2008-06-19 16 浏览
我好鍾意食buffet, 2-3星期就食一次上年入左佢地個會, 食得密左記得第一次黎食係very good, 但佢地保持唔倒水準, 上星期再食, 發覺..已經唔係一級buffet既質素我本人好鍾意食三文魚刺身, 但佢地d三文魚刺身水準好參差, 有d好好味, 有d根本咬唔開, 唉....生蠔, 好細隻雪糕: 未"不"已經溶了一大截西瓜 / 哈密瓜: 冇甜味...唯一可取係咖哩蟹
我好鍾意食buffet, 2-3星期就食一次

上年入左佢地個會, 食得密左

生蠔, 好細隻
雪糕: 未"不"已經溶了一大截
西瓜 / 哈密瓜: 冇甜味...

唯一可取係咖哩蟹
2008-06-14 20 浏览
同個朋友去食dinner buffet, 由於我哋都太鍾意食, 所以準時六點就到!入到去, 坐既位置都唔錯, 雖然唔係window seat, 但望到大海景, 好開心!! 開餐喇, 一黎我同我朋友拎生蠔, 翡翠螺同龍蝦仔!!雖然生蠔細細隻, 但勝在無砂兼夠鮮味, 正呀!!! 啲龍蝦仔又新鮮, 食到唔停得口仲有女人至愛花膠添, 嘩, 我當然唔放過喇不過原來甜品都好正! 甜品都係好嘢黎架....又多款又好食, 個tiramisu好好味架!!!雖然要四百幾蚊, 不過都值! 好味道! Yummy Yummy

仲有女人至愛花膠添, 嘩, 我當然唔放過喇

2008-06-13 2 浏览
Dinner Buffet 要book 就要等2個星期... 於是同d friend試下Tea Buffet... 有HSBC PLATINUM有85折...我地成3點3就到...不過BY THAT TIME 好多人都食緊LU... 食物有... 刺身有SALMON...什麼螺 (不過勁腥..)...仲有D熱食... 有海參...d款式都唔係好special...,不過d味都好唔錯... 仲有dessert...... waffles... cakes.... ( 不過不失啦) overall base on 個價錢...discount 左179都算幾抵... 不過d service 都好一般...

2008-06-06 5 浏览
6月5日去食dinner buffet好失望 1. 沒有加菲蟹(waiter 話已由龍蝦代替)2.從來沒有食過像這樣的生蠔那麼細,重點是蠔不肥美3.片皮鴨的皮略硬及厚(從來沒有食過像那麼差)4.取食物地方比較細5.粉麵counter -- 冇料 cheap 哂! 沒有帶子!剩 返d 魚旦 6.中湯 : 響螺煲雞就ok7.到了人多的時候,refill食物比較慢(出面好多人拎野食好似配給),如海鮮8.dessert種類小:有些好食, 有些好難食總括來講是沒有一樣是值得回味! 想唔到係咁高級嘅酒店都只能提供這樣質素, 只次一次
6月5日去食dinner buffet

好失望

1. 沒有加菲蟹(waiter 話已由龍蝦代替)

2.從來沒有食過像這樣的生蠔那麼細,重點是蠔不肥美
3.片皮鴨的皮略硬及厚(從來沒有食過像那麼差)
4.取食物地方比較細
6.中湯 : 響螺煲雞就ok

8.dessert種類小:有些好食, 有些好難食

大約三年前第一次來這裡吃dinner buffet! 當年平d、好食好多! 今年男友剛申請了HSBC 白金卡, 有八五折, 所以明知比以前差都黎翻兜。首先說海鮮, 生蠔只得 australian oyster, 失望! 不是歧視佢既產地, 而是生蠔size 較少, 細都唔係最大問題, 我食了兩打, 有3-4隻是有酸味的!!! terrible! 好明顯唔新鮮啦! 失望二 : 沒有長腳蟹!! 失望三 : 沒有靚靚鳳尾蝦, 只得普通烚蝦。失望四 : 沒有帶子! 失望五 : 第一around只有枇杷蝦, 沒有中型龍蝦!! 後來有出龍蝦, 但是細隻那種! (以上我所說的,三年前全部都有..)日本counter - 刺身有北寄貝、螺片、三文魚、赤貝, 沒吃三文魚, 因本人已食到厭。試了其餘貝類刺身, 以螺片最好吃, 其餘兩種都冇咩特別。壽司賣相都算靚, 味道ok。還有一些日式前菜, 如茄子、蘿蔔等等, 都幾好食!熱葷 - 片皮鴨 : 除了皮太厚外, 成舊都幾好食! 海南雞飯 : 呢個正!! 雞應該唔係雪藏, 肉質都算嫩, 飯都夠雞油味!! 唔錯!! 花膠 -- 太滯, 只吃了一舊! (可能本人唔

