2005-09-12 18 浏览
第二次來食喇, 同上次一樣都咁開心, 仲要今天星期日即日都book 到^^個個都開心係因為樣樣都咁好食, 水準永遠都保持到, 要選擇既係邊樣中意多的而食多次, 唔係邊樣唔好食/ 唔食得. 未試過個好抵既宵夜buffet, 下次一定要試!

2005-09-07 18 浏览
各樣野(食物,環境,服務) 都吾錯.價錢好合理.講食物先,有龍蝦,蝦,燒牛肉,魚,日本野,pasta...etc食物多花款,又好味.甜品,好多選擇.又有人幫你整pancake. 我去食lunch buffet, $228.吾貴.物有所值.
各樣野(食物,環境,服務) 都吾錯.價錢好合理.
2005-09-04 8 浏览
又係buffet, 不過今次係lunch buffet.食物同dinner差唔多, 我係因為對佢地o既即開生蠔念念不忘,所以唔夠兩個禮拜就翻炒.可惜lunch o既生蠔唔係即開, 雖然同種類, 不過急凍差好多! 之前唔使加野, 今次要加兩滴lemon汁先得, 有dd失望.連牛仔肉都無dinner o個舊咁正.反而甜品一樣, 唯有食多兩件cake補數!
又係buffet, 不過今次係lunch buffet.
連牛仔肉都無dinner o個舊咁正.
反而甜品一樣, 唯有食多兩件cake補數!

2005-09-04 22 浏览
7,8 月一連有幾個好友生日, 其中一個想食BUFFET, 我提議去萬豪, 貴就貴D, 不過質數好, 又唔使搶!首先講蠔, 呢排食澳洲蠔, 細細隻, 唔使加任何野, 連埋海水一啖一隻, 真係諗起都流口水!凍龍蝦, 好新鮮, 我揀左個酸辣汁, 好好味.要提一提佢地o既燒牛仔肉, 一般食buffet, d牛仔肉多數唔掂, 呢到o既真係好正!其他熱盤都好有水準, 不過我食左24隻生蠔, 加一大片牛仔肉, 已經好滿足!

凍龍蝦, 好新鮮, 我揀左個酸辣汁, 好好味.
2005-09-01 1 浏览
我知....我10月28日birthday.....now book 定係早左d...但好過到時無位呀~但請問邊位去過marriott食birthday buffet ga?係咪有cake送ga??hehhe~~book位時要講明ma?話曬一生人得一次16緒birthday 呀~~~
(非会员)
今晚老公仔生日,好想比個驚喜佢。知道JW有named cut cake provide(with candle),即刻book檯食buffet。雖然$比較貴。老公仔都話怕我嘥$,不過我覺得個晚都算超值。(1)一入到去就見到隔離檯有Rocky係到,佢真人真係好大隻,好靚仔,仲不停咁對住我笑添。好親切。(2)service好好,好有禮貌同笑容。(3)食物好岩我地口味,我好鍾意食佢d生蠔,有美國同澳洲,兩隻生蠔都係細細隻既size,不過好岩我口味,一啖一隻,同埋我鍾意佢唔大隻,唔會有個d好海水feel既味道(個人感覺)。所以我個晚食左超過10隻。咁大個女從未試過食咁多。(4)龍蝦任你食,有大大隻龍蝦(涷食)任你揀,任你食,好新鮮同好多膏。(5)片皮鴨我好鍾意食,我同我老公仔都顱好味。(6)最後都係要讚佢既生日蛋糕服務,令到生日既人好開心,我老公仔勁supprise,雖然只係一件cut cake不過佢幫你o係牒邊寫名同圍邊,好正。(仲有,你可以要求唔要CHEESE CAKE(因為我老公唔食CHEESE),因為基本上全部都比CHEESE CAKE你,如果唔食CHEESE就記住要出聱喇!!)我勁推

(2)service好好,好有禮貌同笑容。

(4)龍蝦任你食,有大大隻龍蝦(涷食)任你揀,任你食,
好新鮮同好多膏。

(5)片皮鴨我好鍾意食,我同我老公仔都顱好味。

我勁推介所有男女朋友如果想慶祝生日,又唔係好諗到去邊到食飯就揀JW啦!!(記住要訂檯前講要蛋糕)
2005-08-06 15 浏览
My bf and I tried the dinner buffet ($330 + 10%) there in June, 2005.We were very disapointed with its food quality. Compared to "Grand Cafe" of Grand Hyatt (even Marriot is $20 cheaper), in my opinion, Grand Hyatt's is very very much better.Grand Gyatt serves 上湯lobsters (hot dish), but Marriot serves only cold lobsters. To me, it is a great difference.Marriot's 羊扒is not hot enough, and Marriot does not provide any mint sauce/ jelly! (Grand Gyatt's 羊扒super delicous!)If you wanna celebate birt

If you wanna celebate birthday there, the only good is that you can ask Marriot to give you a slice of cake with a "name".

