2023-08-16 406 浏览
这个月去了三次都是任吃,那个时候还行。虽然价格有小小贵,三个人要8差不多800。这次去今晚去呢,就是叫了一只鸡,然后三个人加一,差不多400块。因为我不喜欢喝他的,你的饮料就算认吃,我也不喝他那里的饮料,我就带了茶泡了一杯茶。然后老板说下次在这里喝茶要加收30块。我下次我都不来了。一只椰子鸡400块钱,三个人吃吃都没吃饱。那个服务也太差了吧,跟我说我喝个水都要加我四三十块,下次。难怪那里人都没有哇,我这个月都去了三四次,你还跟我说这种话,你是差了30块吗?一只鸡买单400,哼,只能说呵呵喽。
2023-05-24 372 浏览
想避開人潮遲左一星期先食母親飯,只提早一日book 枱,點解黎到無乜人,心諗會唔會伏呢?點知d野都幾新鮮,雖然配料唔算多選擇,但椰子出奇地又冧又甜,鐘意椰子雞湯的朋友可以encore 左雞件,加椰子肉水 香港好少食到咁高質素椰子雞飲哂湯再點打邊爐食物,食完雞件都半飽。推介食物 :豬紅,水魷魚,豬肉片,燕餃,脆肉鯇性價比極高人比較少,樓面今天只有一人,廚房出野唔算慢,但今日食客只有2-3台,可以靜靜地食野飲任飲
飲哂湯再點打邊爐食物,食完雞件都半飽。
推介食物 :豬紅,水魷魚,豬肉片,燕餃,脆肉鯇
性價比極高
野飲任飲
2022-04-19 920 浏览
從未試過腌粉,諗住一試,點知中伏!點了一個抱羅牛肉腌粉($45),牛肉得幾條,偏點甜,似牛肉干既味道,個粉好多醬,d醬好似大量生粉加水溝出來咁,不知道係我吃不慣,還是真係味道不討好,只吃了很少就覺得吃不下去😟同行朋友點了咖喱薯仔雞配白飯($50),味道正常(雞有雪藏味,如對食物有要求者要留意)飲品方面,點了一個檸蜜(要加$8,因當特飲計算;另見可樂亦需加$8)。檸蜜是菜蜜加檸檬,跟我想像的有點不一樣😅待應姨姨態度很差,請她俾多杯水都俾面色我地,同埋話我地要佢洗多隻杯。整體而言,食物同態度都差,不會再來!
從未試過腌粉,諗住一試,點知中伏!

整體而言,食物同態度都差,不會再來!

2022-04-17
任飲任食打爐晚餐係大埔依家大多數係日式牛肉任飲任食老實講。。食都食到悶間間食物配料裝修格局都大同小異推介呢間並唔係係食物檔次高或店舖裝修特別而係佢任食。雞除左雞,牛豬都係任食,送一轉海鮮另有一些食材任取但呢間唔係咩大集團開既,配料數量始終比不上大集團,但食物質素有保證,雞牛豬都好食,配料都足夠,鍾意食既野都齊,有時多配料都無用,會拎黎食又有幾多款除左食,店內都有電視,似係屋企打爐feel,感覺比大集團自在好多,店員唔會成日望住你,啱傾重會同你足吹下水,地道感覺重好多如果有埋糖水就更好喇有興趣自己黎探索下,講晒就無癮啦
任飲任食打爐
係大埔依家大多數係日式牛肉任飲任食
老實講。。食都食到悶
間間食物配料裝修格局都大同小異
推介呢間並唔係係食物檔次高或店舖裝修特別
而係佢任食。雞
除左雞,牛豬都係任食,送一轉海鮮
另有一些食材任取
如果有埋糖水就更好喇
有興趣自己黎探索下,講晒就無癮啦