熱葷 - 片皮鴨 : 除了皮太厚外, 成舊都幾好食! 海南雞飯 : 呢個正!! 雞應該唔係雪藏, 肉質都算嫩, 飯都夠雞油味!! 唔錯!! 花膠 -- 太滯, 只吃了一舊! (可能本人唔係太鐘意食花膠) 其餘都係d 牛肉、雞肉、瓜等等....因不太吸引, 沒有吃!
粉麵counter -- 冇啦! d 料 cheap 哂! 以前有龍蝦, 帶子架!! 依家得返d 魚旦......咪玩啦~冇食過!!

咖哩 -- 我食了少少, 我男友不斷說好吃!! 後來我試了印度飯 (米細細粒, 唔同重慶大廈果d 長型印度米), 咖哩羊及薄脆, 我就只覺得 ok好食~~

沙律、生果及湯 -- salad 有4-5種菜揀, 正!! 湯都係中西湯, 冇咩特別囉~~ 生果有布林!! 意想不到!! 幾好~

dessert -- 原來呢度既重頭戲先係dessert! cake 賣相吸引, 味道都幾好!! 有較清既西柚jelly, 同較濃既 chocolate cake 都係幾impress我既款式。反而沒有了朱古力噴泉..... 但食果d cake & 一小杯的都要食兩round~ ice-cream都是cheap cheap haagen daz~~
總的來說, 萬豪比以前差左, 但又貴過以前!! 個場唔算大, 後來d 人多了, 出面好多人拎野食, 而且我果日係 星期六, 有接近二十人的 group 去食, d 師奶、女人o係度大聲講野, d 男人又成班o係度講笑.....好嘈呀!!!!!!!!!

都係果句, 未食過, 都可以黎試下~~ 不過, 記得早一個月訂位呀!

2008-05-26 6 浏览
更正只有lobby lounge才有light buffet.5月24日去食所謂的宵夜buffet (因8:00pm已開始!), 以HK$245+10%一位而言就真係好無嘢食, 熱盆有七樣最好算係炒鱸魚, 其他有鴨胸, 炒雜菜….因為唔吸引, 味道又唔係好好, 所以都不太記得了, 最唔掂係阿蘇極力推介的竹筒飯, 又唔夠熱又生米, 啲點心只有3款-燒賣, 鮮竹卷同馬拉糕, 又係唔熱, 還可以的只有粥, 但我九時去選材料時取了淨下的幾片斑片後, 我的屋企人之後再排隊時已不再refill了, 我都知現在物價上漲, 但係咁高級嘅酒店都只能提供這樣質素, 我一定將它打入冷宮了!!

2008-05-25 18 浏览
21 May 2008 (三) 6:05pm今天特來一試有咖啡蟹的自助餐,眼見咖啡蟹非常多膏,果然好好味,冷盤的食材也不差,不過三文魚稍為有血(有兩片),最後丟了。由於我對自助餐的熱葷一直都不大感興趣,所以不知道有什麼吃。而甜品方面,芒果布甸、芝士蛋糕等等也不錯。另外雪糕也好好味,是有果粒的,唔知是什麼牌子呢?冷盤有:咖啡蟹、膏蟹、龍蝦仔、蝦、翡翠螺、生蠔、長蟹腳、螺、青口、三文魚、赤貝...
21 May 2008 (三) 6:05pm