Should anyone look for high-quality buffet, I would rather highly recommend "Grand Cafe" of Grand Hyatt ($350 + 10%).
2005-08-01 7 浏览
上星期四同同事去試,都唔係想像中咁好,冇長腳蟹,甜品........唔掂!!!!刺身...都係一般,以咁既價錢,絕對唔抵食,去d二百鬆d蚊既酒店同埋成日都有信用咭優惠個d仲好,起碼唔會希望越大,失望越大
2005-07-28 2 浏览
  食物選擇款式不多,但每樣都有水準。  個人特別喜歡開邊龍蝦、海撒沙律、咖哩豬及低脂芝士蛋糕。  開邊龍蝦肉質鮮甜、沙律款式多,咖哩夠辣,有咖哩味,芝士蛋糕用上費城芝士,超正!!!  由於個人不喜歡生蠔,就由男朋友單獨負責吃下二人份量,看上去生蠔很肥美,又新鮮又大隻,吃下六隻已經回本。如要慶祝生日,可在位時指明要蛋糕,侍應到時便會在你指定的時候插上蠟燭遞上,可給對方驚喜。唯一不好的是人太多,不知為何星期二晚上都可以全場爆滿,幸好侍應的服務都很周到,又有禮貌,這一餐是值得的。
  食物選擇款式不多,但每樣都有水準。
  個人特別喜歡開邊龍蝦、海撒沙律、咖哩豬及低脂芝士蛋糕。
昨晚在此吃Dinner Buffet $330,三位加10%後巳過一千元。開邊龍蝦很大隻-鮮味彈牙、去殼凍蝦-爽甜、生蠔-新鮮但細隻。我只吃凍盤已飽了一半。熱盤的炒帶子珊瑚蚌、海南雞、甘筍番茄忌廉湯都很好味,但燒牛肉和片皮鴨就比較差,甜品都好。Cafe環境就稍為迫,可以清楚聽到鄰座客人的說話內容。Overall來講,價錢貴、食物正、食得happy。
自助晚餐,埋單$400 位。貴,但好味,樣樣都係高質素。龍蝦生蠔好鮮甜,大蝦爽口鮮甜,極盡口腹之欲。好鮮蝦者的天堂!就連粉麵檔都用上新鮮靚海鮮。甜品超正,芝士餅芝士餅種類繁多,雪糕幼滑。料靚新鮮,絕非那些三百蚊樓下的自助餐可比擬。果真「一分錢一分貨」!
自助晚餐,埋單$400 位。貴,但好味,樣樣都係高質素。
就連粉麵檔都用上新鮮靚海鮮。
甜品超正,芝士餅芝士餅種類繁多,雪糕幼滑。
2005-06-11 3 浏览
三百幾蚊貴價d既DINNER BUFFET梗係希望有D睇頭架啦,但係到頭來都係不外如是....同去食二百零蚊果D比都唔係差好遠!係多左D野食...例如有長腳蟹呀片皮鴨等,不過味道一般,d鴨皮完全唔脆...其他野都係一般BUFFET菜...唔算太突出...三文魚唔見得比一般鮮味...環境唔見得特別靚..我覺得新世紀帝京仲靚...服務生亦唔見得好有禮貌好親切...有D失望...

其他野都係一般BUFFET菜...唔算太突出...
三文魚唔見得比一般鮮味...

環境唔見得特別靚..我覺得新世紀帝京仲靚...
服務生亦唔見得好有禮貌好親切...有D失望...
2005-06-09 1 浏览
生蠔和凍蝦﹕鮮味;一吃再吃凍蟹﹕厚肉,但蟹味較淡;淺嚐龍蝦﹕肉質彈牙、濃烈的龍蝦味﹗雖然已經很飽,還是忍不住吃多半隻;強烈推介。魚生﹕三文魚肥美,呑拿魚有楂,墨魚好硬;淺嚐熱盤﹕煎三文魚、抄蘆筍及芒果大蝦都是酒店級水準之作;一吃再吃。燒牛肉﹕又淡又「鞋」;不吃也罷。車仔麵﹕唔係嘩,幾百蚊去酒店食車仔麵?甜品﹕選擇太多,不能盡錄,總之每樣都試了一些;如果你喜愛甜品的話,強烈推介。
生蠔和凍蝦﹕鮮味;一吃再吃

凍蟹﹕厚肉,但蟹味較淡;淺嚐

魚生﹕三文魚肥美,呑拿魚有楂,墨魚好硬;淺嚐

燒牛肉﹕又淡又「鞋」;不吃也罷。

車仔麵﹕唔係嘩,幾百蚊去酒店食車仔麵?