椰子雞火鍋任食
2021-09-28
椰子雞火鍋任食
  • 椰子雞火鍋
2021-07-10 864 浏览
第2次过来这里吃,这里的东西新鲜好吃,嗯和从前一样,都是那么新鲜,环境优美价格又实惠。本来要上网预定,一看时间来不及了,突然之间就来了这里吃。真的很值得一试。人均消费158~200。任吃椰子鸡,牛肉,猪肉。可以网上预定位置。
2021-04-16 431 浏览
性价比非常的高。188还能吃椰子鸡,还有牛肉,还有一些小吃。我们三个人也好便宜。而且服务态度非常好。因为我们当时以为只有椰子鸡是认吃嘛,然后他其他牛肉也认识,还有很多小吃也认识,真的是性价比非常的高,特别便宜,而且真的服务很好。还会再去吃,有空有时间的话。味道也好,也新鲜,而且叶子鸡也能吃,真的是超级的划算。
2020-11-06 913 浏览
9點3入座,9點半last order,食物又冇refill,花甲有沙成煲嘢變咗芝麻糊,淨係同我換個煲,餐具又唔幫我哋換,之後都係食到成口沙,跟住10點鐘多d又叫我哋埋單,仲要收足加一,跟手就熄燈熄冷氣趕收工,如果入座時話就收工,我都唔會入嚟食啦!唔會有下次。
2020-05-05 1179 浏览
約朋友食飯傾吓偈,要搵間夠大闊落,坐得舒服嘅呢度係唔錯嘅選擇。任食火鍋放題每位$158起,湯底有8款任揀,包自助區指定飲品,有啤酒,人氣韓式飲品及烏龍茶,除咗牛肉及黑毛豬會由侍應送上枱外,其他食材均放在自助區,款式充足新鮮唔錯。
2019-12-22 1089 浏览
萬綠園四季椰子雞 下午茶晚上是火鍋專門店,下午早上是茶餐廳用上精選既雞肉做海南雞飯,是這裡的人氣招牌套餐油飯香濃,配蔥,醬油,辣醬,雞皮爽嫩,雞肉細緻肉嫩到大埔,我一定會來吃一次海南雞飯,很好的一間專門店阿姐態度事實係一般,但食物唔錯
萬綠園四季椰子雞 下午茶
晚上是火鍋專門店,下午早上是茶餐廳
用上精選既雞肉做海南雞飯,是這裡的人氣招牌套餐
油飯香濃,配蔥,醬油,辣醬,雞皮爽嫩,雞肉細緻肉嫩
到大埔,我一定會來吃一次海南雞飯,很好的一間專門店

阿姐態度事實係一般,但食物唔錯
2019-12-04 874 浏览
本來不是大埔友。個市咁靜諗住幫手消費下。先前去2/3次都OK仲同廚師吳先生傾下計,(疑似話事人)服務員態度亦冇問題。今晚一行6人再去食。一上到去場旺左好,但今次竟然180度大轉變變😡連服務員的態度亦都變臉!叫左一個辣雞煲一個椰子雞鍋,出到黎冇麻辣味不特止d汁仲稀到不得了😡最過分係鍋內連雞頭一齊炒吾知點解炒雞果位仁兄竟然連雞頭炒埋一齊你地有冇見過出面食雞煲會送雞頭!隔離個椰子鍋都一樣!一次就當你吾小心第二次三次就係有心啦!可能覺得我地點左多野食卦!大佬呀你吾係任點任食無限加添雞同牛肉咩?上2次黎又吾你送雞頭?未夠鐘2個鐘叫埋單幾次仲熄埋冷氣趕客😡喂!呢d咩食店?冇生意果陣廚師服務員d面口不知幾好睇!有番小小生意就吾歡迎來你d胃口大ge食客😡真係顏色定人性
2019-11-30
2019-10-23 1147 浏览
一大班人叫左個麻辣雞煲&椰子雞煲,168加一任食,一坐底有盤肉同蝦,蝦都幾新鮮,雞同肉都可以無限refill,其他野食就自助式,野飲都有幾款韓國飲品,個人覺得雞煲唔錯,而且可refill啱哂我地呢鐘意食雞煲既人,反而椰子雞有點淡味(忘記影相), 可能我地無落鹽關係吧。總括黎講,係大埔如果想坐得舒服,價錢不貴既打邊爐呢間都可一試😊
  • 麻辣雞煲
2019-10-20 340 浏览
萬綠園晚市做火鍋,午市下午茶是一間茶餐廳下午餐比較抵食有好多款式最出名有海南雞飯,也有茶餐用上文昌雞煮海南雞,雞肉有保証,只賣$38一客,值得一試清香既油飯,加上皮滑肉嫩既雞肉皮身薄而不油膩,肉厚多汁又嫩滑加上蔥,醬油拌吃,簡單又好吃份量也不少,有4份1隻既雞肉油飯也做得不錯茶餐就是一般的沙爹牛肉加多士和火腿蛋奄列湯太多,沙爹汁味淡,多士夠脆口大埔寶鄉街88號88廣場1樓雞肉認真好食,回頭無數次之選
萬綠園
晚市做火鍋,午市下午茶是一間茶餐廳
下午餐比較抵食
有好多款式
最出名有海南雞飯,也有茶餐
用上文昌雞煮海南雞,雞肉有保証,只賣$38一客,值得一試
清香既油飯,加上皮滑肉嫩既雞肉
皮身薄而不油膩,肉厚多汁又嫩滑
加上蔥,醬油拌吃,簡單又好吃
份量也不少,有4份1隻既雞肉
油飯也做得不錯
茶餐就是一般的沙爹牛肉加多士和火腿蛋奄列
湯太多,沙爹汁味淡,多士夠脆口
大埔寶鄉街88號88廣場1樓
雞肉認真好食,回頭無數次之選
2019-09-22 315 浏览
呢間餐廳特別之處,早晚係唔同既日頭茶記,夜間係做火鍋店早餐下午茶係快餐黎既今日快閃下午茶餐,炸雞脾配西多士33蚊,沙爹牛肉公仔麵加火腿奄列油多凍鴛鴦,凍檸茶 埋單75蚊講返野食先炸雞脾配半份西多士個雞皮超香脆,食薯片一樣,咬開出曬煙,非常熱辣香口,大滿足!雞肉多,肉汁多!西多就無乜特別啦,半份太少了~呢個價錢,抵食既~沙爹牛肉就唔夠濃味,淡左D,個麵太多水~無乜好評隻火腿奄列認真好手工,煎得薄如一張紙~油多都係半份,但唔多覺有油味道大致上都係OK,即時製作,價錢合理,味道可以!
呢間餐廳特別之處,早晚係唔同既
日頭茶記,夜間係做火鍋
早餐下午茶係快餐黎既
凍鴛鴦,凍檸茶 埋單75蚊
講返野食先