• 咖啡蟹
2008-05-24 5 浏览
老友生日,為了大家開心,貴些也請她到此評價不錯的 Cafe 食自助餐,雖然是午餐,但食物的種類真是不賴。海鮮凍食 - 有生蠔、凍蝦、凍蟹、凍茄菲蟹、凍花螺及翡翠螺、青口等,雖不至超鮮甜,但都算新鮮,起碼食到海鮮應有鮮甜味,不似一般自助餐的凍海鮮完全冇味。尤其是茄菲蟹,平時都很少見到,自助餐更從未見過,凍蟹也算肥美,食蟹糕都滿足了。生蠔差一點,細隻,而且不知是海水還是用鹽水沖過,好醎,不過肉質都算爽甜。刺身 - 較弱,得三文魚、吞拿魚及赤貝,雖有專人供應,但賣相甚莖,弄得好求其,味道還可,但有其他選擇,所以食得很少。沙津 - 驚自己的胃唔夠容量,冇食,煙三文魚不錯。東南亞熱食 - 沒有詳細留意有什麼食物,但泰式炒蝴蠂蜆就十分精彩,蜆又大隻又肥美,用叉叉進蜆肉內,內裡的蜆糕汁液便流出來,可想而知多肥美,味道比外邊即叫即炒的,可說是有過之而無不及,推介!中式熱食 - 亦都沒有詳細留意有什麼食物,只取了瑤柱竹苼,花膠、蒜蓉蒸班球,鹽焗雞等,感覺是高價食材,味道不錯,尤其是班球,應該是鮮海魚,不似一般自助餐的蒸魚又鞋又冇味。甜品 - 種類不少,味道不錯,只因時間不夠,胃的容量有限,沒有細心品嘗,
沙津 - 驚自己的胃唔夠容量,冇食,煙三文魚不錯。
甜品 - 種類不少,味道不錯,只因時間不夠,胃的容量有限,沒有細心品嘗,只恨試得太少。
整體是令人有物有所值,昨天剛食完,今天已心思思再試!
  • 茄菲蟹,炒蜆,蒸班球
2008-05-17 6 浏览
五月十六日(星期五)首先講番"老公仔,生日快樂!"早兩星期就book訂檯,因為聽呢度既網友話連weekday都full house!真係勁!之前,同佢地講左要window seat同埋生日蛋糕...佢地都好nice,問埋寫咩名!不過window seat就要waiting,因為太遲先book...(o,兩個星期都遲!)book左12:30,去到既時候都唔算多人,仲以為唔係full house tim!不過坐坐下見到越來越多人!好多都係番工既人tim!lunch可以食buffet,真賞心樂事!坐到邊邊既位,唔算好window seat,不過其實d 位都幾難window,因為都唔係下面果層,都算唔錯呢!service都唔錯,收碟好快!而且人手好夠!首先食左,三文魚,第一碟最正,因為近腩!好鮮味!仲食左北寄貝,好爽!好過出面既壽司店tim!食左通粉沙律,不過比較酸,唔係咁好食!而smoked salmon都好好味,而且佢既賣相好靚!仲食左d三文魚加埋salad,呢個好味,不過好耐先refill..第二round,食d熟食先!雖然款式唔算多,但係學老公話"貴精不貴多"...如果講款式就toda
五月十六日(星期五)

首先講番"老公仔,生日快樂!"

service都唔錯,收碟好快!而且人手好夠!

第二round,食d熟食先!雖然款式唔算多,但係學老公話"貴精不貴多"...如果講款式就todai多,不過我就覺得呢度既水準較高!同埋坐得舒服d!...食左印度咖哩羊肉,好食,打開個蓋,已經比d咖哩味吸引住喇!d薄餅都好食!d煎魚聊都好食呀!好香好滑!haha!仲有我好中意食既carbonara tim!幾creamy!有蝦片,比較甜左少少呢!

第三round,食左海鮮,試左好多人話好食既螺,好味道,雖然食到有d沙,但係好新鮮呢!凍蝦都唔錯呢,我地兩公婆唔係咁中意食蟹所以冇試到!不過聽人講都唔錯呢!
...

第四round開始食燒味,可以試出真功夫呢!
..义燒好味道!係半肥瘦的!而白切雞,老公仔話好滑!再食下其他中式食物!炸蝦丸唔錯!仲有新加玻豆腐!好味道!好特別呢都!..仲食埋我最buy既中式蝦仁!好好味呀!!
咖哩牛腩就一般!

好喇,開始食甜品喇!真係好吸引呢!!!為食既我....haha~見到已經發哂光喇!

最好味既係焦糖燉蛋...我覺得甜度剛剛好!...仲有bread pudding都好好食呀!!食過番尋味!
老公最欣賞既係mango pudding!佢食左好多呀!不過我都覺得真係一流呀!d mango又甜!唔係加左糖水既假甜wor!同埋佢撈埋既質感好正!!!!老公話好彩出面搵唔到,如果唔係佢就.....haha~~
...其他既cake都好味!我幾中意佢既mango cheesecake呀!唔係太cheese,不過佢地好識得整mango既野!好match!

