕對是啖而有味,再者,PHD的芝心批永遠都是非常豐厚的,以原條的芝士裙邊,再以麵粉包裹,令到內外都充滿香味,PHD 的 Pizza,的確是一個既簡單又美妙的出品。自取有折之餘,其他配套小

自取有折之餘,其他配套小食也有半價優惠,是日的我們查實沒有吃中午飯,我們極肚餓地加了兩份小食。
炸薯角,說真這不是炸的,PHD內只有焗爐,薯角是焗出來的,也許會有一個沒有經油炸會比較健康的錯覺。這方法雖好,但時間控制得不夠好,因為薯條未完全熟哂,有少少生水。
肉醬意粉,若是芝士更多,味道一定會更好,而且這一個肉醬的肉味未夠濃,被蕃茄味蓋過了,要是肉香茄香芝士香並存才是好品。
PHD,Pizza 的確是非常之出色,但是只他 side 小食就繼續需要進步。但是,單是香味十足,芝士十足而且入口脆而鬆軟,絕對是簡而美。Pizza,讓我們的愛延續下去。