炸雞脾配半份西多士
雞肉多,肉汁多!西多就無乜特別啦,半份太少了~
呢個價錢,抵食既~
沙爹牛肉就唔夠濃味,淡左D,個麵太多水~無乜好評
味道大致上都係OK,即時製作,價錢合理,味道可以!
2019-07-27 740 浏览
話說有次嚟呢坐大廈晚餐見到呢間餐廳,見到佢哋都有做早市,就揾日嚟咗試,結果好有驚喜 😍自從7月頭第一次幫襯之後,我哋前後嚟咗 3 次,朋友每次都係叫炸魚柳餐,每次都係讚,我就食咗 2 次香煎魚餅米粉同一次火腿絲通粉,米粉唔會乾爭爭硬掘掘,通粉又唔會過淋,所以都算意外驚喜。凍熱奶茶都夠味,食完又唔會趕你走,返咗 5 日後悠閒咁嘆返個靚早餐係好緊要架 🤣🤣🤣見佢晚餐都好似有好多選擇,又要揾返晚嚟試吓先得 🤭🤭

見佢晚餐都好似有好多選擇,又要揾返晚嚟試吓先得 🤭🤭

炸魚柳餐
煎魚餅米粉餐
炸魚柳餐
煎魚餅米粉餐
2019-05-24 881 浏览
今日下午5點左右行過88廣場見到呢間下午茶好似唔錯就上咗去食,上到去見到地方好大,但客唔算好多,之後揀咗個窗邊梳化位坐,坐低後店員即刻倒咗2杯水同拎餐牌比我地睇,下午茶供應時間係下午2-6點,餐牌底面都有,款式大部分同茶餐廳食嘅差唔多,但唯獨見到餐牌上有碗野叫腌粉,見咁特別就問店員腌粉係乜,店員解釋腌粉就係米線,店員推薦食拖羅牛肉湯腌粉話好多人都叫,但因為本人比較中意食撈多過湯,所以最後就叫咗個拖羅牛肉撈腌粉同極品去骨海南雞飯。海南雞飯好快就上枱,雞份量少,但d雞都幾滑而且唔會鞋/乾,可惜嘅係配海南雞嘅唔係油飯而係白飯,失望。到碗腌粉上枱了,我滿心期待係咩味,點知一食就中伏,個汁超級咸,咸到好似食鹽咁誇張,D所謂拖羅牛肉只不過係切到好幼嘅牛柳絲,仲要凍冰冰同乾,唔值得試。
極品去骨海南雞飯
拖羅牛肉撈腌粉