之前講左o係order drink 之後上bday cake,佢地都好好!個侍應好nice!仲同老公講左幾次happy bday...仲主動同我地影相tim!個蛋糕雖然只係佢地出面有得既cheesecake,但係加左d裝飾..同埋寫左d 字!好靚呢!!!......

希望老公仔喜歡呢餐啦~
仲有禮物仔呢!........

呢度既buffet真係值得一試,我覺得佢好過todai呢!同埋質素之高出面少見呢!.....

下次再食埋佢地既麵包同飯先!hehe

Happy Birthday my dearest!
  • 中式蝦仁
  • mango pudding
2008-05-15 11 浏览
每年五月中,公司都會因應上年度工作表現達標與否而出錢請員工食一餐 free lunch / dinner,今年每人有 $350 budget,由於獅子白金卡有八折優惠,正好可以免費一試 JW 的 Dinner Buffet 6:30 放工後直接去到萬豪咖啡室,一坐下已按奈不住,先向海鮮類出發,這裡的海鮮選擇繁多,龍蝦、螺、青口、蝦、蟹、生蠔等,應有盡有,為免腸胃唔舒服,我只係淺嚐了一隻龍蝦、一只青口、五只生蠔,大部份都什有水準,鮮味十足,但龍蝦肉質比較"鞋口",只屬一般魚生壽司方面,選擇較少,魚生只得三文魚、北寄貝,壽司主要是反卷、鰻魚等,味道亦不算好,三文魚更不太新鮮,有點失望試了幾口蘑菇忌廉湯,幾滑幾濃,具水準。泰式食品中,較喜歡咖哩魚配上炸米通,米通竟仍脆口,加上咖哩更變得美味中式熟食方面,大部份只是中等貨色,牛肩肉、通菜、蝦肉釀矮瓜、肉絲炒麵、海南雞飯。較可取的是蒸海班、燉花膠及燒牛肉,魚肉嫩滑,花膠一直有補給,一次可以食個夠,燒牛肉更是云云酒店自助餐中有水準的,只是分給人客的份量較小。較失望的有京式填鴨卷,又大又厚的飽皮下,只得一件鴨絲及一條蔥段?其後又試了一碗車仔粉麵,魚

其後又試了一碗車仔粉麵,魚片、墨丸都彈牙爽口,湯底清甜,但負責煮麵的妹妹看似心不在焉,將人客自行選擇的餸菜亂煮一通, 應該是新人吧...

JW 提供的甜品選擇甚多,賣相都十分討好,但評價卻不一,我只試了芝士餅,蘋果布丁及朱古力軟心蛋榚,以蘋果布丁味道最好,芝士餅一般貨色,朱古力軟心蛋糕更是苦味十足,我只試了一口便放棄了

最後,由於Pancake 只得士多啤梨及 Blueberry 供選擇,不合心水下唯有食 Haagen-Dazs 雪榚補數啦 ^^

總結來說,以 $375 的價錢來說,除非你對海鮮類是百食不厭,否則很難會有"好抵食"既
感覺,食物味道只是一般貨色,甜品亦然,但餐廳環境是不錯的,起碼有維港風景,我覺得整體算是剛好合格,試一次便夠了

更加美食照片:
燉花膠
粉麵種類繁多
甜品不斷供應
2008-05-15 8 浏览
13號果日同老公周年紀念, 去左食dinner buffet.去到個場唔算坐得舒服, 可能多人, 所以都幾迫下, 好在唔算太吵.食物方面:湯: 我冇飲個西湯, 中湯係木爪湯, 好甜, 夠熱, 好好味刺身: 有三文魚, 赤貝, 北寄貝...仲有幾款不過唔記得左, 味兒一般, 壽司方面都好少選擇, 不過都預左, 要食好既日本野不如去日本餐館食熱盤: 有燒牛肉, 有肉味, 幾林; 花膠夠熱, 仲好大隻, 都幾入味; 老公食左羊架, 唔太蘇, 平時我唔食都覺得唔錯, 不過出得太遲, 食到8:30p.m.先出; 海南雞味道都ok, 算滑, 仲有和牛, 好有肉味, 好好食, 但我個人覺得咸左少少; 四季豆可以不吃, 太硬, 焗薯仔好入味, 但入味過頭食多幾件都覺咸; 咖喱雞好味, 老公少食雞都覺得幾林同好入味, 記得要連埋個薄餅一齊食, 好夾味, 而泰式炒蟹我真係覺得好正, 大隻, 多肉, 最重要係勁辣, 連我老公食得辣都話好辣. 燒銀雪魚扒好正, 不過好早出左之後就冇再出, 取而代之係燒三文魚扒, 但都好好味, 夠熱同魚皮煎得香口冷盤: 有凍蟹, 蝦, 長腳蟹, 龍蝦, 生蠔, 螺, 青口, 我