2005-06-06 16 浏览
之後到hot dish我哋試咗油泡斑片,炸花枝丸,薑葱炒蟹芝士焗海鮮,奶油津白,京都骨,片皮鴨油泡斑片唔錯,可以話係全部熱葷之中最正嘅另外薑葱炒蟹都唔錯,蟹都好多肉其他就麻麻沙律ok啦,冇乜特別最後梗係食dessert啦tiramisu唔及royal garden甜咗少少同唔夠酒味反而個chololate唔知乜就好正夠朱古力味又唔太甜最後食雪榚個green tea真係好好食我bf仲encore咗2次添呀至於環境,真係幾迫又嘈,又唔夠冷氣感覺唔太舒服不過,service就excellent收碟快,啲wwaiter/waitress又helpful最尾埋單個waiter介問我哋覺得點平心而論,萬豪冇我想像之中咁好熱葷同dessert款式唔夠多尤其係熱葷而且,佢收得咁嘅價個環境唔太理想真係要打節扣佢話晒係香港最top嘅buffet之選嚟架嘛如果以呢個price嚟講我寧願比多幾大蚊去Inter Continental好過啦希望萬豪嘅人可以睇到呢個post改善吓啦
之後到hot dish
我哋試咗油泡斑片,炸花枝丸,薑葱炒蟹
芝士焗海鮮,奶油津白,京都骨,片皮鴨

油泡斑片唔錯,可以話係全部熱葷之中最正嘅
另外薑葱炒蟹都唔錯,蟹都好多肉
其他就麻麻

沙律ok啦,冇乜特別

最後梗係食dessert啦
我bf仲encore咗2次添呀

至於環境,真係幾迫
又嘈,又唔夠冷氣
感覺唔太舒服
不過,service就excellent
收碟快,啲wwaiter/waitress又helpful
最尾埋單個waiter介問我哋覺得點

平心而論,萬豪冇我想像之中咁好
熱葷同dessert款式唔夠多

我寧願比多幾大蚊去Inter Continental好過啦
希望萬豪嘅人可以睇到呢個post
改善吓啦
2005-06-05 5 浏览
尋晚六四十六週年請bf去萬豪食dinner buffet同佢celebrate升職之前聽人講話呢間好正十個有十個都話掂咁咪去試吓囉我哋6:00p.m.準時去到但係冇乜人可能仲早啩我哋首先食shusi同剌身款式唔多但勝在新鮮三文魚,赤貝,tuna三文魚同赤貝好正但tuna有少少根,唔太掂之後飲湯,有兩款.一中一西中湯合掌瓜煲嚮螺.好甜好鮮味睇得出係老火湯西湯就係紅蘿蔔洋蔥湯都一樣咁正,洋蔥好淋,正~之後食蠔,龍蝦同凍蟹蓋蠔有兩種:美國同澳洲兩種蠔都勁fresh美國蠔大隻啲,肉多但蠔味唔夠反而澳洲蠔雖然細細隻但勁夠蠔味.所以之後我都encore咗半打至於龍蝦佢唔係細細隻啲龍蝦仔而係大龍蝦雖然係大龍蝦但肉質依然嫩滑冇烚得過火唔駛點任何sauce都一樣好食凍蟹蓋又有兩款細嗰啲唔食都唔係損失反而大嗰種好好食好多膏
尋晚六四十六週年
但係冇乜人
可能仲早啩

我哋首先食shusi同剌身
款式唔多但勝在新鮮
三文魚,赤貝,tuna
三文魚同赤貝好正
但tuna有少少根,唔太掂

之後飲湯,有兩款.一中一西
中湯合掌瓜煲嚮螺.好甜好鮮味
睇得出係老火湯
西湯就係紅蘿蔔洋蔥湯
都一樣咁正,洋蔥好淋,正~

之後食蠔,龍蝦同凍蟹蓋
蠔有兩種:美國同澳洲
兩種蠔都勁fresh
美國蠔大隻啲,肉多但蠔味唔夠
反而澳洲蠔雖然細細隻
但勁夠蠔味.