食物方面:

冷盤: 有凍蟹, 蝦, 長腳蟹, 龍蝦, 生蠔, 螺, 青口, 我樣樣都食晒, 凍蟹味道一般, 蝦就幾鮮甜, 龍蝦好大隻仲有膏, 肉質唔錯, 生蠔係細隻左d, 但都幾好味同冇沙, 螺好爽口, 好難得有間buffet有好多選擇而且味道唔錯. d staff refill得好快, 見人多冇晒就係咁refill, 難一係有個食客太冇禮貌, 見冇鉗夾野食就用手, 點知見到有refill仲放返原先佢手上果隻落個冷盤到, 搞到我之後都唔敢再食...咁唔衛生

甜品: 好多款, 但真係好飽, 我已經食唔落啦, 款式一如其他食客所介紹, 不過係冇我最想食既朱古力噴泉...

總結來說食物不錯, 只可惜眼闊肚窄, 我見隔離檯好多人密密係咁食海鮮同甜品, 呢方面我真係唔夠佢地黎...

以$375 + 10%價錢, 係貴, 但都值得既, staff服務都幾好, 收野又快手, 只係企o係counter 既staff冇笑容, 令我每次行去拎野食時都見到佢地個苦口苦面樣唔多開胃...
2008-05-14 9 浏览
昨天5/13,為慶祝(補祝)母親節到金鐘萬豪酒店食buffet海鮮有澳洲生蠔(雖然細隻但幾好味),加菲蟹,長腳蟹,蝦,青口及螺等,日式有三文魚,北寄貝刺身,榮螺,蟹子沙律及手卷等,熱葷有神戶牛,羊架,海南雞飯,咖哩雞...太多不能盡錄,甜品選擇頗多:有芒果芝士餅,栗子蛋糕,士多啤梨千層拿破崙(以上呢幾嗰都好好味)...做班戟,仲有四款hoagen dazs雪糕等,其實食物都ok,但佢地嘅服務態度真的可以用二個差來形容,(一)侍應service差,例如:剛到埗坐下時,遞上濕毛巾時,跌了幾條在枱面也沒有執回也沒有say sorry,完全沒有詢問小朋友需不需要水或其他,而全場只有一個高高瘦瘦白淨的侍應哥哥服務態度及禮貌是合乎五星級酒店的水準,其他黑口黑面的侍應就不敢恭唯了...(二)refill蠔嗰肥仔先生每次去取佢都好以唔想比蠔你咁,當你(所指係任何一位客人)只係取得五至六隻時,佢就即刻停哂手唔再上盤,就算你望住佢佢都唔會理你,亦唔會再refill(當時個心沉一沉,呢種對客嘅態度令我唔相信眼前呢一間係一間五星級酒店,如仍想一試的話,請有心理準備,唔係可能食完一肚氣!!!(總結:酒店buff
!!!(總結:酒店buffet都試過好幾間,包括:洲際,君悅,都會海逸,九龍酒店,hoilday Inn等,最差都相信是這間了)
芒果芝士餅及栗子蛋糕好味
芒果芝士餅及栗子蛋糕好味
2008-05-13 8 浏览
母親節跟家人到此吃自助晚餐我哋坐上層, 因靠邊, 仍可望到海!這里主打海鮮, 有龍蝦, 生蠔, 蟹, 長腳蟹, 翡翠螺, 蝦, 同青口.龍蝦新鮮, 大隻有肉食, 供應不絕, 不似其他酒店要跟人爭生蠔細隻, 但都新鮮, 有蠔味家姐話長腳蟹同翡翠螺好甜&鮮我就對海鮮興趣不大。刺身有六款,全都夠新鮮,三文魚好肥美,北奇貝好鮮甜, 象拔蚌、赤貝爽口試了三款沙律,泰式牛肉沙律D牛肉好惹味,韓式沙律茄子八爪魚D味好夾,蘋果沙律都好味熱盤試了花膠,花膠質感有D硬,唔爽,但好入味片皮鴨,很少可係酒店有得食,Good!和牛, 肉質很軟,有牛肉香味炒薯仔,我好鍾意食,炒得好香印度薄餅配咖哩羊,薄餅煎得好脆,咖哩好香,可惜我不吃羊甜品款式都算多焦糖燉蛋:燉蛋面很脆,蛋滑,有蛋味,做得好好halzenut mousse:很少可食到,白色mousse很輕身,中間有少少榛子碎芝士蛋糕:質地較實,有濃郁芝士味紅酒燴梨:梨好硬身,不好吃檸檬撻:檸檬吉士好好好甜&酸,朱古力撻皮有D榛子味,撻皮比檸檬好食士多啤利千層酥:好似餅乾的千層酥,中間既吉士做到好硬身,千層酥不夠酥脆藍莓cheese cake:好多藍莓,撻皮好脆C
母親節跟家人到此吃自助晚餐

我哋坐上層, 因靠邊, 仍可望到海!
龍蝦新鮮, 大隻有肉食, 供應不絕, 不似其他酒店要跟人爭
生蠔細隻, 但都新鮮, 有蠔味
家姐話長腳蟹同翡翠螺好甜&鮮
我就對海鮮興趣不大。
熱盤試了花膠,花膠質感有D硬,唔爽,但好入味
片皮鴨,很少可係酒店有得食,Good!
和牛, 肉質很軟,有牛肉香味
炒薯仔,我好鍾意食,炒得好香
印度薄餅配咖哩羊,薄餅煎得好脆,咖哩好香,可惜我不吃羊
甜品款式都算多
焦糖燉蛋:燉蛋面很脆,蛋滑,有蛋味,做得好好
芝士蛋糕:質地較實,有濃郁芝士味
紅酒燴梨:梨好硬身,不好吃
藍莓cheese cake:好多藍莓,撻皮好脆
Chocolate Mousse:很濃朱古力,好甜
香橙朱古力蛋糕:苦而濃,有橙香,不太甜, Good~
Apple Crumble:我至愛,面嘅牛油粒好脆,Apple好多,有濃濃Apple味, Good~
紅莓麵包布甸:麵包滲滿甜味,焗得好香,Good~

甜品
  • 炒薯仔
  • Apple Crumble
  • 麵包布甸
2008-05-03 7 浏览
呢間野要咁巴閉, 訂位要成幾個星期..終於上個月懷著十分期待的心情去食呢個自助餐.... 好在我6點幾到o係未有咁多人o既時候, 我同個friend 到達, 開始進行忘我狀態... 擦! 擦! 擦!eee.... 呢隻咩黎..? 師傅呢隻咩黎.... 答道: 加菲蟹... 拎埋位研究o下先...! 又幾好食再出動...又再出動...! 幾轉後...有位哥仔拎左好多...以為唔怕咩...點之......... 個師傅話 無晒!好多人都好失望, 佢轉個頭換左d 蟹腳出黎...又幼! 要食蟹腳好多地方都有啦!攪錯! 咁大間酒店明知呢款野咁受歡迎, 都唔預備多d!講真佢野食又唔係好多選擇, 只因為個評分咁極端, 就即管黎試試, 點知...都係一般!又無特式野特別好食! 又唔係平過人, 都唔知點解咁高分
呢間野要咁巴閉, 訂位要成幾個星期..終於

攪錯! 咁大間酒店明知呢款野咁受歡迎, 都唔預備多d!

又無特式野特別好食! 又唔係平過人, 都唔知點解咁高分
與下面的食評人有D同感對呢餐Marriot buffet 一直期待已久看過open rice 0既食評,知道呢道好快Full所以3星期前就訂左位,今日係weekday都full同預期一樣咁好食選擇多,環境舒服,服務一流刺身夠新鮮,三文魚好肥美,北奇貝好鮮甜,另外兩款唔知咩都好爽ceasar沙律好夠味,食飽都要enchor熱盤比其他酒店特別,唔係俾D普通野你食甜品有好幾款值得推介:拿破倫卷(千層酥),芒果芝士餅,蕉糖燉蛋一向我最愛0既帝苑buffet,宜家已經被Marriot取代,雖然大家都係5星級,但也有分別!!多得老公個同事借張member card俾我地(50% off),如果唔係都幾貴~~
與下面的食評人有D同感

對呢餐Marriot buffet 一直期待已久
看過open rice 0既食評,知道呢道好快Full
所以3星期前就訂左位,今日係weekday都full

同預期一樣咁好食
選擇多,環境舒服,服務一流
ceasar沙律好夠味,食飽都要enchor
熱盤比其他酒店特別,唔係俾D普通野你食